11431
Ubuntu Linux
  • gyűjtő
    Hello!

Itt talán jobb a kép.

Videoablak
  • gyűjtő
    Szervusztok!

Egy videolejátszó működtetésével kapcsolatban akadtam el.
    Az alábbi kép mutatja a problémát:

Videoablak

Amennyiben a kép megjelenési mérete kicsi, a lejátszóra és a támogató pluginra vonatkozó megjegyzéseket kimásolom ide:

"totem-plugin-viewer 2.22.1
    Browser Plugin using GStreamer 0.10.18
    Copyright © 2002-2007 Bastien Nocera"

Kérdéseim:
    1./ Hogyan tudom telepíteni az Ubuntu 8.04-re a totem-plugin-viewer 2.22.1 lejátszót?
    2./ Hogyan tudom hozzáadni a GStreamer 0.10.18 plugint?
    ABSZOLÚT KEZDŐ jeligére!
  • MerlinW
    Az Expo plugin csinálja ezt
  • MerlinW
    Start gomb + E kihúzza az asztalt, majd simán egérrel huzogathatod az ablakokat
  • KOXX
    Akkor valami hibával szembesülhetsz, ugyanis kéne látszódnia a kurzornak. Vagy esetleg ki van nálad kapcsolva ez a funkció? Nem tudom...
  • urbijoe
    fent van a compiz
    a ctr+alt+down -al kihozza az asztalokat de az egér nem látszik
  • MerlinW
    Nem tudom, hogy az alap fusionnal lehet-e ilyet. Próbáld Alt-al megragadni és úgy, vagy nézd meg a desktop manager-ben ennek az effektnek beállításában a billentyűkiosztást.
  • urbijoe
    amikor 4 asztalt van a képernyön akkor mivel lehet a programokat huzni egyikböl a másikba?
    mert az egér kurzor nem látszik,de videon láttam hogy huzgállják
  • arankamama
    Macosx-el hasonlitgattam az ubuntut, elképesztő mennyire mögötte van az ubi, ha a dock-ot nézzük már azt is megcsinálták (avn) , ha a timecapsule-t nézzük már azt is megcsinálták (timevault), a parallels is naon bámulatba ejtett hogy kilehet tenni külön a macre pl a total commander ablakát, erre most virtualboxal is meglehet :D hát csak igy tovább !

Kár hogy az ubuntu.hu fóruma teljesen leamortizálódott , mindenki besértődött áhh nemértem.
  • homeless
    thx, nem tudtok valami jó bootképernyőt? Tudnék csinálni de nem szenvedek vele ha van már kész. Olyan kéne amin nincs rajta, hogy ubuntu meg semmilyen felirat, csak a csík megy végig.
  • MerlinW
    evenorbi üzeni neked:

"Üzenem homeless-nek, hogy jó a Vistás témaválogatás, és itt van egérkurzor is:
    http://gnome-look.org/content/show.php/Aero+Mouse+Cursors+with+Drop+Shadow?content=67833

Amint kitalálom a jelszavamat visszatérek a fórumra."
  • MerlinW
    Hehe köszi:) Ezt kipróbálom a "juzereken" én is. Istenem micsoda életem lenne, ha elfogadnák...

Más. Erről beszéltem. 10 napig nem nézek a teszt gépre (Hardy) és 92 új frissítés, köztük olyanok, mint mount, util, linux, kdelibs, stb. Most indul a foltozás, őket ismerve júniusra pöpec lesz az egész, nem kell várni egy évet az SP1-re mint a másiknál..:)
  • homeless
    Ikonok, a másik szar
  • homeless
    gtk+emerald
    Ikonok
    Vista startmenü
    háttér
    Login képernyő
    Splash screen

Asszem ennyi:)) A startmenü nagyon kemény:)
  • MerlinW
    wáá ez trükkös:) Kérhetnék egy theme linket?
  • zeli
    jó lett!
  • homeless
    gnome. Az ie-t meg leszarom, a többi gépen is firefox az alapértelmezett böngésző. Inkább még valami vistás bootképernyő kéne és akkor tökéletes lenne az átbaszás:)
  • mumpic
    trükkös :)
    KDE?
    Evenorbi blogján van leírás, hogy hogyan lehet beleerőszakolni a zinternet ekszplórert a linuxba. :)
  • lck #1141
    Majd ha nem találják a zinternet ekszplórert.
  • homeless
    Hehe ezt most csináltam céghez:)

12 gépen ilyen ubuntu lesz. Kiváncsi vagyok hány nap után veszik észre, hogy ez linux:)
    A startmenü is full vistás, de arról nem tudok screenshotot, mert mindig bezáródik amikor csinálom:(
  • mumpic
    Igen, azt értem alatta :)
  • gyűjtő
    Hello mumpic!

Az MR1 Hangtár anyagára visszatérve; telepítettem az mplayert-t (System>Adminisztráció>Synaptic csomagkezelő>Search:"mplayer").
    Az Mplayer Movie Player megjelent az Applications>Hang és video alkalmazások között.
    Azóta az említett archív hanganyagokat lejátsza.
    Mindenesetre neked és a többi hozzászólónak is köszönöm az eddigi segítséget.
    Hiába, a Windows után meg kell küzdeni az új filozófiával!
  • MerlinW
    ugye letöltés alatt apt-get install mplayer (ill codec csomagot) érted?:)
  • mumpic
    Tudja a franc, július óta ugyanaz az ubi van (jó, volt egy dist-upgrade közben :) sokat faragtam rajta. Minedenesetre most letöltöttem (ezek szerint újra) az mplayert, de még nem próbáltam ki.
  • Flamer
    chmod: cannot access `RealPlayer11GOLD.bin': No such file or directory
    >>
    a fájl nincs az adott könyvtárba. :|
    használd az "ls" parancsot hogy megnézd ottvan -e.. a kis és nagybetűk is számitanak.
  • MerlinW
    mplayer alaptartozéka ubuntunak, és mindent lejátszik. Nézd csak meg a "start menü"/multimédiában
  • mumpic
    Nincs mplayerem, de a realplayer minden gond nélkül lejátsza, csak gyűjtő még nem tudta a setupot működésre bírni.
  • MerlinW
    mplayer nem jatsza le?
  • mumpic
    Ezt úgylátszik benéztem, elsiklott a szemem a hangtár felett, azt tényleg nem tudtam totemmel megnyitni.

Viszont a realplayerrel megy. A hiba nálad így első blikkre szerintem az hogy mégsem abban a könyvtárban vagy. Vagy nemtudom :).
  • gyűjtő
    Hello mumpic!

Köszönöm a választ.
    Sajnos egyenlőre nem sikerült előbbre jutnom.
    A "RealPlayer11GOLD.bin" fájl könyvtárában megnyitottam a terminált és az általad megadott parancsot kiadtam, de hibaüzenetet kaptam:
    "x@x-desktop:~$ chmod +x RealPlayer11GOLD.bin
    chmod: cannot access `RealPlayer11GOLD.bin': No such file or directory
    x@x-desktop:~$" (megj.: a felhasználó nevem: "x").
    Van valami ötleted, mi lehet a hiba?
    Az is segítene, ha megadnád annak a totem plugin?-nak a pontos nevét és elérhetőségét, amelyik nálad lejátsza a Hangtár hangfelvételeit.Nem az élő stream hangra gondolok, az nálam is működik, hanem a hangtárban archivált régebbi, órákra bontott hanganyagra.
  • mumpic
    hm ok. :)
    én sem tudtam hogy mi a megoldás csak rákerestem ^^
  • ivjoe
    ha eleve abban a könyvtárban vagy, akkor:
    ./RealPlayer11GOLD.bin

:)
  • mumpic
    Szia gyűjtő,

nekem az MR1 dolgait a totem lejátsza, de találtam megoldást a Real Playerhez:
    Nyiss egy terminált, és lépj be abba a mappába, ahova letöltötted a "RealPlayer11GOLD.bin" fájlt. pl: cd /home/user1/
    ezután add ki ezt a parancsot:

chmod +x RealPlayer11GOLD.bin

Ha ez megvolt, akkor a /elérési_út/fájl.bin parancsot kell kiadni, pl: /home/user1/RealPlayer11GOLD.bin

Ekkor elvileg elindul, megkérdezi majd hogy hova tegye a dolgait, ott elérési utat kell megadni, meg a végén enter.

Sok szerencsét!
  • gyűjtő
    Szervusztok!

A korábban írt bejegyzéseimben stream video-és hangmegjelenítési problémák megoldásához kértem segítséget.
    Az elmúlt napokban töbségükkel sikerült megbírkóznom.

Most a Real Player 11 Gold for Linux médialejátszó aktiválásával akadtam el.
    Szeretném, ha segítenétek.

Az MR1 rádió (és sok más rádió) archívumában levő hanganyagok lejátszásához kéri a rendszer a Real Player-t.
    Letöltöttem a https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/browse/type:7 címről a programot.

Kaptam egy RealPlayer 11GOLD.bin fájlt.

Hogyan lehet ebből a fájlból a Linux alatt működő lejátszót (plugint) varázsolni?
    Ha lehet, a megoldás lépéseit írjátok le. Én archiváltam egy RealPlayer 11GOLD.bin.tar.gaz nevű könyvtárba, ott megpróbáltam az Extract paranccsal valamit kezdeni, de eredménytelenül.
  • gyűjtő
    Hello ivjoe!

Köszönöm a tippeket.

A multimédia tesztoldalon ellenőrzött 3 médiamegjelenítés sikerült, de a kölönböző videogyűjteményeket és az egyes internet TV oldalakat böngészve (You Tube, Videa, internetTV Online stb.) egyes megjelenítések nem akarnak életre kelni.

Az az igazság, hogy még alaposabban meg kell ismernem a Linuxot.
    Mégegyszer köszönöm az eddigi segítségedet és a többi fórumozó tippjeit is.
  • ivjoe
    multimédia tesztoldal Van flash, .mov és .wmv
  • ivjoe
    esetleg próbáld meg terminálba:

sudo apt-get install flashplugin-nonfree

Működnie kellene vele, esetleg még a böngésző gyorsítórárra gyanakszom, ürítsd:
    Szerkesztés --> beállítások haladó --> gyorsítótár:törlés
    Edit --> Settings --> Advanced --> Cache
  • MerlinW
    De ugyanaz, elírtam. Csilivili a Synaptic, de jó. Kezdőkkel már nem apt-zem:) Egyébként flashpluginnal jónak kell lennie, böngészőújraindítás után.
  • SrAta
    régebbi a shockwaveod frissítsd
  • gyűjtő
    Hello ivjoe!

A #1116 - hoz:

A youtube videokat le tudom játszani.

A #1117 - hez:

Ezt látom:

"Shockwave Flash

File name: libswfdecmozilla.so
    Shockwave Flash 9.0 r100

MIME Type Description Suffixes Enabled