11431
Ubuntu Linux
-
krisz940122 #4851 köszönöm :)de lenne még egy kérdésem. hogy lehet a Chrome-ban kikapcsolni azt hogy javitgatja a szavakat amiket beírok?mert minden szót aláhúz pirossal még azt is amit jól írok be. -
#4850 Pedig maradjon meg, mert sok ráépülő dolog van. Például egy elég rossz példa, de a Wine (Windows programokat futtatni képes "környezet") is használja, nélküle el is szál pár dolog.
Amúgy ízlés kérdése, DE mondom a tényeket: Chrome webkit motorja fejlettebb, jobban támogatja a jövő technológiáit, gyorsabb is. A JavaScript V8-as Chrome motor is gyorsabb. Gyorsabb az indulás. Szerintem csak olyan előnyei vannak, amik számomra elfogadhatóbbá teszik, mint a Firefox. Ugyanakkor FF-ben nagyobb testreszabhatóság van, rugalmasabb, hatalmas közösség van mögötte, sokkal több egyedi fejlesztés. És jobb a támogatottsága is, jobban integrálódik a rendszerbe, stb... -
#4849 Ha konfigostul mindenestűl akkor pedig:
sudo apt-get --purge remove firefox* && sudo apt-get autoremove -
#4848 sudo apt-get remove firefox -
krisz940122 #4847 gyááá ez rohadt gyors.de most komolyan.ez nagyon fasza ja és a Google Chrome-ról beszélek.de király:) hogy tudnám letörölni a mozillát? de ne olyanokat írjatok már hogy hagy maradjon az is meg hogy ne töröld le hanem hogy hogy kell letörölni :) -
#4846 Most néztem meg őket. Kielégítő a kínálat:)
A grafikus alkalmazások:
pavucontrol - csinos pulseaudio mixer
paman - pulseaudio hardver beállító
padevchooser - pulseaudio eszközkezelő -
#4845 sudo apt-key adv --recv-keys --keyserver keyserver.ubuntu.com 4E5E17B5
sudo add-apt-repository ppa:chromium-daily
Ajánlom figyelmedbe a következőt:
sudo apt-get install ubuntu-tweak
menu/system tools/-ban megtalálod, elindít, alakalmazások, harmadik fél, válogat kedvére mindenféle jóság között. Többek között Chromium repo is egy kattintással bezsákolható, de van ott XBMC, Gimp, Pidgin, OOffice, Medibuntu (kötelezően jó repo!), stb. -
#4844 let's start the flame :DD
amugy meg mindenki azthasználja ami neki yobban teccik. linuxnál meg ajánlom hogy nyugottad probáld ki. ha nem teccik mehet rá a remove :D egyszerű. nem windoz hogy telepit és telikur mindent :D
teddfel és probáld ki.
@Merlin: plz delete #4843 és sry :| csak.. egyből irtam ami beugrott :D
#4834: olvasom htx. -
krisz940122 #4842 szerintetek melyiket érdemesebb használni? Firefox vagy Google Chrome? pl.: gyorsaság alapján, vagy mittudomén :) melyik jobb szerintetek? -
#4841 Pulseaudionak is van ilyen manager kiegészítője, sokkal részletesebb, még program szerint eltérő beállításokat is létre lehet hozni, egyiknél így, másiknál úgy keveri a hangot. Bár végülis pont ez a lényege. :D De attól még részletesebb, csak alapból nincs fent ez a kezelőprogram. -
krisz940122 #4840 a hangszórót ha lejjebb halkítanám már nem hallanám őket.xpnél nem volt ilyen problem.na majd vmit megpróbálok.ja és fülhallgatót nem használok.:) -
#4839 Jaja az nekem is. Mondjuk alsamixerben ott a nagyrésze. amixerrel meg paraméterezhető a többi. Ha pedig ez sem elég, ~/.asoundconf-ban konfigurálható minden:) -
#4838 Esetleg lehet, hogy a hangkeverés beállításoknál van valami rosszul csinálva, bár nekem pulseaudio mellett az összes előtte meglevő kis gixer eltűnt. -
#4837 Használjatok fülhallgatót, vagy halkítsátok le a hangszrót/hangfalat. -
krisz940122 #4836 hallott igét 2 t vel írtam vegyétek úgy :) -
krisz940122 #4835 csősztök.az miért van hogy ha skype-olunk akkor a akivel skypolunk visszahallja magát? amit mond azt ő is hallja a hangszórójából.DE! ha lejjebb húzom a hang beállításokban a mikrofon érzékenységet vagy mi az akkor meg nem hallot. Mit tudnék csinálni hogy a skype partneremnek ne visszhangozzon?előre is tenk jú -
#4834 https://launchpad.net/~chromium-daily/+archive/ppa -
#4833 hmhm. ugylátom akkor levagyok maradva :D -
#4832 thx a helpet Merlin, mostmár config jól ment végig, a make írt vmi hibát, de majd megpróbálkozok. :D
Lassan minden előforduló errort kiszűrök, nice. :) -
#4831 Persze csak számomra. De az FF4 hivatalos mockup viszont a legszebb böngésző szerintem. -
#4830 Chrome az olyan letisztultan, "egyszerűen" puritán. FF meg inkább igénytelenül puritán. :D -
#4829 Azt szeretem benne hogy puritán:) Mondjuk Chrome-nál semmi sem puritánabb:) -
#4828 Van benne extension rendszer és van hozzá adblock+ port is.
Merlin: Opera egy mintakép volt nekem, de ez a 10-es változat olyan hibáktól szenved egyelőre, ami kicsit kiakaszt. :D FF-t én meg sosem tudtam megszokni, lassú mint a fene. Meg puritán a felülete. De most már ők is kezdenek egész jó irányba haladni. -
#4827 Opera is meglepően gyors és stabil. Mondjuk mindig rókára kattintok ha kell valami. FF olyan mint a drog, nehéz róla lejönni:) Mondjuk nem is kell. -
#4826 adblock+ kell.:W kéne pluginkezelés bele és fasza is lenne igen. -
#4825 A Chromium csaapat készíti a Chrome-ot, csak előbbi egy fejlesztői változat, ami idő előtt kikerül tesztelési jelleggel.
Amúgy talán illik rá a gyerekcipő, vannak pótolnivalók, DE egyébként szerintem legjobb böngésző linuxra. Stabil, nem fagy, jól megy vele Flash és Java, gyors, szereti a mindenféle médialejátszók beépülő pluginjait is, stb. Gyakorlatilag majdnem ugyan olyan állapotban van mint a Windows-os változat, csak nyilván linux fronton vannak linux specifikus igények, stb. -
#4824 A Chromium tudtommal nem hivatalos google projekt, vagy tevedek? -
#4823 ahahah :DD najsz.
kde-be nekem amarok teccik de rohattul :D -
#4822 Van már régóta, 2 verzió is (chrome-unstable és chromium-browser), de még mindkettő gyerekcipő. Ámbár használhatók. -
#4821 A Jutyúb az előbb mondta hogy töltsem le a Google Krómot linuxra. Mik vannak. :) -
#4820 Azt tudom mondani, dobj fel egyet akár virtuálisan és nyomkodd meg. Én utoljára 3-ast láttam, azóta nem KDE-ztem. GUI-t csak melóban és otthon használok, a többi pingvinem szerver:) Így KDE kiesik:) Várom az értékelésedet:)
Böngésző alapvetően Firefox ami ugye a KDE-s alap Konqueror unokája (nagyapja volt a Mozilla)
A legjobb KDE-s disztronak a Fedora-t és Mandriva-t tartják (ami nálam szintén kisesik az rpm csomagkezelés miatt). Azonban ha van kedved szöszölni kicsit, feldobsz egy Debian-t és telepítesz rá KDE-t:)
Egyébként a Karmic Kubunturól is olvastam jókat.
Illetve anno én nagyon szerettem a szintén debian alapú Knoppix-ot is (az ő hardverfelismerő rendszerét használja a legtöbb disztro, én 3.8-at használtam, most tart 6.2-nél) - az volt az utolsó KDE-s linuxom, róla váltottam Ubuntura. Előtte pedig Mandrake volt ami KDE-s volt.
Kis otthoni történelmem:
Debian 1.3 (Bo Peep) - 1997-2001 - fluxbox (??)
Mandrake 6 - 2001-2002 - KDE
Debian 3.0 (Woody) - 2002-2003 - Gnome
Knoppix 3.8 - 2003-2005 - KDE
Ubuntu 5.10 ->
Emellett munkahelyeken eltöltöttem nem kevés időt
Cisco Unix, OpenBSD, Slackware, Gentoo rendszereken is. Kb ennyi:)
Valamint egyik szerveremen RedHat Enterprise van:) -
#4819 Merlin: mennyire érdemes valami újabb KDE kiadást használni? Mert volt már szó arról, hogy teleszemeteli a gépet és egyebek, de ha konkrétan nem válik lassúvá és használhatatlanná, akkor lehet váltanék. Láttam egy 4.4-es bemutató videót... Lehet, hogy a Gnome-nak vannak előnyei, de szinte már fapadosnak érzem mellette. Úgy tudom, hogy most már kellően stabilak az új KDE kiadások, szerintem kipróbálnám. A másik kérdés, hogy melyik a legjobb KDE-s disztró? Mert pl. az Ubi szimpatikus, de annak idején a Kubi elégé instabil és félkész volt. Harmadik kérdés: valami jó böngésző KDE-re? Operát tudom, egyéb nagyobb nevű natív? Illetve jó program kódolásra?
Köszi előre is a választ! -
#4818 Linux-on is csak addig nehéz amíg rendbe nem szeded hardvertámogatás szinten. Utána sokkal könnyebb az élet vele mint Win7-en:) -
#4817 Nah mind1, majd még próbálkozok akkor :S Ha nem sikerül akkor majd valamikor újrarakom. Win 7-en mennyivel könnyebb az élet -
#4816 Jatényleg:)
sudo apt-get install libgtk2.0-dev -
#4815 Gondolom a developer csomagok kellenek neki. -
#4814 Módosítás a lenti scripthez (lib-ből még nincs alpha kiadás)
wget ftp://ftp.alsa-project.org/pub/driver/alsa-driver-1.0.9rc4.tar.bz2
wget ftp://ftp.alsa-project.org/pub/lib/alsa-lib-1.0.9rc4.tar.bz2
wget ftp://ftp.alsa-project.org/pub/utils/alsa-utils-1.0.9rc4.tar.bz2
asoundconf az alsa-utils része. Azért nem ajánlom ezt az egészet, mert Karmic-ban már nincs ilyesfajta Alsa támogatás. Tehát pulseaudio terén kell nézelődni. A furcsa hangzásra már írtam megoldásokat. Hangbeállításoknál állítsd sztereo-ra, vagy 5.1-re, használj a videolejátszókban (pl mplayer) szoftveres mixert, stb.
Tehát a probléma az, hogy ha Alsa-t telepítesz az kernel modulként is beépül. Azt meg nem tudom hogyan kezeli a kernel, miután Ubuntus 2.6.3x kernel nem támogatja.
Távolról sokat nem tudok segíteni mert ez már mélyvíz, ha nagyon nem megy telepítsd újra a rendszert és azt próbáld faragni. Van egy rakás Realtek-es leírás, beállítás a neten.
Esetleg egy komplett Alsa, pulseaudio eltávolítás (--purge paraméterrel) reinstall segíthet, bár attól tartok utána mindent neked kell majd kézzel bekonfigurálnod.
Illetve, ha van elég helyed, telepíthetsz legközelebb valamilyen backup/restroe alkalmazást (ala' windows restore), a későbbi hasonló gondok elkerülése végett. -
#4813 Alapból mikor felraktam, volt valami hangom, de valahogy furcsán szólt, ill. nem is volt semmi keverő. Utána így minden utánaolvasás nélkül elindítottam a realtek honlapjáról leszedett drivert, nah azóta szól semmi :P Most elindítottam a shellscriptet amit írtál, de a make -nél megint ugyanúgy hibákat írt (egyébként most átírtam 1.0.8 -ra a verziókat hogy azt töltse le, hátha tényleg ez az 1.0.9 rc4 -es hibás).
Lehet hülye kérdés, de ezt az asoundconf list -et hol kell beírni (mármint gondolom terminálba, de valamelyik könyvtárba be kell lépni előtte)? Mert így lefuttatva kiírja, hogy asoundconf: command not found.
Lehet hogy már sikeresen hazavágtam a rendszer ezen részét? :P -
#4812 montam én hogy niggerzsidoság :D [érthozzá] -
#4811 megnéztem synapticban, vmi libgtk fent van, szal nemtom mit akar; amúgy a readme csak a config-make-make installt írta....(ezt megnéztem mikor csináltam. :) )