11431
Ubuntu Linux
  • SrAta
    de hol???
    ezt a terminalba???
    És ettől az xpnek amit látni akarok a partíción nem lesz baja??
    És akkor mit is kell pontosan írni a terminalba?
  • HiPPoNaX
    /media/hd*, /media/sd* eleresi utat csekkold
  • SrAta
    Hogyan tudom az NTFS partíciók tartalmát linux alól megnézni???
    Mindig ez a hibaüzenet, ha rákattintok az "intézőbe" a lemezre:
    "Nem csatolható kötet!"
    "A kötet nem csatolható"
  • lck #1036
    Azt tudom, csak olyan jól esne :)

Na, akkor most állhatok neki ...
  • MerlinW
    Igen. Bár 3D-s játékkal sosem játszottam pingvin alatt. Arra ott van a játék oprendszer..(Win) :)
  • MerlinW
    gmplayer

synaptic-ban találsz kodekcsomagot is hozzá, skineket stb
  • HiPPoNaX
    vlc player
  • lck #1032
    A "normális képernyő klónozási lehetőség" azt jelenti hogy két képernyővel is megy a compiz + 3D-s játékok egyszerre ? Mert akkor már rakom is fel :)
  • SrAta
    Le vagyok nyűgözve:
    -nem kellett apicot tiltnom a kernelbe
    -a mégnagyobb csoda nem vágott ki a 64bites verzió már a bootnál
    -de a legnagyobb meglepetés hogy zavar nélkül megy a compiz a kockától a lötyögő ablakokig elkezdve minden
    így már élvezhető a linux
    Mondjon nekem pls valaki egy jó media player nevét ami tud videót meg codecet hozzá help
    Kösz
    SrAta
  • MerlinW
    No. Én is ember vagyok és kíváncsi, feldobtam Hardy-t egy tesztgépre.

A gép egy P4 3Ghz / 2GB RAM / SB audigy1 / és valami régebbi Ati (nem ismerem őket, de a GF6-os időszakból van)

Először Gutsy-t telepítettem rá lemezről, majd rálöktem a saját konfigjaimat, beállítgattam, feldobtam pár kisebb/nagyobb, kényesebb programot, frissítettem a rendszert, végül ráküldtem Hardyt.

A telepítés minden rekordot felülmúlt, 8 órába tellett, de közrejátszott az is hogy ebből 3-4 óra a letöltéssel telt a terhelt szerverek miatt. Persze vastól is függ, de azért nem gyenge idő.

Lényeg, hogy csodával határos módon kivételesen minden a helyén maradt. Ment az X, ment minden. Kernelközeli dolgokhoz persze kell a buhera (pl VMware-hez), de minden más okénak tűnik. Sok időm nem volt még vele foglalkozni, de ami szembetűnő volt így elsőre az a
    + normális képernyő klónozási lehetőség
    - Firefox 3.0b5-öt teszi fel (nem tudom mi a francnak...)
    - Azureus 3.05b (megint egy béta...)
    + Compiz gyorsabb lett (sokan úgyis ettől kapnak magömlést)
    - mplayer bugos (compiz alatt fagy, nélküle meg lassú és mindenfélét pöcsöl a desktopon)
    - mkisofs-ot remove-olta telepítés végén, még nem tudom mit tett fel helyette
    - gnome commander még mindig úgy néz ki mint egy rakás kaksi (krusader ugyan klassz, de nem szeretek Gnome alatt KDE libeket használni..)

Ezek voltak a felszínes első blikkes dolgok, a többit majd átnyálazom.
  • MerlinW
    webről töltötted akkor persze, de ha apt/frissítéskezelő -ben az upgrade jött úgy, akkor még pont kifogtad az első perceket:)
  • SrAta
    Nekem full speeddel jött az ubi végig...
  • Evin
    Az miért lehet, hogy a "Rókában" miden bejön, de frissítéskor, meg drivert töltéskor nem talál netet?
  • MerlinW
    A mai Gutsy frissítés (Firefox) kemény 10k-val jön az ubi szerverekről, a terheltség miatt. Úgyhogy aki nem tud ellenállni az készüljön fel egy egész napos Hardy upgrade-re:)

Persze ha rám hallgattok és perpill minden rendben a Gutsy-tokkal, akkor vártok Hardy-val legalább júniusig.
  • JoeFromHun
    A Shell nagy fegyver!
    Értő kezekben!
  • JoeFromHun
    És Igen! Megjelent!
  • MerlinW
    Szarkasztikus példa volt, írhattam volna OSX-et is.
    Sapphire-os, Ati-s Compiz telepítés és konfig millió helyen le van írva netszerte és igen kell hozzá terminál. De Nvidiánál is kell. Terminál szeres része a linuxnak, nélküle többnyire csak "átlagfelhasználózni" (azaz annyit tud, amennyit a grafikus felület) tudsz a Linuxal.
  • SrAta
    A vista egy rakás SZAR nekem linux kell meg az effektek de eddig még sehogyse sikerült:(
  • MerlinW
    1. Egy barátomnak hasonló gépe van és azon ment minden Gutsy-n (terminálos dolgot nem fogod elkerülni még hosszú évekig... ez Linux)
    2. Olvass utána
    3. Hardy, mint írtad holnap jön ki, ergo nem tudjuk.
    4. Ne a compiz miatt telepíts linuxot. Ha amiatt akarod akkor ott a Vista. csilivili és nincs terminál. Úgyis ki fogod kapcsolni a csilivili effekteket pár nap/hét után...
  • SrAta
    mármint a Hardy 8.04LTS ami holnap jön ki
  • SrAta

PLS help
    Akkor ez a linux támogatja a procimat: AMD Athlon 64 X2 4200+
    És a videokártyámat: Sapphire X1950GT???
    Tehát a compiz fog futni és lesznek effektjeim meg 4 asztalom mindenféle mahinálás nélkül tehát terminálba írogatás meg zárt driver kárty vagy mi nélkül(valami zárt valami...)
    Kössz
    SrAta
  • zeli
    ó, köszi, akkor újratelepítem majd :|
    de leírom gondosan a dolgokat.
  • MerlinW
    Ha nincs "szervízlemezbe csomagolt kerneled" akkor újra.
  • zeli
    Lenne egy kérdésem: Ha totál elfelejtettem az Ubuntus felhasználónevet, meg jelszót, amivel be kell jelentkezni a rendszerbe, akkor telepíthetem újra az Ubut, vagy vhogy meg lehet még menteni?:S
  • Divergencia
    a CardExport működik!
    thx
  • MerlinW
    Igen teljesen. De ott írják a weboldalán.
  • gabi89
    Ez teljesen ingyenes már,hogy postaköltség meg semmi sincs?
    Sose rendeltem még meg így mindig webről töltőttem le és írtam ki,azért kérdem csak.
  • MerlinW
    6-10 hetet írnak az oldalon. Persze ettől függetlenül jöhet hamarabb, később is.
  • KOXX
    Szerintem ~3 hét a kiszállítási idő a rendeléstől számítva. Legalább is nekem meg 1-2 havernak max annyit kellett várni a 7.10-re.
  • MerlinW
    Júliusban meg is kapják:)
  • KOXX
    Már rendelhető a 8.04 gyári CD teljesen ingyen:
    Request an Ubuntu CD
  • SrAta
    Én már várom most már talán menne ezzel a compiz is eddig a linux nemtúl barátkozott a videokarimmal:D
  • MerlinW
    8 nap múlva mindenki frissít aztán jönnek itt majd a miért nem megy ez meg az kérdések..:)
    Türeleeeem:)
  • Flamer
    márcsak 8. :D
  • mumpic

• gabi89
    Pontosan 9nap múlva.
  • JoeFromHun
    Sziasztok!

Lehet tudni,hogy mikor is lesz 8.04 ?
  • MerlinW
    Nem baj, én értem:)
  • Evin
    Ki bánt, én nem? Nem tudod te még mi az... :)
  • mumpic
    Ne bánts, a sráctól kérdeztem hogy vinné-e szerinte a vistát.
    Amúgy az ubuntut viszi, gnome megyeget rajta, szerencsére a barátnőm úgysem használ egyszerre 2 prgramnál többet egy időben. :)