11431
Ubuntu Linux
-
gyűjtő #1159 Hello!
Itt talán jobb a kép.
Videoablak -
gyűjtő #1158 Szervusztok!
Egy videolejátszó működtetésével kapcsolatban akadtam el.
Az alábbi kép mutatja a problémát:
Videoablak
Amennyiben a kép megjelenési mérete kicsi, a lejátszóra és a támogató pluginra vonatkozó megjegyzéseket kimásolom ide:
"totem-plugin-viewer 2.22.1
Browser Plugin using GStreamer 0.10.18
Copyright © 2002-2007 Bastien Nocera"
Kérdéseim:
1./ Hogyan tudom telepíteni az Ubuntu 8.04-re a totem-plugin-viewer 2.22.1 lejátszót?
2./ Hogyan tudom hozzáadni a GStreamer 0.10.18 plugint?
ABSZOLÚT KEZDŐ jeligére! -
#1157 Az Expo plugin csinálja ezt -
#1156 Start gomb + E kihúzza az asztalt, majd simán egérrel huzogathatod az ablakokat -
#1155 Akkor valami hibával szembesülhetsz, ugyanis kéne látszódnia a kurzornak. Vagy esetleg ki van nálad kapcsolva ez a funkció? Nem tudom... -
#1154 fent van a compiz
a ctr+alt+down -al kihozza az asztalokat de az egér nem látszik -
#1153 Nem tudom, hogy az alap fusionnal lehet-e ilyet. Próbáld Alt-al megragadni és úgy, vagy nézd meg a desktop manager-ben ennek az effektnek beállításában a billentyűkiosztást. -
#1152 amikor 4 asztalt van a képernyön akkor mivel lehet a programokat huzni egyikböl a másikba?
mert az egér kurzor nem látszik,de videon láttam hogy huzgállják
-
arankamama #1151 Macosx-el hasonlitgattam az ubuntut, elképesztő mennyire mögötte van az ubi, ha a dock-ot nézzük már azt is megcsinálták (avn) , ha a timecapsule-t nézzük már azt is megcsinálták (timevault), a parallels is naon bámulatba ejtett hogy kilehet tenni külön a macre pl a total commander ablakát, erre most virtualboxal is meglehet :D hát csak igy tovább !
Kár hogy az ubuntu.hu fóruma teljesen leamortizálódott , mindenki besértődött áhh nemértem. -
homeless #1150 thx, nem tudtok valami jó bootképernyőt? Tudnék csinálni de nem szenvedek vele ha van már kész. Olyan kéne amin nincs rajta, hogy ubuntu meg semmilyen felirat, csak a csík megy végig. -
#1149 evenorbi üzeni neked:
"Üzenem homeless-nek, hogy jó a Vistás témaválogatás, és itt van egérkurzor is:
http://gnome-look.org/content/show.php/Aero+Mouse+Cursors+with+Drop+Shadow?content=67833
Amint kitalálom a jelszavamat visszatérek a fórumra."
-
#1148 Hehe köszi:) Ezt kipróbálom a "juzereken" én is. Istenem micsoda életem lenne, ha elfogadnák...
Más. Erről beszéltem. 10 napig nem nézek a teszt gépre (Hardy) és 92 új frissítés, köztük olyanok, mint mount, util, linux, kdelibs, stb. Most indul a foltozás, őket ismerve júniusra pöpec lesz az egész, nem kell várni egy évet az SP1-re mint a másiknál..:) -
homeless #1147 Ikonok, a másik szar -
homeless #1146 gtk+emerald
Ikonok
Vista startmenü
háttér
Login képernyő
Splash screen
Asszem ennyi:)) A startmenü nagyon kemény:) -
#1145 wáá ez trükkös:) Kérhetnék egy theme linket? -
#1144 jó lett! -
homeless #1143 gnome. Az ie-t meg leszarom, a többi gépen is firefox az alapértelmezett böngésző. Inkább még valami vistás bootképernyő kéne és akkor tökéletes lenne az átbaszás:) -
#1142 trükkös :)
KDE?
Evenorbi blogján van leírás, hogy hogyan lehet beleerőszakolni a zinternet ekszplórert a linuxba. :) -
#1141 Majd ha nem találják a zinternet ekszplórert. -
homeless #1140 Hehe ezt most csináltam céghez:)
12 gépen ilyen ubuntu lesz. Kiváncsi vagyok hány nap után veszik észre, hogy ez linux:)
A startmenü is full vistás, de arról nem tudok screenshotot, mert mindig bezáródik amikor csinálom:( -
#1139 Igen, azt értem alatta :) -
gyűjtő #1138 Hello mumpic!
Az MR1 Hangtár anyagára visszatérve; telepítettem az mplayert-t (System>Adminisztráció>Synaptic csomagkezelő>Search:"mplayer").
Az Mplayer Movie Player megjelent az Applications>Hang és video alkalmazások között.
Azóta az említett archív hanganyagokat lejátsza.
Mindenesetre neked és a többi hozzászólónak is köszönöm az eddigi segítséget.
Hiába, a Windows után meg kell küzdeni az új filozófiával! -
#1137 ugye letöltés alatt apt-get install mplayer (ill codec csomagot) érted?:) -
#1136 Tudja a franc, július óta ugyanaz az ubi van (jó, volt egy dist-upgrade közben :) sokat faragtam rajta. Minedenesetre most letöltöttem (ezek szerint újra) az mplayert, de még nem próbáltam ki. -
#1135 chmod: cannot access `RealPlayer11GOLD.bin': No such file or directory
>>
a fájl nincs az adott könyvtárba. :|
használd az "ls" parancsot hogy megnézd ottvan -e.. a kis és nagybetűk is számitanak. -
#1134 mplayer alaptartozéka ubuntunak, és mindent lejátszik. Nézd csak meg a "start menü"/multimédiában -
#1133 Nincs mplayerem, de a realplayer minden gond nélkül lejátsza, csak gyűjtő még nem tudta a setupot működésre bírni. -
#1132 mplayer nem jatsza le? -
#1131 Ezt úgylátszik benéztem, elsiklott a szemem a hangtár felett, azt tényleg nem tudtam totemmel megnyitni.
Viszont a realplayerrel megy. A hiba nálad így első blikkre szerintem az hogy mégsem abban a könyvtárban vagy. Vagy nemtudom :). -
gyűjtő #1130 Hello mumpic!
Köszönöm a választ.
Sajnos egyenlőre nem sikerült előbbre jutnom.
A "RealPlayer11GOLD.bin" fájl könyvtárában megnyitottam a terminált és az általad megadott parancsot kiadtam, de hibaüzenetet kaptam:
"x@x-desktop:~$ chmod +x RealPlayer11GOLD.bin
chmod: cannot access `RealPlayer11GOLD.bin': No such file or directory
x@x-desktop:~$" (megj.: a felhasználó nevem: "x").
Van valami ötleted, mi lehet a hiba?
Az is segítene, ha megadnád annak a totem plugin?-nak a pontos nevét és elérhetőségét, amelyik nálad lejátsza a Hangtár hangfelvételeit.Nem az élő stream hangra gondolok, az nálam is működik, hanem a hangtárban archivált régebbi, órákra bontott hanganyagra. -
#1129 hm ok. :)
én sem tudtam hogy mi a megoldás csak rákerestem ^^ -
#1128 ha eleve abban a könyvtárban vagy, akkor:
./RealPlayer11GOLD.bin
:) -
#1127 Szia gyűjtő,
nekem az MR1 dolgait a totem lejátsza, de találtam megoldást a Real Playerhez:
Nyiss egy terminált, és lépj be abba a mappába, ahova letöltötted a "RealPlayer11GOLD.bin" fájlt. pl: cd /home/user1/
ezután add ki ezt a parancsot:
chmod +x RealPlayer11GOLD.bin
Ha ez megvolt, akkor a /elérési_út/fájl.bin parancsot kell kiadni, pl: /home/user1/RealPlayer11GOLD.bin
Ekkor elvileg elindul, megkérdezi majd hogy hova tegye a dolgait, ott elérési utat kell megadni, meg a végén enter.
Sok szerencsét! -
gyűjtő #1126 Szervusztok!
A korábban írt bejegyzéseimben stream video-és hangmegjelenítési problémák megoldásához kértem segítséget.
Az elmúlt napokban töbségükkel sikerült megbírkóznom.
Most a Real Player 11 Gold for Linux médialejátszó aktiválásával akadtam el.
Szeretném, ha segítenétek.
Az MR1 rádió (és sok más rádió) archívumában levő hanganyagok lejátszásához kéri a rendszer a Real Player-t.
Letöltöttem a https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/browse/type:7 címről a programot.
Kaptam egy RealPlayer 11GOLD.bin fájlt.
Hogyan lehet ebből a fájlból a Linux alatt működő lejátszót (plugint) varázsolni?
Ha lehet, a megoldás lépéseit írjátok le. Én archiváltam egy RealPlayer 11GOLD.bin.tar.gaz nevű könyvtárba, ott megpróbáltam az Extract paranccsal valamit kezdeni, de eredménytelenül.
-
gyűjtő #1125 Hello ivjoe!
Köszönöm a tippeket.
A multimédia tesztoldalon ellenőrzött 3 médiamegjelenítés sikerült, de a kölönböző videogyűjteményeket és az egyes internet TV oldalakat böngészve (You Tube, Videa, internetTV Online stb.) egyes megjelenítések nem akarnak életre kelni.
Az az igazság, hogy még alaposabban meg kell ismernem a Linuxot.
Mégegyszer köszönöm az eddigi segítségedet és a többi fórumozó tippjeit is. -
#1124 multimédia tesztoldal Van flash, .mov és .wmv -
#1123 esetleg próbáld meg terminálba:
sudo apt-get install flashplugin-nonfree
Működnie kellene vele, esetleg még a böngésző gyorsítórárra gyanakszom, ürítsd:
Szerkesztés --> beállítások haladó --> gyorsítótár:törlés
Edit --> Settings --> Advanced --> Cache -
#1122 De ugyanaz, elírtam. Csilivili a Synaptic, de jó. Kezdőkkel már nem apt-zem:) Egyébként flashpluginnal jónak kell lennie, böngészőújraindítás után. -
#1121 régebbi a shockwaveod frissítsd -
gyűjtő #1120 Hello ivjoe!
A #1116 - hoz:
A youtube videokat le tudom játszani.
A #1117 - hez:
Ezt látom:
"Shockwave Flash
File name: libswfdecmozilla.so
Shockwave Flash 9.0 r100
MIME Type Description Suffixes Enabled
application/x-shockwave-flash Adobe Flash movie swf Yes
application/futuresplash FutureSplash movie spl Yes"