11431
Ubuntu Linux
  • mumpic
    ja, majd eleve geditben írom meg a postot :D
  • mumpic
    ii firefox-mozilla-build 3.6-0ubuntu1 Mozilla Firefox, official Mozilla build, pac

Szal van 3.6, és még csak nem is shiretoko meg namoroka meg mittomén milyen nevek vannak :D
    Mozilla Build of Firefox néven került be az xfce menübe. Ez is valami launchpados mókázás volt, vagy valahol belebotlottam egy .deb csomagba, nemtom :)
  • Aquir
    mintha lett volna ilyesmi ma, hogy duplikált üzenet, és valszeg azért csuktam be mert talán nem tudtam vele mit kezdeni
  • MerlinW
    Én már rutinosan vágolapozom a hosszabb üzenetet post előtt:)
  • MerlinW
    Nincs utorrent, ez Linux. Van helyette vuze vagy qbittorrent.
  • mumpic
    Nem, valami nagy kavar volt, valami fájlt kínált letöltésre, miután elszöszölt a mehet gombbal. Utána refresh, majd közölte hogy duplikált üzenet nem küldhető el. De sehogy sem küldte el, leírni mégegyszer meg lusta vagyok. :)
    Amúgy a launchpadon, meg úgy általában a repókon keseregtem.
  • MerlinW
    Lassan de csinálják. svn forrásból szokott jönni frissítés. Ubuntu-Tweak-ben van repo. Utoljára valamikor október-novemberben jött friss verzió.

Én a mai napig a sima Mplayer-t használom.
  • redmonk
    köszönöm

wines utorrentnek mi a megfelelője?
  • Aquir
    backspace és visszajön, nem?
  • mumpic
    Vlc-ben milyen bugokat találtál? Én csak egy markánsabbat: Sokszor megakad a kép valamilyen piszkálgatásra, pl minimalizálás, visszahozás után, stb. A hang megy, ilyenkor pause, aztán play, és jó a kép megint.
  • Ability
    Amúgy valaki tud valamit az MPlayer fejlesztéséről? Mert gyakorlatilag az oldalon évente ha van 5 hír az már jónak számít, a program frissítések meg ennél is ritkábbak. Szóval a kérdés csak az, hogy ha nem is túl aktívak kommunikáció terén, attól függetlenül még érdemben zajzik a fejlesztés?

// Csakmert most forgattam új verziót, meg ráhúztam ppa-ból egy SMPlayer-t, és valahogy most szimpatikusabb és talán jobban működik, mint amikor annak idején próbáltam. És hát érdekelne, hogy lesz-e érdemi előrehaladás a jövőben, mert eléggé döglődik a project látszólag. A VLC meg jó lenne, csak még mindig tele van bugokkal.
  • MerlinW
    Jah, az nem kell Linuxra, itt alapjáraton 5x gyorsabb az FF mint Winen. Mondjuk érthető, miután a KDE-s Konqueror az őse:)
  • MerlinW
    Jah:D Ha az írom, hogy "Menü" vagy "Gnome menü", visszakérdez:D
  • precision
    mindig az alkalmazások/ubuntu szoftverközpont -ból telepítsd a programokat, így nem kell soha szenvedned a bz2 -ekkel, meg a forrás forgatásokkal
    vagy ha itt nem találod amit szeretnél akkor a neten keress ubuntu -ra való .deb csomagot az adott programból, azt meg sima duplaklikkes módszerrel telepítheted

én videóra vlc -t használtam, zenére a audacious2 -őt, im -re emesene -t
  • Ability
    Start menü, mi?
  • mumpic
    http://www.crystalidea.com/speedyfox
    Ez most nem plugin, valami FF gyorsító kutykurutty lenne.
  • MerlinW
    zenehallgatás - audacious2, exile
    videólejátszás (esetleg HD-t is) - mplayer, smplayer, vlc
    instant messenger - pidgin, empathy, amsn, emesene

-bz2 fájlokat h tudok telepiteni pl firefox 3.6 - sehogy, nem kell letöltened semmit netről, mindent telepíthetsz a rendszerből (start menü, add/remove programs)
    -ff-hez speedyfox van-e ubuntun? - semmi köze az operációs rendszerhez, az FF plugin.
  • redmonk
    vki segitene kicsit?
  • MerlinW
    Jaja, mostanában SG döglődik rendszeresen.
  • mumpic
    Na, írtam és elveszett. Az sg-ből is elegem van, meg a linuxból is :P.
  • redmonk
    sziasztok

annyi kérdésem lenne hogy:

-milyen programokat ajánlotok ehhez?

zenehallgatás
    videólejátszás (esetleg HD-t is)
    instant messenger

-bz2 fájlokat h tudok telepiteni pl firefox 3.6
    -ff-hez speedyfox van-e ubuntun?

köszi
  • Aquir
    például
  • redmonk
    sziasztok

úgy döntöttem végre valahára kiprobálom a linuxot leszedtem a legfrissebbet ubunturol.

az lenne a kerdesem mennyi helyet adjak neki és megtudom-e most ugy csinálni h a már 1.5 éves vistam mellé felrakni ugy h minden adatom megmaradjon tehát a szabad helyből 70GB csináljon magának egy új particiot vagy milyen uton modon csináljam ezt?
  • Aquir
    Nos.. OO új fájlban a Liberation Serifet átírva Times New Roman típusra, ugyanazt a típust folytatja..

Ez most akkor: egy LS, amit Win-be majd TNR-nek látok? Ha igen akkor elcsúszhat a szöveg, tolva pl. táblázatokat.
  • MerlinW
    Ja úgy ersze. OO-ban azt tudod kiválasztani ami fel van telepítve (Word-ben is), Amit magával hoz a dokumentum, azt nem. Azonban tartalmazza, így folytatni lehet.
  • Aquir
    ty, megy
  • MerlinW
    Elírtam +x kell, de csináld ezt:
    chmod 777 tastystatic
  • Aquir
    Igazából nincs feltelepítve, de még mindig tudok Times New Romannal, Ariallal stb írni (még ha nem is kereshető ki...) az OpenOfficeban, szóval akkor remélem tényleg azzal írja, mivel az hogy tudja folytatni a szöveget vele az látszik
  • Aquir
    aquir@Aquir:~$ sudo apt-get install libaudiere-1.9.4
    [sudo] password for aquir:
    Reading package lists... Done
    Building dependency tree
    Reading state information... Done
    libaudiere-1.9.4 is already the newest version.
    0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
    aquir@Aquir:~$ cd ~/tastystatic
    aquir@Aquir:~/tastystatic$ unzip penguinstatic.zip
    Archive: penguinstatic.zip
    inflating: icon3_big.png
    inflating: readme.txt
    inflating: res.shd
    inflating: tastystatic
    aquir@Aquir:~/tastystatic$ chmod -x tastystatic
    aquir@Aquir:~/tastystatic$ ./tastystatic
    bash: ./tastystatic: Permission denied
    aquir@Aquir:~/tastystatic$ ^C
    aquir@Aquir:~/tastystatic$
  • MerlinW
    Egyébként font specifikus munkák esetén ajánlott azonos rendszeren dolgozni mint amilyenen a másik fél. Valamint, még mindig használhatod a Windows-os ttf-eket, Abilty belinkelte őket.

Ahogy írtam volt, bemásolod őket a /usr/share/fonts/truetype könyvtárba, majd:

sudo chmod go+rx /usr/share/fonts/truetype
    sudo chmod go+rx /usr/share/fonts/truetype/*.ttf
    sudo fc-cache -f -v
  • Aquir
    Azért kérdeztem érdeklődve, mint reakció
  • Aquir
    ty
  • MerlinW
    Nem. A Word tárolja a Windows-os fontot, OpenOffice meg a Linuxosat. MS word hogy tárolná a linuxosat?:D Semmi köze hozzá. Viszont ha a OO tárolja a Linuxosat, Word-el megnyitva is látszódni fog. Mint írtam elvileg, ki kell próbálni.
  • MerlinW
    Vagy használsz unstable/testing-et PPA forrásból, vagy használod a stabil 3.5-öt. A 3.6 stable valszeg csak 10.04-ben lesz benne, ahogy szokik lenni.
  • Aquir
    A MS Word tényleg tárol minden linuxos fontot?
  • MerlinW
    Ha egyedi fontot használsz, akkor olyat kell ami mindkét rendszerben megtalálható. Ha Openoffice-t használsz akkor lehet bármilyen, mert ahogy a Word, tudtommal az is tárolja a fontokat.
  • Aquir
    Software centerben ugye nincs firefox update,
    Nincs update check az Ubuntus firefoxban sem,
    Szóval azt kérdezném, hogy a mozillától letöltött linuxos ff 3.6 tömörített fájlt rá kell másolni a firefox mappára, vagy különben hogyan?
  • Aquir
    Ok, tehát akkor nem lesz túl szép.
  • MerlinW
    Windows-os betűtípust. Ha nincs Windowsban olyan betűtípus, akkor az alapértelmezettet, ami általában Arial vagy Sans Serif.
  • Aquir
    Ha egy Ubuntus betűtípussal irok, máshol mit fog látni a Windows?