11431
Ubuntu Linux
  • Ability
    Na tárgytalan, kigoogliztam. Csak közben ezer másik dolgot is csinálok aztán kihagy az agyam. :/
  • Ability
    Azt még írd már le légyszi, hogy mituán adok mindennek jelszót hogyan érem el a phpmyadmin-t? Mert nem enged be, Apache fut, homeban levő webszerveres mappámat elérem, megy minden, de a phpmyadmin nem. Próbáltam a nobody, root, xampp és saját felhasználónevem, de nem enged be az XAMPP menüjébe sem. A phpmyadmin meg nyitva volt, de szerinte nem vagyok hitelesítve, ami gondolom megjavulna, ha legalább az XAMPP lokál felületére be tudnék lépni.
  • Ability
    Múkodik, király kis cuccos, köszi szépen! (L)
  • Ability
    Nem gondoltam semmire, nem foglalkoztam még ilyennel. Viszont köszi a tippet, ránézek. (Y)
  • zeli
    Nem a xampp-ra gondolsz?
    Ilyen Apache cuccos, csak be van állítgatva, csak indítani kell..
  • Ability
    Merlin vagy valaki: van valamilyen egyszerű módja annak, hogy lokálban tudjak használni PHP fordítót és MySQL-t? Még régen a repón láttam hogy vannak csomagok, azt hittem valami instant pakk, felraktam, aztán az ilyen 20. felugró konfigurációs ablaknál meguntam, és azt sem tudom jól csináltam-e. :D Nem kellene semmi extra, nem fogok szervert üzemeltetni, csak tesztelni szeretnék lokálban. Valami ilyen párkattintással települős és rögtön használható megoldás kellene.

Köszi előre is!
  • mumpic
    Anyám, borogass.
  • zeli
    restart ?:D
  • mumpic
    mi az a resi?
  • tomasz18
    Nah sziasztok...Hát megcsináltam azt amit leírtál egy csomó ideig töltögetett a terminal egy idő után kidobta h resi?? vártmam még 1 kicsit azt rányomtam de valamit elszúrt...most újra felraktam a rendszert..3-4resi után is van netem..ezt nem értem...
    viszont a win7emre nem took bebootlni nem találja meg a winyókat :S
  • zeli
    http://windows.kde.org/
  • Cat 02 #6404
    Valahogy lehet egyszerűen linuxos cuccokat windows alá telepíteni ? (KDE kéne neki)
  • MerlinW
    Mert egy pár napja nem él a Google repo, csak a PPA-s Chromium. Gondolom majd javítják, vagy nem tudom.
  • zeli
    Miért lehet az, hogyha a Google repót hozzáadom a forrásokhoz, akkor az update egyrészt pár csomagot nem tud letölteni, és 1 sec alatt elugrik 99%-ig, utána meg 10 perc mire végez....
    (ha kiveszem, akkor minden gond nélkül végigfut 1 sec alatt...)
  • tomasz18
    meek megcsinom
  • tomasz18
    win 7 en vagyok most fent arról írok..meg telóról léptem fel..
  • MerlinW
    Elvileg nem, ahogy olvasom ez csak a jelenlegi network manager hibája és többnyire csak Diginetnél fordul elő (azt fogod frissíteni a trunk tárolóból a lenti lépések segíségével). Mondjuk furcsa, hogy egyszer van net, aztán hirtelen nincs.
  • tomasz18
    látom kiegészítetted...az előzőt láttam,felbuzdulva léptem liuxra terminalba beirtam a dolgokat de semmi..lefűrdök és utánna megcsinálom ezt amit írtál remélem működni fog..
    -Ez mindig problémám lesz?
  • MerlinW
    Menü, rendszer, adminisztráció, szoftverforrások
    1. fül: első négy legyen bepipálva
    2. fül: mind legyen bepipálva
    3. fül: első négy legyen bepipálva
    Kilépés, frissítés

Terminál:
    sudo add-apt-repository ppa:network-manager/trunk
    sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade
    sudo reboot

Ha nincs net, ismét sudo pppoeconf
  • tomasz18
    Van egy nagy problémám restart után elment a netem nincs internet kapcsolatom a sudo pppoecont al lőttem be, de újra beírtam és nem jött vissza...Digim van dinamikus ip-vel.. mi lehet a gond?!
  • zeli
    Na, akkor okés. Azt hittem én vagyok a béna.
  • MerlinW
    Valóban nincs hozzá. Gondolom, miután FF 3.6 csak Lucidban lesz hivatalosan, így a fordítás is a megjelenés környékén várható.
  • zeli
    Írd így, sztem egyszerűbb:
    cd ~/Asztal
    (figyelj, hogy nagy a-val írd!)
  • zeli
    Hát akkor marad így. :)
  • MerlinW
    Lehet, hogy még nincs hozzá fordítás, nem tudom, angolul használom. Mondjuk az az 5 menüpont csak nem okoz problémát:D
  • zeli
    Feltolta a 3.6-ost, de átállította angolra a nyelvét. Az Istennek se találom, hogy lehetne visszaállítani. Az addonsban a magyar nyelvnél azt írja, hogy nem kompatíbilis ezzel a a verzióval.

A chromiumnál megtaláltam, de a Synapticban nem találok firefoxhoz language extension-t.
  • MerlinW
    Egyébként csinálhatod grafikus felületen is:

Alt+F2 - beírod: gksudo nautilus
    Asztal könyvtárig elkattintgatsz, jobb klikk a driver-en, tulajdonságok, majd bepipálod a futtatás attributumot, mint Windows alatt, majd duplaklikk az ikonon.

Azért írtam a terminálos megoldást, mert érdemes megtanulni a használatát, sokmindent csak azzal lehet megoldani, illetve idővel gyorsabb is vele a "munka".
  • MerlinW
    Asztal nem asztal. Kis/nagybetű érzékeny a Linux, minden esetben.
    Ha nem találsz valamit, használd az ls parancsot és mindent látni fogsz:)

Későn születtél, hiányoznak a DOS-os tapasztalatok:)
  • tomasz18
    Nem abbana könyvtárban vagyok ahol kellene..:S de a cd/home/asztal parancsot nem veszi kiírja h nincs ilyen könyvtár v fájl..
  • MerlinW
    Oké. Terminál megnyit.

cd /home/felhasználóneved/Asztal (ha angolul használod akkor Desktop)
    ls (könyvtár tartalmának talistázása)
    chmod +x ati-driver-installer-10-2-x86.x86_64.run
    sudo ./ati-driver-installer-10-2-x86.x86_64.run
    sudo reboot
  • tomasz18
    operandus probléma megoldódott az asztalon vana files de azt írja rá h nincs ilyen fájl...
  • tomasz18
    bocsi h bénázok:S csak nagyon új ez nekem :S
  • tomasz18
    letöltöttem a drivert,terminalba beírtam h chmod + ati-driver-installer-10-2-x86.x86_64.run és kiírta hogy az operandusa hiányzik :S
  • MerlinW
    Ez nem volt válasz a kérdésemre, telepítsd fel azt amit linkeltem, úgy ahogy a #6370-ben írtam.

Ha azután is ott az AMD jel, akkor az egy ismert driver hiba az 5000-es kártyáknál, telepíts egy 10.1-es drivert.

Vagy, ha a vízjel ellenére minden szép és jó, akkor eltűntetheted a vízjelet a 10.3-as verzió megjelenéséig:
    [courier]
    #!/bin/sh
    DRIVER=/usr/lib/xorg/modules/drivers/fglrx_drv.so
    for x in $(objdump -d $DRIVER|awk '/call/&&/EnableLogo/{print "\\x"$2"\\x"$3"\\x"$4"\\x"$5"\\x"$6
    }'); do
    echo found $x
    sed -i "s/$x/\x90\x90\x90\x90\x90/g" $DRIVER
    done
    [courier]

Ezt elmeted egy text fájlba, majd ugyanúgy futtatod, ahogy lent a driver-nél írtam (chmod +x fájlnév, sudo ./fájlnév). Restart és elvileg eltűnik a vízjel.
  • tomasz18
    ati catalystot feltette autómatán ..
  • MerlinW
    Hmm ezt telepítetted?
  • tomasz18
    Bocsi h ennyit kérdezek...

Jobb alsó sarokba van egy félig átlátszó kép amin az áll hogy AMD unsupported hardware?hogy tudom eltüntetni?
  • zeli
    Na, a tweak eszembe sem jutott. :)
    köszi a tippet, utána nézek.
  • MerlinW
    Daily-t szerintem ne. Ubuntu Tweak-ben van "stable" 3.6-os repo.

Illetve itt vagy egy GPU hajtotta scroller add-on. Nem használom, de csupa jót írnak róla.
  • zeli
    Na, rájöttem, hogy nem is a rendszer lassult be, hanem a firefox. de az vmi kegyetlen. rányomok egy linkre és szabályosan beszaggat.
    Jelenleg a 3.5.8 van fent, eddig nem frissítettem 3.6-ra..
    A Daily build-es PPA-val érdemes feltenni? Ezt eddig nem akartam, mert nem szeretek bétaverziós böngészőt használni, inkább véglegeset.

Chrome is fent van, az elég gyors, bár nemtom, szerintem Ubuntun a Firefox jobb választás lenne (ha nem szaggatna ennyire..)