11431
Ubuntu Linux
-
#1119 flashplugin-nonfree az, és elvileg felrakta a hozzáadás/eltávolítás alatt található csilivilibb synaptic-ból. Vagy nem ugyanaz a kettő? -
#1118 Ne bonyolítsátok. Synaptic, flash-player-nonfree -
#1117 Még valami, ha beírod a firefox címsorába (ahol a webcímeket szoktad), hogy about:plugins, mit látsz a flash-ről?
példa (nálam ez van, oldal legalja):
Shockwave Flash
Fájlnév: libflashplayer.so
Shockwave Flash 9.0 r115
MIME-típus Leírás Kiterjesztés Engedélyezve
application/x-shockwave-flash Shockwave Flash swf Igen
application/futuresplash FutureSplash Player spl Igen -
#1116 Értem, ez flash video, flash playerrel lesz a gond, a youtube videokat le tudod játszani? -
gyűjtő #1115 Hello ivjoe!
Egy kis korrekció kell, mert a korábbi üzenetemben nem minden link jelent meg jelent meg jól.
TV2 Címoldal> rendben!
Videotár főablak
Kattintás a tár első videoablakára
Ezután (a linknév azonossága miatt nem tudom bemutatni) a videó lejátszó ablaka jelent meg a lejátszósávval az alján, de a lejátszást indító nyilra kattintva nem indult.
-
gyűjtő #1114 Hello ivjoe!
A korábbi üzenetedben javasolt programok segítettek, de az alábbi képek mutatják, hogy van még kutatnivalóm.
A TV2 címlapjáról indultam és egy archív videót próbáltam lejátszani.
Az eredmények:
TV2 Címoldal
Kiválasztott video
Indított video (de nem indul)
Az indító ikon nyilak talán a Quick Time plugin hiányát jelzik, de nem biztos! -
#1113 Linkelnél olyan stream médiát, ami neked nem működik? (kíváncsi vagyok rá, nálam megy-e) -
gyűjtő #1112 Hello ivjoe!
Köszönöm a gyors választ!
Végignézem az általad leírtakat. -
#1111 Ajánlanám a medibuntu tárolót: link.
Ez olyan csomagokat tartalmaz, amik az általad leírt problémákat orvosolják. Legkönnyebben terminálból tudod felvenni a tárolót:
sudo wget http://www.medibuntu.org/sources.list.d/hardy.list -O /etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list
sudo apt-get update && sudo apt-get install medibuntu-keyring && sudo apt-get update
(forrás)
Vagy használhatsz Kiwi-t is, ami ubuntu, csak tartalmaz jópár media csomagot, valamint az említett tárolót.
Az ubuntuban ezek a multimédiás csomagok jogi okokból nem kerülnek fel, mivel bizonyos országok törvényeibe ütközik, a kiwi viszont pont ide készült, így semmi akadálya, hogy gyárilag tartalmazza ezeket a csomagokat.
Kb. ezekre lesz szükséged (menü --> hozzáadás eltávolításban megtalálod őket):
- Flash player (ezt sztem a firefox felajánlja)
- gstreamer plugin (kereső kidobja, hatot látok)
- esetleg egy mplayer
Elvileg ezekkel mennie kellene. -
gyűjtő #1110 Hello HiPPoNaX!
Egy kis önbizalmat adott a bejegyzésedben hivatkozott cikk. Ezzel együtt gyorsíthatná számomra az ismeretszerzést néhány információ. Az Ubuntu Linux 8.04-et telepítettem a Windows XP mellett. Amikor a Linuxban böngészek, meglehetősen sok képi megjelenítésbeli hiányosságot találok az egyes weblapokon. Helyzetemet nehezíti, hogy a Firefox 3 Beta 5 böngészővel is most ismerkedek. A weblapokon megjelenő hibáknál (képek, médiaeffektek stb.) valamint a streemhangok és streemvideók lejátszási gondjainál nehéz eldöntenem (kivéve, ha bekér a program valami kiegészítést), hogy a Firefox hiányol kiegészítést vagy a Linuxnak kellene plugin vagy valamilyen programkiegészítés.
Sokat segítene, ha tapasztalatod alapján meg tudnál nevezni olyan Firefox kiegészítéseket és Linux kompatibilis program-kiegészítéseket, amelyek letöltésével a leggyakrabban előforduló képi megjelenítések és streem-alkalmazások (hang, video) működnének.
Természetesen tudom, hogy a két program (Firefox és Linux) megismerése sok energiát kíván egy kezdőtől (különösen így 63 évesen). Nem is akarom megspórolni, mert érdekel a dolog, csak szeretném csökkenteni szükségképpen bekövetkező újratelepítések számát.
A hosszú bejegyzésért elnézést.
-
#1109 Az ubuntu hatarozottan kezdobarat linux, elvan a windows mellett is (csak kulon particiora keruljon), de azert mindenek elott a biztonsag kedveert olvasd el ezt a cikket -
#1108 csináljak bannert???
Ha igen pls írjátok le a méreteit
Báár a témaindítót még nem láttam ide írni... -
#1107 Nem, nincs. Én csak arra próbálok rávilágítani hogy létezik kereső, és önszorgalomból is lehet egy-egy problémára megoldást találni, nem kell rögtön rákérdezni. Sültgalamb effektus. Én is szoktam kérdezni, de csak akkor ha már végképp nincs ötletem, és nem is találtam semmit. -
#1106 neked meg kicsit sincs nagy arcod.. -
#1105 Arra gondoltam hogy lehetne egy frankó ubuntus bannere a topiknak, meg kirakathatnánk a www.ubuntu.hu meg www.ubuntu.com ra mutató linkeket, meg mondjuk Eric S Raymond hogyan kérdezzünk okosan cikkére mutatót is. -
#1104 olvasd végig pl ezt -
Dévids #1103 sziasztok!
Lenne pár kérdésem Linux-al kapcsolatban.Most windows vista-m van de szeretnék feltenni mellé egy ubuntu linux-ot.Ez így működni fog rendesen?Jah és az ubuntu jó választás kezdőknek? Mert még csak most ismerkedek a linux-al.
Előre is köszi a választ! -
themiddleF #1102 Kell valamilyen program hozzá?
Egyáltalán hogy kell telepíteni pl egy óra skint...ha jol emléxem, mindent .gz formátumban hoz le, addig oké is, témát tudok váltani, de a munkaterületváltót nem, meg az órát sem pl. Nincsen olyan funkció, amivel értelemszerűen meg lehet változtatni, mint pl a témánál...help me!!!!! -
#1101 A teljesen magyar Hardy a tudját tuggyának írja? -
#1100 nemtuggyátok mikorra várható a teljesen magyar hardy?:o -
themiddleF #1099 mármint a munkaterület váltót:) -
themiddleF #1098 Hi all!
Megmondaná nekem valaki, hogy hogyan lehet a 3D flasheket behozni???
Nagyon rajta vagyok!!!
Köszi, bb -
Ersiman #1097 Nem tudom. Ezt már elég jól beállítottam magamnak az új Ubunturól meg nem csak pozitívumokat olvasok a fórumokon. De biztosan ki fogom próbálni, mert érdekel. -
#1096 #1093: kay. kirpobálom majd htx.
#1094: ok ok. :| má ellett mondva de htx.
-
#1095 Szerintem jobban jársz vele. -
LMNO #1094 Snapticban leszeded a 3asat és felteszed a 2eset.
Ennyi. (Szerintem:) ) -
Ersiman #1093 Próbáld a firefox-2 paranccsal indítani. Valahol azt olvastam, hogy így nem a 3béta indul el. Én még nem próbáltam mert pillanatnyilag helyhiány miatt még nem raktam fel az új Ubuntut, az éles rendszeremet (most SuSE 10.3) pedig nem akarom törölni, de alőbb-utóbb felkerül majd a gépemre. :) -
#1092 hm ez nekem új. :| -
Ersiman #1091 Tudtommal benne van a 2-es is, csak a 3-as az alapértelmezett. -
#1090 megoldódott :)
boot.ini szerkesztéssel -
#1089 AcetoneISO
#1085: sry, nem is neked akartam irni, csak melle kattintottam :D -
#1088 köszönöm !
még egy kérdésem lenne:)
egy usb vinyóra telepítettem próbaként az ubuntut, de majd egy másik gépre fogom tenni, és éppen ezért erre már nincs szükségem, ezért leformáztam az usb vinyón azt a particiót amire telepítettem az ubuntut, viszont a winxp bootolásakor továbbra is felkínálja, hogy ubunturól is bootolhatok, ezt hogy tudnám kikapcsolni? tehát úgy szeretném mint elötte, csak az xp induljon, minden bootmenü nélkül !
-
#1087 http://www.linuxforums.org/forum/linux-newbie/33951-there-any-virtual-drive-such-daemon-tools-linux.html
http://cdemu.sourceforge.net/ -
#1086 Valaki pls mondjon LINUX alá virtuális cdmeghajtó kezelőt pl olyant mint win alá a Daemon Tools
Kössz -
#1085 yóak. ne nekem mondjad :D nem énvoltam a lama aki 50gigát akar neki :D
persze csak szidni akarja a wint.. -
#1084 Nem "a linuxé", hanem "egy linuxos, Gnome ablakkezelőhöz készült" állománykezelő (az XFCE ablakkezelőhöz ott van a Thunar, KDE-hez a Konqueror).
Google első találata a nautilus keresőszóra. ;)
-
#1083 Mi az a nautilus?
A linux filekezelője? -
#1082 Igen, az en winem pl evek ota mindig csak 5 gigat kap, nagyon ritkan fordul elo, hogy keves lenne neki vmi miatt. Szvsz majdhogynem mindegy, mekkora particiot ad az ember a winnek, mert addig hizik, amig van helyed :D -
#1081 simán elég neki 10-20.. :| -
#1080 És mikor lesz elég a windowsnak 50 GB-nál kisebb partíció??
És mikor kell a vistának 2 GB ramnál kevesebb?
:D