11431
Ubuntu Linux
-
#639 komoly -
HUmanEmber41st #638 Zsír! :D :D -
homeless #637 Ez mehetne bannerba -
#636 intézkedek hg jogért, és csinálok -
homeless #635 banner kéne, ahol lenne letöltés link meg howto-k. -
#634 mind1 mostmár :) -
#633 az ismerje meget elkurtad. :o -
Ubuntu 7.10
Letisztult felület, fejlett alkalmazások, magas szintű biztonság – díjnyertes operációs rendszerbe foglalva.
-
#631 Nézd, ha kezdőként feltalálod magad Debianon, az jó. Ebben az esetben nem is feltétlen éri meg lecserélni Ubira. Sokkal többet tudsz tanulni Debianon mint ezen, Debian autodidaktizmusra ösztönöz, ami jó. Ráadásul végtelenségig testreszabható.
Én is azon (2.2 potato - 2001) tanultam ki a rendszert, pedig akkoriban egész napos meló volt egy X telepítése (nekem kezdőként egy hetembe tellett)
Mellesleg néztem Etch-et és valóban tizet ugrottak a felhasználóbarátság létráján, ami szerintem nem jó, arra ott vannak az office pingvinek, de ez más kérdés. -
HUmanEmber41st #630 Az Ubuntu CD rosszul lett kiírva, ez meg jól. Felraktam, ámulok:D
Bedugtam ( USB) a kis HP 3500-as printeremet, 2 next és már ment is.
Ugyanez win alatt fél óra szórakozás ( volt)
Szerzek még 1 üres winyót, és lesz Ubuntu is :D.
Nem vitatom, h az U-t egyszerűbb kezelni, de amíg nem próbáltam ki, addig csak erről a 4.0_r1 verzióról tudok csak áradozni. :D -
#629 Debian egy szereld magad linux, Ubuntu meg egy debian, amit összeszereltek. Ennyi. -
#628 Köszi, nem kell bemutatnod a debiant, nagyon sűrűn használom, jelenleg is igaz ssh-n.
Szóval jelenlegi tapasztalataim alapján a debi nem kezdőknek való. -
LMNO #627 Tény hogy a debian telepítése már eléggé leegyszerűsödött,
de még akkor is több mindent be kell (be lehet) állítani, mint egy ubuntu telepítőben :) -
LMNO #626 Nem, a debian nem kezdőknek való, ezt ne terjeszd :)
Az ubuntu mindazt tudja amit Te leírtál, + még ezt, meg ezt, meg ezt ...
És jóval több csomag van hozzá -> tehát a telepítések sokkal könnyebbek.
Próbálj meg egy compiz fusion-t (vagy akármit, ami nincs debian csomagban) feltelepíteni forrásból... nem 2 kattintás lesz mint az ubuntuban (ill. ott az már alapból benne van).
Vagy akármilyen más beállítást elvégezni...
Az, hogy megy a webböngésződ, meg az openoffice-od, még nem jelent semmit :) -
HUmanEmber41st #625 Mégegyszer elmondom, csak a felhasznevet kellett beírni, meg a pass-t, de azt is szép magyar nyelven kérte.
Meg a partícionáláskor kérdez rá dolgokra.
Abszolút hozzá sem kell nyúlni telepítés közben.
Én mint abszolút Vér Pistike tudom ezt ajánlani minden kezdőnek
MOst is onnét írok,az Epiphany nevű ( full magyar amúgy) webböngésző segítségével.
Azt már hozzá sem teszem, h bekapcsoláskor diszkréten!!!! jelezte,h elérhető frissítések vannak. Fel is tuningolta az Openoffice-t.
SZal ez igazán a kezdőknek( nekem:) való. -
LMNO #624 egyiket se könnyű, mindakettőt forrásból kell -
#623 + mégegy kérdés:
mérvan az hogy a conky-ba minden műxik rendesen de amit utólag tettem bele rss -t, ott nem láccanak az ékezetek?:o
locale szerint minden utf8_hu -s.. -
evenor #622 Lehet, hogy az avant window navigatorral jobban járnál. Bár nem tudom, hogy mennyire könnyű feltelepíteni. -
#621 mérvan az hogyha átváltok konzolra az x-ről akkor kikapcsol a monitor?:o -
#620 "rohadt sok beállítása van.."
Hát igen, a Linux filozófiája az, hogy te tudod mit akarsz csinálni, értesz a géphez. Ő megadja a beállítások leírását (már ha rendesen van dokumentálva az adott cuccos), a többit rád bízza.
A Windows viszont hülyének tart (ezért csak kattintgass, nehogy valamit elronts: rm -R -f / be ne írd!). -
Su0my #619 nagyon szépen köszi!
hmm és a Kiba-Dock helyett valamit tudnál ajánlani esetleg? nekem MAcOS-ből kiindulva jobban kézreáll a dock-os megoldás..
üdv! -
#618 htx
#611: hát van amit igy kipróbálás után se értek.. sőt egy csomó van. :D
rohatt sok beállítása van.. -
LMNO #617 mmint a videokártyát a compizhoz tekintettem réginek, attól még az ubit természetesen teljesen jól lehet használni vele -
LMNO #616 Beryl-t felejtsd el, van már helyette Compiz fusion.
Kiba-dock sem túl tökéletes, azonkívül, hogy jól néz ki, a használata inkább kényelmetlen.
Az a Geforce 256 a legelső geforce-ot jelenti? Mert az egy kicsit régicske hozzá sztem... de igazából attól függ, hogy milyen effekteket kapcsolsz be.
A többi (proci, ram) sztem megfelel az ubuntunak. -
Su0my #615 tervezem a Kiba-Dock , a Beryl, AIGLX, egyéb nyalánkságok használatát! Tényleg köszi a helpért! -
Su0my #614 Sziasztok! Az a helyzet, hogy lefekvés felé tartok és most nem tudom elolvasni amúgy sem (pótZH-k, etc) az egész fórumot... Szóval SORRY tényleg, ha floodolok, de meg tudnátok mondani a legújabb Ubuntu 7.10 pontos gépigényét? Értem ezt úgy, hogy elindulni elindul azon a gépen, amire fel kívánom tenni, de nem működik rajta a 3D felület, ablakok nem torzulnak, etc (igen, nekem számít) [a gép: 1.6 Ghz P4, 512 MB RAM, GeForce 256], és ezért kéne egy olyan gépigény, amin minden akadásmentesen elfut.. :)
Előre is nagyon szépen köszönöm! -
#613 A kérdés, hogy tanulni, vagy használni akarja-e. Ha csak ismerkedni+használni, akkor első körben no debian. Ha tanulni (több napos google, könyvek, elszántság) akkor tökéletes, én is azzal kezdtem.
Erről jut eszembe (na jó nem erről, de úgy szeretem leírni), ha linux kérdése van valakinek, akkor előbb google (ill ha már itt vagyunk, ubuntu forum), aztán kérdezzen itt. Nincs a világon semmi más ami annyira agyon lenne dokumentálva neten mint a linux. -
#612 Azert ez disztribucio- meg hardverfuggo is, hogy mennyit kell vele szuttyogni.
#605: a debian tenyleg jo rendszer, viszont azert en total kezdonek nem ajanlanam a netinstallos verziojat. Foleg a stablet nem, mivel ahhoz joval kevesebb csomag van, mint mondjuk egy ugyanakkori kiadasu ubuntuhoz, igy aztan rengeteg midnent forrasbol kene felrakni, ami azert nem a legegyszerubb dolog a vilagon. (vagy felrakni debian testinget) -
LMNO #611 compizhoz nem nagyon kell leírás...
felrakod azt a settings-et és eljátszol vele -
#610 "2. fluxbox-ba hogykell a desktopra kirakni az ikonokat?:o"
Fluxbox has its own companion program for this kind of functionality, it is called [courier]fbdesk. fbdesk is currently not packaged with fluxbox. There are also alternatives: the RoxFiler project, idesk, xdesk.[/courier]
19. How do I put icons on Fluxbox' desktop? -
#609 pff. két különböző kérdés.. a compizzal gnomeba szórakozok. a fluxbox meg.. fluxbox.. ennyi. -
#608 Fluxbox meg compiz? mondom én hogy megőrültek az emberek :) Ion+compiz párosítást tudnék még elképzelni jól :). -
#607 1., compiz részletes beállitásairól van -e valami weblap (képekkel?)? mer néztem google-ba párat de egyikse full leírós.. :|
2. fluxbox-ba hogykell a desktopra kirakni az ikonokat?:o -
#606 Na ennél rosszabbat nehéz lett volna ajánlani kezdéshez. :D
Debian, netinstallal. :) -
HUmanEmber41st #605 Ezt tedd fel!!!
Full magyar, alapból van rajta webböngésző, mail, Gimp, FTP kliens, mindenzene és film lejátszó, programozói felület,( Piton) Openoffice, és
szabadon állítható grafikus kezelő felülete ( Gnome), és helyi hálózaton "látja" a win. gépeken levő megosztott mappákat, onnét másolhatsz stb...
én csak pillogtam.
De mielőtt elkezded az installt, dugd rá a PC-t a netre, mert onnét másol kb 1 CD-nyi anyagot ( 4MB-s kapcsolaton kb 20-25 perc). A telepítése is magyar, megéri megnézni, hol tart manapság a LInux és azon belül Debian "részleg". Bár az Ubuntu is Deb. alapokon működik...
-
#604 yobb egér meg scroll gombra megvan am enü. mostmár csak majd a desktopon lévő oosságokat kéne megcsinálni :| meg kicsit fura. :D -
#603 Ha windowson nőttél fel akkor inkább a Kubuntut javaslom, esetleg Suse 10.3 Ha ez nem szempont akkor Ubuntu. Ezek már nagyon felhasználóbarátak. Persze a wines beidegződések után lehet hogy néhány dolgra rá kell keresned fórumokban, de ez már egyáltalán nem veszélyes. (K)ubuntunak nagy a támogatottsága magyar nyelven is. ATI és Nvidia kártyák mennek velük. ( Pl. Ubuntu esetén az Envy program már-már egy wines telepítés szintjére egyszerűsíti a driver telepítést ) ( Természetesen ez nem azt jelenti hogy a normál wines játékok mennek rajta, hanem csak a linuxos 3D-sek és az emulálható wines játékok.) -
franko2 #602 Sziasztok, szeretnék én is megismerkedni a linuxal, és úgy hallottam hogy az ubuntu nagyon jó, arra lennék kiváncsi mennyire jó ez kezdőknek? ha bonyolult lenne, az még nem olyan nagy gond lenne mert idővel biztos belejönnék, inkább amiatt aggódok hogy nem ismeri fel önmagától a gépemben lévő alkatrészeket, ezen belül is leginkább a videókártya aggaszt, nem tudjátok az ati radeon 9250-es kártyát mennyire ismeri fel, vagy nehéz egy ijet müködésre birni? egyszóval érdemes ilyen videókártyával kezdőként próbálkozzak? -
#601 hátez baromi hosszú. nem éri meg azt rakni. :| akkor inkább ehejett rakok fel fluxubuntut és ne mkell szarakodni ezzel.. hát ez tök gáz. :C -
evenor #600 Nem rossz, csak hiányos. Ha tudsz angolul, akkor ajánlom ezt a topic-ot.