Ubuntu Linux

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mumpic
Váh, mindig ez van, kitalálok valami problémát, szenvedek vele egy csomót, beírok ide segítségért, aztán megtalálom a megoldást 😄

mumpic
Amikor Virtualboxban képfájlt akarok létrehozni, akkor nem lehet neki valahogy megmondani, hogy ne a /home/user/ alá tegye? Eleve jobb lenne nekem a képfálj egy másik partíción, mert ott tuti elférne.

rágógumi
Sorry. Nem voltam egy darabig. Meg sajnos most sem otthon. 😞 De szóval ahogy így nézem másnál se megy a wifi. Bár nekem 9.04-en sem ment.
De vannak összefüggések a többiekkel mert pl nekem se lát ugye wan0 hanem azt eht1 -et használná.

Amúgy #4503, #4505:
Nézegessétek meg a wifi-radar beállításait. Használja a dhcpcd csomagot de nálam elvielg fent sem volt. Mondjuk felraktam és nálam ugyanúgy nem ment.. Aztán lecseréltem a dhclient -re de azzal sem ment... Lehet csak én rontottam el valamit és neketek menni fog vele.

~~o ~~o ((O))o~~ o~~

rágógumi
rendszer / adminisztráció / eszközmeghajtók

~~o ~~o ((O))o~~ o~~

Hegi90
azt hol kell megnézni? 😛

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

MerlinW
Zárt meghajtóknál sincs a wlan driver?

[merlinw.org]

laci 700
Nálam is ugyan az a hiba... 9.04 alatt rögtön felismerte a wlan-t és tudtam használni. 9.10 alatt nem talál semmit (kipróbáltam amit lentebb írtál és az eszközt sem találja) Vezetékes net müxik, de laptopon (ha már van) inkább a wlan-t használnám... 😄

(Csak azért írtam hogy nem egyedi a probléma.)

MerlinW
Átmegyek linuxra, ott kicsomagolom, de nem indul el, kiír valami hibát.

Akkor értelmezzük.

"kicsomagoltam" - ha kicsomagoltad, semmi baja a fájlnak.
"de nem indul el" - nem is kell, ez nem windows, forgatni kell, ott a readme hozzá
"kiír valami hibát" - mit?

cd ipw2200-1.2.2
sudo sh remove-old
sudo make
sudo make install

Alternatív megoldás firmware frissítéssel (mondjuk ez Gutsy-hoz van (7.10))

és itt is egy, amiben már a javításokat is illesztik (driver patch)

Mellesleg 9.10 támogatja a hálókártyát, nem kell driver. Felhasználóval lesz a probléma.

Karmic esetében próbálj egy ilyet:
service NetworkManager stop
rmmod ipw2200
modprobe ipw2200
service NetworkManager start

[merlinw.org]

zeli
ezazzzz, sikerült elindítanom a FullTiltPoker 100%-osan Ubuntu alatt wine segítségével. 😊
Ezen állt, hogy ha lesz netbookom, akk ubi lesz-e rajta, mert fõleg poker miatt kell, de így már biztos. 😊

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

Flamer
lájtszkrájb.

http://loal.atw.hu

Ability
Igazad van. :]
mumpic
Szeritnem akkor is inkább 'gyári', mint 'eredeti'. Kettõspontpé. 😊

Ability
Hát ha letöltöm és kiírom, akkor arra nem feltétlen mondanám hogy "eredeti", mert bár jogtiszta és egyebek, de nincs szép dizájnos tokja, cd-re égetett minta, stb. 😊
Hegi90
Ez valami hihetetlen....
ELõször leszedem a drivert a win-es partícióra. Átmegyek linuxra, ott kicsomagolom, de nem indul el, kiír valami hibát. Gondoltam biztos azért, mert ntfs-re töltöttem le.

Akkor leszedem live cd-vel, de ott meg nem tudom áthúzni a linux-os partícióra. Akkor rárakom egy pendrive-ra. De nem jó, az is ntfs, és live cd-rõl nem tudok formázni. Vissza a rossz linuxra, megformázom ext3-ra a pendrive-ot. Vissza live cd-re, de AZ MEG MÁR NEM LÁTJA A PENDRIVE-OT.

Ez mi??????????????
Ebbe nincs semmi logika, nem igaz már...

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

tobias88
de lehet rendelni is <#vigyor2>
MerlinW
mumpic
van hamisítvány is? :-O

Ability
Megjött a rendelt, eredeti 9.10-es Ubi. 😊
Hegi90
ötlet?
rakjam vissz a régit, vagy mi?

Hegi90
Hálókártya: Atheros AR8121/AR8113/AR8114 PCI-E Ethernet Controller
Wifi: Intel WiFi Link 5100 AGN

router: TP-LINK TL-WR340GD

Ability
Mobilnetesek: kijött egy udev frissítés, aminek lehet köze hozzá, eddig is át lehetett hidalni a problémát egyedi udev szabályokkal, szóval frissítsetek és hátha megoldja. (Launchpad-on azt írták, hogy egy kernel frissítésben fogják megoldani, de azért érdemes lehet kiprbálni.)
MerlinW
Virtualbox a Windows beállításait és driver-ét használja, tehát mennie is kell. Viszont, ha úgy megy konfiguráció nélkül, akkor tuti hardvertámogatás a hiba.

[merlinw.org]

Arcor
Régebbi verzióval sem megy? Én pl VirtaulBoxos 9.04-el tudom használni a mobil netet. Átmeneti megoldásnak egész elfogadható amég kiadják a frissítést.

Fool me once, shame on you. Fool me twice, I put you in the ground.

Flamer
ó kabbe mégeccer 😄 énis szemeztem vele.. de 750k volt amit néztem 😄
persze volt fönökömnek is az volt.. és a gyökér eccer eleejtette frankfurtba.. másnapra hoztak neki másikat mert betört a cucc.. :|

hogy lehet leejteni egy mac-et? :o !!
na mindegy. 😄 de.. kabbe 😄

MerlinW
Most éppen idei book pro-m van 17"-os.
OSX jó. Ha munka van, villámgyors, megbízható, nagyon kényelmes. Ha tökölni szeretnék van unix-os konzol... innentõl magáért beszél😊
No meg, ha nagyon hiányozna a Windows, ott a Fusion, amivel egy kattintás a natív XP.

Azt nem mondom, hogy egy laptop megér majd' fél milliót, de ha nem fáj akkor kellemes luxus.

[merlinw.org]

Ability
Ha végre kiadnak már valami értelmes, nagyobb update-et, akkor igen, egyelõre van egy kernelhiba, ami már javítva van, csak még nem publikálták.

Merlin: milyen Apple masinád van? Te, mint õslinuxos milyen véleménnyel vagy a kettõ rendszerrõl összehasonlítva? 😄
MerlinW
Kellett egy gép ami mindig mûködik. A PC nem ilyen😄

[merlinw.org]

Flamer
AHAHAH apple 😄 kabbe 😄

MerlinW
Elsõ dolgod legközelebb az legyen, hogy ideírod az eszköz pontos típusát, mert így csak bólogatni és sajnálkozni tudok.

[merlinw.org]

Hegi90
de azért a mobilnetnek kéne mennie nem?

egyébként sztem hardver szinten sem okés neki valami, hiszen ahogy már mondtam, a wifi led nem világít, és a hálózatoknál valami olyasmit ír, hogy nincs megfelelõ eszköz csatlakoztatva (vagy valami hasonló, fejbõl nem tudom, de megnézem, ha tényleg fontos).

MerlinW
Wifi-s hálókártyát nem látja, vagy nincs konfigurálva. Sõt semmilyen hálózati eszközt nem lát.

Ha hardver szinten megvan, neked is wifi-radarral kell tökölnöd.

Azt hogy hardver szinten okés-e PCI esetében
sudo lspci | grep <eszköz neve> pl smc vagy d-link

USB esetében sudo lsusb | grep <eszköz márka>

Ha kidobja a hardvert, elvileg jó vagy, csak konfigurálni kell. Az a helyzet, hogy ehhez nekem is google kell, mert PC-n nem wifi-zek, laptopom meg Apple.

Viszont ha Google-ba beírod hogy Ubuntu <eszköz típus pl DWG 655N> akkor nagy eséllyel találsz megoldást.

[merlinw.org]

MerlinW
Már ellõttem mindenemet. Ha ott ülnék talán tudnék vele mit kezdeni, de innen nincs több ötletem. Max dobj fel egy ssh-t, engedd ki a routeren ha van, és dobj meg priviben egy root hozzáféréssel és ránézek.

[merlinw.org]

Hegi90
ifconfig -a

lo
Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask: 255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:4 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:4 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:240 (240.0 😎 TX bytes:240 (240.0 😎

iwconfig -a

-a No such device

iwconfig
lo no wireless extensions.

megjegyzés: ez megint a wifi-s hálóról van.

rágógumi
Bocs hogy belepofátlankodok de nekem valami tanácsod nincs -e véletlen?

~~o ~~o ((O))o~~ o~~

MerlinW
"Could not create lock file in /tmp/tX0-lock"

Tehát a /tmp/tX0-lock -ot kell törölnöd:

sudo rm /tmp/tX0-lock && sudo gdm restart

[merlinw.org]

MerlinW
Konzolba:

ifconfig -a
iwconfig -a

és írd ide miket írnak.

[merlinw.org]

MerlinW
Alap shutdown parancs miért nem jó? Ugyanúgy mûködik, mint windows alatt.

[merlinw.org]

MerlinW
A lassú oldalbetöltésekre megoldás:

http://www.who.is/dns/interware.hu/
Itt a keresõbe beírjátok a szolgáltatótok címét (a pédában interware.hu)
A bal felsõ Nameserver dobozban található ip-ket írjátok a /etc/resolf.conf-ba:

#nameserver 192.168.0.1 #router címét kivesszük
nameserver 195.70.32.131
nameserver 212.40.96.96

[merlinw.org]

rágógumi
http://kevin.vanzonneveld.net/techblog/article/schedule_tasks_on_linux_using_crontab/

http://linux.about.com/od/commands/l/blcmdl5_crontab.htm

~~o ~~o ((O))o~~ o~~

tobias88
Valaki tudja erre a választ, azaz tud egy normális Leállító progit? Vagy azt, hogy minden nap egy bizonyos idõpontban álljon le a gép!
Hegi90
Hello!

Frissítettem az új ubuntura, de nem tudok sehogy se internethez, vagy hálózathoz kapcsolódni.

Se vezetékessel, se mobilnettel, wifi-ket meg nem talál (valójában nem is villog a wifi led-je). Korábban minden okés volt.

Ötlet?

u.i.: az a háló amivel frissítettem egy wifi háló volt, amin most kapcsolódok, az pedig egy másik, vezetékes háló (illetve mobilnet).

Arcor
Köszi!

Flamer
na na. ne essüók tulzásokba.

tobias88
De ennél a rendszernél legalább megoldható a probléma, ha valaki ért hozzá, win 7nél meg nem <#vigyor2>
Flamer
értme én. de haveromis küzd a wifivel.. én a hangkártyával nyomattam a sok fost.. õmeg wifivel. mint rágó mint mondottam. nézmeg neki még senki nem segitett 😄

tobias88
Ellenpélda:
Hangkártyám tökéletesen megy, meg a vkari is, na meg wifis a net, de az is tökéletes mind a 8 éves gépen, mind a 1,5 évesen!

Viszont Windows 7hez egyiknél sincs hangkártya driver!
Flamer
nos újjan példa arra amit sokan montaák már meg soh ismerõsõmtõl is hallottam.. egysyzerû user nem tudja használni az ubit :|
hiába van good telepitõ.. de egyik hangkártyával szopik másik videokártyával másik meg a wifivel.
sima user felrakja win7 és megy minden. sajnos ezértn em fog ubi egyelõre elterjedni.
mamonta haverom hogy nekise megy wifi mint rágónak. hát kb ezért fog õis xpt nyomni.
:|

Palinko
gtk-recordMyDesktop
Arcor
Tudtok ajánlani programot amivel lehet vidot rögziteni pl játékokból vagy simán a képernyöröl?

tobias88
magától ment