Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
2. szükséges ez:
ha x86 (32 bites rendszert telepítesz)
http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/linux64-radeon-prer200.aspx
ha 64 bitest akkor ez:
http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/linux64-radeon-prer200.aspx
3.firefox, gedit vagy openoffice, brasero, vlc, rhythmbox, van alapból tömörítõ vagy a rar tölthetõ, vírusvédelem nem kell, pidginnel helyettesíthetõ, de amiket írtam a legismertebbek vannak ezeknek alternatív megoldásai, ha egyik nem tetszik. pl pidgin helyett sokan az aMSN javasolják, vagy rhythmbox helyett amarok vagy más, de te is kitapasztalhatod majd.
4. játékok a legbonyolultabb kérdés, és kezdetekben nem ajánlom hogy játékok futtatásával kezd, de itt van az én tapasztalatom.
elsõ követelmény egy erõsebb gép, hogy szépen fussonak a dolgok. ha egyszerûbb játék virtual box alatti windowson is mehet akár, de legjobb megoldás a wine. wineval csak egy baj van, sokat kell állítgatni és tapasztalni, még nekem sem megy rendesen. Live for Speedet egyszer valahogy megoldottam googlezással ment is jól, csak kevés volt az FPS, igaz a gépem sem valami erõs masina.
Szerencsére gondoltak a kezdõkre és a winehoz készítettek mondjuk úgy kiegészítõ programot mint pl a PlayOnLinux, amivel elõre beállított filok vannak, meghatározott játékok pár klikkel feltehetõek. de ha nincs a játék a listában akkor szopóka. egyszerûbb lenne a válasz ha felsorolnád mivel játszanál, de mégegyszer említem ez a legnehezebben megoldható.
A következõkben szeretnék segítséget kérni.
Arra gondoltam, hogy (mivel a Windows XP elég gyakorta idegesít fel), kipróbálnám a Linux valamely verzióját.
Kérdéseim a következõk (nem igazán vagyok otthon Linuxban, ezért igen amatõr kérdések is lesznek):
1. Mely verziót érdemes használni, van-e magyar nyelvû?
2. Szükséges-e, és ha igen milyen illesztõprogramokat, drivereket kell hozzá beszereznem? (a gép: Asrock K7S8X alaplap, AMD Athlon XP 2600+ Barton processzor, 1 GB RAM, 40+80 GB winchester, ATi Radeon 9200 SE 128 MB videokártya, Pioneer DVD-író).
3. Milyen programokkal megoldhatóak a következõ mûveletek: webböngészés, szövegszerkesztés, cd/dvd-írás, filmezés, zenehallgatás, tömörítés, vírusvédelem, és a többi gyakran használt programot mivel helyettesíthetõ (pl. messenger)? Úgy tudom, hogy a Firefox, Avast pl. vannak linuxos kiadásban is.
4. Mi a helyzet a játékokkal? Milyen játékok vannak Linuxra, és mely Windowsos játékok futtathatók Linux alatt. És hogyan?
Még egyszer elnézést az esetleg túl bárgyú kérdésekért, és elõre is köszönöm a válaszaitokat!
Hajrá Magyarország!
elvileg kéne legyen olyan hogy megjegyezze a jelszót partíció csatolásnál. ilyen kis checkboxot keress
az lenne kérdésem h szoftver hozzá adós cuccban van egy olyan dolog h "Ubuntu korlátozott extrák" ezt érdemes telepíteni? vagy egyáltalán ez mire jó?
I understand now. Even if i must take the devil\'s fruit, I must gain power. I\'am an avenger...
Ezt a bétát nem tudtam feltelepíteni, mert 64 bites verzióm van, de volt ott egy 64 bites forma, azt megnézem.
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
A Windows-os programok 99%-ra van alternatíva.
[merlinw.org]
Nekem egyébként így néz ki a partícióelosztásom:
/
/boot
/home
/root
/usr
/var
swap
[merlinw.org]
alaplai integrált valmim van asszem
I understand now. Even if i must take the devil\'s fruit, I must gain power. I\'am an avenger...
Vásároltam egy asus laptopot, és még nincs rajta semmi, csak Red Flag linux. TErmészetesen Ubuntu fog majd rámenni, meg win.
Viszont mielõtt ujratelepíteném, szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet Rábírni a REd flag linuxot a grafikus felületre.
UGyanis, amikor bejelentkezek, akkor csak konzolos mód van, és neten láttam, hogy grafikus felülete is van.
köszönöm
ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!
[merlinw.org]
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
pl.: nézek egy youtube-videót, és néha nem lehe tleállítani, smemi gombra nem reagál....k*rva idegesítõ...már újretelepítettem a flasht, de nem tudom mi a gáz..
(nem csak a youtube szar)
asszem túl vagyok elsõ Ubuntu telepítésemen és fut megy minden normálisan 😊
Miután Linuxon kevés maintream játék van, nem feltétlenül kell naprakész driver-eket használni, fõleg most hogy az Ubuntus zárt is stabilan mûködik.
Még annyit, hogy a "lag"-ot okozhatja az is, ha simán telepíted a meghajtót és nem forgattatod a telepítõvel Ubuntu kernel alá (van rá opció a custom install-nál, illetve a script amit írtam az is így csinálja).
[merlinw.org]
[merlinw.org]
http://ss64.com/bash/crontab.html
és még sok leírás vna google-n. simán beállitható minden. beállithatod hogy játszon le egy zenét (alarm) vagy kapcsolja ki a gépet stb.
http://loal.atw.hu