11431
Ubuntu Linux
-
#5893 alt+f2: gksudo nautilus
ezután be fogod tudni. -
#5892 a firmware-t nem engedi bemásolni
could not write to... -
#5891 #5887
lehet jó lesz az is, nézz szét a linuxtv.org on vagy googleba ütsd be a tv kártya típusát és ubuntu, linux driver, hasonló keresőszavakat.
jobban utánnajártál mint én :D én elősször 5 éve találkoztam velük :D
jah futtasd végig a csatornakeresőt. vagy lehet terminállal is tvtime-scanner de inkább előbb programon belül ha úgy nem megy akkor van ott olyan lehetőség hogy így terminallal kerestesd majd elvezet. -
#5890 nem pesti vagyok de köszi
tv time-al vmi kék kép van eddig csak bekell állítani
mondom ezt én laikus:D -
#5889 Ha már a rendszer ismeri a tunert, onnantól már a VLC-vel, Xine-vel is lehet TV-zni. Kaffeine-t is lehet telepíteni Ubira, attól, hogy KDE-s:)
redmonk: Ha bp-i vagy, adhatok csatornalistát, így nem kell tökölni a kereséssel, ami egyébként elég szétszórt tud lenni. -
#5888 http://hu.wikipedia.org/wiki/CPU
"1984 – Az INMOS angol chipgyártó cég megjelenteti az első transputereket. Ezek párhuzamos működésre szánt mikrokontroller-szerű processzorok, 16, 32 és 64 bites változatok készültek belőlük."
Régebb az mint öt év. :)
Persze az Ablax 8 már 128 bitest is fog támogatni. -
#5887 dvb-utils-t nem csak dvb-apps-t talált
nem jó ide ez a megoldás sajnos de ksözönöm -
#5886 köszi a helpet azért angolhoz nem vagyok hülye meg a géphez
tény és való nem tudom még kezelni a linuxot de igyekszem -
#5885 #5883
értem, akkor a következő 32 bites lesz, hát remélem előbb utóbb azért cél lesz desktopra is ahogy fejlődik a linux.
A tv kártya driverére pedig találtam egy ilyen megoldást, látom kezdő vagy még ezért lefordítom a megoldást amit találtam hogy könnyebben menjen :)
menj a linuxtv.org és töltsd le az avermedia firmwaret és helyezd el a /lib/firmware/ könyvtárba
megnéztem a honlapot szerintem ez a file kell neked:
file
másolással remélem megbírkózol :)
csatlakoztasd a kártyád, és ellenőrizd a dmesg paranccsal. gondolom terminálba, és szintén nem árthat elé a sudo. töltsd le a dvb-utils csomagot synapticcal (Rendszer -> Adminisztrációnál találod, van keresője keress rá)
most próbáld megkeresni a tvtimmal a channelt.
huh, hát ez kubuntura lett írva, és másik lejátszót használt nem a tvtimot, de megvan az esély hogy működni fog :D -
#5884 ezt nem tudtam köszönöm -
#5883 Három hónap és jön az LTS:) A 64bites témával kapcs, pedig nem cél a 64bites desktop, mert nincs rá igény. Nem búcsúzol 1GB ramtól, mert a maradék 3-ból is jó esetben kettőt használ.
Valamikor nyáron teszteltem: 2db VMWare ablak mellett, OpenArena + Gimp + Azureus(!)-al evett 2,4GB-ot + 500MB SWAP-et. A HDD-t előbb gyilkolta le, mint a többi erőforrást:)
Tehát a 64bites rendszer most is stanil jó, támogatott is, csak nem kifejezetten desktop szinten. 32bites szerver kernelt telepítve lehet PAE-t csalni a renszerbe, tudsz 2db 2GB-ot zabáló programot futtatni egy időben, de olyat úgysem találsz Linuxon:)
Lehet használni desktopnak is 64bitest, a legtöbb dolog megy rajta, de fel kell készülni rá, hogy van pár dolog amiről le kell mondani, mint pl Unigine. Emellett ahogy írtam otthonra tök felesleges 4GB memória a Linuxnak, de még a Windowsnak is bőven elég 3GB. Ott sem nagyon láttam még 3-3,2-nél többet foglalni. -
#5882 #5879
te lenyomsz egy karaktert, az beviszi csak nem jelzi ki. a kódot meg csak tudod, telepítéskor adtad meg. szal csak írd be nem fogsz látni semmit, de nyomj egy entert és voalá :D
nem tudom nekem pci-s tunerem volt, de általában mint mindenhez sztem kell meghajtó, mert nem tudná másképp értelmezni a tvtime a jelet. -
#5881 usb-s tunert nem lehet így működtetni? nem veszi a tv time -
#5880 Aver tv usb 2.0 plus cucc -
#5879 kéri azt a rohadt kódot de beirni meg nem tudom... -
#5878 ja bocsi, lehet hogy mondtad, nem emlékszem rá :( igen 64 bites, most ez miatt nem húzom újra az LTS ig. de mikor lesz már rendes 64 bites ubuntu? mert régen is emlékeztem hogy flash nem volt 64 re stb. most azt sikerült megoldani. nem búcsúznék szívesen 1 gb ramtól ezek miatt, és 64 bit már legalább 5 éve van illene hogy legyen rendes megoldás rá... miért hanyagolják?
másold be mit dob ki a "sudo lspcie" parancs, terminálba írd, idézőjelek nélkül. megjelenítőnek ott a tvtime, de meglepődnék ha látnál valamit így meghajtó nélkül :)
-
#5877 hát abban a kódban nem találom, valami egyéb megoldás meg eszközmeghajtó se hozta fel -
#5876 Unigine nem fut 64bites rendszeren, ha emlékeim nem csalnak. Egyébként OpenGL baja van - amit okozhatnak a 64bites Ubi hiányosáságai.
Linuxból desktopra 32bitet kell telepíteni. Szerverre lehet 64-est. Mondjuk párszor már elmondtam, de sosem hisz nekem senki:) -
#5875 rendben köszönöm
de az eszközmeghajtóban nem látja nemtudom h felrakta-e
meglátom de attól még vmi program kéne nem amiben látom a dolgokat
-
#5874 nekem még annak idején mikor volt egy tv terminatorom, tv timmal indítottam el. persze nem a progi a legfontosabb a meghajtó érdekesebb. milyen a kártya? ha nem tudod lspcie paranccsal ki lehet deríteni, és telepítsd a meghajtóját! -
#5873 édesapámnak van egy tv-kártyája
ehhez milyen progit ajánlotok? -
#5872 az első linken sajna nem tudok elmenni, az Unigine szimpatikus a Sanctuary és a Tropics megy linuxon is elvileg. leszedem a .run-t sh val kicsomagolja az asztalra. a könyvtárban próbálom elindítani pl egyik windowedet akkor hibával kidob:
Unigine fatal error
Engine::init(): clear video settings for "ATI Radeon HD 5700 Series 1.4 (3.2.9252 Compatibility Profile Context)"
GLRender::GLRender(): Unknown ATI GPU
GLRender::require_extension(): required extension GL_ARB_map_buffer_range is not supported
fenn van a driver, a Bin könyvtárban lévő indítóval sem műxik a dolog :(
nektek hogyan sikerült elindítani? -
#5871 azokat multkor nézegettem fasaz videok vannak :D a sárkényos pl állat:D -
#5870 Vannak benchmarkok, illetve ott vannak az Unigine 3D tesztek (ala 3DMark), amivel proci, vga, opengl, openal, stb-t tudsz mérni. -
#5869 csak érdekelt hogy használja a procit az ubuntu. találtam is rajta egy tesztet ki tudja akasztani 100% ig :D csak mert a rar kicsomagolásnál kevésnek tűnt az a 25% lehetne gyorsabb ha többet használna? be lehet valahogy állítani? pl egy flash videó 30% at evett :D -
#5868 Sosem pocsékoltam az erőforrásaimat ilyenekre:) Majd, ha fizetik a villanyszámlámat segítek nekik számolni:) -
#5867 feltettem a boinc oldaláról a 64 bites klienst, de kommunikáció elhalasztva hibát ír ki nem jön a számolni való. próbáltam a 9.10 tárolójából akkor is ez volt (az még régebbi verzió mint ami a honlapon van). nektek sikerült valamit összehozni? -
#5866 Egyáltalán nem off, míg ubunturól van szó :)
Ha nagyon banális a kérdés, akkor kezdünk el úgy válaszolgatni, hogy 'google', meg 'ott van a menüben', 'RTFM', stb. De alapjában véve rendes gyerkőcök vagyunk mi mind :D -
#5865 okés rendben megértettem köszönöm a sok segitséget remélem már boldogulok
és bocs a sok OFF-ért -
#5864 nemtom hogy lehet e hogy ne kérje a jelszót (valszeg igen)
de tényleg nem érdemes... úgy sem fogsz telepítgetni olyan sokat, csak most az elején, utána meg már nem fogja kérdezgetni a jelszavadat
így sokkal biztonságosabb -
#5863 Bejelentkezést meg lehet csinálni automatikusan, de telepítéshez kell a jelszó, legyél már ennyire igényes hogy azt nem automatikusan csinálod. Ha nem így lenne, akkor bármi képes lenne települni, úgy hogy nem is veszed észre, és akkor annyi a biztonságos rendszernek. -
#5862 kukát megoldottam
a jelszót tényleg nem tudom hol állítható, be h ne kérdezze -
#5861 már vagy 2órája nézegetem annak ellenére is h feltettem a kérdést de nem találom -
#5860 Nyomogasd végig a menüt. -
#5859 hol tudom beállítani h ne kérje mindig a jelszót és a kukát h rakhatom ki asztalra? -
#5858 szerintem a thunderbird tudja, de nem biztos, meg kell nézni -
#5857 outlookbol mentettem ki pst névjegyzék fájlt
ezt melyik levelezővel tudom ujra használni vagy mit ajánlotok? -
#5856 bocs az előbbiért még1szer
annyi kérdésem lenne h hol tudom beállítani h ne kérje állandóan a jelszót ha telepitek vagy ilyesmi?
köszi -
#5855 na megvan minden
BOCSÁNAT h OFFolom a topikot először körül kell néznem
igérem több ilyen nem lesz...
bocsesz -
#5854 A Rendszer/Beállítások és Adminisztráció menüpontjait nyomogasd már végig, mielőtt ilyeneket kérdezel. Még zászlóikonja is van elvileg a "nyelvek" menüpontnak.