11431
Ubuntu Linux
-
#879 Az Ubuntu 7.10 alapból Compiz-fusion-el fut. Nem vettem észre komolyabb stabilitási problémákat.
Te melyik rendszerre és hogyan telepítetted a compiz-t? Az se mind1, hogy compiz v. compiz-fusion. -
#878 HI!
Még nagyon kezdő vagyok a linux-ban, és lenne pá kérdésem.
Felraktam a laptopomra (MSI M673x) egy Ubuntu-t, de annak az amd64-es verzióját. Jól ment, nem volt semmi, viszont mikor felraktam a compiz-t, egy idő után elkezdett fagyni, addig meg semmi.
Olvastam, hogy a Compiz nem szereti a java-t, de sajnos erről nincs tapasztalatom. Az tény, hogy próbáltam egy java-t felpakolni.
Valakinek valami 5lete? -
arankamama #877 nemlehet hogy valami frissít? most perpill nincs ubi a kezem alatt, nekem ctrl+alt+del-re jön elő, és ott szépen kiírja hogy milyen program mennyit használ a netből, mert az is lehet hogy valami frissül -
apuci007 #876 Sajnos továbbra sem találtam megoldást a problémára. Win alatt a letöltési sebesség 200 k körül van. Ubuntu alatt viszont következetesen 43-45 között mozog. Már a modemdrivert is frissítettem, de ez is csak vindóz alatt jelentett megoldást. Maga a modem biztos, hogy tud többet, a térerővel sem lehet gond, csak valami linuxos beállítás szükséges, de rendkívül hiányos linuxos ismereteim megakadályoznak abban, hogy egyedül megoldjam. -
#875 Ki beszél itt munkáról?:DD
ON -
#874 dolgoztam en veled valaha, hogy most csallak? :D
[kezd atmenni durvan offba :D] -
#873 Megcsalsz?:D -
#872 Elofordulhat :D -
#871 Aha, jó, akkor úgy néz ki egy helyen dolgozunk. :D -
#870 Igen, mond. -
#869 Te hippo, mond neked az valamit, h BlackIT Box? -
#868 csantiago kommentjét is nézd. -
#867 konzolba ird be: glxinfo | grep rendering
amugy bovebben kicsit a driverrol itt olvashatsz -
#866 mi aza direct rendering??
-
#865 AHA azért írtam hogy kicsit vicces túl új mert a videokarimat már kb 2-3 éve erősen gyártják lásd aláírásomban
-
apuci007 #864 Köcce, megnéztem, de invalid argument lett a hibaüzenet és nem csinált semmit.Erre a részre gondoltál, igaz? " To use it in full speed, I had to install setserial in order to be able to type the following command
/bin/setserial /dev/modem3g spd_warp low_latency" Persze helyettesítettem a /dev/modem3g-t az én /dev/ttyUSB0-val, és így kaptam a fenti hibaüzit. Mindegy, azért köszi! -
#863 Ez lesz a bajod szerintem, de olvasd át mielőtt sudokánoznál -
apuci007 #862 na időközben sudokán üzemmódban megnöveltem baudékat, de úgy látszik, ugyanolyan a tempó. Mindegy, várok, hátha vki mond valami okosat.
azért köcce! -
#861 wikipédia a baud-ról
Én még nem csináltam ilyesmit, tippem az lenne hogy próbáld újrakonfigurálni és állíts be nagyobb értéket :o)
De inkább várj amíg egy hozzáértőbb fórumozó válaszol, az a biztos :o) -
apuci007 #860 Elképzelhető az, hogy ubi alatt lassabb a netem? Azt figyeltem, hogy ma ugyanarról az oldalról, ugyanazt a progit próbáltam leszedni win alatt, ment úgy 180-200 kb/sec (Vodafone 3g), ubi alatt pedig csak 43-47 kával. Amikor a huawei e220 modemet konfiguráltam, be kellett írni a parancssorba, hogy Baud=460800. Ehhez lehet valami köze? Megköszönném, ha valami guru válaszolna! -
#859 "kicsit vicces nem??... túl új...."
Amennyiben a tisztelt gyartok irnanak rendes tamogatast a termekeikhez (nem csak windows ala), akkor nem lennenek ilyen gondok. Amugy van direct renderinged? Mert ha az van, akkor tokmind1, felismeri-e a kartyat pontosan vagy sem. -
apuci007 #858 Na, nem igazán erre gondoltam, de azért köszi az észrevételt. Időközben sikerült a hang problémát megoldani, és a net is müxik.
Egy raklap jó dolgot fedeztem fel. Pölö blútúsz párosítás most már seperc alatt sikerül, maga a rendszer is sokkal hamarabb felépül, satöbö. Szóval egyelőre minden hepi! -
#857 Én is próbálkoztam az ubival:
1. Próba apic kivágott felrakni se lehtett
2. Próba felmert mert kitiltottam az apicot
3. Proba el is indult mert a grub ban is kitiltottam az apicot
4. Próba az ubi hazavágta a winemet
5. Próba már minden megy de a jóistenér se tom a compizt konfigurálni
6. Próba ez majd lessz ha kijön az új ubi mert kiderült hogy nem támogatja a videokarimat
Tehát nekem olyan jellegű problémáin nem voltak mint neked csak ez a sok kis apróság azt mondják túl újak az alkatrészek a gépemben (kicsit vicces nem??... túl új....)
Csak ennyit akartam mondani bye
SrAta
-
apuci007 #856 hali mindenkinek!
már évek óta kacérkodok valamilyen linux verzióval, de még egyszer sem sikerült rászánni magam, hogy véglegesen váltsak winről, de most úgy döntöttem, hogy az ubi 7.10-et felteszem. A cuccot leszedtem, kiírtam, minden remek. az első gondok a vodafone-os huawei e220 modemmel kezdődtek, de néhány fórum átolvasgatása után megoldódott. következő gondom az volt, h nincs hang. Pár fórumot megint megnéztem, de nem találtam megoldást (ASUS p5ld2-es alaplapra integrált ac97, semmi extra) Aztán rájöttem, hogy a videókártya rá van dugva a tv-re, csak már rég nem használtam. Átnyomtam a tévét, hát ott meg van hang. Mondom, oké, akkor a képet is megoldom. Nvidia 7600gt driver fel. Mikor újra be akartam jelentkezni, már hibaüzenet fogadott. Amennyire ki tudtam venni, valami GTK+ okozott gondot (?!?) Újrahúztam az ubit, modem fel, net van, hang nincs (tv-hez alapból nem mertem nyúlni:-)) mondok: blútúsz adapterrel hogy boldogul az ubi? bedugom, felismeri, mondok: ez már teccik! Viszont nem kommunikál. Fórumok: megoldás nincs. Mikor legközelebb bejelentkeztem, már ismerősként üdvözöltem a GTK-s hibaüzenetet. Kitartó vagyok, újra felhúztam az ubit. Modemet próbálom konfigurálni a leírás alapján, de rosszul írtam be a terminálba a parancssort (/dev/modem/ttyUSB0) erre a wvdial huawei_e220 parancsra hibaüzenet, hogy nincs dev/modem. Mondok, bocsi, javítottam, de innentől kezdve akármit is írtam, ugyanezt a hibaüzenetet kaptam. Már ki is töröltem a wvdialconf vagy mi a fene fájlot, de még mindig ugyanez a hibaüzenet.
Tudom, hosszúlére eresztettem, de ha valaki végigolvasta és még normálisnak tart, beszéljen már rá erre az ubira, ami azért k***ra teccik ám! :-) köcce!!! -
#855 Köszi a leírást de cska este tom kipróbálni mert suliba vagyok
-
#854 Valoszinuleg a grub nem a megfelelo helyre telepulhetett. Olvasd el ezt a leirast es pakold a helyere a grubot. -
#853 Üdv!
Az lenne a gondom hogy felrakom az ubuntut és amikor újraindítom a gépet akkor meg semmi nem indul GRUB
csak az XP automatikusan más semmi 3 szor raktam fel 2 winyóra is de egyik se megy mitm tegyek?
Köszi
Üdv SrAta -
diszmarna #852 itt egy kis cikk a fejlesztői munkárol/ teszteléről -
#851 Ez előfordul, nem végzetes probléma. Lásd alább:
Advanced Programmable Interrupt Controller. Developed by Intel to replace the old PIC standard. Mainly to solve the limited available IRQs problem and to support interrupts on SMP systems.
APIC can still cause many problems (often caused by hardware not conforming to the official APIC standard specification) like hard lockups or devices not working properly. You can then try to turn it off to see if APIC is the problem. To turn APIC on/off add this to the kernel parameters:
apic=off
Either in LILO's lilo.conf or GRUB's menu.lst file (or whatever your bootloader uses).
Or to turn off only local APIC:
lapic=off
Do not confuse APIC with ACPI. -
#850 Apicot
-
#849 Most töltöm le a 32 biteset de az is csak akkor indul el ha kernelből kitiltom az apickt a noapic paranccsal
A telepítéskor is ezt kell ez miért van -
#848 Gondolom az áprilisban megjelenő Ubuntu Hardy Heron-ban. -
#847 És mikor lesz már benne a támogatása a videokarimnak a linuxban? -
#846 Szerintem valami bug lehet, én azt ajánlom maradj továbbra is a 32 bites verziónál, teljesítményben nem lesz rosszabb mint a 64-es sőt...
A Compiz nem fog menni azzal a videokártyával, mert sem a nyílt sem a zárt driver nem támogatja, viszont az új ATI driver-ben benne van az AIGLX támogatás amivel fut, de az Ubuntu 7.10 azt még nem tartalmazza. Ha mindenkép szeretnél compiz-t akkor itt egy leírás:
Compiz-Fusion + ATI
A Google is a segítségedre lehet. -
#845 nem 3. verzió hanem 3. kiírás mindegyik hibás lenne??? a cd hibakeresésnél nem az... Telepítőn belül -
#844 ez a 3. verzió amit kiírtam és az előző kettőnél betűről betűre ugyanez volt ugyh nem tudom mi lehet -
#843 Az biztos, hogy nem a processzorodon akadt ki. Nem lehet hogy hibásan van kiírva a lemez? -
#842 Configomat lásd aláírásban -
#841 Üdv!
Fel akartam rakni a Linux Ubuntu 7.10-et az AMD 64 bites verziót hiszen 64 bites X2esem van.
Na szóval az lenne a problémám hogy a telepítéskor ha rányomok hogy ubuntu indítása akkor ez jön ki a lap alján a telepítéskor (fekete képernyő fehér felirat)
Idézem:
Kernel alive
kernel direct mapping tables up to 100000000 @ 8000-d000
Tehát pontosan ezt írja ki mit jelent és mit lehet csinálni AMD 64es verzió még sose ment fel a gépemre a compiz meg nem ment a 32 bites alatt.
Segítségeteket előre is köszönöm SrAta -
#840 Rendszer > Hálózat?
támogatott eszközök
rendszer - synaptic - ndiswrapper telepítése
ndiswrapper wifi doksi