11431
Ubuntu Linux
-
HUmanEmber41st #1079 Sziasztok!
Vajon mikor ad ki a májkroszoft élő CDt, ami Linux alatt fut és windóz telepíthető róla??? :D :D
Leszedtem a Hardy ISOt, bemountoltam Démonnal, majd telepítettem(kapott 15 GB-ot) :D :D
Ahh zsír!!!
Nekem szerencsém van, mert Nvidia vidkarim van, szépen felrakta a zárt meghajtót, meg a többi királyságot :D
Arról nem is beszélve, h percek alatt kész a telepítés, igaz utána még lehet keresni ezt-azt a Synapticban.. :D
és mindez ingyen!
Maximális köszönetem a fejlesztőknek! -
#1078 Tvtime -
#1077 Sziasztok !
Milyen tv tuner programot tudnátok ajánlani ubuntuhoz ?
-
#1076 Én is azt használom. Hardy-t csak egy tesztmasinára tettem fel munkahelyen. Itthon majd akkor frissítek, ha megjön a lemez, aminek ugyan semmi köze hozzá, de időben okés nekem (upgrade = release + 2hónap) :) -
#1075 Én meg még jól elvagyok a gutsyval :) -
jefferson83 #1074 Köszi, most sikerült megoldani, nem voltak bötűk :)
Safe módban feltelepítette, normál módban sehogy sem akarta. -
#1073 Igen ezen én is ki voltam akadva. Tedd vissza a kettest. -
#1072 fekete képernyőn vannak bötük?:) -
#1071 tuggyátok mi a vicces.. nekem egyedül az nem teccik egyenlőre a hardyba hogy fogták és betettek egy beta5 firefoxot.. már kétszer meghalt, meg 100%os procihasználat.. elég gáz:| -
jefferson83 #1070 Üdv!
Lenen egy problémám az új ubuntu 8.04-el. Először csak szeretnék megismerkedni vele és erre a legjobb alternatívának a wubis letöltést és telepítést találtam. Nem is volt gond, a telepítés teljesen autómatikusan le is zajlott.
Újraindítás után kiválasztottam, hogy az Ubuntu töltődjön be, a betöltés le is zajlik és amikor elindulna egy fekete képernyő fogad és nem is tűnik el. Felbontás probléma nem lehet, hisz a monitorom nem kapcsol ki.
Másik oprendeszerem XP.
Valaki tudna segíteni nekem?
-
#1069 "task magnager": gnome-system-monitor
Benne van a rendszerben alapból.
Egyébként az indexelés szokott pörögni. Mondjuk elvileg ha használod a gépet akkor nem megy. Óra mellett nagyító ikon. -
#1068 szorry, dont szík inglis, biip, biip biip -.- -
#1067 Nem tudok angolul...:D -
#1066 De, felhívnak, hogy miért akarsz CD-t, add meg a személyi számod, a számlaszámod, bankkártya számod, netbank azonosítód és a jelszavad. -.-
Nyilván az a legjobb elfoglaltságuk, hogy téged felhívjanak. :CCC
Ne legyél buta pls. :C Amúgy mivan, ha felhívnak? :CCC -
#1065 Kértek telefon számot is de ugye nem fognak telefonálni???
Köszi az előző válaszaitokat is
Ok leszokok róla. -
#1064 Hogyan rendelj gyorsbillentyűket a sűrűn használt alkalmazásokhoz?
Állítsd be a Ctrl+Alt+Del-t a gnome-system-monitor-ra. :)
-
#1063 én úgy szoktam hogy:
ps ax
aztán:
kill [négyjegyű szám ami a processz előtt van]
vagy ha tudom hogy a FF rohadt le megint, akkor csak:
killall firefox-bin -
#1062 Htop.
sudo apt-get install htop,
és a htop paranccsal indul. -
#1061 Azt ajánlanám, hogy szokj le a mondatvégi írásjelek többszörözéséről, mert úgy hat mintha egy idegbajos fórumozó akarna választ, de azonnal, és ez nagyon idegesítő. -
#1060 mér van olyan hogy rendszerfigyelő?
Esetleg valami feladatkezelőszerűség mert ctrl+alt+del re semmit se csinált -
arankamama #1059 sziasztok
ubuntu 8.04 alatt van hogy felmegy a processzorhasználat 100%-ra ilyenkor teljesen megfagy a rendszer, rendszerfigyelő szerint egyik program sem használja a procit 100%-on, ilyenkor ctrl+alt+backspace , valami ötlet? valami konzol parancs a teljes processzek kiiratásához?
köszi -
#1058 Kértek telefon számot is de ugye nem fognak telefonálni??? -
#1057 akk ok:) -
#1056 Jó. :) -
#1055 Az jó ha ez a kép vár???
Kattintsatok rá hogy megnézzétek -
#1054 -
igy nez ki a toluk rendelt Gutsy CD, szoval tenyleg nem home made kinezetu a cucc
homeless: ha vkit cseszegetni akarok, nem ennyit szolok be. pusztan remelem, hogy rajon, a terminal igenis hasznos dolog, meg ha tobbet is kell a hasznalatahoz tanulni, mintha csak kattintgatna a GUI-n. -
#1052 Igen ingyenes elvileg 6-10hét van kiírva az oldalon. -
#1051 Erről a címről tudod megrendelni:
https://shipit.ubuntu.com/login
Ha még nem vagy regisztrálva: "create a new account" linken csinálj magadnak egy accot!
Ezután majd belépve meg kell adnod az adataidat (hogy hova szállítsák, ill. kinek) és hogy milyen Ubuntu verziót választasz! Ezek szerint neked a 64bites verzió kell, tehát teszel egy pöttyöt e mellé:
Ubuntu 8.04 LTS Desktop Edition (64-bit)
Ennyi az egész! 4-től 6 hétig írják a postázási időt, ennél előbb tuti nem fogod megkapni!
És tényleg teljesen ingyenes, neked semmit sem kell fizetned érte! -
#1050 Köszi a válaszodat és ezt honnan tudom megrendelni és milyen szállítási idővel hozzák???
AMD 64 bites verzió
És komolyan full ingyenes? -
#1049 hello!
az egy "normális felmatricázott linux-mintás cd" lesz!! ez tuti, mert a 7.10-et is így kaptam meg! :)
plusz még kapsz 4 matricát is grátiszba!! :) -
homeless #1048 Nemtudom mi a faszért kell baszogatni a kezdőket. Én is tudnék neked olyan problémát mondani, hogy csak pislognál. -
#1047 Ha én rendelnék egy linux cd-t az egy normális felmatricázott linux-mintás cd-lenne vagy sima egyszerű kép nélküli cd? -
#1046 Jajj de vicces valaki...:D -
#1045 Köszi sikerült bár a 2. lépést már megse kellett csinálni beírtam az első parancsot a terminálba és már volt is
Kösz
-
#1044 Az elso lepesnel bukik meg a howtod: a kollega nem szereti a terminalt, mert az fujj -
#1043 - terminál:
sudo apt-get install ntfs-3g
- ezután /etc/fstab -ba beírogatod az ntfs particiókat így:
/dev/sda1 /media/winC ntfs-3g defaults,locale=hu_HU.UTF-8 0 0
/dev/sda2 /media/winD ntfs-3g defaults,locale=hu_HU.UTF-8 0 0
stb..
- majd a fent megadott könyvtárakat létrehozod. (pl: /media/winC)
- ujraindítod a gépet és fel lesznek mountolva az ntfs particiók
- nem árt semminek
További infó: Google: ntfs-3g
a dev logika:
sda - primary master (sda1 első partició, sda2 a második, stb)
sdb - primary slave
sdc - secondary master
sdd - secondary slave
De van valami ntfs tools synapticban ami beírogatja az fstab-ba. Aztán lehet 3g is megcsinálja, nem tudom. Nekem mindig automatikusan bemountolta telepítés után. -
#1042 Eleresi ut, ezzel a fogalommal windowson is talalkoznod kellett. Csak amig winen egy mappa eleresi utja mondjuk igy nez ki: C:\Program Files\ addig linuxon mondjuk /usr/bin. Na ennek analogiajan el kene talalnod a /media/hd* es /media/sd* "konyvtarakba" is. (A * un. joker karakter, akarhany tetszoleges karaktert helyettesithet, igy mondjuk a teljes eleresi ut lehet /media/sda2 vagy eppen /media/hdc) Ennel szajbaragosabban nem tudom elmondani, hol talalod az ntfs meghajtokat. Baja pedig akkor lesz tole az xp-nek, ha vmi rendszerfilejat torlod. -
#1041 Bocs hogy kérdeztem ha nem szabad többször nem fogok
Na pá -
#1040 Minek neked linux?