Ubuntu Linux

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tobias88
Amúgy ennyire biztos hogy 180 nap mulva kint lesz a következõ verzió?
tobias88
Hopp, módosítok, én vagyok a hülye, mert egybõl mûködik driver nélkül, csak nem csatlakozott a szerverhez<#vigyor>

Isteni ez a 9.10es<#vigyor2>
tobias88
Hali, olyan problémám lenne, hogy WN321G-s Wifim van, de nincs hozzá linuxos driver, viszont azt írják, hogy mûködik rajta és valahogy mûködésre szeretném bírni! Tudna segíteni valaki?
Ability
Terminal: Midnight Commander, FDClone

QT/KDE: Krusader, BeeSoft Commander, Dolphin

GTK: Gnome Commander, Tux Commander, emelFM2, Gentoo File Manager, Worker, Endeavour Mark II, 4 Pane, FlyBird

Java: muCommander

Tcl/TK: Filerunner, TKCommander

FOX Toolkit: Xfe (X File Explorer)

Ebbõl amit érdemes lehet használni:

- Krusader, talán a legjobb, legkönnyebben lehet használni, legokosabb, csak idegen felület.

- Tux Commander: elég korlátolt kis program, de amúgy meg gyors, natív, hatékony, és ha van idõd minden hülyeséget beállítani egyenként amit amúgy a rendszer beállításaiból magának is beállíthatna, akkor nem rossz.

- EmelFM2: ez is egy elég okos program lehet, ha van rá idõd. De a beállítása kész rémálom.

-FlyBird: csak screenshot-ot láttam róla, nem tûnik rossznak, legalább nem csúnya és mint kicsit "automatizáltabb" is lenne.

- muCommaner: szép, okos, könnyû használni, egyetlen baja, hogy Java-ban írták és nálam az összes Java-s program lassú mint a picsa, illetve részlegesen átveszi a GTK témát, de azért nem tökéletes a megjelenése.

-Xfe: nekem szimpi kis program, látszólag gyors, hatékony, a megjelenése az csúnya, de elvileg van valami GTK-FOX csomag amivel képes átvenni a natív kinézetet.
MerlinW
Krusader?

[merlinw.org]

rágógumi

~~o ~~o ((O))o~~ o~~

JoeFromHun
Hát nem tudom srácok a múlt héten felraktam a 7-et egy szabad vinyómra.. És még míndíg nem látok benne semmi forradalmi újítást... Megint egy Skin több10000-ért! <#levele>
8.04 óta UBI-zok .. Debiannal kezdtem mert ugye mindenki azt mondta,hogy az az igazi. Hát biztosan de nekem beletört a bicskám.
Nekem már csak egy dolog hiányzik nagyon .. Egy a totalcommanderhez hasonló amolyan filemindenes. Vannak jó kezdeményezések de még én mindíg nem találtam meg a megfelelõt.
Nah de majd...!

Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB

JoeFromHun
Nagyon köszönöm a segítséged!

Üdv:JoE!<#worship><#worship>

Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB

A gond az brodix, hogy nem megyen az eger es a billentyuzet egyaltalan.... had ne beszeljek a tobbirol ameddig el sem jutott...mert miutan sem a nevemet sem mast nem tudok beirni, nem megy tovabb...

brodix
Még Januty-n az extrákkal tuningolt rendszer, meg a teljes képernyõs videok nem fértek meg egymás mellett, de Karmic-on ez valamiért megoldódott, úgyhogy kicsit átszabtam a desktopot (bár ez extráktól mentes rendszeren is megoldható lett volna, de mind1 😄)

Nekem tetszik 😊

A remény jó dolog, talán a legjobb. És a jó dolgok nem halnak meg, miként a rosszak sem élnek örökké.

brodix
Ubuntu-n nem kell drivereket a rendszerbe illeszteni, csak net kell, aztán mindent letölt magának a rendszer.

A remény jó dolog, talán a legjobb. És a jó dolgok nem halnak meg, miként a rosszak sem élnek örökké.

HiPPoNaX
Celszeru elobb a wint es aztan az Ubit felrakni

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

Na felraktam az openSUSE 11.1-et, es mar az alol irogatok... ez felment kisebb akadalyokkal... de az ubuntu az nem akarta az igazsagot...mit lehetne tenni vele? hogyan illesszek bele drivereket? mert ha ez felment akkor az is fel kell menjen..

Ha fel akarom tenni a Windows 7-et meg az Ubuntu 9.10-et egy winyóra, melyiket telepítsem, hogy indításkor választhassak op.rendszert?
MerlinW
WOW pl jól megy linux alatt. Talán a Guild Wars is, de ere nem veszek mérget.

A mondatodat mondjuk nem értem a világ 80%-a windows-on játszik MMO-val, 10%-a konzolon, 9,9%-a Mac-en, és csak a maradék tized Linuxon😊

Ha félted az accountodat, írd fel egy papírra. Ha nem erre gondolsz, akkor sem a te gépedrõl fogják ellopni (kell a francnak), hanem a szerveroldalról.

Valamint ha biztonságba akarod érezni magad windows mögül, vegyél egy router-t, kapcsold be a tûzfalat, tiltsd le a külvilágot és mondd meg neki te, ki mikor jöhet be és ki.

[merlinw.org]

XenHai
Jó csak elsõsorban MMO-kal játszom és féltem az accokat..
MerlinW
wine, playonlinux, cedega, crossover

banner, games menüpont.

Az új játékok nem mennek, az 5-10 évvel ezeõtti játékok futnak kb fele sebességgel, a 10-20 évesek jól mennek. Már amelyik elindul😊

Játssz windows-on, Linux nem játékplatform.

[merlinw.org]

XenHai
Valaki tud mondani 1 jó win emu progit linuxra?
Kérdés játékra kéne van lényeges fps különbség ha win-en fut vagy linuxon emulálva?
Ability
Grub mindenképp megmarad. Ugyan arra a partícióra abban sem vagyok biztos, hogy lehet-e telepíteni, szerintem nem, vagy csak trükközni kell, de semmiképp sem ajánlatos. Ha nincs extra partíciód, akkor valamelyiknek a szabad területébõl csípj le egy kicsit, nem kell formázni hozzá.
Ability
Lehet, hogy disztribúció specifikus a hiba, de az openSUSE-ban sincs több driver. A drivereket kernelszinten rakják bele, sajátokat nem hiszem hogy írnak. Kernelbõl pedig az Ubiban frissebb van, az openSUSE-nek még nem jelent meg a következõ stabil kiadása. A mérete leginkább azért nagy, mert azt telepítheted KDE-vel is és minden programot tartalmat a lemez mindkét környezethez.

Kényelemhez hozzászólva nem lehet azt mondani, hogy rosszabb, de azért az Ubi szerintem elõremutatóbb. Suse alatt anno szoptam a sok függõségektõl szenvedõ RPM-tõl, nem tudom van-e nekik is olyan fejlett repójuk, stb. De gondolom õk is haladnak a korral.
zeli
Nekem is csak 1 PS2 van a gépben, mégis mûködik probléma nélkül az egér.

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

Na leszedem a openSUSE 11.1-et.. az csak 4.2 giga , nem pedig 690 mega.... gondolom valamivel tobb driver van benne.

DP35DP-rol csak ennyi van a Linux honlapjan:
http://www.linux.com/directory/Components/Motherboards/Intel-DP35DP/details

Magyaran csak leirja mit tud az alaplap , de azt nem, hogy kompatibilis-e.
Allitolag Suse 10.3-at tettek mar fel ra, es nagyon jol mukodott...

http://www.linuxquestions.org/questions/linux-hardware-18/new-intel-motherboards-do-not-support-linux-621290/

Szoval a Suse-t konnyu hasznalni vagy sem mint felhasznalonak? Nem mint programozonak..

hogyha van a gepemen egy windows7 es egy Kubuntu , hogyan telepitsek ra ugy ubuntut hogy a grub megmaradjon es ugyan azokra a parciokra keruljon az ubuntu amin a kubu van?

GA-EP43-DS3L | Intel Dual Core E5200 | 2x2 GB Ram 800Mhz | Shapire HD 4830 http://lokerz.try.hu/ Ha ingyen akarsz dolgokat szerezni!

brodix
Ability-hez hasonlóan nekem USB-s az egerem.
(Billentyûzet PS/2, de ez most nem számít)

Ability
Nekem mindenem USB-s, gond nélkül megy. Google-ön keress rá, biztos találsz valamit.
Ability
Elvileg kell hozzá a legújabb webkit csomag, bár Karmicban lehet frissítették a Canonical repóján levõt. Ha nem, akkor Launchpadon megtalálod.
Hali...

Akkorat szivtam az Ubuntu 9.10 -el mint a torkosborz sajna...At akartam en is allni mint mas rendes ember Linuxra.... De nekem Intel DP35DP alaplapom van es azon pedig nincs PS/2 csatlakozas Billentyuzetnek es egernek... ugyhogy mikor beindult a telepites es mar grafikus feluleten kerdezte hogy mit akarok csak magyarazni tudtam neki, de arra nem reagalt... Mit lehetne tenni? Egerrel nem lehet kattintani, billentyuzet nem mukodik... Olyan mint a "Nem talaltam billentyuzetet, nyomjon meg egy gombot..." .. Segitsegeteket elore is koszonom..([email protected])

MerlinW
Telepítsd az ubutu-tweak-et, benne van sok más mellett a Compiz is. "Harmadik fél" menüben találod.

Azonban most felesleges, mert most a legfrissebb van Jaunty-hoz és Koalához is a hivatalos repoban.

Egyébként /etc/apt/sources.list-be kell egy ilyen sor:
deb http://ppa.launchpad.net/compiz/ppa/ubuntu jaunty main

[merlinw.org]

JoeFromHun
Lehet,hogy nagyon nagy butaságot kérdezek .. de egyszer azt hiszem ebben a topicban olvastam .. mondjuk eléggé visszaolvastam de nem találtam már,hogy aki használni akarja compiz-t az cserélje le ami az ubiban alapból benne van és hozzá kell adni a compiz tárolóját..
Nah most ez lehet kissé zagyva de valaki hátha érti és néhány lépésben el tudná nekem mondani,hogy ezt hogyan is kell végrehajtani.

Köszönöm elõre is mindenki segítségét ..!

Üdv:JoE

Flamer
nem akart menni. mutatta hogy töltögt de semmi. 3 percután feladtam a kontext stuffot 😄

http://loal.atw.hu

brodix
Hát akkor meg csak nem figyelem annyira 😄
Mindenesetre, engem annyira nem érdekel, hogy hogy tölt be.
Ha olyan sebességgel fog betölteni mindig, mint eddig, akkor nekem tökéletesen minde1 a betöltés 😄
Utána meg már minden pazar - eddig legalábbis

Ability
Ühüm. 😊

Villogásra: mások azt mondják, hogy legalább 4x villog az új Karimic: usplash indulása, xsplashre váltás, gdm indulás, login. Nemost nekem ebbõl csak az xplash indulásakor villan, de az még mindig sokkal jobb mint elõtte és amúgy ilyennek is kellene lennie, nem tudom másoknál mi van. Win is villan egyet mielõtt betolja neked a login képernyõt.
brodix
angolul használod a rendszert???

brodix
Ja, most már tudom, hogy milyen monitor villogásra gondoltál:
Mikor bejön az asztal.
Hát annyi biztos, hogy nekem nem villog.
Mellesleg minimum normál effekteket mindenki rakjon be, mert akkor még jobban fut a rendszer!(nálam)
Meg az asztal is sokkal elegánsabban jön be: nem csak beugrik, hanem lassan elõsiklik!
Amugy itt karmicon nekem is tökéletesen futnak a videok compiz mellett is!
Régen nehézkesen sikerült összeállnia a teljes képernyõnek, meg még utána szaggatott is, most (habár most sem egy pillanat alatt teszik teljes képernyõre, de persze alig kell várni) viszont tökéletesen fut!

Ability
Nekem így nézett ki még anno. Mondjuk azóta már csúnyának tartom ezt az asztalt, de a lényeg rajta a Context menü. Kikeresi a számhoz tartozó többi számot, megmutatja a népszerû dolgokat, fent van egy ikon amivel kikeresi a dalszöveget és meg is jeleníti. Exaile is csak a context menüvel ütõs.
Flamer
exaile 1

exaile 2

egész yóa.

Ability
Szerintem meg ronta, bugos, lassú, kényelmetlen foskazal a Winamp. 😊 Rythmbox nem rossz, de nekem kicsit kezdetleges. Banshee túl egyszerû, de nagyon letisztult és kényelmes tud lenni, valahogy szebb, többet is tud azért nála. Exaile az folyamatosan fejlõdik, kicsit még olyan kiforratlan, de szerintem talán a legjobb. Context pluginnal istenkirály. 😄
Ability
Nekem Compiz jó volt, csak amikor fölé rakott ilyen figyelmeztetõ buborékot akkor szaggatott minden mint az állat. Legalábbis játékok alatt. Videónál csak villogott. Karmic alatt egyszerûen tökéletes, nem találtam még benne hibát. Gyorsabb is, jobban is mûködik, nincs semmilyen anomália.

xsplash: ez az új dizájn része, majd a köv kiadásban teljesedik ki egészen. Az alapkoncepció az az, hogy az Xorg grafikus felületet minél hamarabb el akarják indítani még a bootolás alatt, majd azután felhasználni arra, hogya GDM és minden egyéb az alól fusson, ezzel elkerülendõ a monitor villogásokat.
brodix
én rythmbox-ra tértem át.
elég nehéz volt winamp után, de nekem tetszik!
egyedül a dfx-et hiányolom :S
Hát igen: Winamp valóban megéri az árát!!!

brodix
mi is az az xsplash? 😄
amugy én csak arra lennék kíváncsi, hogy compizzal futnak-e teljesképernyõn a videok.
Mert Januty-n mikor fent volt a compiz, minden extrát beállítottam, és minden normális sebességgel mûködött, de a teljes képernyõs videok....
nagyon sz@r!!!
hát majd kiderül 😄
most hirtelen nem tudom feltenni, mert nem saját gépnél vagyok, de mikor haza érek, egybõl kipróbálom!

Ability
A két legjobb _szerintem_: Banshee és Exaile. Bár ezek nem Winamp formák...
rágógumi
Köszi. ezzel legalább elindul. Töröltem a conf fájlt majd indul. De továbbra is aztírja összeomlott de azért fut.
Amikor próbáltam rámenni a hálóra kiírta hogy kéri az ipt de úgy 2 perc után megúntam. Megnéztem a wifi-radar beállításait és találtam egy olyat hogy mit használjon dhcp kliensnek. /sbin/dhcpcd. Nos ez a cucc nekem nem volt meg tehát felraktam.
Probléma: mostmár nem kell 2 percet várnom és kinyomni hanem egybõl kiírja hogy nem kapott ip címet.

Amúgy Merlin: az eth1-et akarja wifi eszözként használni.

#4316: audacious

~~o ~~o ((O))o~~ o~~

zeli
vááh, nagyon fasza lett eza új ubuntu. eltûnt az atás error, a belsõhangszóró sípolás, a rarokat gyönyörûen tömöríti ki. 😊
kérdés: vki tud egy jó zenelejátszót, amit használ? vmi winamp-forma.

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

Flamer
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/wifi-radar/+bug/454744

1 gyors kerdesem lenne: meg mindig be kell legyen kapcsolva az alaplapba az AHCI hogy telepitsem az ubuntut ? mert ha be van kapcsolva nem bootol az ubuntu pendrive-rol..:|

GA-EP43-DS3L | Intel Dual Core E5200 | 2x2 GB Ram 800Mhz | Shapire HD 4830 http://lokerz.try.hu/ Ha ingyen akarsz dolgokat szerezni!

rágógumi
Hm. Ott látja..

screenshot

De sajnos iwconfig még mindig nem mutat semmit. A wifi-radar meg crashel, else indul.

~~o ~~o ((O))o~~ o~~

Clidey
Pontosan!

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

zeli
nah, feltoltam a coalát, eddig bejön. 😊
most telepítgetek, utána meglátjuk.

MerlinW
Tehát a gépbe USB-n keresztül "megy" az internet?

[merlinw.org]