11431
Ubuntu Linux
-
krisz940122 #4729 de MerlinW.egy kicsit elgondolkodtam ezen az ubuntu user-es logón.ha lefordítjuk az azt jelenti hogy ubuntu 'használó'.és én az vagyok :) de nem fogok nyígni majd kapok :) csak ezen elgondolkodtam -
krisz940122 #4728 köszi:) -
#4727 Nautilus (fájlkezelő), jobb oldalt places (helyek) sáv. Jobb klikk -> törlés. Vagy fogsz egy mappát és odahúzod. -
krisz940122 #4726 a bal felső sarokban a helyek menüpontot nem lehet valahogy módosítani? kitörölni onnan vagy berakni vmit oda amit én akarok? -
#4725 én könyv... öhm öhm, szöveget akartam digitalizálni és elég halvény lett, levettem a gammát még mindég, szóval fel is hagytam vele. mustek bearpaw 1200 cu plus a scannerem tehát messze a tiédtől, csak egy tapasztalat. ja és csíkosak voltak a képek.
és nekem is furcsán scannelt, bár windowsban nagyon ritkán, és még attól is régebben scanneltem :D de ha jól emlékszem ott végig ment az olvasó itt meg csárdásozott, kettőt balra egyet jobbra:D -
#4724 Szoktatok szkennelni ubuntun?
Mert én kicsit aggódok. a szkenneremet (hp scanjet 3800) telepítése óta látja az ubuntu, műxik is, csak kicsit érdekesen. Egyrészt folyton szkenneli a szkenner hátulját is, ennek utána nézek mindjárt a beállításokban; a nagyobbik gond az, hogy mikor szkennel, és a szkenner végére ér a fénycsík, nem lassít le, mint windowsban, hanem nekicsapódik a falnak. Nem szeretném, ha tönkremenne emiatt. Hallottatok már ilyenről? -
#4723 Nézz fel a csetre, drágaszág. :D Lenne egy gyorskérdés, de kicsit offtopik. -
#4722 "Ability earned 10XP" :D -
#4721 Mert AJAX-szal tölti be, a script lefutásakor még nincs a forrásban. :) -
#4720 Az miért van, hogy a válaszoknál megjelenik az user rendes logója? :) -
krisz940122 #4719 ja ok ezt nem tudtam.:) am friss vagyok de már belejöttem.majd igyekszem.:) -
#4718 Izé, úgy szoktam osztani, hogy kérdezők és válaszadók, hogy az újak tudják kitől kérdezzenek. A kommentjeid alapján, Te még friss linuxos vagy, kicsit még várjunk a plecsnivel, ha nem gond:) -
krisz940122 #4717 én nem kapom meg az ubuntu user-es logót? :( -
#4716 de most látom hogy meg kaptam. Merlin köszi a figyelmességet! -
#4715 nekem is bejön az új design. így karácsony örömére én is megkaphatom az ubuntu user logot? :D előre is köszi -
krisz940122 #4714 Flamer kinek írtad hogy nem küldhető el? én nem duplikáltam. -
#4713 #4693:
sima.. semmi titkositás nincs rajta :D valahonnét innét yön a közelből :D win rámegy simán.
#4694: de mondom ubi alapból felimserte :| vagy akkoris lehet fos?:O -
#4712 duplikált üzenet nem küldehtő el. lol -
krisz940122 #4711 MerlinW én is ubuntu felhasználó vagyok.kapok ubuntu user-es logót ? :) -
#4710 sima.. semmi titkositás nincs rajta :D valahonnét innét yön a közelből :D win rámegy simán.
#4694: de mondom ubi alapból felimserte :| vagy akkoris lehet fos?:O -
#4709 Ühüm -
#4708 Jó a design. :) -
#4707 grub2-vel még nem is találkoztam :)
Merlinnek debijánlogóból kreált krampusz-szarvai vannak? :)) -
#4706 niiice :) -
#4705 Decemberi topikdizájn előállt:) -
#4704 Ezt még kiegészíteném annyival, hogy grub2 esetén pedig az /etc/grub/defaults fájlban (fejből mondtam, lehet nem pontos) kell átírni a dolgokat, majd egy grub-update parancs kell. (Vagy grub2-update, vagy valamilyen más variáció, utána kell nézni.) -
#4703 Újabb Windowsok esetében a /bootrec parancsot használjuk. Azt nem tudom, hogy Win alól is engedi-e, vagy csak a telepítő CD repair része alatt. Leírás.
Fixmbr, fixboot, scanos (és ha kell mellé akkor plusz rebuildbdc) parancsokra lesz szükséged. -
#4702 /boot/grub/menu.lst a file, amit root joggal lehet szerkeszteni
a default num résznél a 0 azt jelenti, hogy az első bejegyzésen lesz a marker, azt kell átírni a megfelelő számra, ha az 5. az xp, akkor 4-re írd át, ha 3. akkor 2-re, stb.
vagy
a file legvégén a title-lel kezdődő bekezdések sorrendjét cserégeted -
#4701 v ha le akarom törölni az ubuntut akkor azt h csináljam h ne maradjon mega boot menü? köszi -
#4700 sziasztok! az a kérdésem h ha van xp és ubuntua gépemen, de az ubuntu elöbb indul el. ha azt szeretném h az xp induljon el elöször akkor hol aza boot file és mit is kell átirni pontosan? köszi szépen! -
#4699 -
#4698 Uhum -
#4697 off: MerlinW, kaphatnék én is ilyen ubuntu user -es logót? :) -
#4696 elnézést az elhamarkodott kérdésért :D
már meg is leltem a megoldást, leírom hátha kell majd vki másnak is
szal terminálban egy sudo apt-get install thunderbird-locale-hu megoldotta a problémát :) -
#4695 sikerült :) simán bemásoltam a win alól kimentett profile mappát, és voilá, megvan minden fiókom, emailem...stb.
azt viszont nem értem, hogy miért angol thunderbirdöt rakott fel a synaptic nekem... nem találtam hozzá magyar nyelvi fájlt, vhogy nem lehet magyarítani magát a thunderbirdöt? -
#4694 Nálam csak le volt tiltva... Próbálj keresni hozzá másik driver-t. -
#4693 milyen titkosítást használsz a wifihez? próbálj egyel alacsonyabb szintűre váltani a router beállításainál... hátha
nekem egy korábbi ubuntu verziónál csinálta, hogy ment a wifi, de pl a wpa2vel nem tudott mit kezdeni, wep -hez viszont csatlakozott simán -
#4692 nos nkm az eszközmeghajtóba zöld minden.. tehát ismeri meg tudja hogy van. csak eccerűen ne mtudok csatlkozni wifire .| -
#4691 Eszközmeghajtó-ban megnéztem a pontos típusát és kerestem hozzá driver-t. :)
Ha az aktiválásra kattintasz megpróbál keresni hozzá de nálam nem talált ezért magam kerestem. Újraindítás után rögtön megtalálta a WiFi-t.
(Visszatérve a GRUB szerkesztéséhez. Ha terminálba beírom a parancsot egy tök üres fájlt nyit meg. Ha engedélyezem a rejtett fájlokat akkor sincs benne a boot/grub-ban a menu.lst fájl. Valami 5let? Thx!) -
#4690 nekem meg más :| de sux mer azota vgay 3 uj kernelverzio is kijött. :|