11431
Ubuntu Linux
  • Paranoia
    Sikerült feltelepítenem.
    Lenne pár kérdésem rögtön.
    A régi ntfs meghajtóimat,hogyan tudom életre kelteni,mert sajna azt írja ki,h nem csatolható kötet...
  • HUmanEmber41st
    Néztem az Ubi oldalt, de nem találtam ilyesmire választ:

Eddig is ugyanezen a gépen ment az Ubi 8.4, de aztán behalt a winyo, és újra particionáltam. És a jó öreg nVidia 6600 mellé betettem SLIbe még egyet.
    Egy kártyával szépen ment 1024X768 & 85 Hz. Most nem lehet csak 50-54 Hz.-ig állítani. Így használható a gép, de az 50Hz miatt erősen vibrál a kép, ha bármilyen más felbontást próbálok (akár 800X600 is) a kép csíkossá töredezik.
    Kapcsoljam-e ki az SLI hidat, vagy létezik valami segítség?
    Előre is köszönöm.
  • SD456
    Kösz. Sikerült.
  • ivjoe
    Jobbkatt az asztalon, háttérkép megváltoztatása és ott a vizuális effektek fül. Ha ott tudsz váltani az opciók között, megy a compiz.
    Vagy rendszer --> Beállítások --> Megjelenés.

Asszem, nem ubunturól vagyok most.
    Amúgy XGL-Compiz nincs már, Compiz Fusion lett a neve és az ubuntun, alapból be van kapcsolva.

Azt meg nem hiszem el, h kerestél hozzá BÁRMILYEN leírást, mert sztem találtál volna. :(
  • Palinko
    Ez nem válasz csak tanács, 2 napja használsz linuxot, így szerintem nem a compizzal kéne foglalkoznod, hanem a rendszer tanulásával, a kinézet annyira nem fontos.
  • SD456
    Hi all!

Kis segítséget szeretnék kérni. Kezdő vagyok így linux téren. Tegnap felraktam egy Ubuntu-t és most meg szeretném hozzá csinálni az XGL Compiz nevű 3D-s ablakot. De nem értem, hogy hogy kell, találtam leírásokat de ennyire még nem értek a linux-hoz. Valaki tudna segíteni?
  • HiPPoNaX
    Pontosan, raadasul szerencsere most mar irni is kepes az NTFS particiokat, nem csak latja oket.
  • Flamer
    ugyvan.
  • Thanatos
    ubuntu tudtommal látja az ntfs-t meg a fat32-t is
  • hispan2
    Van egyébként olyan fájlrendszer, amit mindkét OS (win, lin) is lát (egyiknek sem kell rátelepülnie feltétlenül) és engedi a 4 GB-nál nagyobb fájlokat is?
  • KOXX
    Partícionálásnál add meg csatolási pontnak a / jelet, és oda települ a rendszered.
  • Paranoia
    upup

Hi,vki még figyel és van rám pár perce majd írjon vissza köci

Ubuntu 8.04 LTS
    fájlrendszerrel lenne egy kis gondom:s leformatálam a winyóm ami 2patricióból áll és én csak az egyikre szeretném fel tenni...azzal nincs is baj csak mindig kidob 1 hiba üzit,h nincs gyökér-fájlrendszer megadva:S itt megált a tudány:)
    Esetleg ha vi segítene
  • KOXX
    http://www.gnome-look.org/
    Ha Gnome kezelőfelületed van akkor ezen az oldalon kutakodhatsz a témák között. Elsősorban a GTK2 szekcióra lesz szükséged.
  • MerlinW
    Általában minden témához jár leírás.
    Egyébként többnyire: #1376

Tessék visszaolvasgatni, most volt róla szó.
  • passatgt
    értem

és hogy teszem?:)
  • MerlinW
    Egyebkent disztribuciotol fuggetlen. A témát nem a "8.04"-re teszed, hanem a grafikus feluletre (Gnome, KDE, stb)
  • fravik
    http://www.gnome-look.org/
  • passatgt
    hi

témát 8.04-hez honnan tudok letölteni, és telepíteni?:)

előre is köszi
  • homeless
    smbtree parancsra mit mond?
  • rumpeltszickin
    igen, engedelyezve van, es windowsos gepek elertek a megosztott mappaimat.
  • ivjoe
    Vistában be van állítva a megosztás?
  • rumpeltszickin
    hali, egy kis segitseget szeretnek kerni:
    itthon van egy asztali gepem amire most telepitettem ubuntu 8.04 hardyt, illetve egy laptopom, amin egy jo ideje vista x64 business megy. Közös hálózatról mennek, az internetet mindkettorol elerem. meg szeretnem oldani, hogy a vistán megosztott mappaban talalhato cuccokat megnyissam az ubuntu-s geprol, azonban sehogy se sikerul. annyit elertem, hogy a ket gep latja egymast, illetve az ubuntun megosztott mappákat elérem a vistából, azonban mivel szinte mindenem a vistás gépen van, szeretném, ha ez fordítva is mukodne, viszont ubuntuval nem latom a vistaban megosztott mappaimat. ha valaki tudna segiteni az nagyon jo lenne, mar eleg sokat szivtam vele:/ elore is koszi!
  • hispan2
    Megtettem (az általam említett témában ugye 3 mappa van, név szerint: gtk-2.0, metacity-1 és openbox-3). Mindegyik mappát mindként említett helyre betettem újra is indítottam a gépet, de a témák között csak nem jelenik meg. Istallálni meg nem lehet, mint mondtam, mert ugye nem talál benne érvényes témafájlt.
  • MerlinW
    ide kell őket másolni, és akkor megjelenik a témáknál:
    /home/user/.themes
    /home/user/.icons
  • hispan2
    Ohh csodás az az oldal, bejelentkező ablakokat sikerül is működtetni, de például ha letöltöm ezt a témát, hogyan telepítem? A Rendszer / Megjelenés / Telepítés menüben nem tudom hozzáadni sajnos, mert egy fájlt sem jelez témafájlnak a letöltött csomagban. Kerestem leírásokat, hogyan kell gtk témákat feltenni, de egyikkel sem sikerült. Nincs valami egyszerű segédprogram, ami működik is?
  • HiPPoNaX
    Adott egy Hardy Firefox 3.0-val, valamint az ezzel elvileg kompatibilis Firebug kiterjesztes (1.2.0b4). Vagy en vagyok a hulye, es az uj firebug nem a megszokott modon mukodik (jobbklikkes menu aljan nehany megfelelo menupontot helyez el) es nem jovok ra az uj modira, vagy pedig teljes mertekben hasznalhatatlan az uj firebug. Nyomat sem latom ugyanis a kiterjesztesek adminisztraciojan kivul, marpedig valahogy csak mukodesre kene birnom :D Valakinek nincs tapasztalata ezzel kapcsolatban?
  • nikiherceg
    Nekem egy téma se megy fel, KDE-s rendszerben vagyok, hiában ézem én a KDE-look-ot, semmi, mindenhez vmi progi kéne,de hogy hogy kell felrkani,meg ha fel is rakja honnan kell előkeresni rejtély,domino keg qtcurve meg mindenféle bolondság, valaki elmagyarázhatná. Nekem egy MAC-es dock kéne, meg nagy ikonok, meg esetleg ilyen kijelző az asztalra, Kubuntum-van valaki segítség?
  • HiPPoNaX
    gnome-look es tarsoldalai szerintem neked valok lesznek :]
  • hispan2
    Bár nem tudom, mi az az unixos fájlrendszer meg nem akarok kötekedni, de kíváncsi vagyok: a gép a lemezre írogat fájlokat, töröl kisebbeket, feltördel és a helyükre rak nagyobbakat, egyszóval mindenképp töredezik a lemez, nem? Vagy itt valami másról van szó?

Más kérdés: hol tudnék nézegetni/beszerezni bejelentkező ablakokat? Mert összesen van vagy 5 féle és egyik sem valami tetszetős (szerintem persze).
  • nikiherceg
    Már kép van,csak hang nincs, vmi GStreamert kellet rárakni,de akkor sincs hang :-S
  • nikiherceg
    Nos senki?
  • nikiherceg
    És mi van,ha az olvasó az rossz? Ez csak egy ötlet volt :-)

Más, Használ itt valaki Elisa Media Center-tM Mert én szeretném,de nem megy, mivel nem játsz hangot,elvileg a GStreamer-t kellene telepíteni,de azt már megtettem és mégsincs hang, de amarok-ban van :-S, szóval valaki megdobhatna egy megoldással :-)
  • tomko55
    Üdv mindenkinek!
    Nem tom ki, hogy van vele, de én 3szor töltöttem le a 8.04-es verziót és egyszer meg elhozták nekem. Mind a 4szer kiirtam. És mind a 4szer nem indult el, mert 12-17 fájl hibát talált a lemezen. Két fajta lemezzel és két fajta iróval irtam ki.
    Szóval két lehetőségem maradt, új iró vagy
    a 7.04-es verzió felrakása és frissitése!
    Konkrét kérdés nincs, csak kellemetlenség, hogy nem birom megszerezni a 8.04-est!
  • MerlinW
    1. a lépés az amit csináltál a javításkor. Egyébként ez nem nagyon szokott előfordulni.

2. unixos fájlrendszereknél nincs szükség defrag-ra.
  • hispan2
    2 kérdés:

Ha már teljesen körbe akarom járni ezt a status file elvesztése dolgot, felmerül a kérdés, hogy mi a garancia arra, hogy a következő fsck alatt nem fog megint elveszni? Van valamilyen ellenlépés?

Másfelől: nem találtam csomagkezelőben semmi olyasmit, ami töredezettség-mentesítőnek tűnne. Van egyáltalán? Mert nyílván minden lemeznek szüksége van rá csak nem tudom, ez alatt a fat alatt lehet-e?
  • Flamer
    htx.
    csekkolom majd.

#1357: szintén htx. (y)
  • HiPPoNaX
    Ha siman usb mass storagekent viselkedik (tehat mint egy pendrive), akkor nyitsz egy nautilust (gnome fele "sajatgep") es a bal oldali panelen kivalasztod az mp3lejatszo memoriajat. Amikor vegeztel, akkor ugyanoda jobbkatt es levalasztas, majd utana le is huzhatod USB-rol az eszkozt
  • hispan2
    És valóban! :) Már épp írtam volna a csudás dpkg --clear-avail megoldásom, de megelőztél :) Mindenesetre most jónak tűnik, még fut a frissítés, synapticot utána nézem meg de szerintem mostmár rendben lesz. Köszönöm.
  • Fujiryu
    Nem tudja valaki hogy milyen módszerrel tudnám ubuntun a samsung ypu3j mp3 lejátszómat láthatóvá tenni hogy zenét tudjak rá ill le pakolni? A gép érzékeli, mmint elkezdi tölteni az aksiját amikor felnyomom az usbre és azt írja hogy connected, de sehonnan nem tudom elérni hogy pakoljak rá.A segítséget előre is köszi :)
  • Dj Faustus #1360
    "Vagyis felteszem ez a status fájl bemásolós megoldás nem vezet eredényre."
    Vezetett csak újabb probléma adódik.
    Erre meg itt találsz megoldást (Google első találata a dpkg: parse error, in file '/var/lib/dpkg/available' keresőszavakra):
    sudo dpkg --clear-avail
    sudo apt-get update