11431
Ubuntu Linux
  • HiPPoNaX
    A pppoeconf-ot szerintem nem artana root joggal futtatni, tehat legyen inkabb sudo pppoeconf. Ha mindent beallitottal (nem ertem milyen cimet akarsz neki megadni, pppoe kapcsolat letrehozasakor windowsban is csak a felhasznalonev/jelszo paros kell), akkor johet a pon dsl-provider.

(de sokat segitene, ha a konzol kimenetet is bemasolnad, ha valami problemad akad)
  • bertino
    milyen szerver IP-t... ?
  • Trisztin
    naszóval invitel ADSL ... (olyan felhasználóneves és jelszavas változat)

mivel is probálkoztam ... huh ...
    terminálnál probáltam a súgóban leírtakat követni (követni tudtam is,csak nem történt semmi 8)) tehát pon dsl-provider és a pppoeconf paranccsal már probálkoztam,de látható eredménye nem volt...

Az igazság az,hogy nekem az elnagyobb bajom, ugyan a felhasználó nevet és a jelszót bekéri,de azt nem,hogy hova akar csatlakozni...
    (Probálkoztam a Server Ip cimét több helyre beírni,de sehol semprodukált eredményt )
  • mumpic
    Leírhatnád hogy milyen internet elérésed van, meg hogy mikkel próbálkoztál eddig.
  • arankamama
    Direkt nem a 8.04-et raktad fel?
  • Trisztin
    Merész voltam... gondoltam kiprobálom ezt UBUNTU dolgot...

Telepítettem a 7.10-es verziót ... a barátkozásunk egész jól alakult,ameddig nem akartam csatlakozni a netre... valahogy nem ment... többször átolvastam a súgót...de úgy nagyon nem jött össze semmi... aztán visszajöttem Winre... hátha valami fórumon találok valamit,de egyik sem jelentett megoldást a problémámra...

úgyhogy most vadászok magamnak valakit,aki tud segíteni...innen a közelből :)
  • Divergencia
    Abban szoktam keresni programokat, es ott volt a teljes frissites, gondoltam nem lesz baj. Masik gepen, ahol vesa volt eddig is beallitva, ott nem lett semmi problema.
  • Divergencia
    Az elso lepes megvolt, viszont az nvidia driver feltelepitesehez azt mondta, hogy ne legyen elinditva az x.
    Konzolban irtam neki > init 1 < et, de a kde vmiert nem akart leallni normalisan. Gondoltam atirom az inittab-ot, ami persze itt nincs :O
    Feltettem az rcconf-ot, kiszedtem, hogy indulaskor a kdm-et elinditsa, feltettem az nvidia drivert, es azota nem indul el a graf.felulet magatol, hiaba kapcsoltam vissza a kdm-et, hiaba irom be, hogy init 5, semmi :(
    Most startx-el leptem be, ugy hogy elotte az xorg.confbol kiszedtem azokat a felbontasokat amiket beleirt, es nem tud a monitorom.
    Otlet?
  • MerlinW
    A megoldás pedig: /etc/X11/xorg.conf -ban írd át a video driver-t vesa-ra, indítsd el az x-et, vagy a gépet, majd rendszer/zárt meghajtók kezelésében pipáld be az nvidia driver-t.

(azért a két lépés, mert most nem tudom, konzolból hogyan lehet ezt elérni)
  • MerlinW
    Nekem nem ütötte ki sehol, pedig frissítettem 2 éves nvidiásat, frisset, pár Ati-sat, stb.
    Miért adept-tel frissíted? Ott van a saját frissítéskezelője erre a célra, vagy apt dist-upgrade.
  • Divergencia
    adept-el frissitettem 7.10rol 8.04-re, hogy milyen jo :)
    giganyit toltott le, frissitett
    erre restartkor fogadott a karakteres konzol :( ez a szivas, hogy miert a disztrib frissites, miert uti ki az nvidia drivert?!!
  • HiPPoNaX
    keress ra az extensions.rdf file-ra es egysueruen torold
  • LMNO
    Igen ezt akartam mondani, nekem is törölni kellett, csak már nem emlékeztem pontosan hogy mit
    Firefox3 majd akkor jöhet ha kész lesz :) elég nagy ökörség volt beletenni ezt a beta-t
  • MerlinW
    Ha stabil rendszert szeretnél kapcsold ki a compizt, és válogasd meg a nem hivatalos csomagokat. Metacity-vel nem igen fagy. Ha fagyás van a log fájlokban (/var/log) leírja mi a gond, nem úgy mint a win.
  • gabi89
    Jaja nálam is ez volt.Leszedtem a 3ast felraktam a 2est de avval akármit csináltam angol maradt a 2es :S nem is értettem miért azóta is angol :D
    Szóval mit kell pontosan törölni és hol ?
  • HiPPoNaX
    Futtass egy memtest-et (grubban szerepel is, mint lehetoseg) par oran at. Ha nem dob hibat, akkor nem valoszinu, hogy a memoria miatt akadna ki.

A firefox problema meg ugy tunik megoldodott az extensions.rdf file torlesevel, igy vegre lehet extensiont telepiteni is, valamint mar magyarul szolal meg a firefox. (Eddig csak a 3-as volt hajlando magyarul makogni)
  • arankamama
    Bár lehet hogy ez hardware kérdés felteszem ide!

Van hogy az ubuntu váratlanul lefagy, és ujrakell indítani , ez azért felháborító mert a vistát nem kellet annyiszor ujraindítani mint az ubuntut 1 nap alatt, most arra gyanakodom hogy a memória csinálhat ilyet mert 2x512 ddr2-es van benne különböző órajelen 667mhz meg 555 talán, ez csinálhat ilyen hibát? vagy csak a 8.04 ilyen bugos?

kösz
  • HiPPoNaX
    Basszus, vak vagyok, nem neztem, csak a konzolt. Se az eleresi ut, se a filenev nem stimmel (utobbi az elobb emlitett kis- es nagybetu problemak miatt). A kovetkezo parancsot barhol kiadva mennie kell: chmod +x /home/valaki/Dokumentumok/Linux/Programok_linux/RealPlayer11GOLD.bin
  • gyűjtő
    Hello homeless!

Minden OK!
    Köszönöm.
  • HiPPoNaX
    A 8.10 nem mountolja automatan az ntfs particiokat, csak ha hasznalja az ember oket (pedig az ntfs-3g gyarilag fent van). Rakd fel az ntfs-config csomagot, allitsd be a megfelelo particiokat es menni fog.

#1175: "unknown error -203" ennyit mond, az error console szerint pedig az installLocation valtozonak nincs erteke vmelyik js file-ban.

#1176: a realplayer11gold.bin file nem abban a mappaban talalhato, ahol a parancsot kiadtad. Lepj be elobb a megfelelo mappaba es ott add ki a parancsot (vagy kiadhatod barhol, de akkor a file TELJES eleresi utjat add meg). Ha abban a mappaban allsz, ahol a file talalhato, akkor elirtad a filenevet, probald meg a chmod +c parancs utan a filenev elso nehany karakteret begepelni, aztan pedig nyomd meg a tab gombot, igy kiegesziti a filenevet - ha az letezik az adott mappaban. De vigyazz, a kis- es nagybetuket megkulonbozteti a linux!
  • homeless
    Rakd fel az ntfs-3g csomagot, ha eddig nem lett volna fent. Bár ha 7.04-től újabbbat használsz, akkor elvileg megcsinál mindent a telepítő. Ha korábban ment, akkor menj vissza windowsba és állítsd le szabályosan:)
  • homeless
    Az, hogy a desktop könyvtárba vagy nem pedig a /home/valaki/Dokumentumok/Linux/Programok_linux-ba.
  • urbijoe
    mért nem látom ubuntu alol az adat particiot(ntfs)?
  • gyűjtő
    Hello LMNO!
    A realplayerrel ezidáig nem sok szerencsém volt.

Az első lépés - "elvileg futtatási jogot kell adni"-eredményét az alábbi képernyőképen látod:

Képernyőkép

Mi lehet a hiba?
  • LMNO
    mit ír ki?
  • HiPPoNaX
    Mukodni nalam is mukodik, csak eppen extensiont keptelenseg telepiteni ra (pedig mindenhogy probaltam leszedni a 3-as betajat)
  • LMNO
    Nálam működik...
    A 3asat meg dobtam a kukába miután jópárszor lefagyott
  • MerlinW
    Egyik megoldás, hogy remove --purge -al szedd le a 3-at, és utána tedd fel a 2-őt.
    Másik, hogy letöltöd a honlapjáról és magad telepíted.
  • HiPPoNaX
    De a firefox-2 meg mindig nem mukodik normalisan :D
  • MerlinW
    Azta mekkora frissítésáradat jön Hardy-ra:) Múlt héten 92, most 120... pörögnek a srácok, jól:)
  • SrAta
    1 CDs requested on 2008-04-26. 1 CDs were approved and sent to the shipping company on 2008-04-28. Please note requests usually take from 4 to 6 weeks to deliver, depending on the country of shipping.
    tehát most a 16. napnál tartok, akkor még max 1-1,5 hét és jön???
  • LMNO
    Úgy látom hogy az egy bin kiterjesztésű file, tehát annak elvileg futtatási jogot kell adni és futtatni.
    Konzolban beírod: chmod +x realplayervalami.bin
    utána így tudod futtatni: ./realplayervalami.bin

Ahol a realplayervalami.bin a file neve
    ja és értelemszerűen abban a könyvtárban kell állnod ahol a file van
  • MerlinW
    Szerintem attól, hogy win alól telepítetted az ubit még semmi köze nem lesz hozzá (remélhetőleg). Mondjuk nekem eszembe sem jutna soha win alól linuxot telepíteni, ha egyszer ott a live install:)

Real-ben így konkrétan nem tudok segíteni (keress arra is rá synaptic-ben), én mplayer-t és annak a webes pluginját használom, az minden elképzelhető videó formátumot lejátszik.
  • gyűjtő
    Hello MerlinW!

Köszönöm a választ. Minden műkszik!

A RealPlayer 11GOLD telepítéséhez szeretnék még egyszer visszatérni.
    A legutóbbi próbálkozásom nem sikerült.
    Nem tudom, nem befolyásolja - e, hogy az Ubuntu-t Windows XP alatt telepítettem és ott már él egy Real Player. Legutóbb, amikor a Windows - t indítottam el, valami olyasmit írt ki a Windows alatt telepítő könyvtárnévnek, hogy Alternatív Real Player.

Most, hogy a Linuxot újratelepítettem, szeretném a RealPlayert működőképesen telepíteni.
    Ha a "https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/browse/type:7" címen megjelenő RealPlayer telepítését lépésről - lépésre leírnád, nagyon jó lenne.
  • mumpic
    Na, akkor lehet hogy már nekem is otthon figyel, vidékre rendeltem, de most Pesten vagyok.
  • LMNO
    nekem is megérkezett a kicsike :)
    én is kb 3 hete rendeltem
  • KOXX
    Nekem is megjött ma a CD.
  • mumpic
    hehe :) Nekem még csak most lesz 3 hete hogy rendeltem
  • MerlinW
    Megjött az Hardy CD-m:) UK Royal Mail:)
  • MerlinW
    Rendszer, Adminisztráció, Synaptic => keresés => totem
    Telepítsd a totem-mozilla csomagot.