11431
Ubuntu Linux
  • krisz940122
    de MerlinW.egy kicsit elgondolkodtam ezen az ubuntu user-es logón.ha lefordítjuk az azt jelenti hogy ubuntu 'használó'.és én az vagyok :) de nem fogok nyígni majd kapok :) csak ezen elgondolkodtam
  • krisz940122
    köszi:)
  • Ability
    Nautilus (fájlkezelő), jobb oldalt places (helyek) sáv. Jobb klikk -> törlés. Vagy fogsz egy mappát és odahúzod.
  • krisz940122
    a bal felső sarokban a helyek menüpontot nem lehet valahogy módosítani? kitörölni onnan vagy berakni vmit oda amit én akarok?
  • Palinko
    én könyv... öhm öhm, szöveget akartam digitalizálni és elég halvény lett, levettem a gammát még mindég, szóval fel is hagytam vele. mustek bearpaw 1200 cu plus a scannerem tehát messze a tiédtől, csak egy tapasztalat. ja és csíkosak voltak a képek.
    és nekem is furcsán scannelt, bár windowsban nagyon ritkán, és még attól is régebben scanneltem :D de ha jól emlékszem ott végig ment az olvasó itt meg csárdásozott, kettőt balra egyet jobbra:D
  • zeli
    Szoktatok szkennelni ubuntun?
    Mert én kicsit aggódok. a szkenneremet (hp scanjet 3800) telepítése óta látja az ubuntu, műxik is, csak kicsit érdekesen. Egyrészt folyton szkenneli a szkenner hátulját is, ennek utána nézek mindjárt a beállításokban; a nagyobbik gond az, hogy mikor szkennel, és a szkenner végére ér a fénycsík, nem lassít le, mint windowsban, hanem nekicsapódik a falnak. Nem szeretném, ha tönkremenne emiatt. Hallottatok már ilyenről?
  • Ability
    Nézz fel a csetre, drágaszág. :D Lenne egy gyorskérdés, de kicsit offtopik.
  • MerlinW
    "Ability earned 10XP" :D
  • Ability
    Mert AJAX-szal tölti be, a script lefutásakor még nincs a forrásban. :)
  • ivjoe
    Az miért van, hogy a válaszoknál megjelenik az user rendes logója? :)
  • krisz940122
    ja ok ezt nem tudtam.:) am friss vagyok de már belejöttem.majd igyekszem.:)
  • MerlinW
    Izé, úgy szoktam osztani, hogy kérdezők és válaszadók, hogy az újak tudják kitől kérdezzenek. A kommentjeid alapján, Te még friss linuxos vagy, kicsit még várjunk a plecsnivel, ha nem gond:)
  • krisz940122
    én nem kapom meg az ubuntu user-es logót? :(
  • Palinko
    de most látom hogy meg kaptam. Merlin köszi a figyelmességet!
  • Palinko
    nekem is bejön az új design. így karácsony örömére én is megkaphatom az ubuntu user logot? :D előre is köszi
  • krisz940122
    Flamer kinek írtad hogy nem küldhető el? én nem duplikáltam.
  • Flamer
    #4693:
    sima.. semmi titkositás nincs rajta :D valahonnét innét yön a közelből :D win rámegy simán.

#4694: de mondom ubi alapból felimserte :| vagy akkoris lehet fos?:O
  • Flamer
    duplikált üzenet nem küldehtő el. lol
  • krisz940122
    MerlinW én is ubuntu felhasználó vagyok.kapok ubuntu user-es logót ? :)
  • Flamer
    sima.. semmi titkositás nincs rajta :D valahonnét innét yön a közelből :D win rámegy simán.

#4694: de mondom ubi alapból felimserte :| vagy akkoris lehet fos?:O
  • MerlinW
    Ühüm
  • zeli
    Jó a design. :)
  • mumpic
    grub2-vel még nem is találkoztam :)

Merlinnek debijánlogóból kreált krampusz-szarvai vannak? :))
  • precision
    niiice :)
  • MerlinW
    Decemberi topikdizájn előállt:)
  • Ability
    Ezt még kiegészíteném annyival, hogy grub2 esetén pedig az /etc/grub/defaults fájlban (fejből mondtam, lehet nem pontos) kell átírni a dolgokat, majd egy grub-update parancs kell. (Vagy grub2-update, vagy valamilyen más variáció, utána kell nézni.)
  • Ability
    Újabb Windowsok esetében a /bootrec parancsot használjuk. Azt nem tudom, hogy Win alól is engedi-e, vagy csak a telepítő CD repair része alatt. Leírás.

Fixmbr, fixboot, scanos (és ha kell mellé akkor plusz rebuildbdc) parancsokra lesz szükséged.
  • mumpic
    /boot/grub/menu.lst a file, amit root joggal lehet szerkeszteni

a default num résznél a 0 azt jelenti, hogy az első bejegyzésen lesz a marker, azt kell átírni a megfelelő számra, ha az 5. az xp, akkor 4-re írd át, ha 3. akkor 2-re, stb.

vagy

a file legvégén a title-lel kezdődő bekezdések sorrendjét cserégeted
  • Nivea
    v ha le akarom törölni az ubuntut akkor azt h csináljam h ne maradjon mega boot menü? köszi
  • Nivea
    sziasztok! az a kérdésem h ha van xp és ubuntua gépemen, de az ubuntu elöbb indul el. ha azt szeretném h az xp induljon el elöször akkor hol aza boot file és mit is kell átirni pontosan? köszi szépen!
  • precision
  • MerlinW
    Uhum
  • precision
    off: MerlinW, kaphatnék én is ilyen ubuntu user -es logót? :)
  • precision
    elnézést az elhamarkodott kérdésért :D
    már meg is leltem a megoldást, leírom hátha kell majd vki másnak is

szal terminálban egy sudo apt-get install thunderbird-locale-hu megoldotta a problémát :)
  • precision
    sikerült :) simán bemásoltam a win alól kimentett profile mappát, és voilá, megvan minden fiókom, emailem...stb.

azt viszont nem értem, hogy miért angol thunderbirdöt rakott fel a synaptic nekem... nem találtam hozzá magyar nyelvi fájlt, vhogy nem lehet magyarítani magát a thunderbirdöt?
  • laci 700
    Nálam csak le volt tiltva... Próbálj keresni hozzá másik driver-t.
  • precision
    milyen titkosítást használsz a wifihez? próbálj egyel alacsonyabb szintűre váltani a router beállításainál... hátha
    nekem egy korábbi ubuntu verziónál csinálta, hogy ment a wifi, de pl a wpa2vel nem tudott mit kezdeni, wep -hez viszont csatlakozott simán
  • Flamer
    nos nkm az eszközmeghajtóba zöld minden.. tehát ismeri meg tudja hogy van. csak eccerűen ne mtudok csatlkozni wifire .|
  • laci 700
    Eszközmeghajtó-ban megnéztem a pontos típusát és kerestem hozzá driver-t. :)
    Ha az aktiválásra kattintasz megpróbál keresni hozzá de nálam nem talált ezért magam kerestem. Újraindítás után rögtön megtalálta a WiFi-t.

(Visszatérve a GRUB szerkesztéséhez. Ha terminálba beírom a parancsot egy tök üres fájlt nyit meg. Ha engedélyezem a rejtett fájlokat akkor sincs benne a boot/grub-ban a menu.lst fájl. Valami 5let? Thx!)
  • Flamer
    nekem meg más :| de sux mer azota vgay 3 uj kernelverzio is kijött. :|