Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Messzirõl kerüld el a Linuxot, nem neked való.
[merlinw.org]
A scriptes dologjhoz még annyira nem értek😊😊😊
Az Atinál meg rosszul fogalmaztam bocsi, driver van tehát az eszközmeghajtók között nem ajánl fel semmit, viszont 3d gyorsítás nincs és próbáltam feltenni az alkalmazások hozzáadásánál azt a catlystot amit felajánl fel is megy rendesen de nem indul el azt: írja nincs ilyen eszköz vagy rosszul van configolva...
Remélem így már érthetõbb! 😊
Kár hogy igy nem megy,akkor mégse lesz linuxproba.
azért köszönöm.
Állítólag net/notebookokra mesés rendszer. Letölthetõ a hivatalos oldalról (1G😎
[merlinw.org]
[merlinw.org]
inet addr:192.168.2.174 Bcast:192.168.2.255 Mask:255.255.255.0
Van neted:
inet addr:172.16.0.159 Bcast:172.16.3.255 Mask:255.255.252.0
Egyszerûen rosszul van beállítva a hálózatkezelõ. Ezekszerint nincs routered, állítsd DHCP-re (automatikusra) a kapcsolatot. (rendszer/beállítások/hálózat)
Atis dolog:
1. írja mi a baj... nincs abban a könyvtárban a script ahol kiadod a parancsot. Ez windowson sem mûködne😊
2. Elõször a zárt meghajtót engedélyezd a beállítások/admin/zárt.. menüben és ha az NEM mûködik, CSAK AKKOR tedd fel a hivatalos drivert (amit a scriptem telepít) A hivatalos Catalyst még nem támogatja az 1.6-os Xorg-ot, míg az Ubuntus zárt igen. Minden mûködik azzal is, annak is a CCC az alapja.
[merlinw.org]
- 7.04 az 2007 áprilisi verzió, amit nem támogat már semmi és senki.
- error 17 egy grub hibaüzenet, a fájlrendszerrel van baja. Valószínûleg nem MBR-be tetted a boot managert.
- 8.10 vagy 9.04-et használj és ne wubival hanem normálisan (CD.rõl bootolva), vagy ha nem akarod akkor vmware/virtualbox-al. Wubi baromság-hülyeség-nemjódolog
[merlinw.org]
Weblapjarol lekaptam, az else indult,de 7.04es elindult felis rakta fél ora alatt azt a 10 gigát amire helyet kért,külön particiot is kapott ha lúd legyen kövér.
Ujraindult,és kiválasztva ubuntut xp helyett, error 17 😞
Igaz csak annyit irtak róla ittott hogy ezzel tényleg egyszerü a linux telepitése,arról szó se volt hogy inditani is egyszerü.
ifconfig ha van net:eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:17:a4:cf:fe:b1
inet addr:172.16.0.159 Bcast:172.16.3.255 Mask:255.255.252.0
inet6 addr: fe80::217:a4ff:fecf:feb1/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:100319 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:10179 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:18202571 (18.2 M😎 TX bytes:2065205 (2.0 M😎
Interrupt:23
Köszi 😉
Nettel kapcs, jónak tûnik minden, ha a routered a 192.168.2.x címen figyel...
Nézd meg hogy ifconfig mit ír mikor még nincs netkapcsolat és utána mikor már van. A különbségbõl rájöhetünk mi a gond.
[merlinw.org]
Szóval Ati Radeon x1150 lenne a kártya a catalystot nem tudtam feltenni így nem teljes hozhatok ki mindent a kártyából pl: nincs 3D gyorsítás de utána néztem: Ubuntu 9.04 - ATI
A másik dolognál nem tudom mi lehet a gond: eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:17:a4:cf:fe:b1
inet addr:192.168.2.174 Bcast:192.168.2.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::217:a4ff:fecf:feb1/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:383 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:32 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:42136 (42.1 K😎 TX bytes:5129 (5.1 K😎
Interrupt:23
Köszi 😊
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Linuxmint gyakorlatilag egy ubuntu, csak más alapértelmezett alkalmazásokkal és dizájnnal.
Hardkór linuxosoknak én most az ArchLinuxot ajánlom, saját csomagkezelõ, saját logika, 12mp-es bootidõ ext3-on és mindent utólag fordít az adott hardverre/kernelre, nem elõre konfigurált csomagjai vannak, ami által minden program 100x gyorsabb.
De LinuxMint-et felesleges Ubuntuval összehasonlítani, hiszen az egy Moddolt Ubi😊
[merlinw.org]
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Linux Mint 7 “Gloria” released!
A 6-os (felicia) jobb volt mint a sima ubuntu ...
Próbálta már valaki ezt az újat ?
NOTEBOOK: HP PAVILION ( Intel i5 2410M; 8GB RAM; HD6490; A-DATA 128GB SSD ) KONZOL: XBOX360 Slim [Fifa 12] [Forza 4]
- videókártya tipus
- ifconfig -a kimenetére
Asszem egyelõre ennyi elég.
[merlinw.org]
Már 3 napja Ubuntut használok hát ööö... nem mostanában fogok windowst telepítgetni 😊 Ami kicsit zavar hogy a videókártyámhoz nincs rendes driver de gondolom ez csak idõ kérdése.
A problémám ami miatt elsõsorban írok hogy indításkor valamiért nem kapcsolódik automatikusan a vezetékes hálózatra (pedig be van pipálva) mindig rá kell kattintanom az "automatikus ethernetre" és csak után van net?! Ez miért van?
Elõre is köszi a segítséget! Z
*** Starting GLX Subsystem ***
GLRenderSystem::_createRenderWindow "FreeOrion v0.3.12
./freeorion: symbol lookup error: /usr/lib/libX11.so.6: undefined symbol: xcb_writev
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Segmentation fault
Valaki tud segíteni, hogy végre elinduljon?
./freeorion: symbol lookup error: /usr/lib/libX11.so.6: undefined symbol: xcb_writev
Mi lehet a gond?
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
Köszi a segítséget, úgy járok el ahogy írtátok olvasgatok és guglizok 😊
Viszont azóta meg is van az elsõ problémám amire eddig nem a google volt az orvosság:
Szóval volt egy C és egy D particióm még XP alatt, a "C-n van az ubuntu" a D pedig tele van egyetemi dolgokkal meg zenével. A gond a képen is látható illetve hogy a D-t mint cserélhetõ lemezt ismeri fel, ha jól sejtem én hibáztam a telepítésnél...
Légyszi segítsetek! Kösziii
Vigyázz, mert könnyû vele olvashatatlan kódot írni.
Jah és tuti nagyon ez az új design! Gratula!
Zénó: jó döntés váltani, nem bánod meg, mert Windows alatt soha nem fogod ezt a szabadságot érezni, amit Linuxban. Még én is gyerekcibõben járok ezen op.rendszert illetõen, de jó társaság van itt és ha tudnak, segítenek is! Kezdj el különféle angol-magyar nyelvû dokumentumokat letölteni a netrõl és olvasgasd, majd próbáld ki, amit olvastál. Nekem bevált ez a módszer!
Mindenki: A Perl mesteri szinten 21 nap alatt c. könyvet bújom egy ideje és kezdek elmélyülni a programozásban. Nekem tetszik ez a nyelv!
Ubuntu jó arra a gépre, magyar nyelvet alapból támogatja. Live CS-ként hiányos kicsit, de telepítés közben letölti a maradékot.
Gugli pedig közelezõ kelléke a Linux használatnak😊
[merlinw.org]
bár kicsit trükközni kell vele, mert kell egy kicsomagolt könyvtár, amit a windóz a program filesbe szokott rakni. Ezt még átmásoltam a "C" meghajtó program files könyvtárába, és máris ment minden 😄 Még a netrádió is mûködött, csak a bezárással voltak kisebb hibák, mert 2 névtelen ablak jelent meg, és azokat csak a rendszerfigyelõbõl lehetett bezárni. De annyi baj legyen! 😄 viszont még mindig nem megy egy-két flash lejátszó...
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
A mai napon eldöntöttem hogy elhagyom a hosszú éveken át támogatott XPt és linuxra váltok. Az XPben szinte mindent tudtam az alapoktól a registry buheráig. A linuxhoz viszont hülye vagyok mint a segg 😊Semmit nem tudok hogy mi micsoda és a leírásokat sem fogom fel mert totál hiányoznak az alapok. (ha valakinek van valami gyors talpalóféléje azt belinkelhetné😊)
Elõször is melyiket válasszam? Ubuntu Kubuntu Xubuntu... ??? Ha jól tudom ez konfig függõ Az én gépezetem: HP notebook AMD 2x1,6 Ghz; 2GB Ram, Ati X1150! Ha nem csak konfig függõ akkor mi alapján választhatok??? (az Ubuntut kipróbáltam Liveban és nagyon tetszett 😊; ha már itt tartok azt lehet valahogy hogy teljesen magyar legyen?)
Elõre is bocs a béna kérdésekért tudom páran visszaküldenek majd googlizni, de ha van olyan aki segít annak nagyon megköszönném!!!
[merlinw.org]
Sikerült feltennem egy kb. 80 megás mono2.2-t és mikor próbálom megnyitni a windows-os progit wine-vel, a következõ üzit dobja ki konzolban:
fixme:mixer:ALSA_MixerInit No master control found on HDA ATI HDMI, disabling mixer
wine: Call from 0x7b845450 to unimplemented function gdiplus.dll.GdipCreateFontFamilyFromName, aborting
err:seh:raise_exception Unhandled exception code c00000fd flags 0 addr 0x7edb6a8c
Remélem, ebben tudtok nekem segíteni, mert télleg megszenvedek a sikerért! 😛
De legalább az Ubuntu olyan számomra, mint egy igazi nõ: nem adja könnyen magát! És én ezt szeretem! 😄
Linuxosra ott a linux
Régi játékokra wine és scummvm
Új játékokra Cedega és Crossover
VMWare-en minden windows-os program fut hardvertõl függõen.
[merlinw.org]
esteleg próbáljak meg más emulátort feltenni? mert ezzel csak szívok...
[merlinw.org]
http://blog.ruski.co.za/page/Install-Mono-on-Ubuntu.aspx
sudo apt-get install mono
Csomaglisták olvasása... Kész
Függõségi fa építése
Állapot adatok olvasása... Kész
mono csomag nem elérhetõ, de egy másik hivatkozik rá
.A kért csomag tehát: hiányzik, elavult vagy csak más forrásból érhetõ el
E: mono csomagnak nincs e telepítéshez kijelölhetõ változata
konzolban valamit ír, hogy a mono hiányzik neki, beírtam, hogy sudo apt-get install mono, de nem tudta telepíteni, mert állítása szerint valami hivatkozik rá, meg nincs friss változat hozzá... akkor ez egy ördögi kör? mit tehetek ilyenkor?