11431
Ubuntu Linux
-
kandorka #759 Helo még mindig az iternet eléréssel kinlodok ha valaki tiztába van7.10segitsen adsl felhasználo veves jelszavas az internet és nem találom hogy kell meg adni a felv és jelszot kaptam egy tippet pppoeconfig de azt irja elavult probájon alaki begiteniv -
evenor #758 Á, csak megpróbál téríteni. ;) -
Spy32 #757 Sziasztok!
Van egy kis problémám.Ububntu 7.10-es linuxot használok.Még nagyon kezdő vagyok.A wifi kártyám beüzemelésével vannak gondok.Egy DWL-610 es dlinkes kariról van szó.Ha beállítok mindent(ip, kódolás tipus, mask stb)és rányomok a connektre akkor egyszerűen lefagy a rendszer.Leírást találtam a neten róla mert úgynéz ki nem csak nekem volt/van ez a problémám csak az a baj hogy angol és nem vagyok valami jó se angolból se linuxból.Annyit sikerült kivennem hogy valami kernel panic-ról van szó és egy értéket kéne átállítani >=150re.Valaki tud segíteni nekem?Magyar linuxos oldalakon is próbálkoztam de nem akartak se mással se velem foglalkozni.Nagyon kéne a help! -
#756 Ez klassz, de miért az Ubuntu topikba írod? Írd a Suse vagy Linux topikba.
Itt nagy valószínűséggel az Ubuntusok gyülekeznek, nem a Suse-sok. -
#755 ma kipróbáltam az új susét (9.1-es óta hanyagoltam)
letöltések ITT -
#754 Van online változat
Esetleg próbálkozhatsz a Wine nevű emulátorral (a Windowsos program Linux alatt futtatása); vagy a Virtualbox vagy a Vmware virtuális gépekkel (Windows Linux alá). -
tudatlanka #753 A gyerek nyuz létezik egy olyan gaem hogy zuma deluxe windows alá.Ubuntuban létezik ilyesmi? -
#752 Ha megvan a nemdemo, elkérném. :) -
#751 Rendszer > Adminisztráció > Zárt meghajtók
Ezzel próbálkoztál már? -
kandorka #750 hello feltettem ubutu7.10 képtelen vagyok felépni az internetre
fekhasználo és jelszavas adslem van de sehol se mükszik porobálkoztam
pppoe configal kiirja hogy elavult ha tuod segitsen valaki
köszi -
mcsaba #749 Azt elfelejtettem irni hogy Sapphire ATI Radeon 9250 256MB-os kártyám van. -
mcsaba #748 Sziasztok, nemrég próbáltam linuxba filmeket nézni, (ubuntu 7.10) az alaplejátszó amit magától telepít kiirta hogy szüksége van kodekekre, leis töltötte, ment is, de ahogy tekerni próbáltam lefagyott, próbáltam más lejátszókat vlcplayer mplayer, de mindeggyikkel ugyanaz a hejzet néha az egész gép lefagy, semmire sem reagál, vagy kikapcsol a monitor és mikor újra bekapcsol akkor a bejelentkező menü jön be, nem tudom mi lehet a gond, esetleg a videó kártya? jut eszembe valami olyasmit olvastam hogyati videókariknál külön kell telepíteni valami gyorsítót, ez igaz? és hogy kell? Ha tudtok kérlek segítsetek, előre is köszi -
#747 próbált már vki nvidia 6600gt-hez drivert feltenni? nekem az istennek sem akarja az igazságot :( -
#746 Egyébként nem rossz ez a Pixel képszerkesztő, csak Win-en lassú dög. Na majd ubuntun.
Ismeri vki a Synfig progit? Vélemény? -
#745 kérem azt a képet.. :D -
#744 srry már megoldódott a hálókábel volt a ludas, kicseréltem és azonnal ment, szóval valszeg a kábel meg volt törve vagy ilyesmi. egyébként a router egy Zyxel P-335WT, a hálókari meg sima alaplapra integrált, ami történetesen egy Gigabyte GA-VM900M -
#743 én nem értem, hol a poén? :) -
#742 nesze nektek visztások :Ddddddd -
#741 Milyen router és hálókártya? -
#740 sziasztok
felraktam egy gépre az ubuntu 7.10-et, de nincs hálózat, pedig be van dugva a kábel.. az még fura, hogy a routeren se világít a led, hogy érzékeli, hogy az a kábel egy géphez van csatlakoztatva... namost mi lehet a probléma? ez hardveres? vagy hogyan tudom megnézni, hogy a géppel van baja, vagy a csak vmit nem isntalláltam -
homeless #739 nem kell telepiteni, mert már alapból fel van telepítve. Egyszerűen csak írd be terminálba, hogy "pppoeconf" és üss egy entert. Ezután menj szépen végig azon a 4 vagy 5 ponton amit értelemszerűen kell kitölteni, és ennyi. Nem kell csatlakozni se, mert minden újraindításnál csatlakozik magától.
(lehet, hogy sudo-val kell. "sudo pppoeconf") -
kandorka #738 megprobáltam apt-gettel de azt irja hogy elavult van helyette másik de mi az légyszi ha tudod ird meg ki irja hogy valami függöségek miatt netudja telpiteni -
#737 Szerintem terminálba írd be, hogy pppoeconf.
Ja ezt nézd meg azért: http://hup.hu/node/48511 -
kandorka #736 megprobáltam apt-gettel de azt irja hogy elavult van helyette másik de mi az légyszi ha tudod ird meg -
kandorka #735 köszi csak ezzel az a baj hogy telepitöje kiirja hogy nem támogatja ezt a gépet -
homeless #734 pppoeconf -
kandorka #733 Kellemes ünnepeket mindenkinek.. KelTegnap telepitettem ubutu 7,10 csak nem tudok fellápni az internetre ads-el fei használo.+jelszo de nem találom hogy hova irjam .Ha tudtok segitsetek.. KÖSZI -
kandorka #732 hali -
#731 -
mcsaba #730 Kösz a segítséget mindketőtöknek! Sikerült megoldani. -
LMNO #729 :)) -
LMNO #728 Konzolba: sudo gedit /boot/grub/menu.lst
Jelszavad beírod, szerkeszted, elmented
(vagy a gedit helyére tetszőleges szerkesztő progi)
-
#727 Nyitsz egy terminált és beírod:
sudo gedit /boot/grub/menu.lst &
Magyarázom:
A sudo ahhoz kell, h rendszergazdaként tudj alkalmazásokat elindítani.
A gedit egy szövegszerkesztő, ehelyett bármilyen szövegszerkesztőt beírhatsz. (pico, joe, nano, vi, ezek konzolosak, vi hardcore usereknek van)
Aztán jön a file amit a gedit megnyisson.
A &-t le is hagyhatod, nem létszükség, ahhoz kell, h háttérben fusson a program, így ha bezárod a terminált véletlenül, stb, akkor a progi tovább fut. -
mcsaba #726 Sziasztok, azt szeretném beálítani hogy a bootloader-ben ne 10 másodpercic lehessen kiválasztani hogy meik oprendszer induljon hanem 1 percig várjon mielőtt beindulna, grafikus módba nem találtam semmi beállítást erre, de megtaláltam a fájlt amibe át lehet irni a /boot/grub/menu.lst viszont ezt ha átirom nem tudom menteni mivel nincs hozzá jogom, és mivel még kezdő linuxos vagyok nem tudom hogy lehet ezt megoldani, ha valaki tud kérem segítsen, köszi. -
#725 Köszi bejött, megy frankón :)
indulásnál ugyan csúnya, de utána rendes felbontással megy probléma nélkül. -
evenor #724 A rendszer frissül mindenkinél, szerintem a flash-el lehet valami gond. Érdemes a legfrissebbet felrakni, vagy megnézni más böngészőben. -
#723 igggen, asszem a barátnőm laptopjára nem is rakom fel, de az én gépemen még elfér -negyedik oprendszerként ;)- majd próbálgatom.
Tesóm mondott egy érdekeset, amire eddig nem is gondoltam: hogy lehet megcsinálni ubuntuban, hogy rendszerfrissítésnél minden felhasználónál frissüljenek a dolgok? Konkrétan olyanra gondolok, hogy a tesóm a saját profiljában nem tudja pl a youtubeos videókat megnézni. -
evenor #722 A Fluxbox-t kezdőnek nem nagyon ajánlanám. Gyors, de hamar belebonyolódhat az ember a szövegfile-os beállításokba. Én mondjuk szeretem, de biztos, hogy nem mindenkinek jönne be. :) -
evenor #721 Jobb klikk a file-on, tulajdonságok, majd a "megnyitás ezzel" fül. Ott kiválasztod, vagy hozzáadod, majd bezárás. -
mcsaba #720 Sziasztok, még kezdő linuxos vagyok és most próbálgatom a programokat, az érdekelne hogyan lehet ubuntu linuxba megváltoztatni hogy egy fájlt meik program nyisson, úgy értem pl van egy videó fájl és van több lejátszóprogi, alapból ha ráklikkelek megnyitja az eggikkel, ha más lejátszóval akarom akkor jobb gomb megnyitás ezzel... de ez kicsit macerás hogy állandóan így nyissam meg, szóval az érdekelne ha van egy fájltípus és több progi van hozzá hogy lehet valameik progit alapértelmezetté tenni hogy az nyissa meg?