Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
heyho : D
melyik gadgetet ajánljátok ubuntuhoz ? : D
melyik gadgetet ajánljátok ubuntuhoz ? : D
I understand now. Even if i must take the devil\'s fruit, I must gain power. I\'am an avenger...
khm, sry
de úgy néz ki, hogy csak ebbe a topikba kell írjak, hogy megleljem a megoldást... magic topic 😄
szóval tényel az opengl volt a ludas 😊 két megoldás is van
1. vlc beállításokban a video output -ot opengl -re rakni (ilyenkor nálam a hd filmek picit akadoztak... bár mit lehet várni egy integrált mobile vgatól 😊 (opengl nélkül jók a hd videók) )
2. opengl nélkül indítom a cairo dock -ot (cairo-dock -c) és voilá, visszarakhatom a video outputon defaultra és minden úgy megy ahogy kell
de úgy néz ki, hogy csak ebbe a topikba kell írjak, hogy megleljem a megoldást... magic topic 😄
szóval tényel az opengl volt a ludas 😊 két megoldás is van
1. vlc beállításokban a video output -ot opengl -re rakni (ilyenkor nálam a hd filmek picit akadoztak... bár mit lehet várni egy integrált mobile vgatól 😊 (opengl nélkül jók a hd videók) )
2. opengl nélkül indítom a cairo dock -ot (cairo-dock -c) és voilá, visszarakhatom a video outputon defaultra és minden úgy megy ahogy kell
Bazinga!
help 😊
felraktam a cairo dock -ot, opengl verzió, minden király...
viszont azóta se a vlc sem az (s)mplayer nem hajlandó lejátszani a videokat... vagyis elindulnak, jobb esetben, de csak hang van, kép nincs... ablakméretben transzparent a lejátszó ablak, fullképernyõre rakva pedig fekete az egész
ez vmi bug, vagy beállítás kérdése? az opengl miatt lenne?
felraktam a cairo dock -ot, opengl verzió, minden király...
viszont azóta se a vlc sem az (s)mplayer nem hajlandó lejátszani a videokat... vagyis elindulnak, jobb esetben, de csak hang van, kép nincs... ablakméretben transzparent a lejátszó ablak, fullképernyõre rakva pedig fekete az egész
ez vmi bug, vagy beállítás kérdése? az opengl miatt lenne?
Bazinga!
Igen úgy is lehet (--purge paraméterrel a beállításokat és a többi szemetet is törli), de ott a grafikus szoftvercenter a menüben és a Synaptic csomagkezelõ is a rendszer/adminisztráció menüben. A parancsokat meg onnan tudjuk, hogy elolvastuk többek között az alapokat. Mint már említettem a topik fejlécében a /home/documents menüpont. Olvass.
Valamint a terminálban használd a TAB billentyût, illetve minden parancsnak van manual-ja, pl.: man apt-get
Komolyan. Olvasd el a doksikat. Egy idõ után nem fogunk válaszolni azokra a kérdésekre, amelyek a linux alapok elsõ bekezdésében szerepelnek...
Valamint a terminálban használd a TAB billentyût, illetve minden parancsnak van manual-ja, pl.: man apt-get
Komolyan. Olvasd el a doksikat. Egy idõ után nem fogunk válaszolni azokra a kérdésekre, amelyek a linux alapok elsõ bekezdésében szerepelnek...
[merlinw.org]
na most sikerült magamtól letörölni az operát.: sudo apt-get remove opera. mindent így kell?
hogy tudom letörölni az operát? 😊 de am ti honnan tudjátok hogy mit kell írni a terminálba? hogy minek mi a parancsa? pl programot hogy kell letörölni vagy telepíteni a terminállal?de az elsõdleges kérdés hogy hogy tudnám letörölni az operát?😄
maradok én a Chrome-nál. rájöttem hogy csak a netem lassult be 😊 ez a legfaszább ( attól még a firefoxot is szeretem😊)nem is kell más 😊
Thank you very much MerlinW. You helped a lot.😊 I am going to try the Opera.What do you think is it good?fast?
Mozilla, Chrome, Opera, Safari, IE az öt nagy böngészõ. A többivel nem érdemes foglalkozni. IE-vel csak ha webfejlesztesz, Safari is jó, de abból nincs Linuxos. KDE-s Konqeror a FF nagyapja, Gnome-os Nautilust meg nem nevezhetjük böngészõnek😊 Tehát ennyi.
[merlinw.org]
😊 a mozillán és a chrome-on kívül milyen jó böngészõt ismertek még amit érdemes kipróbálni?😊
Pffff😄 IExplorert minden platformon távolról kerülni😊 Még szerencse, hogy csak egy rendszeren van😊
[merlinw.org]
akkor ok mert a myvip kínálgatja mindig és már annyiszor láttam hogy gondoltam megkérdezem miújság van vele 😊 de akkor felejtõs.
ie ubuntun? 😊 meg lennék lepve ha hivatalos lenne ubuntus (vagy egyáltalán linuxos) verzió
wineolgatni meg felesleges, pláne egy internet explorer miatt
használj firefox -ot, annál megfelelõbb nincs 😊
wineolgatni meg felesleges, pláne egy internet explorer miatt
használj firefox -ot, annál megfelelõbb nincs 😊
Bazinga!
és van valakinek véleménye az internet explorer 8 ról? jó? bocsi de a legmegfelelõbb böngészõt keresem.😊
😊
ja és miért van az hogy lassul a Chrome? elõször még hú de gyors most meg egyre lassul.😞
hogy oldottad meg mert nekem is csinált ilyet és nem tudom miért.
Topik fejléc => /home/documents => linux alapok, szabilinux, ubuntu doksikat olvasd ki és gyere vissza😊
[merlinw.org]
áhh, sikerült megoldani, idõvel csak belejövök a Linux használatába, még annyire új 😊
úgy sem fut, behozza ekkor is a böngészõt vagy valami böngészõ szerût és most is ugyanazt csinálja, mintha a karakterkódolás nem volna megfelelõ, de akármelyik karakterkódot is választom, egyik se megy.
kössz, azt hiszem találtam is egy ilyen fórumot, ahol foglalkoznak a problémával 😊
próbálj meg ráguglizni a wlan kártyád nevére + ubuntu párosra, hátha
esetleg linuxforum.hu -n vagy ubuntu.hu fórum részén keress rá, hátha vkinek már volt dolga ilyen kártyával
esetleg linuxforum.hu -n vagy ubuntu.hu fórum részén keress rá, hátha vkinek már volt dolga ilyen kártyával
Bazinga!
meg amit leszedek és sh kiterjesztésû, avval mit kell csinálni?
windows alatt ugyanez exe volt és installálni lehetett, de linux alatt, huhh, hát nem tudom mi az az sh kiterjesztés, böngészõt akarja megnyitni de semmit se hoz be
windows alatt ugyanez exe volt és installálni lehetett, de linux alatt, huhh, hát nem tudom mi az az sh kiterjesztés, böngészõt akarja megnyitni de semmit se hoz be
Sziasztok!
Megvan életem elsõ Linux telepítése (Ubuntu 9.10) de a WLAN nem mûkszik (laptopom van).
Dell wireless 1490 dual-band wlan minicard rec 5.8 a kártya, de a driver ahogy láttam only windows...
Nagyon új vagyok még Linuxilag, tudnátok segíteni megcsinálni ötltetekkel?
Kössz
Üdv
Ádám
Megvan életem elsõ Linux telepítése (Ubuntu 9.10) de a WLAN nem mûkszik (laptopom van).
Dell wireless 1490 dual-band wlan minicard rec 5.8 a kártya, de a driver ahogy láttam only windows...
Nagyon új vagyok még Linuxilag, tudnátok segíteni megcsinálni ötltetekkel?
Kössz
Üdv
Ádám
ya értem. deha kde akkor egybõl amarok 😄 az nkm ijen fav 😄 gnomera is raknám hanem rakna fel még kdes packokat az a fos :|
http://loal.atw.hu
Amarok is jó cucc, igényes, szeretem, de azért zenére elég jó alternatíva az Exaile, Banshee, amik natív GTK-ra épülnek. Ebben a kategóriában Gnome alatt nem igazán éreztem, hogy bármilyen hátrányom lenne.
amarokot megse emlitetted.. 😄 yó lehet én vagyok vle az elfogult de.. az eszméletlen.
http://loal.atw.hu
Ez nyilván csak egy elõzetes vélemény, de eddig nagyon pozitív. Eléggé ösztönzõen hat, hogy egy fejlettebb környezetrõl van szó*, a QT fejlesztése is gyors, a KDE is tényleg nagy iramban halad elõre.
* Lehet mondani, hogy monstrum, nagyobb gépigénnyel, szemetel, akármi, attól még maga a funkcionalitás sokkal gazdagabb és egyelõre gyorsabbnak, kényelmesebbnek is érzem, de ez már szubjektív.
* Lehet mondani, hogy monstrum, nagyobb gépigénnyel, szemetel, akármi, attól még maga a funkcionalitás sokkal gazdagabb és egyelõre gyorsabbnak, kényelmesebbnek is érzem, de ez már szubjektív.
Locations alatt hozzáadtad a kívánt térséget? Illetve asszem kell neki egy restart, vagy ha az nem is, de egy kis idõ míg észhez tér, nekem az állandóan bugzott.
Felnyomtam egy Kubuntu-t. Lehet, hogy marad is véglegesnek. Csak pozitív éltményem van vele. A boot gyorsabbnak tûnik, a bejelentkezés fényévekkel gyorsabb, friss Ubuntu sem volt ilyen gyors. Az tényszerû, hogy a KDE fejlettebb, igényesebb. Ez is szempont volt, minden igényesebb program KDE párti. VLC, Opera, KTorrent, KMail, Krusader, stb. Gnome alatt azért elmondható, hogy nincs igényes filekezelõ, nincs igényes IM kliens, az egyetlen normálisabb torrent kliens, a Deluge meg piszok lassú, az Evolution megintcsak ilyen. (Oké, van ThunderBird, bár kicsit puritán volt az elõzõ sajnos.) Viszont maga a környezet ... eszméletlen. És ezt nem az ilyen számomra hasztalan Plasmoid dolgokra és a csicsára értem. Teljesen új élményt ad. Az egész felület sokkal reszponzívabb, interaktívabb. Sosincs lassulás, a programok megnyitása fénysebességgel történik a Gnome-hoz képest. És most kicsit bajban is vagyok, mert lehet egy friss Ubi Gnome-mal is javítana a régi rendszerem teljesítményéhez képest, de nekem úgy tûnik, hogy ez sokkal gyorsabb, mint egy anno frissen installált Ubi.
Egyetlen dologgal szívtam: pulseaudio. 😄 Minõ irónia, hogy amivel sokan küszködtek és nekem már az elõzõ kiadásokban is gond nélkül ment, most mégis szívtam vele. Bár egy óra alatt sikerült megoldani, ami relatív gyors volt ahhoz képest, hogy a hibajelenségrõl Google semmit sem talált.
ui.: de hogy a csicsához is hozzászóljak (mert minimális szinten, ilyen szolíd OSX szerûen érdekel), jobban meg van csinálva mint Gnome alatt a Compiz, az egész sokkal folyamatosabb, lágyabb, jobban integrálódik, stb. Amúgy ha már integrálódásnál tartunk: a rendszerkomponensek között itt sokkal nagyobb az átjárhatóság, jobban egybe van gyúrva, igazából nekem eddig sokkal jobban tetszik.
Egyetlen dologgal szívtam: pulseaudio. 😄 Minõ irónia, hogy amivel sokan küszködtek és nekem már az elõzõ kiadásokban is gond nélkül ment, most mégis szívtam vele. Bár egy óra alatt sikerült megoldani, ami relatív gyors volt ahhoz képest, hogy a hibajelenségrõl Google semmit sem talált.
ui.: de hogy a csicsához is hozzászóljak (mert minimális szinten, ilyen szolíd OSX szerûen érdekel), jobban meg van csinálva mint Gnome alatt a Compiz, az egész sokkal folyamatosabb, lágyabb, jobban integrálódik, stb. Amúgy ha már integrálódásnál tartunk: a rendszerkomponensek között itt sokkal nagyobb az átjárhatóság, jobban egybe van gyúrva, igazából nekem eddig sokkal jobban tetszik.
csõsztök.azt szeretném kérdezni hogy miért van az hogy az óránál bekapcsolom hogy mutassa a hõmérsékletet meg az idõjárást de nem mutatja.mintha be se kapcsoltam volna.mit csináljak hogy bekapcsoljon?elõre is köszi.
Ha visszateszed õket elvileg menni fog a gui. GDM pusztul el, mikor töltené be az alsa-t.
[merlinw.org]
Nah, eltávolítottam --purge paraméterrel az alsa* -kat és pulse* eltávolítást, mostmár grafikus felület se jön be, csak a konzol 😄 Hamar sikerült lepusztítani 😄
Nah majd reinstall.
Nah majd reinstall.
Azert ez felreertheto, nem a klasszikus instant messanging stilusban vett beszelgeto kliens ez :] Inkabb egyfele email/im/forum hibdid rendszerhez hasonlitanam, de szerintem ez sem fedi a valosagot. Egy kis olvasmany, hogy mi is ez.
Btw. letezik normalis (nem air alapu) kliens hozza linuxra?
Btw. letezik normalis (nem air alapu) kliens hozza linuxra?
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
a keverõkkel kell valamit trükközni, próbáld meg ki és bekapcsolgatni õket.
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Elõre is elnézést a kérdésért, Merlin ha úgy gondolod hogy ez warezolás már, vagy mittomén, vagy nem etikus, akkor kérlek töröld ki a postot.
3 hete kellett a virtualboxba egy xp. Van itthon eredeti cédé (tényleg), de valamiért nem fogadta el a kódot a telepítésnél, ami a tokján volt. Itt az SG-n találtam egy kódot (höhö), amivel telepíteni tudtam, de közölte hogy aktiválásra nem jó, és 30 nap múlva bizony aktiváljam, addig folyamatosan emlékeztetett.
Találtam egy izgalmas registry mókolást, amivel - én azt hittem - elmúlt az igénye az aktiválásra.
Erre most fenyeget ismét, hogy 7 napom van aktiválni.
1)Bunkóságnak tartom, hogy ha egyszer fizettem, akkor nem használhatom
2)valaki tud valami varázsigét arra hogy ne kelljen aktiválni? (egyáltalán minek az?)
3 hete kellett a virtualboxba egy xp. Van itthon eredeti cédé (tényleg), de valamiért nem fogadta el a kódot a telepítésnél, ami a tokján volt. Itt az SG-n találtam egy kódot (höhö), amivel telepíteni tudtam, de közölte hogy aktiválásra nem jó, és 30 nap múlva bizony aktiváljam, addig folyamatosan emlékeztetett.
Találtam egy izgalmas registry mókolást, amivel - én azt hittem - elmúlt az igénye az aktiválásra.
Erre most fenyeget ismét, hogy 7 napom van aktiválni.
1)Bunkóságnak tartom, hogy ha egyszer fizettem, akkor nem használhatom
2)valaki tud valami varázsigét arra hogy ne kelljen aktiválni? (egyáltalán minek az?)
😄
[merlinw.org]
am nekem magyar a chrome-om 😊de nyugi lefordítottam és köszi 😊 ja és körbenéztem de nem elég alaposan😊 igen, arra rájöttem hogy a googleben keres😊