11431
Ubuntu Linux
-
#999 Hol álmodtad? :)
Esetleg XP menne, csupaszítva. De a DSL linux ilyen gépekre készült. -
#998 Különben is Linux topikban nem Vista-zunk. Tájékozott ember meg egyáltalán nem Vista-zik. -
#997 Nem követted a fórumot. A barátnőmnek régi laptopja van, 700 Mhz-es procival.
Vistát vinné?
-
#996 Ezt mondom én is - vistát kellett volna -
#995 Ezt talán nem kellett volna.
MerlinW: Már kókányoltam vele közben, letöröltem a compizt, meg újra felraktam, és így jó, de ha legközelebb előjön, megpróbálom amit te írtál. :) -
#994 próbáld ezt konzolban: metacity --replace (lehet kell sudo, ha így nem megy, próbáld azzal) -
#993 Mégsem szőkéknek való - ideje vistát tenni neki. -
#992 Barátnőm elbarmolta az ubuntuját, eltűntek a fejlécek, a kilépés/tálca/teljes méret ikonok, csak egy asztalt lehet látni a pageren is. Szerintetek mit csinálhatott vele, na meg én mit csináljak vele hogy rendesen működjön? -
#991 Tegyél fel PDA-ra CardExport nevű stuffot. Azzal, mint pendrive fogja látni minden. Én sem pöcsölök AS-el (igaz nem is szinkronizálok). -
#990 mivel lehet leghostolni az ubuntut?
olyan érdekelne amihez van command line is, hogyha a grafikus felületet is szétkúrnám..
htx -
#989 A Suse nekem nagyon lomha volt, szerintem, hogy a novell gondozasba vette, nem tett jot neki. Az ubuntu pedig majdnem olyan gyors mint az xp.
Viszont Ubival most ket problemaval kuzdok:
az egyik az, hogy a PDA-m (WindowsMobile..)-ra semmilyen uton-modon nem tudok fajlokat kuldeni, masolni. feltettem openSync-et, multisync-et, synCE-t
azt ertem el, hogy ha radugom a gepre, akkor rndis halozati interfeszen megjelenik, kap IP-t, ezzel egyidoben elallitja a default routomat, es a DNS szerver cimet kitorli. szoval radugom, elmegy a net. bravo :( -
#988 export http_proxy ideig megoldás. de tartós cucc nincs?
csak azért kérdeem mert neten ezerfélét láttam, és másolhatna valaki egyet. mejik yó.
htx -
#987 hiak,
kérdés: apt-t hogylhet beállitani hogy használjon proxyt?:o
előreis htx. -
#986 apt-get install flashplugin-nonfree -
#985 ööö, elvileg. -
#984 Firefox Flash Plugin telepítve lett ? -
#983 Jó ez a program, de nem találtam semmi flashez való dolgot:S -
#982 Ubuntura javaslom az automatix nevű programot, ami szinte minden multimédiás problémát megold, plusz még jónéhány egyéb hasznos dolgot lehet felrakni vele, nagyon egyszerűen. -
#981 Megtörtént, működik. Köszi:) Most megint van egy gondom, a youtube-os videók nem akarnak menni:S Rámentem a hiányzó elemek telepítésére, telepítettem is, de frissités után megint nem ment a videó, és megint kiirta a hiányzó elemek telepítését. Gondoltam hátha nem telepítette, de mikor megint felraktam, kiirta, hogy már telepítve van:S -
#980 Az alábbit úgy ahogy van másold be a terminálba. -
#979 cd /etc/apt && sudo cp sources.list sources.list_$(date +'%d%m%y') && sudo rm sources.list && sudo wget http://ubuntu.cvk.hu/sources.list && sudo apt-get update
ez tutti yó source.list -
#978 Igen ez lesz az, de melyik sorból töröljem vajon?:S -
#977 /etc/apt/source.list -
#976 Beszéltem haverommal, azt mondta neki is ilyen problémája volt és segített neki valami fazon telefonon. Valami sources.list fájlból kellett kitörölnie a kettőskereszteket(:S). Lehet ez megoldás? Nem tudom hol van ez a fájl, vagy hogy melyik kettőskeresztekről van szó:( -
#975 de hiába frissítem, mikor telepíteném újra kiirja:S -
#974 Előbb frissít, s aztán telepít. -
#973 Sziasztok! A csomagkezelő nem akar semmit se telepíteni valamiér:S Kipipálnám, erre azt írja a fájllista elavult. Rámegyek a frissítésre, és kezdődik előröl. A segtséget előre is köszönöm. -
arankamama #972 Biztonsági versenyen bizonyított az Ubuntu... -
#971 naszóval.. xserver-xgl -t felraktam utánna az effektek már yók lettek, de nem tudom őket beállitani mint a compizba. kerestme a beállításokba meg az adminsiztrációba is a cuccot de semmi :| -
#970 na felraktam azt a csomagot de nem talaltam semmi panelt sehol.
azyan felraktam az xserver xgl t es most muxik a beallitas de nem tudom szinten hogy hol kell allitatni es a billem is angol lett .. -
#969 gutsy (x11): Control panel for the ATI graphics accelerators [restricted]
igyvan. htx (y) -
#968 Asszem az Ati Control Panel az fglrx-control csomag. De ott a google. -
#967 ahan. wifiradar fentvan. de itt nics háló. :D majd frankfurtba próba.
mellesleg.. ati videokártya. zártmeghajtó engedéjezve.. de gefiroce-nál volt két extra cucc az adminisztrációba.. atinál ez merre van?:o
mert nem tudok semmi spécit állítgatni. :| felrakta a drivert, a felbontásom megnőtt de ennyi. :C -
#966 Valószínű hogy a radar megoldást jelent, de ha mégsem akkor viszont neked is kell a driver. Nekem atheros chippes kártyám van és a madwifi megfelelő, és miután telepítettem egy egyszerú DSL kapcsolatot beállítom (nekem telfonosnak érzékeli :D ) aztán kapcsolódom és már fenn is van -
#965 vagyis csak csekkoltam volna, ha lenne dns feloldás .. :C rákmat a melóhejbe.. -
#964 Intel Wireless WiFi Link 4965AGN Network Adapter PCI
laptop.. hp compaq 6910p
#963: ah. :| wifi-radar? pakolom fel minnyá csekkolom. htx -
#963 wifi-radar csomag?
vagy:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=650088
wifi konfig:
https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/WiFiHowTo
szoktatok ti google-zni?:) -
#962 milyen kártyád van? (wifi kártyára gondoltam, jobban örülnék ha a chipset jét mondanád) -
#961 énmeg már most is megköszönném :D -
#960 Igen, a wifi nalam is ugyanezt csinalta, aztan a fene se tudja mitol, de megnevelodott. Eleinte itthon abszolut nem latta a halozatokat (egyet se a kb 5-6 elerhetobol), suliban viszont popec modon mukodott. Nagyon nem ertettem, miert csinalja ezt, de a konfighoz nem nyultam. Aztan valami miatt egyszercsak rendbejott, most mar az esetek 99%-ban latom a kornyeken elerheto halokat :D Mindenesetre ha vkinek van tippje, mitol nem akart eleinte mukodni, azt azert megkoszonnem, hatha egyszer ujra kell raknom az ubuntut.