11431
Ubuntu Linux
-
JagFater #4769 Frankó a topik, gratula a készítőnek! -
#4768 Letörölni nem kell, hiszen most is azt használod, hacsak nem kapcsoltad teljesen ki. Attól, hogy nem forog az asztal, még aktív:) Compiz felelős az elhalványulásokért, meg ugy mindenféle openGL-es effektért. Olyan mint Windows alatt az Aero, a VGA vállára pakolja a grafikus megjelenítést, hogy ne a proci izzadjon vele.
Egyébként ahogy nézem a Koalás vasat, meglepően stabil lett a Compiz is és a Pulseaudio rendszer is. Vállveregetés a Cannonical-nak:) -
#4767 Íme a forumozó, aki nem lusta utánanézni a konkrétumoknak ... -
#4766 krisz: rendszer/beállítások/compizconfig beállításkezelő
bal oldalt asztal/munkaasztal kocka pipa, kocka forgatása pipa
ctrl-alt és jobbra-balra nyíl vagy ctrl-alt és balgomb nyomvatartás melletti "forgatás"
a rendszer/beállítások/megjelenés/vizuális effekteknél mindenképpen az extra legyen bepipálva -
#4765 Én úgy tudom, hogy ez nem egy ráépülő fejlesztés, hanem konkrétan leváltja az ALSA-t. Az ALSA-s programok pedig egy pulseaudio alsa plugint használnak a kompatibilitás megtartása miatt. De lehet tévedek. -
#4764 ah, végre :)
köszi, ez segített
-
krisz940122 #4763 á na mindegy nem megy.hogy kell letörölni a conpiz-t? :) jó nekem 3d ablak nélkül is az ubi:) -
#4762 3D kocka be van pipálva?
Ctrl+Alt+Bal egérgomb nyomvatartásakor és égér mozgatásakor nem történik semmi? -
#4761 Izé, a pulseaudio egy interfész ami ALSA-t használ. Tehát alsa maradt, csak a kernel már a pulse-on keresztül macerálja. Vagy valami ilyesmi, még nem olvastam utána részletesen:)
Recsegést még okozhatja a többcsatornás beállítás sztereo anyagoknál. Illetve a 4.0, 5.0-ás beállítások (rendszer/beállítások/hang). 2.0, 5.1 jó szokott lenni. -
#4760 Alsát már nem is használunk, pulseaudio az alap, alsa szerintem csak ilyen támogatási szinten maradt meg. A jelenség meg lehet, hogy pont a váltás miatt van. Nekem valamiért olyan "természetesnek tűnő" az egész, nem zavar.
Krisz: nézelődj. A CompizConfig pont nem egy letisztult valami, azért fontos hogy eligazodj rajta. Van pl. a 3D Cube plugin, amit gondolom valami "3D Asztal kocka" néven magyarítottak. Belemész, valamelyik fül a bindings, nem tudom hogy van magyar, hozzárendelések, gyorsbillentyűk, valamit keress. -
krisz940122 #4759 hm?:D:D -
#4758 Szerintem pulseaudio környékén nézelődj elsősorban, azt használja Koala. Illetve videolejátszókban használj szoftveres mixert, ha van rá mód. -
#4757 és ez mitől lehet? gyanítom vmi driver gond
arra is gondoltam hogy a max hangerő miatt van, ezért alsamixerben a main -t lejjebb vettem kb 90% -ra de ugyanúgy recseg
nem értem, korábbi ubuntuknál nem volt ilyen :( -
krisz940122 #4756 ezt lécci egy kicsit részletesebben:) -
#4755 Animációk alatt kell beállítani. A többi dolog aktiválását meg mindig az plugin bindings füle alatt láthatod. -
krisz940122 #4754 azon van -
#4753 ez kevés infó. de elősször is meg kell nézned hogy a compiz be e van kapcsolva egyáltalán.
asztalra jobb klikk, asztal hátterének megváltoztatása, vizuális effektusok, ezt extrára rakd. -
krisz940122 #4752 na a confizban bekapcsoltam a 3d dolgot de semmi.nem csinál semmit.pedig kipipáltam.na meg bekapcsoltam a lángos cuccot is mert láttam olyan videót hogy kilép egy ablakból és úgy lép ki mintha elégne.de ez se működik pedig kipipáltam.miért nem működik? :) -
#4751 Nálam is van, olyan hatást kelt, mintha tétlenség esetén így lekapcsolná magát, aztán újra ráadja a hangot. -
#4750 Tehermentesíti a gépet, viszont lassabb az indulás. Ideális körülmények között nem jár semmilyen kellemetlenséggel.
Képernyővédő: a VLC meg az xscreensaver nem nagyon szeretik egyelőre egymást az új kiadástól kezdve. Én kikapcsoltam anno, azóta elvileg már jó. -
#4749 thanks, ez a szeddle add hozzá úgy néz ki bevált :)
a másik amit csak most vettem észre, hogy vmi gáz van a hanggal
mikor megszólal vmi hang (írnak msnen, elindítok egy zenét vagy egy filmet vagy egy youtube videot, akármi) akkor előtte, vagyis abban a pillanatban mikor megszólal az adott hang van egy zavaró kis "pukkanó" mellék hang is
wtf? :) -
#4748 rendszer / beállítások / billentyűzet -> kiosztás fül
szeddle addhozzá ujra. nálamis ovltak ijen gondok de még nagyon régi verzioba.. talán még 7.10.nél ?:O
egyéb:
- $ /etc/environment
- $ locale
- $ sudo dpkg-reconfigure localeconf
- rendszer / adminisztráció / nyelvi támogatás
-
krisz940122 #4747 köszi majd megpróbálom de lehet hogy képernyőkímélő kikapcs lesz :) -
#4746 hmm remélem sikerül valamit kigooglezni vagy másnak használhatóbb tanácsa lesz.
compiz kicsit visszafogja a gépet bár ha nem vetted észre akkor miért parázol? :D az ilyesmit mindenkinek magának kell kísérleteznie, mert másképp reagálunk ha valami lassul.
képernyőkímélősnél, pedig van egy tippem hátha :D alsó tálcán jobb klikk a lejátszott anyagra és mindig felül opció pipázd be. na akkor is felugrik? :D
-
krisz940122 #4745 de ez a compiz nem lassítja a gépet mert mintha azt hallottam volna.a képernyőkímélős kérdésemre nem tudtok választ?( be van kapcsolva de film közben nem jön be?)előre is thx -
#4744 hat ez meg mi a feszkes fenet muvelt a kep linkemmel >D
szal:
-
#4743 hm, ezt el is felejtettem, anno meg asszem uhulinuxnal en is sokat szerkesztgettem a xorg.confot es nekem is remlik belole ilyesmi beallitas
csak az a baj, hogy most nincs ilyen file >D csak ezek vannak, de egyik config file sem tartalmaz meg csak hasonlokat sem
na hat akkor marad a jo oreg google :) -
#4742 félve írom le, mert nem vagyok benne biztos, de van a xorg.confodban valami keyboard ról?
nézd meg:
sudo gedit /etc/X11/xorg.conf
ha van másold már be azt meg ami körülötte van majd segítünk. igazából ez a grafikus beállítások fájlja, de nekem valami rémlik, hogy idegesített hogy bejelentkezési képernyőnél fel volt cserélve a z és a y betű és akkor mintha ebben a fileban lett volna a megoldás kulcsa. csak azóta nekem nincs bejelentkező képernyőm, változhatott is a módi, meg simán lehet hogy rosszul emlékezek :D
zeli:
a BL nézése enyhítő körülmény? :D -
#4741 csak öt perc telt el. :D -
#4740 jaj ma halmozom a failokat :( jó lenne sűrűbben F5 ölnöm :D -
#4739 sudo aptitude install compizconfig-settings-manager
és lészen :) -
#4738 sudo apt-get install compizconfig-settings-manager -
#4737 azt nem lehet vhogy megoldani, hogy induláskor auto csatlakozzon a wifihez mindeféle jelszó megadása nélkül?
a másik, hogy újraindítás után átvált angol billentyűzet kiosztásra magától, hiába választom ki a rendszer/beállítások/billentyűzet/kiosztásoknál a magyarországot mint alapérelmezetett (sőt, az amerikait el is távolítom), mégis, restart után megint ott az us és az válik alapértelmezetté
amúgy nagyon pöpec minden, van már mindenféle programom amiket winen is használtam, szépen játszik le hd mkv -kat is :) -
krisz940122 #4736 hát de nekem nincs is ott olyan hogy compiz. -
#4735 Na ezért nem kapsz még plecsnit:D Még a menüket sem nézted végig:) Rendszer/Beállítások/Compiz -
krisz940122 #4734 az a compiz setting az hol van? nekem magyar -
krisz940122 #4733 laptop van :D vki tud válaszolni #4730-ra? -
#4732 Start gomb + E
Start gomb + TAB
3D:
Ctrl+Alt+nyilak
Ctrl+Alt nyomva tart + bal egérgomb nyomvatart és mozgat
Ehhez be kell kapcsolni a 3D desktopot a Compiz settings-ben, mert alapból a lapképernyő van bekapcsolva. -
#4731 én nem használok képernyőkímlőt, ha elmegyek a géptől kikapcsolom a monitort :D -
krisz940122 #4730 lenne egy kérdésem.vagyis kettő.:1.néztem a youtube-on videókat az ubunturól és ott olyat csinálnak hogy térben 3 asztalt tesznek egymás mellé.azt tudom hogy lehet váltogatni de az csak egyszerűen átvált.itt egy példa miről beszélek 1 perc 40 másodpercnél.
a másik kérdés.nem lehet beállítani azt hogy legyen képernyőkímélő de ha filmet nézek akkor ne jöjjön be?a képernyőkímélő 5 perc után kapcsol be és nem akarom feljebb húzni.előre is köszi