11431
Ubuntu Linux
-
#6415 Na tárgytalan, kigoogliztam. Csak közben ezer másik dolgot is csinálok aztán kihagy az agyam. :/ -
#6414 Azt még írd már le légyszi, hogy mituán adok mindennek jelszót hogyan érem el a phpmyadmin-t? Mert nem enged be, Apache fut, homeban levő webszerveres mappámat elérem, megy minden, de a phpmyadmin nem. Próbáltam a nobody, root, xampp és saját felhasználónevem, de nem enged be az XAMPP menüjébe sem. A phpmyadmin meg nyitva volt, de szerinte nem vagyok hitelesítve, ami gondolom megjavulna, ha legalább az XAMPP lokál felületére be tudnék lépni. -
#6413 Múkodik, király kis cuccos, köszi szépen! (L) -
#6412 Nem gondoltam semmire, nem foglalkoztam még ilyennel. Viszont köszi a tippet, ránézek. (Y) -
#6411 Nem a xampp-ra gondolsz?
Ilyen Apache cuccos, csak be van állítgatva, csak indítani kell..
-
#6410 Merlin vagy valaki: van valamilyen egyszerű módja annak, hogy lokálban tudjak használni PHP fordítót és MySQL-t? Még régen a repón láttam hogy vannak csomagok, azt hittem valami instant pakk, felraktam, aztán az ilyen 20. felugró konfigurációs ablaknál meguntam, és azt sem tudom jól csináltam-e. :D Nem kellene semmi extra, nem fogok szervert üzemeltetni, csak tesztelni szeretnék lokálban. Valami ilyen párkattintással települős és rögtön használható megoldás kellene.
Köszi előre is! -
#6409 Anyám, borogass. -
#6408 restart ?:D -
#6407 mi az a resi? -
#6406 Nah sziasztok...Hát megcsináltam azt amit leírtál egy csomó ideig töltögetett a terminal egy idő után kidobta h resi?? vártmam még 1 kicsit azt rányomtam de valamit elszúrt...most újra felraktam a rendszert..3-4resi után is van netem..ezt nem értem...
viszont a win7emre nem took bebootlni nem találja meg a winyókat :S -
#6405 http://windows.kde.org/ -
Cat 02 #6404 Valahogy lehet egyszerűen linuxos cuccokat windows alá telepíteni ? (KDE kéne neki) -
#6403 Mert egy pár napja nem él a Google repo, csak a PPA-s Chromium. Gondolom majd javítják, vagy nem tudom. -
#6402 Miért lehet az, hogyha a Google repót hozzáadom a forrásokhoz, akkor az update egyrészt pár csomagot nem tud letölteni, és 1 sec alatt elugrik 99%-ig, utána meg 10 perc mire végez....
(ha kiveszem, akkor minden gond nélkül végigfut 1 sec alatt...) -
#6401 meek megcsinom
-
#6400 win 7 en vagyok most fent arról írok..meg telóról léptem fel.. -
#6399 Elvileg nem, ahogy olvasom ez csak a jelenlegi network manager hibája és többnyire csak Diginetnél fordul elő (azt fogod frissíteni a trunk tárolóból a lenti lépések segíségével). Mondjuk furcsa, hogy egyszer van net, aztán hirtelen nincs. -
#6398 látom kiegészítetted...az előzőt láttam,felbuzdulva léptem liuxra terminalba beirtam a dolgokat de semmi..lefűrdök és utánna megcsinálom ezt amit írtál remélem működni fog..
-Ez mindig problémám lesz? -
#6397 Menü, rendszer, adminisztráció, szoftverforrások
1. fül: első négy legyen bepipálva
2. fül: mind legyen bepipálva
3. fül: első négy legyen bepipálva
Kilépés, frissítés
Terminál:
sudo add-apt-repository ppa:network-manager/trunk
sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade
sudo reboot
Ha nincs net, ismét sudo pppoeconf -
#6396 Van egy nagy problémám restart után elment a netem nincs internet kapcsolatom a sudo pppoecont al lőttem be, de újra beírtam és nem jött vissza...Digim van dinamikus ip-vel.. mi lehet a gond?! -
#6395 Na, akkor okés. Azt hittem én vagyok a béna. -
#6394 Valóban nincs hozzá. Gondolom, miután FF 3.6 csak Lucidban lesz hivatalosan, így a fordítás is a megjelenés környékén várható. -
#6393 Írd így, sztem egyszerűbb:
cd ~/Asztal
(figyelj, hogy nagy a-val írd!) -
#6392 Hát akkor marad így. :)
-
#6391 Lehet, hogy még nincs hozzá fordítás, nem tudom, angolul használom. Mondjuk az az 5 menüpont csak nem okoz problémát:D -
#6390 Feltolta a 3.6-ost, de átállította angolra a nyelvét. Az Istennek se találom, hogy lehetne visszaállítani. Az addonsban a magyar nyelvnél azt írja, hogy nem kompatíbilis ezzel a a verzióval.
A chromiumnál megtaláltam, de a Synapticban nem találok firefoxhoz language extension-t. -
#6389 Egyébként csinálhatod grafikus felületen is:
Alt+F2 - beírod: gksudo nautilus
Asztal könyvtárig elkattintgatsz, jobb klikk a driver-en, tulajdonságok, majd bepipálod a futtatás attributumot, mint Windows alatt, majd duplaklikk az ikonon.
Azért írtam a terminálos megoldást, mert érdemes megtanulni a használatát, sokmindent csak azzal lehet megoldani, illetve idővel gyorsabb is vele a "munka".
-
#6388 Asztal nem asztal. Kis/nagybetű érzékeny a Linux, minden esetben.
Ha nem találsz valamit, használd az ls parancsot és mindent látni fogsz:)
Későn születtél, hiányoznak a DOS-os tapasztalatok:) -
#6387 Nem abbana könyvtárban vagyok ahol kellene..:S de a cd/home/asztal parancsot nem veszi kiírja h nincs ilyen könyvtár v fájl.. -
#6386 Oké. Terminál megnyit.
cd /home/felhasználóneved/Asztal (ha angolul használod akkor Desktop)
ls (könyvtár tartalmának talistázása)
chmod +x ati-driver-installer-10-2-x86.x86_64.run
sudo ./ati-driver-installer-10-2-x86.x86_64.run
sudo reboot -
#6385 operandus probléma megoldódott az asztalon vana files de azt írja rá h nincs ilyen fájl... -
#6384 bocsi h bénázok:S csak nagyon új ez nekem :S -
#6383 letöltöttem a drivert,terminalba beírtam h chmod + ati-driver-installer-10-2-x86.x86_64.run és kiírta hogy az operandusa hiányzik :S
-
#6382 Ez nem volt válasz a kérdésemre, telepítsd fel azt amit linkeltem, úgy ahogy a #6370-ben írtam.
Ha azután is ott az AMD jel, akkor az egy ismert driver hiba az 5000-es kártyáknál, telepíts egy 10.1-es drivert.
Vagy, ha a vízjel ellenére minden szép és jó, akkor eltűntetheted a vízjelet a 10.3-as verzió megjelenéséig:
[courier]
#!/bin/sh
DRIVER=/usr/lib/xorg/modules/drivers/fglrx_drv.so
for x in $(objdump -d $DRIVER|awk '/call/&&/EnableLogo/{print "\\x"$2"\\x"$3"\\x"$4"\\x"$5"\\x"$6
}'); do
echo found $x
sed -i "s/$x/\x90\x90\x90\x90\x90/g" $DRIVER
done
[courier]
Ezt elmeted egy text fájlba, majd ugyanúgy futtatod, ahogy lent a driver-nél írtam (chmod +x fájlnév, sudo ./fájlnév). Restart és elvileg eltűnik a vízjel. -
#6381 ati catalystot feltette autómatán .. -
#6380 Hmm ezt telepítetted? -
#6379 Bocsi h ennyit kérdezek...
Jobb alsó sarokba van egy félig átlátszó kép amin az áll hogy AMD unsupported hardware?hogy tudom eltüntetni?
-
#6378 Na, a tweak eszembe sem jutott. :)
köszi a tippet, utána nézek. -
#6377 Daily-t szerintem ne. Ubuntu Tweak-ben van "stable" 3.6-os repo.
Illetve itt vagy egy GPU hajtotta scroller add-on. Nem használom, de csupa jót írnak róla. -
#6376 Na, rájöttem, hogy nem is a rendszer lassult be, hanem a firefox. de az vmi kegyetlen. rányomok egy linkre és szabályosan beszaggat.
Jelenleg a 3.5.8 van fent, eddig nem frissítettem 3.6-ra..
A Daily build-es PPA-val érdemes feltenni? Ezt eddig nem akartam, mert nem szeretek bétaverziós böngészőt használni, inkább véglegeset.
Chrome is fent van, az elég gyors, bár nemtom, szerintem Ubuntun a Firefox jobb választás lenne (ha nem szaggatna ennyire..)