Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ubuntu-ban nincs meg a boot/grub/menu.lst fájlom se, hogy szerkesztgessem.
De hát hová tûnt? :S
De hát hová tûnt? :S
Sziasztok,
tegnap este feltoltam a HDD-én lévõ Ubi mellé egy másik linux disztribet a Pendrveomra, de nem mertem úgy csinálni, hogy a master boot system legyen, hátha elbarmolja az Ubin a laptopon, így (hd0,1)-et adtam neki, de így meg nem tudok a pendrive-on lévõ másik linux disztribucióra bootolni, egybõl az Ububuntu indul...
tegnap este feltoltam a HDD-én lévõ Ubi mellé egy másik linux disztribet a Pendrveomra, de nem mertem úgy csinálni, hogy a master boot system legyen, hátha elbarmolja az Ubin a laptopon, így (hd0,1)-et adtam neki, de így meg nem tudok a pendrive-on lévõ másik linux disztribucióra bootolni, egybõl az Ububuntu indul...
te egy felhasználó vagy, sudo -val tudsz rendszergazdaként futtatni egy parancsot
de errõl már kb egy kismilliárdszor volt szó
de errõl már kb egy kismilliárdszor volt szó
Bazinga!
akkor nincs vkinek ebben tapasztalata?
jó de az nem érthetõ igazán :S terminálba beírtam amit ott ír erre kiírja hogy csak rendszergazda teheti meg a mountolást.hát én mi vagyok akkor?
Kinézetre szinte ugyan olyan. Sebességet tekintve használhatatlan. Míg egy CS:Source teljesen jól megy, ugyan úgy néz ki, FPS szinte ugyan annyi. Azért itt a linuxos VGA driverek is keményen beleszólnak, stb...
Oda van írva mit ajánlanak
Elsõsorban Redhat alapú disztrókat. Redhat Enterprise, Fedora. Utóbbit ajánlom, mert RHE nem ingyenes.
Elsõsorban Redhat alapú disztrókat. Redhat Enterprise, Fedora. Utóbbit ajánlom, mert RHE nem ingyenes.
[merlinw.org]
sziasztok!
Kifejezetten egy bizonyos programot hasznalok,s szerencsére van belõle Linux alá is verzió..
nevezeteses egy igen proci/memo zabálo 3D-s progi ,,a MAYA.
kérdésem:érdemes emiatt átállnom linuxra,,,(amugy is okádok a wintõl),,es
ha érdemes,akkor melyik linuxot használjam?..
sorry a láma kérdés miatt😊
Kifejezetten egy bizonyos programot hasznalok,s szerencsére van belõle Linux alá is verzió..
nevezeteses egy igen proci/memo zabálo 3D-s progi ,,a MAYA.
kérdésem:érdemes emiatt átállnom linuxra,,,(amugy is okádok a wintõl),,es
ha érdemes,akkor melyik linuxot használjam?..
sorry a láma kérdés miatt😊
hát igen, nekem is akadozik a design, erre rátett ez a hóesés tweak egy lapáttal 😞
MerlinW esetleg lehetne itt is olyan cucc mint a szifon topikban... a választható designra gondolok 😊 szerintem egy skin light itt is jól jönne 😊 (az iphone topikban is azt használom, mert a full lagolgat)
MerlinW esetleg lehetne itt is olyan cucc mint a szifon topikban... a választható designra gondolok 😊 szerintem egy skin light itt is jól jönne 😊 (az iphone topikban is azt használom, mert a full lagolgat)
Bazinga!
nagyon jó lett a hószállingó, de már nem tudok se görgetni, se írni :S nincs valami mód arra, hogy én a sima sg dizájnt lássam? :$
Bazinga!
na felteszem konkrétan a kérdést. megvan a vice city két iso fájlba.( wine-n megy mert néztem vidit) és megvan a wine.hogy tudnám megcsinálni, hogy menjen a vice city? ( ha xp lenne daemon tools-al bemountolnám és kész) itt mi a helyzet?
yamáûr majdnem elkeztem lol-zoni mikor olvastam hogy l4d 2 is megy vle 😄DD de aztán olvastam hogy nem mindegy hogy 😄D
na nem azért mert én tolom csak kollégáim megvanak huzatva😄 megnéztem rola videokat😄
na nem azért mert én tolom csak kollégáim megvanak huzatva😄 megnéztem rola videokat😄
http://loal.atw.hu
Neem, szinte majdnem minden megy vele. Persze én sem ajánlom, és nem igazán használható, de pl. a L4D 2 is megy vele. Más kérdés a sebesség. 😄
azt nem néztem hogy hanyas évjárat 😊köszi
Simán wine valami.exe és enter. Sokmindenre nem jó, a programok 1%-a indul el vele, de pl photoshop cs2-re, ill egy két régi win9x-es játékra jó.
winehq.org-on le van írva minden (link egyébként ott a fejlécben a games menüben, a többi emulátorral együtt). Még annyi, hogy lehetõleg ne 2007-es cikkekkel dolgozz😊
winehq.org-on le van írva minden (link egyébként ott a fejlécben a games menüben, a többi emulátorral együtt). Még annyi, hogy lehetõleg ne 2007-es cikkekkel dolgozz😊
[merlinw.org]
már nem aktuális.sikerült megnyitni.de amikor rákattintok a fájl-megnyitásra nem történik semmi.mintha rá sem kattintottam volna.ezt miért csinálja?
kéne egy kis help.felraktam a wine-t ahogy ez az oldal is írja : http://kandurblog.wordpress.com/2007/12/31/wine-es-hasznalata/
de ezt irja ki a terminal amikor beírom azt hogy winecfg vagy wine progman: wine: '/home/terjek' is not owned by you, refusing to create a configuration directory there. ezt miért írja ki?
de ezt irja ki a terminal amikor beírom azt hogy winecfg vagy wine progman: wine: '/home/terjek' is not owned by you, refusing to create a configuration directory there. ezt miért írja ki?
már = más
(off. hogy miért csak a vipknak van szerkesztési lehetõségük 😞 "földi halandóknak" elég lenne 1 perces is a "nagyon fontos emberek" 4 percével szemben)
(off. hogy miért csak a vipknak van szerkesztési lehetõségük 😞 "földi halandóknak" elég lenne 1 perces is a "nagyon fontos emberek" 4 percével szemben)
Bazinga!
szerintem sokkal jobban járnál ha virtualbox -al (vagy vmware -el) kísérletezgetnél a disztrókkal
gondolom azért akarsz felrakni többet, hogy teszteld õket, hogy melyik felel meg a legjobban neked... már értelmét nem látom, hogy miért kell felrakni ennyi linuxot egymás mellé 😊
erre a célja tökéletes a virtuális gép, biztosan nem barmol szét semmit
gondolom azért akarsz felrakni többet, hogy teszteld õket, hogy melyik felel meg a legjobban neked... már értelmét nem látom, hogy miért kell felrakni ennyi linuxot egymás mellé 😊
erre a célja tökéletes a virtuális gép, biztosan nem barmol szét semmit
Bazinga!
[merlinw.org]
Hmm, ez a pendriveról bootolás engem is érdekelne!
Ha van a laptopom vinyóján egy Ubuntu, és a pendrive-ra ráhúzok egy másik disztribúciót, ugye nem barmolhatja el az Ubim? Meg ha a pendrive-om ext3-ra formázom, jelenthet az vmi gebaszt akkor, ha majd Win-es gépekkel dugom össze a késõbbiekben, mert persze ugyanúgy hasznáénám pendrive-nak adatgordozásra mellette (16GB-os) :S
Ha van a laptopom vinyóján egy Ubuntu, és a pendrive-ra ráhúzok egy másik disztribúciót, ugye nem barmolhatja el az Ubim? Meg ha a pendrive-om ext3-ra formázom, jelenthet az vmi gebaszt akkor, ha majd Win-es gépekkel dugom össze a késõbbiekben, mert persze ugyanúgy hasznáénám pendrive-nak adatgordozásra mellette (16GB-os) :S
A gépem azt mondta mind a két megoldásra hogy nem.
Így marad a második lehetõség, holnap leszedem az Ubuntu 8.04-et.
Így marad a második lehetõség, holnap leszedem az Ubuntu 8.04-et.
13 éve itt. Szép idő.
Ööö azzal a kártyával már nem foglalkozik az AMD, így a driver a Jaunty kernel-t sem támogatja (márciusi az utolsó driver hozzá).
Megpróbálhatod a következõket, de nem garantálok semmit:
Beállítások, adminisztráció, zárt meghajtók-nál engedélyezd a driver-t, majd:
sudo dpkg-reconfigure -phigh linux-restricted-modules-`uname -r`
sudo insmod /lib/modules/`uname -r`/volatile/fglrx.ko
Ezután reboot, majd fglrxinfo | grep rendering. Ha Yes a válasz, akkor jó vagy. Ha nem akkor még megpróbálkozhatsz ezzel: link
Másik alternatíva, hogy felteszel egy Ubuntu 8.04-et vagy 8.10-et, és figyelsz arra hogy ne frissítsd 2.6.28-as kernelre.
Megpróbálhatod a következõket, de nem garantálok semmit:
Beállítások, adminisztráció, zárt meghajtók-nál engedélyezd a driver-t, majd:
sudo dpkg-reconfigure -phigh linux-restricted-modules-`uname -r`
sudo insmod /lib/modules/`uname -r`/volatile/fglrx.ko
Ezután reboot, majd fglrxinfo | grep rendering. Ha Yes a válasz, akkor jó vagy. Ha nem akkor még megpróbálkozhatsz ezzel: link
Másik alternatíva, hogy felteszel egy Ubuntu 8.04-et vagy 8.10-et, és figyelsz arra hogy ne frissítsd 2.6.28-as kernelre.
[merlinw.org]
13 éve itt. Szép idő.
Még mindig nem tudjuk milyen VGA-d van. Egyébként logikusan a kártya hivatalos oldaláról tudod letölteni.
[merlinw.org]
mumpic, MerlinW köszi a swapos válaszokat 😊 de idõközben újraraktam gyorsan az egészet, mondom, biztos ami biztos, alig volt backupolni való, csak egy-két csomagot kellett újrarakjak... csináltam egy 2gb -os swap partíciót is a telepítésnél, ennek már bõven elegendõnek kell lennie a 2gb ramom mellé 😊
kénytelen voltam utánanézni megint a pattogó hang megoldásához, mostmár leírom ide, hátha kell majd valakinek 😊 Intel HD Audio hangkártyám van, gondolom másfélével is mûködik, ahol ugyanez a gond
terminal: gksudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf
és nekem a conf legvégén van egy ilyen sor:
# Power down HDA controllers after 10 idle seconds
options snd-hda-intel power_save=10 power_save_controller=N
itt írtam át a power_save értékét 0 -ra
kénytelen voltam utánanézni megint a pattogó hang megoldásához, mostmár leírom ide, hátha kell majd valakinek 😊 Intel HD Audio hangkártyám van, gondolom másfélével is mûködik, ahol ugyanez a gond
terminal: gksudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf
és nekem a conf legvégén van egy ilyen sor:
# Power down HDA controllers after 10 idle seconds
options snd-hda-intel power_save=10 power_save_controller=N
itt írtam át a power_save értékét 0 -ra
Bazinga!
Ha ezeket nekem (kezdõ Ubi felhasználó) leírnád pontosabban nagyon megköszönném. A VGA driver nincs fennt mert sehol nem találtam.
Köszi a válaszod.
Köszi a válaszod.
13 éve itt. Szép idő.
Videokártya driver fent van? Illetve az opengl csomagok a xorg-hoz?
glxgears pörög?
glxgears pörög?
[merlinw.org]
Létre, de ha van 1GB memóriád elég létrehozni fájlszinten egy 500MB-ost, akkor nem kell partició. Egyszerûbb, mint particionálni, csatolgatni.
[merlinw.org]
wtf?!!
http://packages.ubuntu.com/
http://packages.ubuntu.com/search?keywords=nonfree&searchon=names&suite=karmic§ion=all
Package flashplugin-nonfree
* karmic (web): Adobe Flash Player plugin installer (transitional package)
10.0.42.34ubuntu0.9.10.1 : amd64 i386
also provided by: flashplugin-installer
azért illene megtalálni..
http://packages.ubuntu.com/
http://packages.ubuntu.com/search?keywords=nonfree&searchon=names&suite=karmic§ion=all
Package flashplugin-nonfree
* karmic (web): Adobe Flash Player plugin installer (transitional package)
10.0.42.34ubuntu0.9.10.1
also provided by: flashplugin-installer
azért illene megtalálni..
http://loal.atw.hu
Sziasztok! Lenne egy gondom Ubuntu Linuxal. Terminálból feltettem egy játékot a gépemre, a játék kiterjesztése .bin volt.
A meglepetés ez után ért.
Indítanám a játékot, szintén terminálból, ám ezt írja ki a terminál:
"warning: The VAD has been replaced by a hack pending a complete rewrite!
Savage2 - Fatal Error: OpenGL 2.0 available."
A kártyám bírja az OpenGL 2.0-át az bíztos.
Kérlek titeket segítsetek. Elõre is köszönöm!
A meglepetés ez után ért.
Indítanám a játékot, szintén terminálból, ám ezt írja ki a terminál:
"warning: The VAD has been replaced by a hack pending a complete rewrite!
Savage2 - Fatal Error: OpenGL 2.0 available."
A kártyám bírja az OpenGL 2.0-át az bíztos.
Kérlek titeket segítsetek. Elõre is köszönöm!
13 éve itt. Szép idő.
itt egy példa.az internet beállítása a xp nél vezérlõpult hálózati kapcsaolatok és ott új kapcsaolat.ubuntunál teljesen más ( terminál stb).mondom kb 3 hete mondta az osztályfõnököm hogy van ilyen.elõtte egyszer sem hallottam.meghallottam röhögtem rajta egy jót hogy milyen afrikai törzsrõl van szó? mostmár le se cserélném😊
amúgy tudom hogy teljes amatõrnek tûnök de azért annyira nem vagyok az😊 ( info szakra járok gimibe) elõször kb 3 hete hallottam az ubunturól utánanéztem és felraktam és mivel sokmindenrõl fogalmam se volt ezért kérdeztem ennyit.xp nél más a helyzet meg a vistánál ott már pro vagyok😄 azon nõttem fel.😄
Elvileg lehet, létrehozod a swap partíciót, és létezik valami swapon parancs, amviel be tudod kapcsolni a rendszerbe, de nem vagyok benne biztos hogy ez tartós lesz, lehet hogy van rá újabb parancs, vagy talán az fstabba fel kell venni, nem tudom, de e körül keresgélj.