11431
Ubuntu Linux
-
#1039 de hol???
ezt a terminalba???
És ettől az xpnek amit látni akarok a partíción nem lesz baja??
És akkor mit is kell pontosan írni a terminalba? -
#1038 /media/hd*, /media/sd* eleresi utat csekkold -
#1037 Hogyan tudom az NTFS partíciók tartalmát linux alól megnézni???
Mindig ez a hibaüzenet, ha rákattintok az "intézőbe" a lemezre:
"Nem csatolható kötet!"
"A kötet nem csatolható" -
#1036 Azt tudom, csak olyan jól esne :)
Na, akkor most állhatok neki ... -
#1035 Igen. Bár 3D-s játékkal sosem játszottam pingvin alatt. Arra ott van a játék oprendszer..(Win) :) -
#1034 gmplayer
synaptic-ban találsz kodekcsomagot is hozzá, skineket stb -
#1033 vlc player -
#1032 A "normális képernyő klónozási lehetőség" azt jelenti hogy két képernyővel is megy a compiz + 3D-s játékok egyszerre ? Mert akkor már rakom is fel :) -
#1031 Le vagyok nyűgözve:
-nem kellett apicot tiltnom a kernelbe
-a mégnagyobb csoda nem vágott ki a 64bites verzió már a bootnál
-de a legnagyobb meglepetés hogy zavar nélkül megy a compiz a kockától a lötyögő ablakokig elkezdve minden
így már élvezhető a linux
Mondjon nekem pls valaki egy jó media player nevét ami tud videót meg codecet hozzá help
Kösz
SrAta -
#1030 No. Én is ember vagyok és kíváncsi, feldobtam Hardy-t egy tesztgépre.
A gép egy P4 3Ghz / 2GB RAM / SB audigy1 / és valami régebbi Ati (nem ismerem őket, de a GF6-os időszakból van)
Először Gutsy-t telepítettem rá lemezről, majd rálöktem a saját konfigjaimat, beállítgattam, feldobtam pár kisebb/nagyobb, kényesebb programot, frissítettem a rendszert, végül ráküldtem Hardyt.
A telepítés minden rekordot felülmúlt, 8 órába tellett, de közrejátszott az is hogy ebből 3-4 óra a letöltéssel telt a terhelt szerverek miatt. Persze vastól is függ, de azért nem gyenge idő.
Lényeg, hogy csodával határos módon kivételesen minden a helyén maradt. Ment az X, ment minden. Kernelközeli dolgokhoz persze kell a buhera (pl VMware-hez), de minden más okénak tűnik. Sok időm nem volt még vele foglalkozni, de ami szembetűnő volt így elsőre az a
+ normális képernyő klónozási lehetőség
- Firefox 3.0b5-öt teszi fel (nem tudom mi a francnak...)
- Azureus 3.05b (megint egy béta...)
+ Compiz gyorsabb lett (sokan úgyis ettől kapnak magömlést)
- mplayer bugos (compiz alatt fagy, nélküle meg lassú és mindenfélét pöcsöl a desktopon)
- mkisofs-ot remove-olta telepítés végén, még nem tudom mit tett fel helyette
- gnome commander még mindig úgy néz ki mint egy rakás kaksi (krusader ugyan klassz, de nem szeretek Gnome alatt KDE libeket használni..)
Ezek voltak a felszínes első blikkes dolgok, a többit majd átnyálazom. -
#1029 webről töltötted akkor persze, de ha apt/frissítéskezelő -ben az upgrade jött úgy, akkor még pont kifogtad az első perceket:) -
#1028 Nekem full speeddel jött az ubi végig... -
#1027 Az miért lehet, hogy a "Rókában" miden bejön, de frissítéskor, meg drivert töltéskor nem talál netet? -
#1026 A mai Gutsy frissítés (Firefox) kemény 10k-val jön az ubi szerverekről, a terheltség miatt. Úgyhogy aki nem tud ellenállni az készüljön fel egy egész napos Hardy upgrade-re:)
Persze ha rám hallgattok és perpill minden rendben a Gutsy-tokkal, akkor vártok Hardy-val legalább júniusig. -
#1025 A Shell nagy fegyver!
Értő kezekben! -
#1024 És Igen! Megjelent! -
#1023 Szarkasztikus példa volt, írhattam volna OSX-et is.
Sapphire-os, Ati-s Compiz telepítés és konfig millió helyen le van írva netszerte és igen kell hozzá terminál. De Nvidiánál is kell. Terminál szeres része a linuxnak, nélküle többnyire csak "átlagfelhasználózni" (azaz annyit tud, amennyit a grafikus felület) tudsz a Linuxal. -
#1022 A vista egy rakás SZAR nekem linux kell meg az effektek de eddig még sehogyse sikerült:( -
#1021 1. Egy barátomnak hasonló gépe van és azon ment minden Gutsy-n (terminálos dolgot nem fogod elkerülni még hosszú évekig... ez Linux)
2. Olvass utána
3. Hardy, mint írtad holnap jön ki, ergo nem tudjuk.
4. Ne a compiz miatt telepíts linuxot. Ha amiatt akarod akkor ott a Vista. csilivili és nincs terminál. Úgyis ki fogod kapcsolni a csilivili effekteket pár nap/hét után... -
#1020 mármint a Hardy 8.04LTS ami holnap jön ki -
PLS help
Akkor ez a linux támogatja a procimat: AMD Athlon 64 X2 4200+
És a videokártyámat: Sapphire X1950GT???
Tehát a compiz fog futni és lesznek effektjeim meg 4 asztalom mindenféle mahinálás nélkül tehát terminálba írogatás meg zárt driver kárty vagy mi nélkül(valami zárt valami...)
Kössz
SrAta -
#1018 ó, köszi, akkor újratelepítem majd :|
de leírom gondosan a dolgokat. -
#1017 Ha nincs "szervízlemezbe csomagolt kerneled" akkor újra. -
#1016 Lenne egy kérdésem: Ha totál elfelejtettem az Ubuntus felhasználónevet, meg jelszót, amivel be kell jelentkezni a rendszerbe, akkor telepíthetem újra az Ubut, vagy vhogy meg lehet még menteni?:S -
#1015 a CardExport működik!
thx -
#1014 Igen teljesen. De ott írják a weboldalán. -
#1013 Ez teljesen ingyenes már,hogy postaköltség meg semmi sincs?
Sose rendeltem még meg így mindig webről töltőttem le és írtam ki,azért kérdem csak. -
#1012 6-10 hetet írnak az oldalon. Persze ettől függetlenül jöhet hamarabb, később is. -
#1011 Szerintem ~3 hét a kiszállítási idő a rendeléstől számítva. Legalább is nekem meg 1-2 havernak max annyit kellett várni a 7.10-re. -
#1010 Júliusban meg is kapják:) -
#1009 Már rendelhető a 8.04 gyári CD teljesen ingyen:
Request an Ubuntu CD -
#1008 Én már várom most már talán menne ezzel a compiz is eddig a linux nemtúl barátkozott a videokarimmal:D -
#1007 8 nap múlva mindenki frissít aztán jönnek itt majd a miért nem megy ez meg az kérdések..:)
Türeleeeem:) -
#1006 márcsak 8. :D -
-
#1004 Pontosan 9nap múlva. -
#1003 Sziasztok!
Lehet tudni,hogy mikor is lesz 8.04 ? -
#1002 Nem baj, én értem:) -
#1001 Ki bánt, én nem? Nem tudod te még mi az... :) -
#1000 Ne bánts, a sráctól kérdeztem hogy vinné-e szerinte a vistát.
Amúgy az ubuntut viszi, gnome megyeget rajta, szerencsére a barátnőm úgysem használ egyszerre 2 prgramnál többet egy időben. :)