Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Feltettem az új ubuntut, egyenlõre nagyon tetszik.
Gyors és kevés erõforrást használ, s ez mellet megnyit minden számomra fontos file formátumot.
Viszont van egy olyan problémám, hogy amikor zenét hallgatok (mp3) vagy filmet nézek, legyen az avi, mpg vagy bármi, akkor van egy kis alapzaj, fejhallgatón is és hangszóron is. Ugyan ez a helyzet dvd filmeknél is. Ilyen vékony magas sípolós hang. Mi lehet az oka? Win alatt nem tapasztaltam ilyet...
És még valami, mikor dvd-t nézek és hangsávot probálnék váltani, megáll a lejátszás vagy eltünik a hang...
És milyen médialejátszót ajánlanátok a rendszerre?
audigy hangkártyám van 7.1-es kimenettel
elõre is köszi 😊
Bannerban a games menüpont alatt megtalálod a hivatalos oldalukat, illetve a programadatbázist.
Kezdem úgy érezni, hogy tök fölösleges a banner...
[merlinw.org]
Viszont böngészgettem a neten és nem is tudtam hogy a kernel az valójában kerner. 😄 (Tudom nem de valaki így írta. 😊)
~~o ~~o ((O))o~~ o~~
fájlrendszernél(pls ext4) csak simán a /
hogy miért nem indul el, azt nem tudom, nekem is volt már olyan, de gõzöm sincs miért történt.
Nem rég feltettem a 9.10-et, itt már mûködött, mûködik
A remény jó dolog, talán a legjobb. És a jó dolgok nem halnak meg, miként a rosszak sem élnek örökké.
Mert en feltelepitettem de mindig a W7 indult es nem ajanlotta fel a ket opr inditasat . Particios tablenal mit kell kivalasztani ???
./
./boot
Van ott meg par ??
ゾルターン
Linux particio manager-énél válaszd ki az egyedi telepítést.
A 25 gigás particiót válaszd majd szét 5 gigás cserehelyre, és 20 gigás ext4-re.
Felmegy, és kész is 😊
A remény jó dolog, talán a legjobb. És a jó dolgok nem halnak meg, miként a rosszak sem élnek örökké.
Kellene nekem egy kis segitseg .
1. Kiirtam az .iso-t lemezre.
2. Csinaltam 25GB particiot a Linuxnak
3. DVD-rol boot-ol a gep .
4. ????
Hogyan tovabb ???
ゾルターン
2009 Sep 23 GNOME 2.28.0 stable release
2009 Oct 21 GNOME 2.28.1 stable release
2009 Dec 16 GNOME 2.28.2 stable release
2010 Mar 31 GNOME 2.30.0 (3.0.0) newstable release
2010 Apr 28 GNOME 2.30.1 (3.0.1) newstable release
[merlinw.org]
Már most is használható a béta a Gnome 2.28-al.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
[merlinw.org]
Akkor inkább így kérdezem: van-e hátránya annak, ha 64 bites Ubuntut telepítek? Bármilyen szempontból.
Miért van hogy firefox-ban szinte az összes Flash akadozik, vagy van olyan oldal nem is mûködik.
Thx!
(Soha nem tettem még fel programot linuxra)
Cluster, cloud, stream szerver-hez kell a sok memória, sima webszervernek elég egy két magos proci, 1-2GB memóriával.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Addig meg lehet hogy kipróbálok ismét valami másik disztrót.
Még egy ilyen disztró választót is találtam 😄 ->link<- (ha már volt akkor bocs)
Miután törölted az általam elõbb írt displays.xml-t:
#!/bin/sh
# turn off laptop display
/usr/bin/xrandr --output LVDS1 --off
# set resolution/refresh rate
/usr/bin/xrandr -s 1440x900 -r 60
I saved the above as xrandr.sh in my home space and made it executable:
chmod u+x xrandr.sh
Using these commands after I login I get my desktop setup and the displays.xml doesn't exist or change, so I can login to XFCE next time.
[merlinw.org]
Ha nem indul el: töröld, vagy nevezd át a ~/.config/xfce4/xfconf/xfce-perchannel-xml/displays.xml fájlt. Szerintem az új X.org okozza. Ha így sem, akkor távolítsd el a video driver-t és telepítsd ubuntu forrásból, majd nyomj egy sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg -ot.
Végsõ ötletem: pucold le az xfce-t teljesen konfigostúl, stb. Majd rakd fel tisztán.
Nem használom Xfce-t, így ennyire futja most😊
[merlinw.org]
A nem LTS-eknek mint a 9.10 csak egy évig él a szoftverforrásuk.
LTS kiadások: 6.06, 8.04, 10.04. Ubuntunál mindig a legfrissebb stabil csomagokat kapod akármelyik még aktív kiadást használod.
Használhatsz nem LTS-t is szerverre, csak hát nem olyan kényelmes rendszert frissíteni egy jól mûködõ bevált szerveren😊 Az LTS-LTS frissítésre is jobban odafigyelnek, tehát 8.04-rõl 10.04-re problémamentesebb a dolog mint pl 9.10-rõl. Persze ez mind alkalmazás és személyfüggõ.
64bites rendszerhez logikusan a 64-es csomagokat fogja lehúzni a csomagkezelõ. Ezt apt/dpkg a kernelinfo alapján végzi, nem kell foglalkozni vele.
64-es szervert csak akkor nem ajánlom, ha video streaming-et, vagy játékszervert szeretnél üzemeltetni. Webszerverre mehet, bár oda meg felesleges, hacsak nem egy "ezer" processzoros gépállatra teszed és iwiw szintû adatbázisokat szeretnél használni.
[merlinw.org]
Most frissítettem koalára, és meg kell mondjam, 10 perc alatt lett tele a tököm vele.
A legfontosabb problémám az, hogy xfce-be nem tudok bejelentkezni. Bejelentkezés -> user kiválaszt -> alul xfce folyamat kiválaszt -> jelszó beír -> Bejelentkezés -> ???!?!?!?
Tudtok valami okosat mondani erre?
Annyi viszont tetszik benne, hogy ezt a topikot meg tudtam nyitni anélkül, hogy egybõl lerohadt volna a gép 😛
Az LTS-ben a csomagok régebbiek, mint az újabb verzióban? Szerver szempontból lényeges, a desktop alkalmazások erre nem kerülnének fel.
A 64 bites szerver alatt futó Apache 64 bitre van fordítva alapból, vagy a 32 bitest kapom, ha csomagból teszem fel?
A support vége azt jelenti, hogy nem lesz hozzá frissítés a megadott dátum után?
[merlinw.org]
[merlinw.org]
2.: zenére Exaile + Context plugin, Banshee || videóra VLC egyértelmûen, esetleg KMPlayer
3.: lásd a #4356 kommentet
- MSN és Skypera csatlakozó program
- Jobb zenelejátszó, videólejátszó
- Valami Total Commander szerû program