11431
Ubuntu Linux
  • krisz940122
    na beírtam és kér egy jelszót egy sorral lejjebb de nem tudok írni semmit mert ahogy írnék vmit nem ír semmit,lécci segítsetek.előre is köszi
  • zeli
    Tényleg Ability, thx a tippet, elfelejtettem reagálni. :D
    Ezt a bétát nem tudtam feltelepíteni, mert 64 bites verzióm van, de volt ott egy 64 bites forma, azt megnézem.
  • zeli
    a terminálba...Alkalmazások/kellékek menüben találod.
  • krisz940122
    nana álljunk meg egy szóra.kb annyira értek eddig az ubuntuhoz hogy nézzem.:D tehát hova írjam be?:D
  • Palinko
    próbáld meg a sudo pppoeconf parancsot terminálba. ott állítsd be a jelszót meg a felhasználót.
  • krisz940122
    kéne megint egy kis segítség.felraktam a 9.10-es ubuntut kb 10 perc alatt meg is volt az xp mellé.de vmiért nincs internet.nem tudom hogy kell beállítani.t-online-os jelszós felhasználós adsl netem van.hogy tudnám beállítani? mert addig semmit sem lehet frissíteni.előre is köszi
  • krisz940122
    aha köszi a segítséget.
  • Palinko
    király :D én már gondban lennék ha ennyi mindenre kéne szétosztanom :D így is tippelek hogy kábé mennyi prorgamot rakok fel és kábé mennyi adatom lesz. és gondolom a módszereddel még a programok is megmaradnak amit feltettél, és az eszközeid beállítása is megmarad. ez pozitív, de a sok frissítgetés nem tesz be a programoknak? vagy a rendszer alapjában lévő programok is frissülnek? sok hülye kérdést vet fel bennem ez a módszered. bár biztos ez a legjobb ha már használod :)
  • tobias88
    A válasz itt van, csak keresni kell!
  • tobias88
    Msn-ben én valahogy nem találtam meg a megfelelőt, így maradt az ebuddy! Valamelyik néha nem csatlakozott, másikban csak a bejelentkezetteknek lehetett írni, megint másik meg bűn ronda volt!
  • MerlinW
    skype, msn (pidgin, Empathy, aMSN, emesene) firefox van, nero is, de ugyanúgy fizetős (nero linux). Van helyette Brasero.

A Windows-os programok 99%-ra van alternatíva.
  • krisz940122
    oké:) köszi.az igaz hogy sok program nem fut alatta? vagy van ezekre vmi megoldás hogy fusson? a fontos nekem pl a skype msn firefox nero stb.
  • MerlinW
    Hogyne lehetne. Beteszed a CD-t és telepítred, mint a Windowst.
  • MerlinW
    Nekem így van, de ezt most nem akartam ecsetelni egy kezdőnek:)

Nekem egyébként így néz ki a partícióelosztásom:

/
    /boot
    /home
    /root
    /usr
    /var
    swap
  • Littlepig13
    halee ismét én egyik pillrőla másikra nincs hangom és elvileg bevan dugva minden egy leállittás után már nem volt semmi : /
    alaplai integrált valmim van asszem
  • krisz940122
    félreértés történt :) az ubuntu mellé nem akarok xp-t.csak ubuntut akarok.úgy lehet? 320 gb-os winyó meg csak elég :)a 320 gb ból kb 220 giga szabad :)
  • Palinko
    igen első telepítést így jó csinálni, de ha komolyan akarod használni érdemes külön / és /home csatolási pontot létrehozni a swap mellé.
  • MerlinW
    10k egy 500-as hdd...:)
  • Orionk
    Sziasztok!

Vásároltam egy asus laptopot, és még nincs rajta semmi, csak Red Flag linux. TErmészetesen Ubuntu fog majd rámenni, meg win.
    Viszont mielőtt ujratelepíteném, szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet Rábírni a REd flag linuxot a grafikus felületre.

UGyanis, amikor bejelentkezek, akkor csak konzolos mód van, és neten láttam, hogy grafikus felülete is van.

köszönöm
  • Flamer
    ez csak akkor szivás ha már nincs nem használt hej a vinyon :D
  • MerlinW
    Hogyne lehetne. Csinálsz egy ~10-20GB-os és egy 1GB-os partíciót az egyik lemezedre és odatelepíted. 1GB-osra a swap-et. Windows marad, bootmanager-be bekerül.
  • HiPPoNaX
    Particionalni kell a winchesteredet es semmi sem fog elveszni.
  • krisz940122
    most xp van és nem lehet úgy feltenni az ubuntut hogy nem vesszen el semmi a másik meghajtóról?
  • MerlinW
    Tényleg gyors és nem kell vírusirtó. A telepítése nem nehéz.
  • krisz940122
    csősztök.mi a véleményetek az ubunturól? tényleg gyors és nem kell vírusirtó? a telepítése nehéz? előre is köszi a segítséget.
  • Ability
    Adobe Labs oldal - 10.1 x64 beta flash telepít.
  • zeli
    Az miért van, hogy néha a flash beszarik ?
    pl.: nézek egy youtube-videót, és néha nem lehe tleállítani, smemi gombra nem reagál....k*rva idegesítő...már újretelepítettem a flasht, de nem tudom mi a gáz..
    (nem csak a youtube szar)
  • Littlepig13
    köszönöm már megvan :)
  • Ability
    Felteszi magától, szól is érte. A Rendszer -> Admin -> Zárt meghajtók alatt találod.
  • Littlepig13
    első kérdéseim közé tartozna h a drivereket automatikusan telepíti vagy fel kell raknom pl a VGA driveret? (nvidia 8600)
  • Littlepig13
    hali
    asszem túl vagyok első Ubuntu telepítésemen és fut megy minden normálisan :)
  • MerlinW
    Jó kérdés. Jaunty-val szépen dolgoztak az ATI driverek. Karmic szépen dolgozik a repo-s driverrel (asszem 9.9 vagy 9.10 van benne). 9.11 Windows-on is bugos itt-ott. Lényeg, hogy Karmic-ra még nem telepítettem ATI driver-t mert nem volt rá szükség, ami jön a forrásból zárt, azzal nincs semmi probléma, megy vele minden szépen.

Miután Linuxon kevés maintream játék van, nem feltétlenül kell naprakész driver-eket használni, főleg most hogy az Ubuntus zárt is stabilan működik.

Még annyit, hogy a "lag"-ot okozhatja az is, ha simán telepíted a meghajtót és nem forgattatod a telepítővel Ubuntu kernel alá (van rá opció a custom install-nál, illetve a script amit írtam az is így csinálja).
  • MerlinW
    Köszi:)
  • Flamer
    haha! welcome back!
  • Ability
    Merlin: Az ATI/AMD VGA driverek mennyire szeretik Compiz-t? Mert úgy olvastam, hogy most szépen támogatják, a Karmic-ot is lazán megeszik, viszont haver gépén ilyen ablak "lag" jelentkezik. Tehát átméretezésnél, maximalizálásnál, illetve minimalizált programok visszaállításánál megáll pár másodpercre az egész, aztán szépen, folyamatos animáció mellett gond nélkül visszaáll. Egy 4570-es mobility kariról van szó, a teljesítménnyel nincs gond. Repós és legfrissebb gyári driverrel is ugyan az van. Után olvastam az egésznek és csak úgy emlegetik hogy "backfill" bug, elvileg az X-ből vettek ki valami cuccost és amiatt jelentkezik a hiba. Mindenhol ugyan azt írták: meg kell patch-elni az X-et. Megcsináltam, probléma eltűnt, gond nélkül a legnagyobb rendben megy minden. Csak nem tudom, hogy ez mennyire általános, várható-e javítás, esetleg disztró specifikus-e (ahogy néztem előző kiadásoknál is volt hiba). Kicsit irritáló lehet, hogy ha repón adnak ki xorg frissítést akkor kezdődhet előlről a procedúra?
  • MerlinW
    Kis szerencsével nem lesz szükség driver-re. Ha kellene is csak hálókártyához kell majd. Azt pedig google.
  • krisz940122
    császtok.acer laptophoz ha rárakom az ubuntut hol találok drivereket?mert az acer honlapján csak xp hez és vistahoz van.előre is köszi a választ.
  • Flamer
    http://www.adminschoice.com/docs/crontab.htm#Crontab%20file

http://ss64.com/bash/crontab.html

és még sok leírás vna google-n. simán beállitható minden. beállithatod hogy játszon le egy zenét (alarm) vagy kapcsolja ki a gépet stb.
  • Flamer
    de akkor minek van a cron :D
  • Palinko
    van még egy jó progi
    apt-get install alarm-clock
    ébreszt ha kell, időre kikapcsolja a gépet, vagy időre lefuttat egy parancsot stb :)