11431
Ubuntu Linux
-
#4891 Topik fejléc => /home/documents => linux alapok, szabilinux, ubuntu doksikat olvasd ki és gyere vissza:) -
High end PC #4890 áhh, sikerült megoldani, idővel csak belejövök a Linux használatába, még annyire új :) -
High end PC #4889 úgy sem fut, behozza ekkor is a böngészőt vagy valami böngésző szerűt és most is ugyanazt csinálja, mintha a karakterkódolás nem volna megfelelő, de akármelyik karakterkódot is választom, egyik se megy. -
High end PC #4888 kössz, azt hiszem találtam is egy ilyen fórumot, ahol foglalkoznak a problémával :) -
#4887 próbálj meg ráguglizni a wlan kártyád nevére + ubuntu párosra, hátha
esetleg linuxforum.hu -n vagy ubuntu.hu fórum részén keress rá, hátha vkinek már volt dolga ilyen kártyával -
#4886 sh egy script. Terminában lehet futtatni, sh valami.sh paranncsal. -
High end PC #4885 meg amit leszedek és sh kiterjesztésű, avval mit kell csinálni?
windows alatt ugyanez exe volt és installálni lehetett, de linux alatt, huhh, hát nem tudom mi az az sh kiterjesztés, böngészőt akarja megnyitni de semmit se hoz be -
High end PC #4884 Sziasztok!
Megvan életem első Linux telepítése (Ubuntu 9.10) de a WLAN nem műkszik (laptopom van).
Dell wireless 1490 dual-band wlan minicard rec 5.8 a kártya, de a driver ahogy láttam only windows...
Nagyon új vagyok még Linuxilag, tudnátok segíteni megcsinálni ötltetekkel?
Kössz
Üdv
Ádám -
#4883 ya értem. deha kde akkor egyből amarok :D az nkm ijen fav :D gnomera is raknám hanem rakna fel még kdes packokat az a fos :| -
#4882 Amarok is jó cucc, igényes, szeretem, de azért zenére elég jó alternatíva az Exaile, Banshee, amik natív GTK-ra épülnek. Ebben a kategóriában Gnome alatt nem igazán éreztem, hogy bármilyen hátrányom lenne. -
#4881 amarokot megse emlitetted.. :D yó lehet én vagyok vle az elfogult de.. az eszméletlen.
-
#4880 pont ezt akartam irni .. meg hogy kell hozzá zinternet:D -
#4879 Ez nyilván csak egy előzetes vélemény, de eddig nagyon pozitív. Eléggé ösztönzően hat, hogy egy fejlettebb környezetről van szó*, a QT fejlesztése is gyors, a KDE is tényleg nagy iramban halad előre.
* Lehet mondani, hogy monstrum, nagyobb gépigénnyel, szemetel, akármi, attól még maga a funkcionalitás sokkal gazdagabb és egyelőre gyorsabbnak, kényelmesebbnek is érzem, de ez már szubjektív. -
#4878 Locations alatt hozzáadtad a kívánt térséget? Illetve asszem kell neki egy restart, vagy ha az nem is, de egy kis idő míg észhez tér, nekem az állandóan bugzott. -
#4877 Felnyomtam egy Kubuntu-t. Lehet, hogy marad is véglegesnek. Csak pozitív éltményem van vele. A boot gyorsabbnak tűnik, a bejelentkezés fényévekkel gyorsabb, friss Ubuntu sem volt ilyen gyors. Az tényszerű, hogy a KDE fejlettebb, igényesebb. Ez is szempont volt, minden igényesebb program KDE párti. VLC, Opera, KTorrent, KMail, Krusader, stb. Gnome alatt azért elmondható, hogy nincs igényes filekezelő, nincs igényes IM kliens, az egyetlen normálisabb torrent kliens, a Deluge meg piszok lassú, az Evolution megintcsak ilyen. (Oké, van ThunderBird, bár kicsit puritán volt az előző sajnos.) Viszont maga a környezet ... eszméletlen. És ezt nem az ilyen számomra hasztalan Plasmoid dolgokra és a csicsára értem. Teljesen új élményt ad. Az egész felület sokkal reszponzívabb, interaktívabb. Sosincs lassulás, a programok megnyitása fénysebességgel történik a Gnome-hoz képest. És most kicsit bajban is vagyok, mert lehet egy friss Ubi Gnome-mal is javítana a régi rendszerem teljesítményéhez képest, de nekem úgy tűnik, hogy ez sokkal gyorsabb, mint egy anno frissen installált Ubi.
Egyetlen dologgal szívtam: pulseaudio. :D Minő irónia, hogy amivel sokan küszködtek és nekem már az előző kiadásokban is gond nélkül ment, most mégis szívtam vele. Bár egy óra alatt sikerült megoldani, ami relatív gyors volt ahhoz képest, hogy a hibajelenségről Google semmit sem talált.
ui.: de hogy a csicsához is hozzászóljak (mert minimális szinten, ilyen szolíd OSX szerűen érdekel), jobban meg van csinálva mint Gnome alatt a Compiz, az egész sokkal folyamatosabb, lágyabb, jobban integrálódik, stb. Amúgy ha már integrálódásnál tartunk: a rendszerkomponensek között itt sokkal nagyobb az átjárhatóság, jobban egybe van gyúrva, igazából nekem eddig sokkal jobban tetszik. -
krisz940122 #4876 csősztök.azt szeretném kérdezni hogy miért van az hogy az óránál bekapcsolom hogy mutassa a hőmérsékletet meg az időjárást de nem mutatja.mintha be se kapcsoltam volna.mit csináljak hogy bekapcsoljon?előre is köszi. -
#4875 Ha visszateszed őket elvileg menni fog a gui. GDM pusztul el, mikor töltené be az alsa-t. -
#4874 Nah, eltávolítottam --purge paraméterrel az alsa* -kat és pulse* eltávolítást, mostmár grafikus felület se jön be, csak a konzol :D Hamar sikerült lepusztítani :D
Nah majd reinstall. -
#4873 Azert ez felreertheto, nem a klasszikus instant messanging stilusban vett beszelgeto kliens ez :] Inkabb egyfele email/im/forum hibdid rendszerhez hasonlitanam, de szerintem ez sem fedi a valosagot. Egy kis olvasmany, hogy mi is ez.
Btw. letezik normalis (nem air alapu) kliens hozza linuxra? -
#4872 aha értem htx. hát akkor az nekem nem kell valszeg :D -
#4871 google wave egy google szolgáltatás beszélgető webkliens. -
#4870 miaz a wave akkount?:O -
#4869 a keverőkkel kell valamit trükközni, próbáld meg ki és bekapcsolgatni őket. -
#4868 Nincsmit:) Mondom a paypal számomat:)) -
#4867 köszi itt is -
#4866 Priviben válasz -
#4865 Előre is elnézést a kérdésért, Merlin ha úgy gondolod hogy ez warezolás már, vagy mittomén, vagy nem etikus, akkor kérlek töröld ki a postot.
3 hete kellett a virtualboxba egy xp. Van itthon eredeti cédé (tényleg), de valamiért nem fogadta el a kódot a telepítésnél, ami a tokján volt. Itt az SG-n találtam egy kódot (höhö), amivel telepíteni tudtam, de közölte hogy aktiválásra nem jó, és 30 nap múlva bizony aktiváljam, addig folyamatosan emlékeztetett.
Találtam egy izgalmas registry mókolást, amivel - én azt hittem - elmúlt az igénye az aktiválásra.
Erre most fenyeget ismét, hogy 7 napom van aktiválni.
1)Bunkóságnak tartom, hogy ha egyszer fizettem, akkor nem használhatom
2)valaki tud valami varázsigét arra hogy ne kelljen aktiválni? (egyáltalán minek az?) -
krisz940122 #4864 :D -
#4863 OFF
Angolosoknak esti kacagás:))
A többi videójuk is kötelező darab:) -
krisz940122 #4862 am nekem magyar a chrome-om :)de nyugi lefordítottam és köszi :) ja és körbenéztem de nem elég alaposan:) igen, arra rájöttem hogy a googleben keres:) -
#4861 Options, History, Delete history.
De egy kicsit körbenézhetnél mielőtt kérdezel. Elég egyértelmű dolgok ezek:)
A címsor egyébként a google-ben keres miközben gépelsz, az ne tévesszen meg. -
krisz940122 #4860 amiket beírok :) -
krisz940122 #4859 vagy nem.amit a keresőbe írok azt nem jegyzi meg most néztem meg.azt hogy lehet kikapcsolni hogy megjegyzi az oldalakat? nem akarom hogy megjegyezze az oldalakat:) -
krisz940122 #4858 és azt hogy lehet kikapcsolni hogy amiket a keresőbe írok megjegyzi? -
#4857 Nekem is van még 23, lehet kérni tőlem is:) -
#4856 Nézegetem, nem rossz ez a chrome.
Ezt az oldalt 7 másodperc alatt frissíti, míg a furafox 11 alatt.
A flashblock plugin nem az igazi, és tényleg van még csiszolni rajta úgy en bloc.
De megmarad, stílusosan a wave akkontomat ezzel fogom használni :)
amihez egyébként sok-sok meghívóm van még, szóval ha kell valakinek akkor jelentkezni bátran -
krisz940122 #4855 na jólvan rávettetek :D marad a firefox :) de a Chrome lesz az alapértelmezett.:) -
#4854 Vissza, de nem hiszem, hogy 20MB zavarna. A másik, hogy Linuxon Chrome erős béta fázisban van, sok oldal - főleg amiket bután írtak - nem jól jön be vele, stb. Használható, de messze nem tökéletes.
Elsődleges böngészőnek egyelőre FF vagy Opera, Chrome pedig élvezkedős-nyomkodós egyelőre. Persze azt csinálsz ami jól esik:) -
#4853 Options, Under the hood, Fonts and Languages, Languages, Check spelling kikapcsol. -
krisz940122 #4852 hát de ha akarom vagy kell akkor visszatudom tenni a firefox-ot nem?