11431
Ubuntu Linux
  • Evin
    Hol álmodtad? :)
    Esetleg XP menne, csupaszítva. De a DSL linux ilyen gépekre készült.
  • MerlinW
    Különben is Linux topikban nem Vista-zunk. Tájékozott ember meg egyáltalán nem Vista-zik.
  • mumpic
    Nem követted a fórumot. A barátnőmnek régi laptopja van, 700 Mhz-es procival.
    Vistát vinné?
  • Vorpal
    Ezt mondom én is - vistát kellett volna
  • mumpic
    Ezt talán nem kellett volna.

MerlinW: Már kókányoltam vele közben, letöröltem a compizt, meg újra felraktam, és így jó, de ha legközelebb előjön, megpróbálom amit te írtál. :)
  • MerlinW
    próbáld ezt konzolban: metacity --replace (lehet kell sudo, ha így nem megy, próbáld azzal)
  • Vorpal
    Mégsem szőkéknek való - ideje vistát tenni neki.
  • mumpic
    Barátnőm elbarmolta az ubuntuját, eltűntek a fejlécek, a kilépés/tálca/teljes méret ikonok, csak egy asztalt lehet látni a pageren is. Szerintetek mit csinálhatott vele, na meg én mit csináljak vele hogy rendesen működjön?
  • MerlinW
    Tegyél fel PDA-ra CardExport nevű stuffot. Azzal, mint pendrive fogja látni minden. Én sem pöcsölök AS-el (igaz nem is szinkronizálok).
  • Flamer
    mivel lehet leghostolni az ubuntut?
    olyan érdekelne amihez van command line is, hogyha a grafikus felületet is szétkúrnám..

htx
  • Divergencia
    A Suse nekem nagyon lomha volt, szerintem, hogy a novell gondozasba vette, nem tett jot neki. Az ubuntu pedig majdnem olyan gyors mint az xp.

Viszont Ubival most ket problemaval kuzdok:
    az egyik az, hogy a PDA-m (WindowsMobile..)-ra semmilyen uton-modon nem tudok fajlokat kuldeni, masolni. feltettem openSync-et, multisync-et, synCE-t
    azt ertem el, hogy ha radugom a gepre, akkor rndis halozati interfeszen megjelenik, kap IP-t, ezzel egyidoben elallitja a default routomat, es a DNS szerver cimet kitorli. szoval radugom, elmegy a net. bravo :(
  • Flamer
    export http_proxy ideig megoldás. de tartós cucc nincs?
    csak azért kérdeem mert neten ezerfélét láttam, és másolhatna valaki egyet. mejik yó.
    htx
  • Flamer
    hiak,

kérdés: apt-t hogylhet beállitani hogy használjon proxyt?:o

előreis htx.
  • MerlinW
    apt-get install flashplugin-nonfree
  • macselek #985
    ööö, elvileg.
  • lck #984
    Firefox Flash Plugin telepítve lett ?
  • macselek #983
    Jó ez a program, de nem találtam semmi flashez való dolgot:S
  • lck #982
    Ubuntura javaslom az automatix nevű programot, ami szinte minden multimédiás problémát megold, plusz még jónéhány egyéb hasznos dolgot lehet felrakni vele, nagyon egyszerűen.
  • macselek #981
    Megtörtént, működik. Köszi:) Most megint van egy gondom, a youtube-os videók nem akarnak menni:S Rámentem a hiányzó elemek telepítésére, telepítettem is, de frissités után megint nem ment a videó, és megint kiirta a hiányzó elemek telepítését. Gondoltam hátha nem telepítette, de mikor megint felraktam, kiirta, hogy már telepítve van:S
  • MerlinW
    Az alábbit úgy ahogy van másold be a terminálba.
  • Flamer
    cd /etc/apt && sudo cp sources.list sources.list_$(date +'%d%m%y') && sudo rm sources.list && sudo wget http://ubuntu.cvk.hu/sources.list && sudo apt-get update

ez tutti yó source.list
  • macselek #978
    Igen ez lesz az, de melyik sorból töröljem vajon?:S
  • MerlinW
    /etc/apt/source.list
  • macselek #976
    Beszéltem haverommal, azt mondta neki is ilyen problémája volt és segített neki valami fazon telefonon. Valami sources.list fájlból kellett kitörölnie a kettőskereszteket(:S). Lehet ez megoldás? Nem tudom hol van ez a fájl, vagy hogy melyik kettőskeresztekről van szó:(
  • macselek #975
    de hiába frissítem, mikor telepíteném újra kiirja:S
  • MerlinW
    Előbb frissít, s aztán telepít.
  • macselek #973
    Sziasztok! A csomagkezelő nem akar semmit se telepíteni valamiér:S Kipipálnám, erre azt írja a fájllista elavult. Rámegyek a frissítésre, és kezdődik előröl. A segtséget előre is köszönöm.
  • arankamama
    Biztonsági versenyen bizonyított az Ubuntu...
  • Flamer
    naszóval.. xserver-xgl -t felraktam utánna az effektek már yók lettek, de nem tudom őket beállitani mint a compizba. kerestme a beállításokba meg az adminsiztrációba is a cuccot de semmi :|
  • Flamer
    na felraktam azt a csomagot de nem talaltam semmi panelt sehol.
    azyan felraktam az xserver xgl t es most muxik a beallitas de nem tudom szinten hogy hol kell allitatni es a billem is angol lett ..
  • Flamer
    gutsy (x11): Control panel for the ATI graphics accelerators [restricted]

igyvan. htx (y)
  • MerlinW
    Asszem az Ati Control Panel az fglrx-control csomag. De ott a google.
  • Flamer
    ahan. wifiradar fentvan. de itt nics háló. :D majd frankfurtba próba.
    mellesleg.. ati videokártya. zártmeghajtó engedéjezve.. de gefiroce-nál volt két extra cucc az adminisztrációba.. atinál ez merre van?:o
    mert nem tudok semmi spécit állítgatni. :| felrakta a drivert, a felbontásom megnőtt de ennyi. :C
  • Palinko
    Valószínű hogy a radar megoldást jelent, de ha mégsem akkor viszont neked is kell a driver. Nekem atheros chippes kártyám van és a madwifi megfelelő, és miután telepítettem egy egyszerú DSL kapcsolatot beállítom (nekem telfonosnak érzékeli :D ) aztán kapcsolódom és már fenn is van
  • Flamer
    vagyis csak csekkoltam volna, ha lenne dns feloldás .. :C rákmat a melóhejbe..
  • Flamer
    Intel Wireless WiFi Link 4965AGN Network Adapter PCI
    laptop.. hp compaq 6910p

#963: ah. :| wifi-radar? pakolom fel minnyá csekkolom. htx
  • MerlinW
    wifi-radar csomag?

vagy:
    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=650088

wifi konfig:
    https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/WiFiHowTo

szoktatok ti google-zni?:)
  • Palinko
    milyen kártyád van? (wifi kártyára gondoltam, jobban örülnék ha a chipset jét mondanád)
  • Flamer
    énmeg már most is megköszönném :D
  • HiPPoNaX
    Igen, a wifi nalam is ugyanezt csinalta, aztan a fene se tudja mitol, de megnevelodott. Eleinte itthon abszolut nem latta a halozatokat (egyet se a kb 5-6 elerhetobol), suliban viszont popec modon mukodott. Nagyon nem ertettem, miert csinalja ezt, de a konfighoz nem nyultam. Aztan valami miatt egyszercsak rendbejott, most mar az esetek 99%-ban latom a kornyeken elerheto halokat :D Mindenesetre ha vkinek van tippje, mitol nem akart eleinte mukodni, azt azert megkoszonnem, hatha egyszer ujra kell raknom az ubuntut.