Ubuntu Linux

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Italo4ever
Köszi!

Valóban a VLC volt a legkönnyebb😊, viszont felraktam a flashplugin-t is, de semmi változás sajnos...

A metacity-t leszedtem egyet és úgy csináltam ahogy írtad, de a kitallózás (telepítés) után nem történik semmi, itt van két kép.

A letöltött zip file és a benne levõ mappa..<#fejvakaras><#conf>

További segítséget elõre is köszi.

\" A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...\"

Ability
1.: System - Admin - Synaptic - Keresõ -> "flashplugin-nonfree" feltepeít.

2.: letöltöd mondjuk a gnome-look.org-ról a csomagolt állományokat, utána System - Preferences - Appearance és kitallózod.

3.: Ez a legegyszerûbb: Applications -> Add/Remove -> Keresõ: VLC. Ha nem találja elsõre, akkor ne kell fent állítani, hogy az összes csomagot mutassa. Asszem ez egy közösség által fenttartott csomag lesz.
Italo4ever
Sziasztok!

Új "hús" vagyok egyelõre, nézzétek el nekem.
Az Opera böngészõbe, hogy tudom feltelepíteni a flash-t, mert nálam az FF nagyon ratyin jelenít meg mindent sajnos.

A metacity témákhoz is béna vagyok, szóval hogyan tudnám ezeket is "telepíteni", mert nagyon szépeket találtam..

VLC playert sem tudtam még feltenni, nekem egyelõre magas ez a terminálos dolog...

Bocs ha túl lámák a kérdések<#falbav>

\" A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...\"

MerlinW
Tess😊

[merlinw.org]

mousee
Még 1 kérdés, ilyen ubuntus emblémát honnan lehet kapni a nevem mellé? Mert 8.04 óta only-ubuntu vagyok 😊

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

mousee
Áttörés!! 😊

Kerestem google-n, ez volt az elsõ. Amúgy a felüdítõ igazság az volt, hogy mind a router, mind a vevõ egység egyszerre adta fel (éljen a linksys). Aznap próbáltunk windows alól is fellépni wifire, és vagy sikerült, vagy nem. Többnyire nem. Gondoltuk, hogy firmwire frissítés. Menetközben lefagyott, azóta localhoston keresztül se adminisztrálható. Szóval: El a boltba, vesz új router, vesz új vevõ, s láss csodát, a szerkezet pöccre mûködik.

Eredmény: Egy dual boot-os gép, félig XP-vel, és 40 gigányi ubuntuval. A számítógép használva van:
-Internet
-MSN
-TV
-Audióvagdosás, és telefonra továbbítás.

A szerkezet adatai:
2,2Ghz Celeron proci
512 Ram
Ati Radeon 9550 Videókártya
TV-hez egy pinnacle kártya van használva, pontos típusát most nem tudom, de ha késõbb odajutok, akkor leírom.
A használt wifi vevõ pedig TP-Link TL-WN321G.

Az XP ritkán bootol, User boldog, +1 ubuntus.

Üdv

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

MerlinW
Létezik olyan...😊

[merlinw.org]

Valami videókari driver ?

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

LestatVenom
köszi, de nem javult tõle. :S

hu hu hu huuuuuuuuu

MerlinW
apt-get install flashplugin-nonfree

[merlinw.org]

LestatVenom
annak mit lehet csinálni, h a flash videók ne akadozzanak lejátszás közben?

hu hu hu huuuuuuuuu

LestatVenom
Nah végülis sikerült megcsinálni. 😊

hu hu hu huuuuuuuuu

LestatVenom
olyan kérdésem lenne, h újratelepítettem a windowsomat, és most nem tudok belépni linuxba. Mi a teendõ ilyenkor? Választ elõre is köszi

hu hu hu huuuuuuuuu

MerlinW
Vagy úgy ahogy Hippo írta, vagy megformázod a lemezt(akármire NTFS, Ext), ami ugye nem több, mint 10 perc.
Úgyis meg kell formázni elõbb vagy utóbb.

[merlinw.org]

HiPPoNaX
A formazatlan vinyora nyilvan semmit se fogsz tudni felpakolni, amig nincs rajta legalabb 1 particio. Viszont annak mukodnie kell, hogy ubuntu cdrol bebootolsz, fenykepezogep be, pendrive be, majd atmasolod az adatokat kozvetlenul egyikrol a masikra.

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

De ha a formázatlan a vinyó akkor is ? Mert akkor nincs nagyon hova adatot pakolni. (ám annyi kéne h fényképezõrõl képeket felrakni, és azokat meg 1 pendrivera)

MerlinW

[merlinw.org]

MerlinW
Lehet de ha nem telepíted, akkor restart után eltûnik minden. Mármint az adatok amiket a vinyóra pakoltál ott maradnak, de a rendszeren belüli hivatkozások (ha vannak) eltûnnek (ramdrive)

[merlinw.org]

Ha van 1 gép, amin semmi sincs (vinyón) és berakok egy sima Xubuntu CD-t, akkor el lehet cd-rõl indítani a cuccost és USB-n keresztül adatokat pakolni ? vagy ez felejtõs ? )

mousee
Üdvözletem!!

Lenne egy olyan problémám, hogy ismerõsék gépére tettem 32 bites 9.04es ubit, de valamiért a wifi nem akarja az igazat. Alapból az adaptert sem ismerte fel, de ndiswrapperrel megjavítottam. Most annyi a bajom, hogy látja a routert, meg a környezõ wifi jeleket, de nem tudok csatlakozni a routerhez. A vevõ és az adó is linksys, és WPA a titkosítás. Ötlet?

HiPPoNaX
A csomagkezelo segitsegevel a legegyszerubb. Rendszer/Adminisztracio/Synaptic csomagekezelo es megkeresed a vlc nevu csomagot, majd telepited. Esetleg nyitsz egy konzolt es beirod a kovetkezot: sudo apt-get install vlc

Hali!
Mától vagyok ubuntu felhasználó és éredeklõdnék, hogy VLC-t, hogyan lehet letölteni illetve telepíteni alá? Angolul találtam valami leírást de azt nagyon nem vágom. NAgyon megköszönném ha valaki leírná.
Köszi

MerlinW
Áhhá😊

[merlinw.org]

HiPPoNaX
A firebug nekem nem akart menni eddig az ubuntu repos rokaval, azert hasznalok mar jo ideje ubuntuzillat. Akkor meg mar le is frissitettem :]

mflex
na ok most úgy néz ki megtaláltam a hibát <#falbav>

What about the forests?

mflex
ujbol telepitettem, de ugyanaz a hiba, beallitottam az asus laptop bill-t, de nekem csak ott olaszorszag van :S

What about the forests?

MerlinW
rendszer/beállítások/billentyûzet

Valamit a telepítésnél szúrtál el, mert ha más nem alapértelmezett angol kiosztást beállít a rendszer.

[merlinw.org]

mflex
syiasytok

most raktam fel ay ubuntut, de a billentzùyet kiosytàs, enzhònz syìlva syar

talàn t0bbet nem is kell irnom, làtjàtok mi a gondom 😞

hol lehet beallitani, hogz minden a helyen legyen

ekezetes betuk, a nulla nàlam ey \, yz felcserelodve etc...

elore is koszi

What about the forests?

MerlinW
<#wink>

[merlinw.org]

SrAta
ügyes vagy!
Gratulálok!😊

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

MerlinW
Türelmetlen banda😊

[merlinw.org]

HiPPoNaX
Megprobalhatod esetleg Ubunztuzillaval, nekem gyonyoruen felpakolta vele a 3.5-os verziot

MerlinW
😊

[merlinw.org]

SrAta
Hát mekkora jólett ez a linux topik kinézet😊))
Abi moddolta eztis?😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

MerlinW
Vagy kézzel telepíted, vagy vársz pár napot amíg lesz hivatalos ubuntu csomag a repo-ban.

[merlinw.org]

Hogyan kell frissíteni Firefoxot 3.5-re? Automata frissítéssel nem frissül, még mindig 3.0.11 van.

infidel

MerlinW
Ha használod Compiz-t, kapcsold ki és máris gyorsabb lesz minden😊

[merlinw.org]

mousee
Restricted extrákat feltetted? Hátha az fáj neki, hogy nincs. Synaptic csomagkezelõbõl dobd fel az ubuntu-restricted-extras csomagot.

Hát nálam valamiért ha nem teljes képernyõn futtatom a VLC-t szaggat ezerrel...
Kmplayer meg nem nyitja meg az ISO-t..
Ability
Nekem egyikkel sem volt problémám, nagyon régen még a VLC tényleg szaggatott nekem is HD filmeknél, ez még Windows alatt volt, azután kezdtem el használni a Windows-os KMPlayer-t. Linux alatt vettem elõ újra a VLC-t, azóta eljárt felette az idõ és nekem gond nélkül megevett mindent, lassú sem volt, mint annak idején.
VlC is szaggat ... km kiakad...
Ability
VLC vagy KMPlayer. Elõbbi még mindig nem érte el az 1.0 stabil verziót, vannak is vele problémák, de nagyon jó lesz ha egyszer kész lesz, utóbbi nevében nem is vagyok biztos, az egy MPlayer lejátszó módosított GUI-val, az is elég okos.
Üdv mindenki...
Tudnátok linkelni Egy lejátszót ami lejátszik avi, mkv fájlokat és dvd-t iso-ból ubuntu 9.04 alá?
Eddíg akármilyen progival próbálkoztam egyszerûen vagy kiakadt az oprendszer vagy a film szaggatott...vagy a lejátszóa adta meg magát...
Elõre is köszi...
Ok köszi
Válasz ott az elõzõ hszben 😊
szia az everest ezt irja ki.
CPU típusa DualCore Intel Pentium E5200, 2500 MHz (12.5 x 200)
CPU #1 IntelPentium(R) Dual-Core CPU E5200 @ 2.50GHz, 2500 MHz
CPU #2 IntelPentium(R) Dual-Core CPU E5200 @ 2.50GHz, 2500 MHz
köszi
Attól hogy a proceszorod nem tudja a virtualizációt, fel tudsz a gépedre telepíteni 64 bites oprencert. CSak virtuális gépen nem tudsz majd futtatni. Ezért kéne hogy a processzorod támogassa ezt az opciót.
Tehát vagy felrakod élesben az ubuntu x64-et esetleg wubival, vagy amélkül, de vmware-ben, virtualboxban, virtual pc-ben NEM fog menni, mert azt a hibaüzit abja majd. Egyébként milyen processzorod is van?

szerk.: Jah látom már másik topikban. Nem tudja a virtualizációt. Tehát marad a rendes telepítés virtuális gép nélkül vagy hagyd az egészet.
megint Én.
szoval. a rendszerem windows7-x64_virtualbox-x64_re
telepiteném az ubuntu-ultimate-edition-2.2-x64.A nyelv
választása után ezt irja ki." this kernel requires an x86-64
CPU,but only detected an i686 CPU. Unable to boot - please use
a kernel appropriate for your CPU.
Az elõzõ válaszokat is köszönöm.
Ha a processzorod nem támogatja a virtualizációt, 32 bites windows alól nem tudsz 64 bites oprencereket futtatni virtuális gépen.
MerlinW
Ugyanúgy mint a 32biteseket, semmi különbség.

[merlinw.org]