Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem az, csak hosszasan írja le, itt is két katt.
Egyszer kijelölöd hogy a mappa legyen megosztva,
aztán a guest rendszerben (pl win) felcsatolod hálózati meghajtóként.
Egyszer kijelölöd hogy a mappa legyen megosztva,
aztán a guest rendszerben (pl win) felcsatolod hálózati meghajtóként.
[merlinw.org]
Sokkal lassabban fejlesztik, többek között mert nincs rá szükség. Amire szükség van, a szerveralkalmazások stabilak és jók 64-en.
Desktop linuxok terén a 64bit szerintem még távolibb jövõ. Nem vagyok jós. Egyébként a mostaniak is jól használhatók, azonban feltételezik a hozzáértést.
Ismétlem, semmi szükség rá perpillanat, semmi sem használja ki. Az elsõ 64-es Windows is 4 évvel a technológia megjelenése után jött (gyakorlatilag használhatatlanul), és még a mai napig sem tökéletesek (rendszerszinten igen, de hardvertámogatás szinten távolról sem).
Nem értem miért ragaszkodsz annyira a dologhoz, mint átlagfelhasználó a memóriakezelést leszámítva sosem fogod érezni az elõnyeit. Persze ez a te dolgod😊
Desktop linuxok terén a 64bit szerintem még távolibb jövõ. Nem vagyok jós. Egyébként a mostaniak is jól használhatók, azonban feltételezik a hozzáértést.
Ismétlem, semmi szükség rá perpillanat, semmi sem használja ki. Az elsõ 64-es Windows is 4 évvel a technológia megjelenése után jött (gyakorlatilag használhatatlanul), és még a mai napig sem tökéletesek (rendszerszinten igen, de hardvertámogatás szinten távolról sem).
Nem értem miért ragaszkodsz annyira a dologhoz, mint átlagfelhasználó a memóriakezelést leszámítva sosem fogod érezni az elõnyeit. Persze ez a te dolgod😊
[merlinw.org]
VirtualBox -nál hogyan lehet elérni, hogy a virtual machine lássa a host gép fájlrendszerét? Végignyálaztam azt a szegényes settingset, de nem találtam ilyesmit 😊
Viszont pozitívan csalódtam, megy az usb2.0, felimeri az iphone -t, itunes is megy 😊
Viszont pozitívan csalódtam, megy az usb2.0, felimeri az iphone -t, itunes is megy 😊
Bazinga!
1004 sem lesz yó még mindig? vagy még évekbe fog telni mire yólesz a 64bites ubi?
http://loal.atw.hu
Igen, a flash nekem is szarakodott, de megcsináltam, most jó. 😊 (kopp-kopp)
amúgy sztem nem olyan gáz ez a 64 bites verzió, de majd reinstallnál a 32-est teszem fel.
amúgy sztem nem olyan gáz ez a 64 bites verzió, de majd reinstallnál a 32-est teszem fel.
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
"de télleg 4giga ram van. bocs most vegyem ki?😄 amugy azthallottam 32is simán lekezeli."
Ne szedd ki, csak ne stresszelj, hogy nincs kihasználva. Ha kezelné sem tudnád kihasználni desktop Linuxon, hacsak nem 3D-zel vagy zenét szerzel, esetleg 2-3 virtuális gépet futtatsz. De ezt már munkaállomásnak hívják, nem desktopnak. Lényeg, hogy nem vesztesz semmit. Nekem sem hiányzik az a 800MB, az Ubuntunak sem.
4GB memória teljes megcímzése fizikailag lehetetlen még mindig, a server kernelt feltelepítve látszik mind ugyan a PAE miatt, de a fizikailag megcímezhetõ tartomány feletti használat áldozatokat követel.
Linux-nak nagyon gyors és intelligens lapozófájl kezelése van, 1GB memóriával is csaknem mindent el tudsz végezni, amennyiben van szabad HDD hely.
Ne szedd ki, csak ne stresszelj, hogy nincs kihasználva. Ha kezelné sem tudnád kihasználni desktop Linuxon, hacsak nem 3D-zel vagy zenét szerzel, esetleg 2-3 virtuális gépet futtatsz. De ezt már munkaállomásnak hívják, nem desktopnak. Lényeg, hogy nem vesztesz semmit. Nekem sem hiányzik az a 800MB, az Ubuntunak sem.
4GB memória teljes megcímzése fizikailag lehetetlen még mindig, a server kernelt feltelepítve látszik mind ugyan a PAE miatt, de a fizikailag megcímezhetõ tartomány feletti használat áldozatokat követel.
Linux-nak nagyon gyors és intelligens lapozófájl kezelése van, 1GB memóriával is csaknem mindent el tudsz végezni, amennyiben van szabad HDD hely.
[merlinw.org]
Hehe, jópofa ez az osd-lyrics csomag. Figyeli a zenelejátszókat, letölti a dalszöveget és karaoke stílusban (ütemre színezett) kirajzolja a desktopra😊
[merlinw.org]
#4997: ahan. nuku :|
#4998: :| de télleg 4giga ram van. bocs most vegyem ki?😄 amugy azthallottam 32is simán lekezeli.
#4999: flashplayerel semmi gondom nem volt.
#4998: :| de télleg 4giga ram van. bocs most vegyem ki?😄 amugy azthallottam 32is simán lekezeli.
#4999: flashplayerel semmi gondom nem volt.
Jogos, szopatásra jó leginkább, a flashplayer állandóan szarakszik, elvileg a dns lookup ipv6-os kernel bug is csak x64 alatt jött elõ, stb, ugyanakkor én gyorsabbnak érzem, de lehet csak behaluzom. 😊
Otthonra tökfelesleges az x64-es pingvin. Felesleges, vannak hiányosságai, illetve írtam már, hogy felesleges? Mondjuk szopásra általában jó😊
Vajh, miért van "eldugva" az Ubi oldalon az x64 letöltés?😊 Azt a kifogást meg felejtsd el, hogy "de a 4GB memória"😊 Az is felesleges otthonra Linux esetében. Hagyd csak meg a Windows-nak😊
Vajh, miért van "eldugva" az Ubi oldalon az x64 letöltés?😊 Azt a kifogást meg felejtsd el, hogy "de a 4GB memória"😊 Az is felesleges otthonra Linux esetében. Hagyd csak meg a Windows-nak😊
[merlinw.org]
nemtom, nemhiszem
próbáltál már ráguglizni a wifi cuccod nevére + ubuntu -ra? hátha találsz vmi megoldást
az is lehet hogy windowsos drivert rá tudsz heggeszteni pl ndiswrapper -el, aztán menni fog
próbáltál már ráguglizni a wifi cuccod nevére + ubuntu -ra? hátha találsz vmi megoldást
az is lehet hogy windowsos drivert rá tudsz heggeszteni pl ndiswrapper -el, aztán menni fog
Bazinga!
nekem nem kell htx 😄 nem volt ijen gondom. nkm alsa szart kelett meg 904-nél friissiteni fojton. :w
ya amugy gondolkottam hogy lehet wifim azé nem megy mer 64bites a cumó?😮
ya amugy gondolkottam hogy lehet wifim azé nem megy mer 64bites a cumó?😮
ha szükséged van rá megkereshetem neked 😊
terminálból adtam ki az edit parancsot, szal elvileg ott van, csak azóta kiadtam még kb 6000 másikat 😄
terminálból adtam ki az edit parancsot, szal elvileg ott van, csak azóta kiadtam még kb 6000 másikat 😄
Bazinga!
dehogymár fogalmad sincs mejik file ejj :|
ezért kell konzolbol editálni 😄 mer ott láccik a historyba mit editálgattá 😄D
ezért kell konzolbol editálni 😄 mer ott láccik a historyba mit editálgattá 😄D
Hááh, mondtamén. 😊 Pedig fingom nem volt róla, de ha erre keres rögtön az ember, akkor hamar van megoldás. :]
nekem intel hda integrált hangcucc van a notebookomban, és találtam egy leírást a megoldáshoz
sajnos már fogalmam sincs melyik fileban, de vmelyik configban van egy olyan sor, hogy x sec idle után lekapcsolja a hangkártyát... a sercegõ és pukkanó hang pedig az volt, amikor vmi új hangesemény újra bekapcsolta azt
szal csak átírtam az értéket 0 -ra, így soha nem megy idle -re, sosincs mellékhang 😊
sajnos már fogalmam sincs melyik fileban, de vmelyik configban van egy olyan sor, hogy x sec idle után lekapcsolja a hangkártyát... a sercegõ és pukkanó hang pedig az volt, amikor vmi új hangesemény újra bekapcsolta azt
szal csak átírtam az értéket 0 -ra, így soha nem megy idle -re, sosincs mellékhang 😊
Bazinga!
Akinek serceg a pulseaudio 5.1-ben állítsa 7.1-re a hangbeállításoknál. Egyik kollégámnál bevált. Valszeg pulse bug.
[merlinw.org]
Igen, most már nekem is sikerült. Lehet hogy tényleg a fibernetes ügyködés utózöngéje volt egy órája.
tegnap nekemse ment még fiber suxság volt. de sztem már müködni fognak a dolgok.
Hát ja, de nem is tudom behatárolni hogy mitõl lehet ez, mert ritkán indítok gnómot, és az egyik alkalom óta van ez.
Viszont ami most foglalkoztat:
gpg: requesting key 6E80C6B7 from hkp server keyserver.ubuntu.com
gpg: keyserver timed out
gpg: Vétel a kulcsszerverrõl sikertelen: kulcsszerverhiba
ugyanakkor pedig mûködik a keyserver
nem értem én eztet<#nemtudom>#nemtudom>
Viszont ami most foglalkoztat:
gpg: requesting key 6E80C6B7 from hkp server keyserver.ubuntu.com
gpg: keyserver timed out
gpg: Vétel a kulcsszerverrõl sikertelen: kulcsszerverhiba
ugyanakkor pedig mûködik a keyserver
nem értem én eztet<#nemtudom>#nemtudom>
Nem kéne, ott valami bibi lesz. Asztalon csak a Desktop könyvtár tartalmának kellene látszódnia.
[merlinw.org]
Nem kell telepíteni, alapból benne vannak. Fordítókat kell max, de a nagy részük szintén ott vannak:
sudo apt-get install build-essential g++ gcc
írsz egy bash scriptet, adsz neki futtathatósági jogot (chmod +x scriptneve) majd sh script vagy ./script paranccsal futtatod. Bash doksi a fejlécben.
sudo apt-get install build-essential g++ gcc
írsz egy bash scriptet, adsz neki futtathatósági jogot (chmod +x scriptneve) majd sh script vagy ./script paranccsal futtatod. Bash doksi a fejlécben.
[merlinw.org]
azt minek? 😊
pont most nézegettem a gnome-ot az elõbb, és az volt a furi, hogy a desktop mappát békén hagyta, viszont a teljes /home/user tartalmát kiszórta az asztalra 😊
annyira nem zavar, mert xfce-t használok, csak fura
pont most nézegettem a gnome-ot az elõbb, és az volt a furi, hogy a desktop mappát békén hagyta, viszont a teljes /home/user tartalmát kiszórta az asztalra 😊
annyira nem zavar, mert xfce-t használok, csak fura
már lényegtelen! másik kérdésem lenne. a saját mappából valahogy el lehet tüntetni az asztal mappát?
és még olyan kéne hogy van a screenlets és a naptár olyan hülyén van megoldva hogy vasárnappal kezd.ezt hogy lehetne átállítani?vagy másik naptár kell? tudtok ilyet?
Bétában még lehetett, véglegesbõl eltávolították. Legalábbis eldugva sem találtam. Viszont valami külsõs programmal biztos testre lehet szabni. Synaptic-ban keress rá.
azt ki lehet kapcsolni hogy ha belépek az amsn-be akkor mindig csinál egy amsn es mappát a saját mappába.ezt ki lehet kapcsolni?
vmivel testre lehet szabni ez az új fajta értesítõeszközt? lehet vak vagyok, de nem nagyon találtam
erre a fekete téglalapra gondolok ami jobb felül jön elõ... testreszabáson pedig olyan értek hogy a színét megváltoztatni, meg hogy mennyi ideig látszódjon, stb.
erre a fekete téglalapra gondolok ami jobb felül jön elõ... testreszabáson pedig olyan értek hogy a színét megváltoztatni, meg hogy mennyi ideig látszódjon, stb.
Bazinga!
ááá ezt észre sem vettem 😄 kösz😊
Sziasztok!
Szeretnék Bash és C programnyelveket telepíteni Ubuntu alá, esetleg terminal parancsor létezik, amivel ezen programnyelveket tudom telepíteni hogy tudjak alattuk programozni?
Köszi
Üdv!
Szeretnék Bash és C programnyelveket telepíteni Ubuntu alá, esetleg terminal parancsor létezik, amivel ezen programnyelveket tudom telepíteni hogy tudjak alattuk programozni?
Köszi
Üdv!
hoppá 😄 na akkor tutti isp mer énis fiberes vagyok 😄 és msn is fos ahogy van 😄 hát gecyre rohaggyon el !
nálam sem jó.
mint ahogy nem tudok msn-re bejelentkezni, nem érem el a launchpadot, a wikipediat, meg egy csomó oldalt, és ami bejön az is lassú.
én nem tudom mi van, de a fibernet rohadjon el! 😞
mint ahogy nem tudok msn-re bejelentkezni, nem érem el a launchpadot, a wikipediat, meg egy csomó oldalt, és ami bejön az is lassú.
én nem tudom mi van, de a fibernet rohadjon el! 😞
Én meg netbeans-t ajánlom😊
[merlinw.org]
A Firefox nem találja a kiszolgálót a(z) shop.canonical.com helyen
?? own isp problem or what?
?? own isp problem or what?
Szerintem eclipse-el jobban jarsz: sudi apt-get install eclipse
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
ezek mik? az asztal szélére lehet kirakni ha jól tudom? mert ilyet keresek én is.honnan tudnám letölteni/telepíteni? vagy nem is az amire gondolok? elõre is köszi a válaszotokat 😊
Hello!
A Java programnyelvet leszedtem, lesz majd egy ilyen kurzusom a tavaszi félévben hogy Java nyelvben irogatunk ezt-azt, telepíteni szeretném, leszedtem a honlapjáról egy JDK-át de .bin fájlját nem telepíti az installkor, Google-ban találtam pár móódszert .bin fájlok telepítésére, de egyikkel se mûködik.
A Java programnyelvet leszedtem, lesz majd egy ilyen kurzusom a tavaszi félévben hogy Java nyelvben irogatunk ezt-azt, telepíteni szeretném, leszedtem a honlapjáról egy JDK-át de .bin fájlját nem telepíti az installkor, Google-ban találtam pár móódszert .bin fájlok telepítésére, de egyikkel se mûködik.
Nah kipróbáltam ezt a megoldást, Merlin repairos cikkje alapján, tovább jutottam de sajnos nem lett jó 😞 A grub-ot elvileg sikerült feltelepítenie, de most is csak parancssor jön be, most sh-grub> a konzol és teljesen más parancsokat enged, amikkel nem igazán tudok mit kezdeni.
Nekem sdb1 -en van a linux, úgyhogy arra helyettesítettem be (a végén is sda helyett elõször sdb-t). Tehát így mostmár nem az jön be ami elõbb.
Megpróbáltam az sda -ra is, hátha azt direkt írtad úgy, hogy azt mindenképp arra kell, így már az eredeti boot menü helyett grub loading, és bejött ez az sh-grub> -os dosszerû parancssor.
...(úgyhoyg win7 lemez be, bootrec.exe fixboot, fixmbr - visszajött a win7 és ubuntu választómenüm, persze utóbbi esetén ugyan az a helyzet 😄)...
Egyébként tudom, hogy egyszerûbb lett volna már újrarakni rendesen, csak szeretek próbálkozni, ha már rendszergazdának tanulok nem árt tudni, hogy hogyan lehet problémákat javítani :-)
Nekem sdb1 -en van a linux, úgyhogy arra helyettesítettem be (a végén is sda helyett elõször sdb-t). Tehát így mostmár nem az jön be ami elõbb.
Megpróbáltam az sda -ra is, hátha azt direkt írtad úgy, hogy azt mindenképp arra kell, így már az eredeti boot menü helyett grub loading, és bejött ez az sh-grub> -os dosszerû parancssor.
...(úgyhoyg win7 lemez be, bootrec.exe fixboot, fixmbr - visszajött a win7 és ubuntu választómenüm, persze utóbbi esetén ugyan az a helyzet 😄)...
Egyébként tudom, hogy egyszerûbb lett volna már újrarakni rendesen, csak szeretek próbálkozni, ha már rendszergazdának tanulok nem árt tudni, hogy hogyan lehet problémákat javítani :-)