Ubuntu Linux

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hm?😄😄

MerlinW
Szerintem pulseaudio környékén nézelõdj elsõsorban, azt használja Koala. Illetve videolejátszókban használj szoftveres mixert, ha van rá mód.

[merlinw.org]

precision
és ez mitõl lehet? gyanítom vmi driver gond
arra is gondoltam hogy a max hangerõ miatt van, ezért alsamixerben a main -t lejjebb vettem kb 90% -ra de ugyanúgy recseg

nem értem, korábbi ubuntuknál nem volt ilyen 😞

Bazinga!

ezt lécci egy kicsit részletesebben😊

Ability
Animációk alatt kell beállítani. A többi dolog aktiválását meg mindig az plugin bindings füle alatt láthatod.
azon van

Palinko
ez kevés infó. de elõsször is meg kell nézned hogy a compiz be e van kapcsolva egyáltalán.
asztalra jobb klikk, asztal hátterének megváltoztatása, vizuális effektusok, ezt extrára rakd.
na a confizban bekapcsoltam a 3d dolgot de semmi.nem csinál semmit.pedig kipipáltam.na meg bekapcsoltam a lángos cuccot is mert láttam olyan videót hogy kilép egy ablakból és úgy lép ki mintha elégne.de ez se mûködik pedig kipipáltam.miért nem mûködik? 😊

Ability
Nálam is van, olyan hatást kelt, mintha tétlenség esetén így lekapcsolná magát, aztán újra ráadja a hangot.
Ability
Tehermentesíti a gépet, viszont lassabb az indulás. Ideális körülmények között nem jár semmilyen kellemetlenséggel.

Képernyõvédõ: a VLC meg az xscreensaver nem nagyon szeretik egyelõre egymást az új kiadástól kezdve. Én kikapcsoltam anno, azóta elvileg már jó.
precision
thanks, ez a szeddle add hozzá úgy néz ki bevált 😊

a másik amit csak most vettem észre, hogy vmi gáz van a hanggal
mikor megszólal vmi hang (írnak msnen, elindítok egy zenét vagy egy filmet vagy egy youtube videot, akármi) akkor elõtte, vagyis abban a pillanatban mikor megszólal az adott hang van egy zavaró kis "pukkanó" mellék hang is

wtf? 😊

Bazinga!

Flamer
rendszer / beállítások / billentyûzet -> kiosztás fül

szeddle addhozzá ujra. nálamis ovltak ijen gondok de még nagyon régi verzioba.. talán még 7.10.nél ?😮

egyéb:
- $ /etc/environment
- $ locale
- $ sudo dpkg-reconfigure localeconf
- rendszer / adminisztráció / nyelvi támogatás

http://loal.atw.hu

köszi majd megpróbálom de lehet hogy képernyõkímélõ kikapcs lesz 😊

Palinko
hmm remélem sikerül valamit kigooglezni vagy másnak használhatóbb tanácsa lesz.

compiz kicsit visszafogja a gépet bár ha nem vetted észre akkor miért parázol? 😄 az ilyesmit mindenkinek magának kell kísérleteznie, mert másképp reagálunk ha valami lassul.

képernyõkímélõsnél, pedig van egy tippem hátha 😄 alsó tálcán jobb klikk a lejátszott anyagra és mindig felül opció pipázd be. na akkor is felugrik? 😄
de ez a compiz nem lassítja a gépet mert mintha azt hallottam volna.a képernyõkímélõs kérdésemre nem tudtok választ?( be van kapcsolva de film közben nem jön be?)elõre is thx

precision
hat ez meg mi a feszkes fenet muvelt a kep linkemmel >D

szal:

Bazinga!

precision
hm, ezt el is felejtettem, anno meg asszem uhulinuxnal en is sokat szerkesztgettem a xorg.confot es nekem is remlik belole ilyesmi beallitas
csak az a baj, hogy most nincs ilyen file >D csak ezek vannak, de egyik config file sem tartalmaz meg csak hasonlokat sem

na hat akkor marad a jo oreg google 😊

Bazinga!

Palinko
félve írom le, mert nem vagyok benne biztos, de van a xorg.confodban valami keyboard ról?
nézd meg:
sudo gedit /etc/X11/xorg.conf

ha van másold már be azt meg ami körülötte van majd segítünk. igazából ez a grafikus beállítások fájlja, de nekem valami rémlik, hogy idegesített hogy bejelentkezési képernyõnél fel volt cserélve a z és a y betû és akkor mintha ebben a fileban lett volna a megoldás kulcsa. csak azóta nekem nincs bejelentkezõ képernyõm, változhatott is a módi, meg simán lehet hogy rosszul emlékezek 😄

zeli:
a BL nézése enyhítõ körülmény? 😄
zeli
csak öt perc telt el. 😄

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

Palinko
jaj ma halmozom a failokat 😞 jó lenne sûrûbben F5 ölnöm 😄
Palinko
sudo aptitude install compizconfig-settings-manager

és lészen 😊
MerlinW
sudo apt-get install compizconfig-settings-manager

[merlinw.org]

precision
azt nem lehet vhogy megoldani, hogy induláskor auto csatlakozzon a wifihez mindeféle jelszó megadása nélkül?

a másik, hogy újraindítás után átvált angol billentyûzet kiosztásra magától, hiába választom ki a rendszer/beállítások/billentyûzet/kiosztásoknál a magyarországot mint alapérelmezetett (sõt, az amerikait el is távolítom), mégis, restart után megint ott az us és az válik alapértelmezetté

amúgy nagyon pöpec minden, van már mindenféle programom amiket winen is használtam, szépen játszik le hd mkv -kat is 😊

Bazinga!

hát de nekem nincs is ott olyan hogy compiz.

MerlinW
Na ezért nem kapsz még plecsnit😄 Még a menüket sem nézted végig😊 Rendszer/Beállítások/Compiz

[merlinw.org]

az a compiz setting az hol van? nekem magyar

laptop van 😄 vki tud válaszolni #4730-ra?

MerlinW
Start gomb + E
Start gomb + TAB

3D:
Ctrl+Alt+nyilak
Ctrl+Alt nyomva tart + bal egérgomb nyomvatart és mozgat

Ehhez be kell kapcsolni a 3D desktopot a Compiz settings-ben, mert alapból a lapképernyõ van bekapcsolva.

[merlinw.org]

mumpic
én nem használok képernyõkímlõt, ha elmegyek a géptõl kikapcsolom a monitort 😄

lenne egy kérdésem.vagyis kettõ.:1.néztem a youtube-on videókat az ubunturól és ott olyat csinálnak hogy térben 3 asztalt tesznek egymás mellé.azt tudom hogy lehet váltogatni de az csak egyszerûen átvált.itt egy példa mirõl beszélek 1 perc 40 másodpercnél.
a másik kérdés.nem lehet beállítani azt hogy legyen képernyõkímélõ de ha filmet nézek akkor ne jöjjön be?a képernyõkímélõ 5 perc után kapcsol be és nem akarom feljebb húzni.elõre is köszi

de MerlinW.egy kicsit elgondolkodtam ezen az ubuntu user-es logón.ha lefordítjuk az azt jelenti hogy ubuntu 'használó'.és én az vagyok 😊 de nem fogok nyígni majd kapok 😊 csak ezen elgondolkodtam

köszi😊

Ability
Nautilus (fájlkezelõ), jobb oldalt places (helyek) sáv. Jobb klikk -> törlés. Vagy fogsz egy mappát és odahúzod.
a bal felsõ sarokban a helyek menüpontot nem lehet valahogy módosítani? kitörölni onnan vagy berakni vmit oda amit én akarok?

Palinko
én könyv... öhm öhm, szöveget akartam digitalizálni és elég halvény lett, levettem a gammát még mindég, szóval fel is hagytam vele. mustek bearpaw 1200 cu plus a scannerem tehát messze a tiédtõl, csak egy tapasztalat. ja és csíkosak voltak a képek.
és nekem is furcsán scannelt, bár windowsban nagyon ritkán, és még attól is régebben scanneltem 😄 de ha jól emlékszem ott végig ment az olvasó itt meg csárdásozott, kettõt balra egyet jobbra😄
zeli
Szoktatok szkennelni ubuntun?
Mert én kicsit aggódok. a szkenneremet (hp scanjet 3800) telepítése óta látja az ubuntu, mûxik is, csak kicsit érdekesen. Egyrészt folyton szkenneli a szkenner hátulját is, ennek utána nézek mindjárt a beállításokban; a nagyobbik gond az, hogy mikor szkennel, és a szkenner végére ér a fénycsík, nem lassít le, mint windowsban, hanem nekicsapódik a falnak. Nem szeretném, ha tönkremenne emiatt. Hallottatok már ilyenrõl?

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

Ability
Nézz fel a csetre, drágaszág. 😄 Lenne egy gyorskérdés, de kicsit offtopik.
MerlinW
"Ability earned 10XP" 😄

[merlinw.org]

Ability
Mert AJAX-szal tölti be, a script lefutásakor még nincs a forrásban. 😊
ivjoe
Az miért van, hogy a válaszoknál megjelenik az user rendes logója? 😊
ja ok ezt nem tudtam.😊 am friss vagyok de már belejöttem.majd igyekszem.😊

MerlinW
Izé, úgy szoktam osztani, hogy kérdezõk és válaszadók, hogy az újak tudják kitõl kérdezzenek. A kommentjeid alapján, Te még friss linuxos vagy, kicsit még várjunk a plecsnivel, ha nem gond😊

[merlinw.org]

én nem kapom meg az ubuntu user-es logót? 😞

Palinko
de most látom hogy meg kaptam. Merlin köszi a figyelmességet!
Palinko
nekem is bejön az új design. így karácsony örömére én is megkaphatom az ubuntu user logot? 😄 elõre is köszi
Flamer kinek írtad hogy nem küldhetõ el? én nem duplikáltam.

Flamer
#4693:
sima.. semmi titkositás nincs rajta 😄 valahonnét innét yön a közelbõl 😄 win rámegy simán.

#4694: de mondom ubi alapból felimserte :| vagy akkoris lehet fos?😮

Flamer
duplikált üzenet nem küldehtõ el. lol

MerlinW én is ubuntu felhasználó vagyok.kapok ubuntu user-es logót ? 😊

Flamer
sima.. semmi titkositás nincs rajta 😄 valahonnét innét yön a közelbõl 😄 win rámegy simán.

#4694: de mondom ubi alapból felimserte :| vagy akkoris lehet fos?😮