11431
Ubuntu Linux
  • HUmanEmber41st
    Sziasztok!
    Vajon mikor ad ki a májkroszoft élő CDt, ami Linux alatt fut és windóz telepíthető róla??? :D :D
    Leszedtem a Hardy ISOt, bemountoltam Démonnal, majd telepítettem(kapott 15 GB-ot) :D :D
    Ahh zsír!!!
    Nekem szerencsém van, mert Nvidia vidkarim van, szépen felrakta a zárt meghajtót, meg a többi királyságot :D
    Arról nem is beszélve, h percek alatt kész a telepítés, igaz utána még lehet keresni ezt-azt a Synapticban.. :D
    és mindez ingyen!
    Maximális köszönetem a fejlesztőknek!
  • lck #1078
    Tvtime
  • eZo
    Sziasztok !
    Milyen tv tuner programot tudnátok ajánlani ubuntuhoz ?
  • MerlinW
    Én is azt használom. Hardy-t csak egy tesztmasinára tettem fel munkahelyen. Itthon majd akkor frissítek, ha megjön a lemez, aminek ugyan semmi köze hozzá, de időben okés nekem (upgrade = release + 2hónap) :)
  • mumpic
    Én meg még jól elvagyok a gutsyval :)
  • jefferson83
    Köszi, most sikerült megoldani, nem voltak bötűk :)

Safe módban feltelepítette, normál módban sehogy sem akarta.
  • MerlinW
    Igen ezen én is ki voltam akadva. Tedd vissza a kettest.
  • MerlinW
    fekete képernyőn vannak bötük?:)
  • Flamer
    tuggyátok mi a vicces.. nekem egyedül az nem teccik egyenlőre a hardyba hogy fogták és betettek egy beta5 firefoxot.. már kétszer meghalt, meg 100%os procihasználat.. elég gáz:|
  • jefferson83
    Üdv!

Lenen egy problémám az új ubuntu 8.04-el. Először csak szeretnék megismerkedni vele és erre a legjobb alternatívának a wubis letöltést és telepítést találtam. Nem is volt gond, a telepítés teljesen autómatikusan le is zajlott.
    Újraindítás után kiválasztottam, hogy az Ubuntu töltődjön be, a betöltés le is zajlik és amikor elindulna egy fekete képernyő fogad és nem is tűnik el. Felbontás probléma nem lehet, hisz a monitorom nem kapcsol ki.
    Másik oprendeszerem XP.

Valaki tudna segíteni nekem?
  • MerlinW
    "task magnager": gnome-system-monitor
    Benne van a rendszerben alapból.

Egyébként az indexelés szokott pörögni. Mondjuk elvileg ha használod a gépet akkor nem megy. Óra mellett nagyító ikon.
  • ivjoe
    szorry, dont szík inglis, biip, biip biip -.-
  • SrAta
    Nem tudok angolul...:D
  • ivjoe
    De, felhívnak, hogy miért akarsz CD-t, add meg a személyi számod, a számlaszámod, bankkártya számod, netbank azonosítód és a jelszavad. -.-

Nyilván az a legjobb elfoglaltságuk, hogy téged felhívjanak. :CCC

Ne legyél buta pls. :C Amúgy mivan, ha felhívnak? :CCC
  • SrAta
    Kértek telefon számot is de ugye nem fognak telefonálni???
    Köszi az előző válaszaitokat is
    Ok leszokok róla.
  • ivjoe
    Hogyan rendelj gyorsbillentyűket a sűrűn használt alkalmazásokhoz?

Állítsd be a Ctrl+Alt+Del-t a gnome-system-monitor-ra. :)
  • mumpic
    én úgy szoktam hogy:
    ps ax
    aztán:
    kill [négyjegyű szám ami a processz előtt van]

vagy ha tudom hogy a FF rohadt le megint, akkor csak:
    killall firefox-bin
  • mumpic
    Htop.

sudo apt-get install htop,
    és a htop paranccsal indul.
  • mumpic
    Azt ajánlanám, hogy szokj le a mondatvégi írásjelek többszörözéséről, mert úgy hat mintha egy idegbajos fórumozó akarna választ, de azonnal, és ez nagyon idegesítő.
  • SrAta
    mér van olyan hogy rendszerfigyelő?
    Esetleg valami feladatkezelőszerűség mert ctrl+alt+del re semmit se csinált
  • arankamama
    sziasztok

ubuntu 8.04 alatt van hogy felmegy a processzorhasználat 100%-ra ilyenkor teljesen megfagy a rendszer, rendszerfigyelő szerint egyik program sem használja a procit 100%-on, ilyenkor ctrl+alt+backspace , valami ötlet? valami konzol parancs a teljes processzek kiiratásához?

köszi
  • SrAta
    Kértek telefon számot is de ugye nem fognak telefonálni???
  • SrAta
    akk ok:)
  • mumpic
    Jó. :)
  • SrAta
    Az jó ha ez a kép vár???
    Kattintsatok rá hogy megnézzétek
  • SrAta
  • HiPPoNaX

igy nez ki a toluk rendelt Gutsy CD, szoval tenyleg nem home made kinezetu a cucc

homeless: ha vkit cseszegetni akarok, nem ennyit szolok be. pusztan remelem, hogy rajon, a terminal igenis hasznos dolog, meg ha tobbet is kell a hasznalatahoz tanulni, mintha csak kattintgatna a GUI-n.
  • gabi89
    Igen ingyenes elvileg 6-10hét van kiírva az oldalon.
  • fravik
    Erről a címről tudod megrendelni:
    https://shipit.ubuntu.com/login

Ha még nem vagy regisztrálva: "create a new account" linken csinálj magadnak egy accot!
    Ezután majd belépve meg kell adnod az adataidat (hogy hova szállítsák, ill. kinek) és hogy milyen Ubuntu verziót választasz! Ezek szerint neked a 64bites verzió kell, tehát teszel egy pöttyöt e mellé:
    Ubuntu 8.04 LTS Desktop Edition (64-bit)

Ennyi az egész! 4-től 6 hétig írják a postázási időt, ennél előbb tuti nem fogod megkapni!
    És tényleg teljesen ingyenes, neked semmit sem kell fizetned érte!
  • SrAta
    Köszi a válaszodat és ezt honnan tudom megrendelni és milyen szállítási idővel hozzák???
    AMD 64 bites verzió
    És komolyan full ingyenes?
  • fravik
    hello!
    az egy "normális felmatricázott linux-mintás cd" lesz!! ez tuti, mert a 7.10-et is így kaptam meg! :)
    plusz még kapsz 4 matricát is grátiszba!! :)
  • homeless
    Nemtudom mi a faszért kell baszogatni a kezdőket. Én is tudnék neked olyan problémát mondani, hogy csak pislognál.
  • SrAta
    Ha én rendelnék egy linux cd-t az egy normális felmatricázott linux-mintás cd-lenne vagy sima egyszerű kép nélküli cd?
  • SrAta
    Jajj de vicces valaki...:D
  • SrAta
    Köszi sikerült bár a 2. lépést már megse kellett csinálni beírtam az első parancsot a terminálba és már volt is
    Kösz
  • HiPPoNaX
    Az elso lepesnel bukik meg a howtod: a kollega nem szereti a terminalt, mert az fujj
  • MerlinW
    - terminál:
    sudo apt-get install ntfs-3g

- ezután /etc/fstab -ba beírogatod az ntfs particiókat így:
    /dev/sda1 /media/winC ntfs-3g defaults,locale=hu_HU.UTF-8 0 0
    /dev/sda2 /media/winD ntfs-3g defaults,locale=hu_HU.UTF-8 0 0
    stb..

- majd a fent megadott könyvtárakat létrehozod. (pl: /media/winC)
    - ujraindítod a gépet és fel lesznek mountolva az ntfs particiók
    - nem árt semminek

További infó: Google: ntfs-3g

a dev logika:
    sda - primary master (sda1 első partició, sda2 a második, stb)
    sdb - primary slave
    sdc - secondary master
    sdd - secondary slave

De van valami ntfs tools synapticban ami beírogatja az fstab-ba. Aztán lehet 3g is megcsinálja, nem tudom. Nekem mindig automatikusan bemountolta telepítés után.
  • HiPPoNaX
    Eleresi ut, ezzel a fogalommal windowson is talalkoznod kellett. Csak amig winen egy mappa eleresi utja mondjuk igy nez ki: C:\Program Files\ addig linuxon mondjuk /usr/bin. Na ennek analogiajan el kene talalnod a /media/hd* es /media/sd* "konyvtarakba" is. (A * un. joker karakter, akarhany tetszoleges karaktert helyettesithet, igy mondjuk a teljes eleresi ut lehet /media/sda2 vagy eppen /media/hdc) Ennel szajbaragosabban nem tudom elmondani, hol talalod az ntfs meghajtokat. Baja pedig akkor lesz tole az xp-nek, ha vmi rendszerfilejat torlod.
  • SrAta
    Bocs hogy kérdeztem ha nem szabad többször nem fogok
    Na pá
  • mumpic
    Minek neked linux?