Ubuntu Linux

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sziasztok.
ezt szeretném "virtualbox-ra hogyan kell widows x64-et telepiteni" vagy
valamien virtuális gépre x64 es oprendszert szeretnék telepiteni.
elõre is kösz
MerlinW
Hangbeállításoknál meg lehet mondani melyik legyen a master

[merlinw.org]

Nos...
a Front Mic volt a ludas...
Némítottam és most a hangkezelés tökéletes...
Visznont a tálcán a hangerõ csúszkája nema fõ hangerõt hanema front mic-et állítja... ezzel mit lehetne kezdeni?

(kösz a helpet srácok 😄)
Ha a "front" némítva van megszûnik a zúgás...
De vele minden más hang is...
MerlinW
Hangbeállításoknál játsz a meghajtókkal - Pulseaudio/ALSA, alul csatornákkal, keverõben próbálgasd mi okozza - mikrofon, digitális kimenet be van pipálva, egyéb...

Ha még nem menne, flash-hez telepítsd a flashplugin-nonfree csomagot.

[merlinw.org]

Fenn az újabb disztribóciós frissítés de a sípolás nem múlt el...
fóélahallgaban zúgás , ha kihúzom akkor meg fülsóketetíõen hangos sípolás még ha lenémítom a hangokat akkor is...
ötlet?
állítólag egészséges korán kelni... 😄

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Hú emberek...
8.10es disztribúciófrissítés teleplült... a gép újraindult...
Én épp majdnem elaludtam és egy olyan éles és Kurv@h@ngos sípolás indult be hogy majd be$z@rtam... hang már van devan egy folyamatos alapzaj... sercegés ami akkor is van ha a hangoknémítva vannak... most állok neki a következõ disztribóciófrissítésnek...
MEgjegyzem szerintem a sípolásra felkelt az eégsz ház 😄
HiPPoNaX
nem

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

jólvanna😛
Kösz...😄
Bepróbálom és meglátjuk mi sül ki belõle...
MerlinW
No akkor törpöljünk, vajh melyikre is van szükséged, ha nem az LTS-re?😊

A "normál" kell neked, hiszen LTS csak 4 évente van.

[merlinw.org]

Olyan beállításokat találtam hogy soha, normál és LTS ...
MerlinW
Miért nem frissítesz 9.04-re? Frissítéskezelõ elindít, és egy kattintás az upgrade. (8.04 esetében Rendszer/Admin/Szoftverforrások-ban LTS (Long Term Support) upgrade-et "mindegyik"-re kell változtatni)

Elvileg mindegyik felsorolt problémádat megoldja. Minden beállítás, program, stb megmarad érintetlenül - max újabb verzióra cserélve.

[merlinw.org]

Hmmm... valami konkrétabb ötlet?
Flash Player ?
Hangnál nincs olyan h ki lehet választani h mit használjon ? Linux-hoz van külön vmi hang cucc és nem kell neki elvileg a hangkártya, nekem csak azzal volt hang.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

LestatVenom
a 8.10-es nem külön laptopokra lett kiélezve?

hu hu hu huuuuuuuuu

Esetleg valami más ... használhatóbb ötlet?
Ability
Elsõ körben próbálkozz meg valami frissebb release-zel.
Sziasztok!

Lenne 1-2 problémám amikre nem találok megoldást...
Minden segítséget, ötletet szívesen fogadok.
ASUS F5 SL laptopomra telepítettem "Ubuntu 8.04.2 LTS"-t és a következõ problémák állnak fenn:

1. Nincs egyátalán hang...
2. a youtubeo videóknál megjelenik a videó helye de nicsnenk a lejátszást kezelõ vezérlõgombok...

Várom az ötleteket...

Elõre is kösz mindenkinek...
Ability
Canonical repón fent van az elõre forgatott 64 bites változat. De nekem még FF is jót töltött le.
LestatVenom
nekem a 64bitesre nem akart felmenni pl. a flashplayer.

hu hu hu huuuuuuuuu

Ability
Hát ha 32 bites rendszert akarsz, akkor i386, ha 64 biteset, akkor amd64. Én 64-eset használok, ha már olyan a procim. Konkrétan semmilyen különbség nincs, minden programot fel lehet tenni szintén, kb. annyi az eltérés, mint a Windows-ok alatt, nagyobb memóriát tud megcímezni a rendszer, stb. Szerintem 64-est tegyél fel. Amúgy azért amd64 a jelölés, mert az AMD fejlesztette ki a 64 bites szabványt amit késõbb az Intel is átvett.
Dj Faustus
A 64Bit-es Intel processzorhoz a "kubuntu-9.04-alternate-amd64.iso" megfelelõ.

64Bit-es intelhez jó a: "kubuntu-9.04-alternate-amd64.iso" vagy ahhoz a "kubuntu-9.04-alternate-i386.iso" kell?

MerlinW
Kb.😊

[merlinw.org]

Akkormár VirtualBox 😊

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Ójajj.
MerlinW
Wubi nézegetésere, tesztelésre jó, de hosszútávú használatra alkalmatlan.

[merlinw.org]

Lehet bepróbálkozok egy wubis megoldással <#circling>
HiPPoNaX
Tipp 1: a gnome-ot (ubuntu alapertelmezett ablakkezeloje) is meg lehet csinalni windows (vista, win7) szerure, a dolog titka a gnomenu nevu csomag.
Tipp 2: ha ez a megoldas nem jon be, akkor meg mindig hasznalhatsz mas ablakkezelot, a windowsos elmeny erdekeben elso korben ajanlanam a KDE-t, masodik sorban pedig az xfce-t.
Tipp 3: mukodesben es a rendszer logikajaban ne varj sok hasonlosagot a windowssal, inkabb tanuld meg az ujat is, mert erdemes

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

MerlinW
text tartalomra pedig: panelen jobb klikk, hozzáadás és ott rgadós cetlik, vagy tomboy jegyzettömb

[merlinw.org]

Ability
Nem teljesen értem, de ha ilyen gadgeteket akarsz, akkor keress rá csomagközelõben a "Screenlets" kulcsszóra.
papi08
Helló! Azt szeretném kérdezni, hogy meglehet-e azt csinálni hogy az a tartalom megjelenjen az asztalon, mint ami a System Monitor-ban, ha igen, akkor hogy, a Conky-ról már hallottam de nem tudtam beindítani. A másik, hogy meglehet-e jeleníteni pl. egy TXT-tartalmát, az asztalon, úgy mint a system monitorosat?

13 éve itt. Szép idő.

LestatVenom
köszi

hu hu hu huuuuuuuuu

MerlinW
smbmount

[merlinw.org]

LestatVenom
Azt meglehet csinálni, h mountolom a havergépén lévõ mappámat? ha tudom az ip címét és ha igen akkor, hogyan?

hu hu hu huuuuuuuuu

papi08
köszi!

13 éve itt. Szép idő.

MerlinW
chmod +x valami.bin (futtatási jogot adsz neki) aztán csak elindítod mint valami.bin

[merlinw.org]

papi08
Köszi! Még egy kérdés, a .bin-t hogy lehet futtatni? a google-n rákerestem de csak a mappáról találtam írást.

13 éve itt. Szép idő.

MerlinW
Ubuntunál barátságosabb Linux perpill nem nagyon létezik.

[merlinw.org]

Jajj mekkora jól néz ki ez a topik 😄
Egyébként: melyik az a linux verzió, ami kinézetre leginkább hasonlít a winre? Mert nekem volt fennt ubuntu, de az egész annyira barátságtalan hogy nem tudtam megszokni és visszatértem Winre...
mumpic
ki kell csomagolni, és van benne readme

papi08
Ismét hozzátok fordulok! Ez azért van mert még kezdõ vagyok:S
Letöltöttem egy játékot és a kiterjesztése .tgz, hogy lehet akkor telepíteni?
A választ elõre is Köszi!

13 éve itt. Szép idő.

papi08

Most meg hiába indítom be az AWN-t nem mutat semmit. Egyet villan mind amikor frissít de semmi nem jelenik meg.
A választ elõre is köszi!

13 éve itt. Szép idő.

papi08
Köszi mindenkinek!<#worship><#worship><#worship>

13 éve itt. Szép idő.

Ability
Applications - Add/Remove programs - Felül kiválasztod hogy az összes csomagot nézze - keresõbe beírod hogy "Avant" és kidobja. Alapból nem fogja megtalálni, ki kell választani fent hogy milyen forrásokból keressen. Felteszi helyetted a rendszer, ne foglalkozz tar.gz-vel, fent az a Canonical szerverein.
papi08
tar.gz-be megtudom szerezni, de nekem deb-be kellene😄

13 éve itt. Szép idő.

papi08
Köszi. bár nekem a csomagkezelõben sem AWN nem Avant Window Navigator-t nem talál. A tar.gz-vel mit lehet csinálni? Elõre is köszi!

13 éve itt. Szép idő.

Ability
Elsõt nem tudom, sosem próbáltam, nem hinném hogy lett is vele volna valami bajom.

Másodikra: System - Admin - Synaptic - Telepíted a CCSM (CompizConfig Settings Manager) csomagot - Telepítés után menübe beteszi valahova, szerintem a System - Preferences-be, ott tudsz játszogatni, sokmindent be lehet állítani.
Ability
AWN (Avant Window Navigator)

Csomagkezelõben megtalálod.