Ubuntu Linux

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
"nem tudom miaz és nem is érdekel."

Messzirõl kerüld el a Linuxot, nem neked való.

[merlinw.org]

Az eddig is így volt beállítva így sem változik... Amire én gondolok kemény 3 napos ubuntuzás után 😊 rendszer--adminisztráció--hálózatisegédeszközök--hálózati eszköz--ethernet felület (de ha átállítom akkor is visszaáll visszacsatolási felületre, úgy hogy kilépek belõle visszalépek és már vissza is állt) ???
A scriptes dologjhoz még annyira nem értek😊😊😊
Az Atinál meg rosszul fogalmaztam bocsi, driver van tehát az eszközmeghajtók között nem ajánl fel semmit, viszont 3d gyorsítás nincs és próbáltam feltenni az alkalmazások hozzáadásánál azt a catlystot amit felajánl fel is megy rendesen de nem indul el azt: írja nincs ilyen eszköz vagy rosszul van configolva...
Remélem így már érthetõbb! 😊
Banyapapa
MBR-öl nem szólt,ha szólt volna else inditom nem tudom miaz és nem is érdekel.
Kár hogy igy nem megy,akkor mégse lesz linuxproba.

azért köszönöm.

MerlinW
Ubuntu Netbook Remix
Állítólag net/notebookokra mesés rendszer. Letölthetõ a hivatalos oldalról (1G😎

[merlinw.org]

MerlinW
Még annyit, hogy 9.5-ös Catalyst nagyságrendekkel lassabb mint a gyári ubuntus 9.4-restricted

[merlinw.org]

MerlinW
Nincs neted:
inet addr:192.168.2.174 Bcast:192.168.2.255 Mask:255.255.255.0

Van neted:
inet addr:172.16.0.159 Bcast:172.16.3.255 Mask:255.255.252.0

Egyszerûen rosszul van beállítva a hálózatkezelõ. Ezekszerint nincs routered, állítsd DHCP-re (automatikusra) a kapcsolatot. (rendszer/beállítások/hálózat)

Atis dolog:
1. írja mi a baj... nincs abban a könyvtárban a script ahol kiadod a parancsot. Ez windowson sem mûködne😊

2. Elõször a zárt meghajtót engedélyezd a beállítások/admin/zárt.. menüben és ha az NEM mûködik, CSAK AKKOR tedd fel a hivatalos drivert (amit a scriptem telepít) A hivatalos Catalyst még nem támogatja az 1.6-os Xorg-ot, míg az Ubuntus zárt igen. Minden mûködik azzal is, annak is a CCC az alapja.

[merlinw.org]

MerlinW
- Wubi nélkül is van olyan könnyû a telepítése mint a win-é, viszont wubi virtuális particióra pakol, ami nem jó, max tesztelésre.

- 7.04 az 2007 áprilisi verzió, amit nem támogat már semmi és senki.

- error 17 egy grub hibaüzenet, a fájlrendszerrel van baja. Valószínûleg nem MBR-be tetted a boot managert.

- 8.10 vagy 9.04-et használj és ne wubival hanem normálisan (CD.rõl bootolva), vagy ha nem akarod akkor vmware/virtualbox-al. Wubi baromság-hülyeség-nemjódolog

[merlinw.org]

Banyapapa
Megprobáltam én is ezt a linuxot,föleg hogy van ez a wubi féle okoság.
Weblapjarol lekaptam, az else indult,de 7.04es elindult felis rakta fél ora alatt azt a 10 gigát amire helyet kért,külön particiot is kapott ha lúd legyen kövér.

Ujraindult,és kiválasztva ubuntut xp helyett, error 17 😞

Igaz csak annyit irtak róla ittott hogy ezzel tényleg egyszerü a linux telepitése,arról szó se volt hogy inditani is egyszerü.

Az Atis dolog valamiért nem akar mûködni:??????

ifconfig ha van net:eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:17:a4:cf:fe:b1
inet addr:172.16.0.159 Bcast:172.16.3.255 Mask:255.255.252.0
inet6 addr: fe80::217:a4ff:fecf:feb1/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:100319 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:10179 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:18202571 (18.2 M😎 TX bytes:2065205 (2.0 M😎
Interrupt:23
Köszi 😉
MerlinW
Ati: bannerben a scripts menü alatt van egy CCC installer script amit direkt erre írtam, viszont az ubuntus zárt meghajtó (rendszer/admin/zárt meghajtók, pipa) is teljesen elég egyelõre, fõleg hogy az új Xorg-ot még nem nagyn támogatja a hivatalos Ati driver.

Nettel kapcs, jónak tûnik minden, ha a routered a 192.168.2.x címen figyel...

Nézd meg hogy ifconfig mit ír mikor még nincs netkapcsolat és utána mikor már van. A különbségbõl rájöhetünk mi a gond.

[merlinw.org]

hello

Szóval Ati Radeon x1150 lenne a kártya a catalystot nem tudtam feltenni így nem teljes hozhatok ki mindent a kártyából pl: nincs 3D gyorsítás de utána néztem: Ubuntu 9.04 - ATI
A másik dolognál nem tudom mi lehet a gond: eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:17:a4:cf:fe:b1
inet addr:192.168.2.174 Bcast:192.168.2.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::217:a4ff:fecf:feb1/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:383 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:32 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:42136 (42.1 K😎 TX bytes:5129 (5.1 K😎
Interrupt:23

Köszi 😊
én mostanában Sabayon linux-al szemezgetek kicsit, bár nem sok idõ/energia van perill a legozásra linuxal, de ha jól vettem ki keresgéléseim során valahol debian és Arch között helyezkedik el félúton 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

MerlinW
Durván ízlés kérdése😊 Ha belegondolsz bármelyik linuxból azt csinálsz ami jól esik. Natúr debian netinstallból összerakom neked az ubuntut, igaz napok munkája alatt.

Linuxmint gyakorlatilag egy ubuntu, csak más alapértelmezett alkalmazásokkal és dizájnnal.

Hardkór linuxosoknak én most az ArchLinuxot ajánlom, saját csomagkezelõ, saját logika, 12mp-es bootidõ ext3-on és mindent utólag fordít az adott hardverre/kernelre, nem elõre konfigurált csomagjai vannak, ami által minden program 100x gyorsabb.

De LinuxMint-et felesleges Ubuntuval összehasonlítani, hiszen az egy Moddolt Ubi😊

[merlinw.org]

hát azért szvsz ez az x jobb mint y téma a linux világában még szubjektivabb és ízlés szerintibb mint amugy... 😛

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

eZo
Sziasztok !
Linux Mint 7 “Gloria” released!
A 6-os (felicia) jobb volt mint a sima ubuntu ...
Próbálta már valaki ezt az újat ?

NOTEBOOK: HP PAVILION ( Intel i5 2410M; 8GB RAM; HD6490; A-DATA 128GB SSD ) KONZOL: XBOX360 Slim [Fifa 12] [Forza 4]

MerlinW
Szükségünk lenne pár infóra:

- videókártya tipus
- ifconfig -a kimenetére

Asszem egyelõre ennyi elég.

[merlinw.org]

Hello!
Már 3 napja Ubuntut használok hát ööö... nem mostanában fogok windowst telepítgetni 😊 Ami kicsit zavar hogy a videókártyámhoz nincs rendes driver de gondolom ez csak idõ kérdése.
A problémám ami miatt elsõsorban írok hogy indításkor valamiért nem kapcsolódik automatikusan a vezetékes hálózatra (pedig be van pipálva) mindig rá kell kattintanom az "automatikus ethernetre" és csak után van net?! Ez miért van?
Elõre is köszi a segítséget! Z
MerlinW
Fórumok szerint a jelenlegi verzió nem megy 9.04-en. Várni kell új kiadásra.

[merlinw.org]

aktiváltam a videokártyát, de most meg ezt a hibaüzenetet kapom indításkor:

*** Starting GLX Subsystem ***
GLRenderSystem::_createRenderWindow "FreeOrion v0.3.12 ", 1024x768 windowed miscParams: FSAA=0 displayFrequency=60 MHz gamma= vsync=No
./freeorion: symbol lookup error: /usr/lib/libX11.so.6: undefined symbol: xcb_writev
ha valaki majd lenne olyan kedves és segítene ebben, mert az egy dolog, hogy a Windows-os játékok nem futnak, de hogy még egy nyílt forráskódú sem, az már kicsit nevetséges... :S
viszont a Freeorion indításakor ezt a hibát írja ki:

GLRenderSystem::_createRenderWindow "FreeOrion v0.3.12 ", 1024x768 windowed miscParams: FSAA= displayFrequency=60 MHz gamma= vsync=
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Segmentation fault

Valaki tud segíteni, hogy végre elinduljon?
de ami miatt az Ubuntu sokkal jobb, mint a Windows, hogy kijavítja az általam elrontott hibát bootolás elõtt és már újból itt vagyok! 😛
úgy látszik, hiba volt buherálni a rendszert, mert nem akar grafikus felületen beengedni 😛
feldobtam a legfrissebb ATI-drivert, de a Freeorion csak hibát ír ki induláskor:

GLRenderSystem::_createRenderWindow "FreeOrion v0.3.12 ", 1024x768 windowed miscParams: FSAA=0 displayFrequency=75 MHz gamma= vsync=No
./freeorion: symbol lookup error: /usr/lib/libX11.so.6: undefined symbol: xcb_writev

Mi lehet a gond?
Fabio Capello
lál, good

nemsoká én is kisilabizálom remélhetõleg 😄😄

MerlinW
Ubuntusztájl😊

[merlinw.org]

zeli
aziggen, micsoda design.

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

HiPPoNaX
Az NTFS fajlrendszeru particiokat cserelheto lemezkent ismeri fel, emiatt nem kell aggodni :]

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

Hello
Köszi a segítséget, úgy járok el ahogy írtátok olvasgatok és guglizok 😊
Viszont azóta meg is van az elsõ problémám amire eddig nem a google volt az orvosság:
Szóval volt egy C és egy D particióm még XP alatt, a "C-n van az ubuntu" a D pedig tele van egyetemi dolgokkal meg zenével. A gond a képen is látható illetve hogy a D-t mint cserélhetõ lemezt ismeri fel, ha jól sejtem én hibáztam a telepítésnél...
Légyszi segítsetek! Kösziii
mumpic
Nekem a suliban tanították tavaly, én is szerettem, pl írtam benne egy ircbotot.
Vigyázz, mert könnyû vele olvashatatlan kódot írni.

Merlin: végülis, próbálkozom, több-kevesebb sikerrel... már sikerült megnyitni egy progit, iszonyú jó érzés rájönni magadtól a dolgokra, mert van ám sikerélmény rendesen! 😛 (fõleg ha elõtte a Google-ban vagy 100-szor rákerestél és 100 különféle lehetõséget dobott fel! 😛)
Jah és tuti nagyon ez az új design! Gratula!

Zénó: jó döntés váltani, nem bánod meg, mert Windows alatt soha nem fogod ezt a szabadságot érezni, amit Linuxban. Még én is gyerekcibõben járok ezen op.rendszert illetõen, de jó társaság van itt és ha tudnak, segítenek is! Kezdj el különféle angol-magyar nyelvû dokumentumokat letölteni a netrõl és olvasgasd, majd próbáld ki, amit olvastál. Nekem bevált ez a módszer!

Mindenki: A Perl mesteri szinten 21 nap alatt c. könyvet bújom egy ideje és kezdek elmélyülni a programozásban. Nekem tetszik ez a nyelv!
MerlinW
Elõször is bannerben documents menüpont😊

Ubuntu jó arra a gépre, magyar nyelvet alapból támogatja. Live CS-ként hiányos kicsit, de telepítés közben letölti a maradékot.

Gugli pedig közelezõ kelléke a Linux használatnak😊

[merlinw.org]

Én futtattam rendesen a winampot!
bár kicsit trükközni kell vele, mert kell egy kicsomagolt könyvtár, amit a windóz a program filesbe szokott rakni. Ezt még átmásoltam a "C" meghajtó program files könyvtárába, és máris ment minden 😄 Még a netrádió is mûködött, csak a bezárással voltak kisebb hibák, mert 2 névtelen ablak jelent meg, és azokat csak a rendszerfigyelõbõl lehetett bezárni. De annyi baj legyen! 😄 viszont még mindig nem megy egy-két flash lejátszó...

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Majd Merlin segít! 😄

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Hello
A mai napon eldöntöttem hogy elhagyom a hosszú éveken át támogatott XPt és linuxra váltok. Az XPben szinte mindent tudtam az alapoktól a registry buheráig. A linuxhoz viszont hülye vagyok mint a segg 😊Semmit nem tudok hogy mi micsoda és a leírásokat sem fogom fel mert totál hiányoznak az alapok. (ha valakinek van valami gyors talpalóféléje azt belinkelhetné😊)
Elõször is melyiket válasszam? Ubuntu Kubuntu Xubuntu... ??? Ha jól tudom ez konfig függõ Az én gépezetem: HP notebook AMD 2x1,6 Ghz; 2GB Ram, Ati X1150! Ha nem csak konfig függõ akkor mi alapján választhatok??? (az Ubuntut kipróbáltam Liveban és nagyon tetszett 😊; ha már itt tartok azt lehet valahogy hogy teljesen magyar legyen?)
Elõre is bocs a béna kérdésekért tudom páran visszaküldenek majd googlizni, de ha van olyan aki segít annak nagyon megköszönném!!!
MerlinW
Mégis milyen programot szeretnél elindítani? Fent van egyáltalán a wine adatbázisában hogy ezt támogatja? Mert ha nincs, akkor felesleges szenvedni vele.

[merlinw.org]

jelentem, haladást értem el a Wine-vel! 😛
Sikerült feltennem egy kb. 80 megás mono2.2-t és mikor próbálom megnyitni a windows-os progit wine-vel, a következõ üzit dobja ki konzolban:

fixme:mixer:ALSA_MixerInit No master control found on HDA ATI HDMI, disabling mixer
wine: Call from 0x7b845450 to unimplemented function gdiplus.dll.GdipCreateFontFamilyFromName, aborting
err:seh:raise_exception Unhandled exception code c00000fd flags 0 addr 0x7edb6a8c

Remélem, ebben tudtok nekem segíteni, mert télleg megszenvedek a sikerért! 😛
De legalább az Ubuntu olyan számomra, mint egy igazi nõ: nem adja könnyen magát! És én ezt szeretem! 😄
MerlinW
Windows-os programra ott a Windows
Linuxosra ott a linux
Régi játékokra wine és scummvm
Új játékokra Cedega és Crossover

VMWare-en minden windows-os program fut hardvertõl függõen.

[merlinw.org]

egyáltalán hogy installáljak egy windows-os .Net valamit Linux alá, mikor épp azért tenném fel, hogy meg tudjak nyitni 1-2 windows-os progit vele... :S
esetleg a VMWare-t ha feltenném, elindítana pár programot? nem játékra kell!
nem megy ez a Wine nekem! 😞 csak hiányolja azt a .Net cuccot. 😞
nem tudtok valami Linuxos tamagocsi programról? ha lehet, ne kelljen hozzá internet-kapcsolat... az sem gond, ha csak simán konzolban fut!
azt is kipróbáltam, nem megy... 😞
esteleg próbáljak meg más emulátort feltenni? mert ezzel csak szívok...
MerlinW
Ilyenkor várni kell a javított függõségekre. Vagy próbáld telepíteni a hivatalos winebudget repoból. gugli kidobja.

[merlinw.org]

hmm, jó lenne beiratkozni egy Linux-tanfolyamra, mert meg szeretném érteni ennek a sok parancsnak a jelentését! szerintetek érdemes ehhez elvégezni egy sulit? vagy idõpocsékolás?
belekezdtem egy roppant bonyolult telepítési folyamatba, remélem ez segít:
http://blog.ruski.co.za/page/Install-Mono-on-Ubuntu.aspx
pontosan ez az üzenet a konzolban:

sudo apt-get install mono
Csomaglisták olvasása... Kész
Függõségi fa építése
Állapot adatok olvasása... Kész
mono csomag nem elérhetõ, de egy másik hivatkozik rá
.A kért csomag tehát: hiányzik, elavult vagy csak más forrásból érhetõ el
E: mono csomagnak nincs e telepítéshez kijelölhetõ változata
nagy nehezen sikerült életet lehelnem a wine emulátorba, be is jött az ablak, viszont nem nyit meg semmit. 😞
konzolban valamit ír, hogy a mono hiányzik neki, beírtam, hogy sudo apt-get install mono, de nem tudta telepíteni, mert állítása szerint valami hivatkozik rá, meg nincs friss változat hozzá... akkor ez egy ördögi kör? mit tehetek ilyenkor?
MerlinW
nagyon szívesen, cash😊

[merlinw.org]

köszönöm szépen, Merlin!