11431
Ubuntu Linux
-
#5853 a nyelvet hol tudom beállítani meg letölteni ami kell hozzá mert net baszakodásánál az megszakadt -
#5852 na minden fasza az a bajom h van egy wifi vevő csatlakoztatva amit elvileg fel is ismert de nemtom hol kell keresni vele a hálozatot illetve miket állítsak be rajta. egy kis segitség jól jönne -
#5851 na eddig minden rendben van...remélem minden zsír lesz
abban a gépben vmi régebbi asus kártya van amin crysis elment csak azért mondom h legyen viszonyitási alap azon is bekapcsolthatom majd az effekteknél az extrát? -
#5850 okés köszi
és ez mire jó vagy mikor lesz jelentősége? -
#5849 azt állítsd /-re
Amúgy épp ezt akartam írni, a csatolási pontot. -
#5848 úgy csinálom ahogy leirtad eddig jó csak a c-re megy majd de vmi csatolási pontot meg kell adni? és az mire jó amugy? -
#5847 nincsmit
esetleg itt van ez és ez a link
előbbin még video is van, magyarul :) -
#5846 nagyon szépen köszönöm
bocs a láma kérdésekért -
#5845 berakod a telepítő cd -t, beállítod a biosban, hogy cd -ről bootoljon, elindul a telepítő live cd része, ez egy kis idő
ha bejött, az asztalon lesz egy ikon hogy ubuntu telepítése, duplaklikk, tovább, tovább, stb.
az egyik kérdés itt az lesz, hogy hova telepítse az ubuntu -t, itt nem azt kell nyomni hogy az egész lemezt használja, hanem a haladó módot kell választani, ahol te adod meg hogy mit hova... itt kiválasztod azt a partíciót (c meghajtó) amin az xp van, majd nyomsz rá egy törlést, és kiválasztod hogy ext3 v. ext4 filerendszer legyen (esetleg a formázandó -t pipáld be erre a partícióra, de sztem be fogja magától)
ezzel meg is vagy, ha kész a telepítés, látszani fog a másik partíció és a tartalmát is el fogod érni ubuntu alatt -
#5844 sziasztok!
édesapám gépére szeretném felrakni normálisan a linuxot.
na most: ott van egy c és d meghajtó a cről amin az xp van minden doc ilyesmi fájlt tehát minden dokumentumot átraktam d-re szóval a c csak a linuxé lenne. ezt h tudom megoldani h oda települjön és CSAK a C-t formázza a d-hez ne nyuljon? és igy akkor fogom látni a D-n lévő dolgokat is? -
#5843 Linuxon belül? Szerintem úgy sehogy. Csak normál telepítés esetén látod a windowsos particiókat.
Többiek: Ha nincs igazam, szóljatok, Wubi-ban nem vagyok annyira képben. -
#5842 Ajánlott telepíteni őket. 2-3 naponta nyomsz egy frissítést, és annyi. Itt a "security update" tulajdonképpen a rendszer és az alkalmazások frissítése. Tehát benne vannak a videólejátszók, bugok, hibák, stb-k. Linuxon nem töltesz (szó szerint) le új verziót a porgramokból, hanem ezekkel a frissítésekkel települnek a patch-ek, új kiadások.
Tehát érdemes frissítgetni. Annak meg örülni kell, hogy sűrűn jönnek, mert ez azt jelenti, hogy foglalkoznak vele, nem úgy mint windows-nál a havi 1-2 biztonsági frissítésneknevezett izé. -
#5841 sziasztok
mivel én az ubuntut windowson belül raktam fel kiprobálásra most nem látom a többi fájlomat videók stb
ezeket hol tudnám elérni? -
#5840 Már az 5. "important security update" jön. De ugye nem muszály ezeket folyton telepíteni, én egyelőre megvagyok így, meg vírustól sem kell tartani, akkor meg minek? -
#5839 vmi compiz kell neki...-fusion meg ilyesmiket ir ki -
#5838 megvan -
#5837 nem baj. -
#5836 szoftverközpontbol szedtem le az nem baj? -
#5835 Ööö telepítetted?
Alt+F2, és írd be awn -
#5834 nincs ott semmi -
#5833 Kellékekben keresd Avant Window Navigator néven. -
#5832 nem tudom elinditani az AWN-t mert nem találom sehol a "startmenüben" :D
a colour schemeket hogy tudom felrakni? -
#5831 Jobb felül AWN van, amit ajánlottam az előbb. :) Az én kinézetem leginkább saját magam által módosított témákból áll, ha érdekel, akkor holnap ikonokkal és mindennel együtt felrakom valahova. Addig szerintem nézegesd az oldalt. :P -
#5830 Ez a qbittorrent jónak tűnik, holnap megnézem részletesebben. Köszi az ajánlást. :) -
#5829 szabad megkérdeznem h neked melyik colour schemes van fent és hogyan kell feltelepiteni illetve jobb felül mi az a dock? egy videóban láttam a chrome topikbol -
#5828 Szerintem sehogy, felejtsd el. Bugos, ronda, orientálatlan elrendezés és beállítások. Jó cucc lesz belőle, de még várni kell vele. Videolejátszók sem igazán szeretik a kis OpenGL-es partizánakcióit.
Helyette: AWN - Avant Window Navigator
ui.: a friss verzióban, ami még nem hivatalos, már sokkal okosabb lett, de alapjáraton is lehet, hogy fele annyira okos mint a Cairo-Dock, de cserébe stabil, gyors. -
#5827 2007-es videó, amikor a projectet megreformálták, ez egy előzetes videó volt akkor az új fejlesztésekről. -
#5826 cairo dockot is megtalálom szoftverközpontban vagy azt hogyan telepitsem?
-
#5825 Compiz: OpenGL ablakkezelő. Tehermentesíti a gépet, a proci helyett a VGA-t használja a megjelenítésre, ami sokkal takarékosabb és teljesítménykímélőbb. Gyakorlatilag olyan, mint Windows-on az Aero, csak ez legalább működik is a tehermentesítés szempontjából. Illetve rengeteg beépülő dolgot lehet használni, animációkat választhatsz, megváltozik tőle a munkaasztalok kezelése, az ablak/alkalmazásváltó, stb. A beállítások és lehetőségek szinte végtelenek.
Stílusok:
- GTK: az alkalmazások layerezése, tehát az ablakban megjelenő tartalmak kinézete.
- Metacity: az ablakok kerete
- GDM és XSplash: bejelentkező képernyő és rendszerindítás kinézete
A többi egyértelmű. Ikonok, hangok, háttérképek, stb..
Telepítés: letöltöd őket, majd felül a menüben Rendszer -> Beállítások -> Megjelenés. Itt telepítheted őket és váltogathatsz közöttük. Itt tudod az utolsó fülön is aktiválni a Compiz-t. Illetve Rendszer -> Admin -> Synaptic csomagkezelőben töltsd le a "CSSM" (Compizconfig Settings Manager) csomagot, ebben tudod testreszabni a Compiz működését. -
#5824 lenne egy olyan kérdésem mi az a compiz és mire jó
vmint h gnome-look.org-n hova menjek ha visual stlyet szeretnék és azt h telepitsem fel? -
#5823 Lassan indul, nem igazán reszponzív a felülete, az egész egy elhízott monstrum. Szóval valamilyen szinten osztom a véleményed, bár én már egy teljesen más kiadást használok belőle, aminek a stabilitásával nincs gond, bugokat sem igazán fedeztem fel, csak ezt a lassú dolgot. Az a baj, hogy használnék mást, de nincs, nekem a Vuze legutóbb ugyan olyan lassú szar Java-s program volt, mint a többi. Ami egy 500MB-os adatot fél óráig 100% procihasználat mellett ellenőrzött be. Azóta már lehet jobb lett.
Nekem még egy Transmission is megtenné, ha a Linuxos verzió legalább olyan igényes lenne, mint az OSX kiadás. Mellesleg a Transmisson szerintem egy rendkívül fejlett cuccos, úgyértem jól működik, elég sokat is tud (csak minimalista a felület) és nem utolsó sorban PICIKE. Szóval ők tudnak programot írni, nem egy elhízott valami, rendkívül gyorsan indul, gyorsan működik, alig eszik erőforrást, de mégis hatékony. A Deluge leginkább olyan mint egy Firefox, nem egy buta böngésző, sőt, elég fejlett, de lassú mint a dög, és nem is a legstabilabb. -
#5822 gudnájt -
#5821 valóban lassú a deluge (mármint maga a program), cserébe piszokgyorsan tölt, nagyon jó a titkosítása
plugin dolgot nem használtam így nem tudok nyilatkozni róla :) -
#5820 Oké, ez már ízlés kérdése:) -
#5819 jaja, jól mondják előttem, deluge :) -
#5818 Áhh Deluge botrányos...lassú, fagy, bugos a pluginkezelése (mondjuk ez lehet csak engem zavar, mert rss-ből "automatikus sorozatöltök")
Hozzáteszem, tavaly nyáron láttam utoljára, csodák történhetnek.
Azureus sokat eszik, de stabil mióta vuze lett belőle. Klasszikus skinnel még gyors is:) qbittorrent is jó lesz csak amilyen gyorsan indult, annak a fejlesztése is lelassult. -
#5817 igy van...már közbe megnéztem köszönöm
-
#5816 Talán csak HD filmekre jellemző (legalábbis úgy vettem észre), de tekeréskor szétesik a kép és kell vagy 5-10 mp mire kitisztul, illetve sokszor elmegy a hang. Valamikor visszajön, valamikor nem. Szünet vagy teljes újraindítás után is néma marad. Csak az segít, ha bezárom a programot (ha több példány van, akkor az összeset) és teljesen újraindítom. Nem működik benne a hang, kép, felirat eltolás, pedig már több éve ott díszeleg és az OSD szerint át is állítja. Amikor friss volt a Karmic nem tudta inaktiválni a képernyővédőt, stb... -
#5815 + Deluge
redmonk: még reggel leveleztünk (ha jól emlékszem Te voltál), olvasd el az első levelet, szó szerint így írtam, hogy "Deluge - uTorrenthez hasonló, okosabb fajta torrent kliens" -
#5814 Újév körül jött frissítés amiben jobb DVD és DVD menü kezelést hoztak be. Nekem az a nagy bajom az egésszel, hogy primitív a felülete. Tudom, hogy nagyon okos kis program, tudom, hogy rengeteg beállítást lehet használni, DE nincs hozzá normális GUI. Leginkább az zavar, hogy külön ablakban vannak a kezelőszervek és a videó lejátszása. Ezért az SMPlayer egy egész jó kis dolog, de úgy vettem észre, hogy a használata mellett keletkezik pár anomália.