11431
Ubuntu Linux
-
HUmanEmber41st #599 Ehh, másik 2GB winyora feltoltam a fluxbuntut is :D
fél óra alatt fel is került. Igaz, h csak angol, de majd csak lesz valami:D -
#598 apt -vel raktam fel:C az rossz?:o -
evenor #597 Sajnos a Gutsy-ban nincsen menü generátor (a menü egyébként a jobb gombal érhető el). A Fluxbox minimalisztikus rendszer, szinte mindent szövegfájlokban szerkeszthető csak. Azt ajánlom, hogy inkább forrásból rakd fel (persze előtte uninstall amit már fölraktál), abban biztos lesz menügenerátor. -
#596 :| hey..
felraktam fluxbox -ot meg a javasolt csomagjait.. aztán.. bejelentkezésnél kiválasztottam azt a környezetett.. mire bejött a cucc, alul ottvolt a kis bar http://techbycolin.com/wp-content/uploads/2006/11/fluxbuntu.png ami ezen a képenis látható, de semmi más nem volt rajta. a dekstop üres.
se menü se semmi.
probáltam yobbegérrel kattingatni meg ballal, de semmi menü nem jött elő, csak az alsó van.. azonis nézegettem adolgokat.. de semmi.
hogy a rákba van ez?:o -
HUmanEmber41st #595 IGEN!!!
ÉS MÁR DEBIAN ALÓL ÍRJA EZT A HOZZÁSZÓLÁST!!!!
öjömbódottág és köszönöm mindekinek, aki segített nekem -
#594 #592 OK, köszi. :)
#593 Rendben, köszi a tippet. ;) Bár még nem hiszem, hogy a napokban leszedem. De mindenképpen ki akarom próbálni majd. Talán januárban valamikor. -
#593 #588-ban lévőt nyugodtan szedd le Gábor. Simán menni fog.
Arra figyelj hogy ha a gépedben 2 winyó van, mielőtt a CD-ről telepíted, a BIOS-ban tedd át az elsődleges indító vinyónak azt amelyikre a linuxot szánod és így majd arra rakja a boot managert, így nem kavar be a wines mbr-nak. ( persze ez telepítéskor kézzel is megadható csak így nem kell annyira figyelni hogy hol van ) -
homeless #592 Erre mehet sima ubuntu is. Xubuntu ilyen 64-128 megás gépekre való:)
Múltkor raktam egy régi 64megás notebookra xubuntut, amin előtte xp volt. Az xp-nek 10 perc volt egy boot(bár már azon is csodálkoztam, hogy ennyi rammmal elindúl:)), xubuntunak 1 perc, pedig nem csúnyább:)) -
#591 Na akkor már csak egy vinyót kell keresnem, amire feldobom. :) A mostani wincsit nem akarom az XP-től megfosztani, jó az még, csak hát érdekel a Linux is. :)
Köszi! -
evenor #590 Viccelsz? Repülni fog rajta. :) -
#589 Köszi. :)
Egy Celeron 2,6GHz; 2x512 RAM; Radeon 9600 mellett prímán fut az ubuntu is? Mert ha elég neki, és a xubuntu sem kétszer olyan gyors a kisebb rendszerkövetelmény miatt, akkor inkább az ubuntu-t választom. -
#588 2 napja szedtem ezt. Tökéletes. -
#587 "mert az ubuntu CDk mind hibásak"
Egyik sem hibás, max rosszul írtad ki. -
#586 #560 -as hozzászólás
És igen, van magyar. :) -
HUmanEmber41st #585 Közben lejött a fluxbuntu installer 7.10 i386 321 257 472 kbit méretű.
Ezt már most szedem le 3X-ra Faustus linkjéről. Nagggggyon kíváncsi vagyok rá.. -
#584 Üdv.
Xubuntu ugyan azt tudja mint az Ubuntu? És a xubuntuból van magyar nyelvű? -
#583 human error. -
HUmanEmber41st #582 Aha! És napvilágra került a TITOK! :D :D
Akkor mégegyszer nekifutok ennek a Debiannak, mert az ubuntu CDk mind hibásak.. :( :( -
#581 Azt, h gyökér vagy, máshogy nem fog menni.
A root a linux rendszereken a rendszergazda felhasználó, a rendszer tejhatalmú ura. :D Ő mindent csinálhat, pl telepíthet.
Írd ezt:
sudo apt-get install ...
majd a root jelszavad
-
HUmanEmber41st #580 100000000000 köszönet, de nekem nem volt csak konzol a $-jellel..írtam neki: apt-get install, erre megkérdezte: gyökér vagyok-e?? most erre mit válaszoljak? :D :D :D ( ha nem is vagyok matyóhímzés, azért root nem vagyok.. :D :D) -
#579 Bejelentkező ablak, Fluxbox, Firefox (Iceweasel) - frissen telepített Debian Linuxon (Vmware Player virtuális gépben).
Feltelepítve (apt-get install): xserver-xorg-core + xdm + fluxbox + xfs + x-fonts-base + xfonts-75dpi + firefox -
#578 ahan. htx. :| -
tomobatyo #577 köszi megpróbálom :) -
#576 ~/.icons könyvtárba másolod, vagy /usr/share/.icons-ba
theme-ket meg themes-be
Megjelenés beállításoknál meg kiválasztod. -
#575 Google...
http://www.debuntu.org/how-to-install-ubuntu-linux-on-usb-bar
-
tomobatyo #574 hi all!
megtudnátok mondani, hogy ikon témákat hol tudok válltoztatni?? feltettem a gnome icon themet. nemtudom elég e azt feltenni vagy még mást is. ha valaki tud megoldást írjon pls. -
#573 nem tudja valaki véletlenül hogy ubuntuból és/vagy a többi testvéréből terveznek-e pendriverról bootolható és futtatható verziót?
vagy van-e már? -
#572 apology accepted:) -
#571 Bocs, úgy néz ki megint gyorsabban sírtam mint ahogy gondolkodtam. :)
Üresen állt nála a szoftverforrások, nem tudni miért. -
HUmanEmber41st #570 Azért kértem linket, mert amit én találtam, az nem volt bootos..
Amúgy meg hibás a telepítő CD ( 7.10), még jó, h 2 nap után megláttam a CD ellenőrzés opciót....
És bocsánatot kérek szépen, csak már kicsit feszült vagyok, 2 napi sikertelenség után.. -
#569 www.fluxbuntu.org, egyébként google.com, valamint legközelebb "légyszíves", vagy "kérek szépen", mert nehogymár bejárónők legyünk... -
#568 "Ez meg Fluxubuntu - Fluxbox ablakkezelővel"
ez nagyon zorallul nézki! -
#567 "Link?"
Fluxbuntu 7.10 i386
"Találtam 1 debian 40r1 verziót.
Ez elindult, de csak konzol van rajta, fogalmam sincs, hogyan lehet erre graf. felületet szerkeszteni."
Miután feltelepítetted az alaprendszert (csak a legszükségesebb csomagokat), beállítottad a hálózatot (/etc/network/interfaces állomány szerkesztésével), telepítheted a megfelelő ablakkezelőt. Például:
apt-get install fluxbox
Ez feltelepíti a fluxbox ablakkezelőt és a hozzá szükséges dolgokat.
"Mi van olyankor, ha a sudo apt-get install nál nem találja meg a csomagot? Én így telepítettem, de egy ismerősömnél csak errort ad vissza. "
Milyen hibaüzenetet ad vissza?
/etc/sources.list tartalmazza a megfelelő forrásokat?
Hálózat működik? -
#566 írd ide a pontos kimenetet/hibaüzenetet. -
#565 Xubuntu tökéletes erre:)
- hd0-ra tedd a grubot (azaz MBR-be, de ez a default tudtommal),
- a fájlredszer EXT3 legyen.
- DOS-os programokat maximum DosBox nevü programmal tudsz futtatni, azaz csak emulátorral.
- 3-4GB szabad hely kell neki, a memoriád pedig elég.
--------------------------------------------------------------
Frissen telepített Debian-ra grafikus felületet rootként:
1- internetbeállítás, stb az google, de leírtam már ide is, linux topikba is sokszor.
2- disztro aktuális állapotba hozása:
apt-get update && apt-get upgrade && apt-get dist-upgrade
3- csomagkezelő forrásainak kiterjesztése:
nano /etc/apt/sources.list
4- ide beírod ezeket a végére, nyomsz egy entert az utolsó sor után, majd ha végeztél CTRL+X -el kilépsz.
deb http://ftp.debian.org/debian etch main contrib non-free
deb-src http://ftp.debian.org/debian etch main contrib non-free
5- csomaglisták letöltése
apt-get update
6- X szerver telepítése:
apt-get install xserver-xorg-core xorg
7- Grafikus felületek telepítése (lehetőleg csak az egyiket, amelyik szimpatikus)
7a- Gnome:
apt-get install gnome gdm
7b- KDE:
apt-get install gnome kdm
7c- Fluxbox:
apt-get install fluxbox xdm
//
8- dosbox letöltése: apt-get install dosbox
//
--------------------------------------------------------------
Egyébként www.distrowatch.com oldalon mazsolázhatsz mind a több ezer disztrib között. Képekkel, letöltési linkekkel stb. -
#564 Mi van olyankor, ha a sudo apt-get install nál nem találja meg a csomagot? Én így telepítettem, de egy ismerősömnél csak errort ad vissza. Hogy lehet a csomaglistát frissíteni? nem apt-get update-tel? ilyenkor mi van? :) -
HUmanEmber41st #563 Link? -
HUmanEmber41st #562 Nah kipróbáltam 2 winyon is:
a grub hd01 hibakóddal, a lilo "1" hibakóddal hal be mindkét winyón, többféle ubuntuval : 7.10, meg alternatív 7.04, meg ami netről telepíti az ubuntut.
Találtam 1 debian 40r1 verziót.
Ez elindult, de csak konzol van rajta, fogalmam sincs, hogyan lehet erre graf. felületet szerkeszteni.
Továbbra is keresnék valami olyan linuxot, ami nagyon egyszerű, lehet futtatni alóla DOS progit, van (alapból) grafikus felülete, és tud kezelni ethernet hálózatot (internyet)
Csak ez a 3 alapfeltétel kellene nekem. -
#561 Szóval csak megjelenítésben tér el. Azt hittem ég és föld a több verzió. De így ok.
MerlinW
Kösz a fényt az alagút végén. :)
Tanultam én linux-ot a suliban, csak eléggé az alapok voltak, aztán ilyen dolgokkal, hogy csomagok, telepítés vagyok gondba. De 1x már sikerült leírás alapján Nvidia drivert telepítenem. Szenvedek vele, amint felraktam, aztán ha tépem a hajam, majd visszanézek. -
#560 "Húztam le fluxbuntut, nem volt bootos."
Bootolható
"És mi a különbség a különböző ubuntu verziók között. Az, hogy más ablakkezelőt használ, nem sokat mond nekem."
Leegyszerűsítve annyit jelent, hogy máshogy néz ki, a kiegészítő programok különböznek, más menürendszert, más fájlböngészőt használnak.
Például ez egy síma Ubuntu - Gnome ablakkezelővel
Ez Xubuntu - XFCE ablakkezelővel
Ez meg Fluxubuntu - Fluxbox ablakkezelővel