11431
Ubuntu Linux
-
#6013 Egy VGA nem okoz I/O hibát. Semmi köze hozzá. Tuti, hogy a háttértárolókkal lesz valami.
all_generic_ide kapcsoló kipróbálása után mesélj mi történt. Esetleg nézz körül a BIOS-ban is.
"egyszerűen rühellik a linuxok ezt a videókártyát"
Az össze NV kártya támogatott, ha gond lenne akkor sem fagyna a rendszer, hanem kidobna parancssorba. -
#6012 És befagy az alternate-cd is? Esetleg amit MerlinW ajánl a #6008-ban?
Továbbra sem hiszem, hogy a videókártya lenne a baj, hacsak nem hibás. De egy GeForce-al nem szabadna, hogy baja legyen.
A sata vezérlőt használja valami? Ha nem, esetleg tiltsd le. (lehet, hogy már megtetted) -
donatus13 #6011 Ment hdd teszt is de szinte vadi új,annak semmi baja és nem sata:S -
#6010 Várjcsak, a winyó sata? Bár ez lehet, annál régebbi alaplap, de az gond szokott lenni, ha a sata üzemmódja nem "ide" vagy "generic ide" vagy "standard" vagy "compatible" (alaplapfüggő, hogy nevezi), hanem AHCI. A biosban, elvileg az integrated periferials (vagy ennek megfelelő) menüben a sata környékén lehet ezt állítani.
Lehet, hogy ez vakvágány, az ilyesmi csak újabban divat, és inkább laptopoknál...
HDD-teszteket próbáltál? Segíthet az UBCD vagy a GParted disk. -
#6009 Elvileg, ha a lemezellenőrzés végigfutott, az kizárja a lemez és az olvasó hibáját is, nem? -
#6008 Az nem videokártya probléma, hanem HDD lesz. A bootmenüben add meg bootolási paraméterként ezt (a kernel sor végére): all_generic_ide
Ha nem ez a gond, akkor meg a DVD olvasóval van valami. Linux kiírása során pipálj be egy verify opciót. -
donatus13 #6007 Ja meg töltés közben ilyen I/O errort írt dev sector.... utána lévőre már nem emlékszem. -
donatus13 #6006 Próbálkoztam még ezzel azzal,Általában a particionáló töltésekor fagyott ki most ezután ,F6 nál kikapcsoltam a beállításokat és úgy próbálkoztam telepíteni particionáló már bejött :D de utána lefagyott rögtön. -
donatus13 #6005 Nincs semmi ilyesmi:) egyszerűen rühellik a linuxok ezt a videókártyát , egyik sem működik:(( -
#6004 fura, mert ezzel a cuccal nem szabadna, hogy gond legyen. Frekvenciatunig nincs rajta, ugye? -
#6003 okés, lényeg hogy most már jó :) -
#6002 Izé, a lent említett szerveren tárolom a "szemeteket", mint az SG cuccok, saját weboldal, tesztalkalmazások:)
Lassan ebbe a vasba is kellene venni legalább egy tápot meg egy HDD-t. Jó cucc a SCSI WD, de 6 év non-stop az 6 év non-stop:) A tápról ne is beszéljünk, már nem is emlékszem mi van benne. Mondjuk szerverterem környezetben, azok bírják sokáig...
Hiába, lustaság, fél egészség -
#6001 Nah, mai para is megvolt... Új kernelt forgattam egy távoli, lassan 6 éves RedHat Enterprise 4-re, upgrade-eltem CentOS-re:) Mármint nem ez volt para, hanem a reboot+enter utáni ping figyelése:) De felébredt hálisten:D Hogy mennyire gyűlölöm a távoli mutatványokat:) -
#6000 ami jelenleg hasonlókat dobál:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: No such file or directory in /var/www/html/ubuntu/mwchat_sql/message.php on line 34
Nem lehet csatlakozni az adatb�¡zishoz!
valahol lerohadt az adatbázis? :D -
donatus13 #5999 Persze,
Amd sempron processor 3000+
1 Gb ram
Nvidia geforce 6800 128 mb ram videokártya
Gigabyte ga k8ns alaplap.
Többi nem tudom mennyire fontos, winchester samsung 320 as meg egy 160 as a rack be de az kivan kapcsolva, -
#5998 Alternate CD-t próbáltad már? Hátha. Ha van még kedved próbálgatni. Elvileg épp az ilyen problémás esetekre találták ki.
A géped konfigurációjáról lehet tudni valamit? -
#5997 elnézést sensei :) -
Pont erre van a chat ott fent.. -
#5995 mit nem értesz :)
a cooler magába a _videokártyába_ van beledugva (mint ahogyan a linkelt képen is látszik) és a videokártya meg nyilván az alaplapra van dugva az apg v. pci v. pcie foglalatba
igen, a vga az alaplaptól kapja az áramot, igen ezzel az árammal pörög a cooler, de maga a kábel nem az alaplapra van dugva hanem a vga -ra -
donatus13 #5994 Lehet azt akarta írni ubuntut akarok futtatni a gépen de még be se kapcsol:D -
#5993 nekemis ijen volt. de ez alaplapra van dugva..
"egészen biztos hogy a gef3 -on az a ventilátor kábel az alaplapra kívánkozik és nem magára a videokártyára? mert nekem volt régen egy gef3ti200 -am, azon is volt cooler, és a kábel magába a videokártyába volt dugva, ilyen kis apró 2 v. 3 tűs "bizbasz"..."
ezt viszont akkor nem értem.. nyilván alaplapra van dugva .. :| wtf akkor? félrebeszélés?
de ez miota ubuntu topig ?:O -
#5992 vhogy így
nem inno3d -m volt, de a cooler csatlakozója pont ilyen volt és pont ugyanígy a vga -ra csatlakozott -
#5991 egészen biztos hogy a gef3 -on az a ventilátor kábel az alaplapra kívánkozik és nem magára a videokártyára? mert nekem volt régen egy gef3ti200 -am, azon is volt cooler, és a kábel magába a videokártyába volt dugva, ilyen kis apró 2 v. 3 tűs "bizbasz"... -
donatus13 #5990 Nem tudom, de én még olyan ventilátort nem láttam gépben ami közvetlen vesz fel áramot az alaplapról,kábelezés nélkül. -
#5989 bocsi,nem ide,,de eszrevettem,ho porog ez a topic
egy msi alaplapon van egy haldoklo gf 4 ti...
van a fiokban egy regi gf 3 ti-m...de ennek a hutoventi zsinorja az alaprapra kivankozik,,,,viszon ezen az alaplapon nem talalom a megfelelo dugaljt ehhez a vezetekhez....lehet a laprol direktbe kapja az aramot a ventije? -
#5988 Ahh, ezt tenyleg nehez lesz nem eszrevenni :D De hogy tovabb kotekedjek, a txt-ben meg mindig Exile szerepel, ez nem a KOTOR2 ;]
#5984: az xfce mellett szerintem erdemes kiprobalni az lxde-t is, szinten eleg jo cucc regebbi gepekre -
#5987 Csináltam neki -
#5986 Amugy erre a listara lehetne valami bazi feltuno link a bannerban szerintem, sokaknak hasznos lehetne :] -
donatus13 #5985 Kösz, szeretem a linuxot csak egyenlőre nem megy a pc-n lefutattam a teszteket minden pöpec ismerős mondta valami init 2 kéne beírnom a terminalba és azt mondták ,hogy nem fog lefagyni mert ,hogy csal ezzel a videókártya szériával csinálja csak, de sajnos a mandriva telepítője live módból lefagy azonnal ha magyarra váltom a telepítő nyelvet, lehet megpróbálom angolul. -
#5984 eddig nekem is a gnome tetszik legjobban, van még Xcfe, az a Xubuntu, gyengébb gépekre jó. meg persze még millió fajta amit telepíthetsz az ubuntura. -
#5983 Máshogy néznek ki, más alkalmazások vannak bennük, (Gnome GTK, KDE QT rendszerű), ugyanakkor mindkettőn megy minden. Dióhéjban mindkettő egy GUI a linuxra. Azt használod amelyik szimpatikusabb.
Ubuntuban ugye a Gnome van, Kubuntuban a KDE. KDE csilivili, én nem szeretem, Gnome letisztultabb, egyszerűbb. Ízlés kérdése. -
donatus13 #5982 KDE és a GNOME között mi a különbség ? ezt pl majd feldobhatnád oda is mert én pl nem tudom annyira:D -
#5981 Igen, lesz KDE:) De az majd a végén, ha kész az oldal. A háttérkép cserélgetés is majd akkor.
Ablakkezelés kész, a méretezést még meglátom. Felhasználókezelést összedobom, aztán jöhet az admin kódolása, és mehet a tartalom és a buli. Kész lesz ez márciusig, nem aggódom:) Aki szeretne majd aktívan közreműködni, az szép lassan kezdje összeszedni a gondolatait, esetleges cikkeket küldheti levélben.
Ja és az ötleteket is várom, bár Abilityt ismervén emiatt sem kell aggódnom:)
A többnyelvűséget még ki kell találnom, nem okos mixelni, valószínűleg külön adatbázist kap az angol (és amire majd igény lesz), így gyakorlatilag "több" külön tartalommal rendelkező oldal lesz. Majd meglátjuk. -
#5980 Elnézését kérem főnökasszony:D -
#5979 Ehhez csak annyit fuznek hozza, hogy nem Exile, hanem Exaile ;] -
#5978 ahahah :DD:D_D -
#5977 :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
ne mondd neki, mer "bolond" és megcsinálja... :D:D:D -
#5976 remélem gnome és kde köztis lehet majd választani loginkor :DDDD_::D -
#5975 nem nem. te állat vagy :D
ijennek nekiállni bazzeg:D durva. :D (y) -
#5974 Ez még csak (X)HTML/CSS/JS. Szerveroldalon PHP+PostgreSQL vagy MySQL, azt még meglátom.
A mozgatható ablak JS (DHTML) igen.
Következő lépés a futásidejű ablakkreálás/pusztítás lesz. Azzal gyakorlatilag kész a GUI, jöhet a valódi kódolás:) Szerveroldali programozó vagyok, tököm tele van ezzel a millió soros CSS tengerrel:)