Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyébként bizonyosodj meg róla, hogy az általad telepítení kívánt alfa állapotú Alsa stabil-e, illetve feltétlenül szükséges-e, mert hazavághatja a rendszer.
Karmic támogatja a RealtekHD-t, 100% hogy Alsa frissítés nélkül is életre lehelhetõ.
Kezdd ezzel:
asoundconf list
asoundconf set-default-card <listából valamelyik>
Ha a listában benne van a kártyád, jó a feltelepített Alsa.
Karmic támogatja a RealtekHD-t, 100% hogy Alsa frissítés nélkül is életre lehelhetõ.
Kezdd ezzel:
asoundconf list
asoundconf set-default-card <listából valamelyik>
Ha a listában benne van a kártyád, jó a feltelepített Alsa.
[merlinw.org]
Forgatás lépései:
1. Forgatás kellékei:
sudo aptitude install build-essential
2. Kitömörítés
tar xvjf valami.tar.bz2
vagy
tar xvzf valami.tar.gz
3. OLVASÁÁÁÁÁÁS!!!!
A kitömörített anyagban a README fájl kiolvasása, értelmezése
4. Elõkészületek
A README alapján paraméterezve (ha nem kell, akkor nem kell) ./configure
5. Fordítás
make
Ha a README installt is mond: make && make install
Csak akkor van értelme, ha a configure hiba nélkül lefutott. Ha van benne hiba 100% hogy nem lesz jó a make.
Configure a hibákban mindig kiírja mi a baja. Általában valami hiányzik neki, csomag. Zelinél pl a GTK+ 2.x hiányzik (ami mondjuk fura, nem tudom mit szertene forgatni)
******************** Balumann: ***************************
ALSA forgatásra írtam egy scriptet:
#!/bin/bash
apt-get -y install build-essential ncurses-dev gettext xmlto linux-headers-`uname -r`
mkdir -p /usr/src/alsa
cd /usr/src/alsa
wget ftp://ftp.alsa-project.org/pub/driver/alsa-driver-1.0.9rc4a.tar.bz2
wget ftp://ftp.alsa-project.org/pub/lib/alsa-lib-1.0.9rc4a.tar.bz2
wget ftp://ftp.alsa-project.org/pub/utils/alsa-utils-1.0.9rc4a.tar.bz2
tar xjf alsa-driver*
tar xjf alsa-lib*
tar xjf alsa-utils*
cd alsa-driver*
./configure
make
make install
cd ../alsa-lib*
./configure
make
make install
ln -s libpanelw.so.5 /usr/lib/libpanelw.so
ln -s libformw.so.5 /usr/lib/libformw.so
ln -s libmenuw.so.5 /usr/lib/libmenuw.so
ln -s libncursesw.so.5 /lib/libncursesw.so
cd ../alsa-utils*
./configure
make
make install
reboot
----------------------
ezután: az "asoundconf list" kimenetében látod a kártyád hardverazonosítóját (nem tudom mi a Realteké) legyen most pl Riltekhádé
alapértelmezetté teszed a következõ paranccsal:
asoundconf set-default-card Riltekhádé
reboot
1. Forgatás kellékei:
sudo aptitude install build-essential
2. Kitömörítés
tar xvjf valami.tar.bz2
vagy
tar xvzf valami.tar.gz
3. OLVASÁÁÁÁÁÁS!!!!
A kitömörített anyagban a README fájl kiolvasása, értelmezése
4. Elõkészületek
A README alapján paraméterezve (ha nem kell, akkor nem kell) ./configure
5. Fordítás
make
Ha a README installt is mond: make && make install
Csak akkor van értelme, ha a configure hiba nélkül lefutott. Ha van benne hiba 100% hogy nem lesz jó a make.
Configure a hibákban mindig kiírja mi a baja. Általában valami hiányzik neki, csomag. Zelinél pl a GTK+ 2.x hiányzik (ami mondjuk fura, nem tudom mit szertene forgatni)
******************** Balumann: ***************************
ALSA forgatásra írtam egy scriptet:
#!/bin/bash
apt-get -y install build-essential ncurses-dev gettext xmlto linux-headers-`uname -r`
mkdir -p /usr/src/alsa
cd /usr/src/alsa
wget ftp://ftp.alsa-project.org/pub/driver/alsa-driver-1.0.9rc4a.tar.bz2
wget ftp://ftp.alsa-project.org/pub/lib/alsa-lib-1.0.9rc4a.tar.bz2
wget ftp://ftp.alsa-project.org/pub/utils/alsa-utils-1.0.9rc4a.tar.bz2
tar xjf alsa-driver*
tar xjf alsa-lib*
tar xjf alsa-utils*
cd alsa-driver*
./configure
make
make install
cd ../alsa-lib*
./configure
make
make install
ln -s libpanelw.so.5 /usr/lib/libpanelw.so
ln -s libformw.so.5 /usr/lib/libformw.so
ln -s libmenuw.so.5 /usr/lib/libmenuw.so
ln -s libncursesw.so.5 /lib/libncursesw.so
cd ../alsa-utils*
./configure
make
make install
reboot
----------------------
ezután: az "asoundconf list" kimenetében látod a kártyád hardverazonosítóját (nem tudom mi a Realteké) legyen most pl Riltekhádé
alapértelmezetté teszed a következõ paranccsal:
asoundconf set-default-card Riltekhádé
reboot
[merlinw.org]
Én azokat nem terminálban csomagolom ki, hanem a grafikus izével, mint windows-ba, utána terminálban belementem abba a mappába, és utána futtattam le. a ./configure nálam sikeresen lefut, nem írogat hibát. Viszont a make -re így elkezdi sorolni a hibákat, még csak kimenteni se tudom mert az eleje eltûnik 😄
A vége így néz ki:
/home/baluman/driver/alsa-driver-1.0.9rc4a/include/sound/info.h:144: error: ‘snd_info_entry_t’ has no member named ‘c’
In file included from hpetimer.c:31:
/lib/modules/2.6.31-15-generic/build/include/linux/hpet.h: At top level:
/lib/modules/2.6.31-15-generic/build/include/linux/hpet.h:13: error: expected specifier-qualifier-list before ‘u64’
hpetimer.c: In function ‘snd_hpet_open’:
hpetimer.c:41: warning: implicit declaration of function ‘hpet_register’
hpetimer.c:44: warning: implicit declaration of function ‘hpet_control’
hpetimer.c:44: error: expected expression before ‘unsigned’
hpetimer.c: In function ‘snd_hpet_close’:
hpetimer.c:51: warning: implicit declaration of function ‘hpet_unregister’
hpetimer.c:52: error: invalid use of undefined type ‘struct hpet_task’
hpetimer.c: In function ‘hpetimer_init’:
hpetimer.c:88: error: ‘EINVAL’ undeclared (first use in this function)
hpetimer.c:99: error: invalid use of undefined type ‘struct hpet_task’
hpetimer.c:100: error: invalid use of undefined type ‘struct hpet_task’
hpetimer.c: At top level:
hpetimer.c:121: warning: excess elements in struct initializer
hpetimer.c:121: warning: (near initialization for ‘__param_frequency’😉
hpetimer.c:121: error: extra brace group at end of initializer
hpetimer.c:121: error: (near initialization for ‘__param_frequency’😉
make<1>1>: *** Error 1
make: *** Error 1
root@baluman-desktop:/home/baluman/driver/alsa-driver-1.0.9rc4a#
A vége így néz ki:
/home/baluman/driver/alsa-driver-1.0.9rc4a/include/sound/info.h:144: error: ‘snd_info_entry_t’ has no member named ‘c’
In file included from hpetimer.c:31:
/lib/modules/2.6.31-15-generic/build/include/linux/hpet.h: At top level:
/lib/modules/2.6.31-15-generic/build/include/linux/hpet.h:13: error: expected specifier-qualifier-list before ‘u64’
hpetimer.c: In function ‘snd_hpet_open’:
hpetimer.c:41: warning: implicit declaration of function ‘hpet_register’
hpetimer.c:44: warning: implicit declaration of function ‘hpet_control’
hpetimer.c:44: error: expected expression before ‘unsigned’
hpetimer.c: In function ‘snd_hpet_close’:
hpetimer.c:51: warning: implicit declaration of function ‘hpet_unregister’
hpetimer.c:52: error: invalid use of undefined type ‘struct hpet_task’
hpetimer.c: In function ‘hpetimer_init’:
hpetimer.c:88: error: ‘EINVAL’ undeclared (first use in this function)
hpetimer.c:99: error: invalid use of undefined type ‘struct hpet_task’
hpetimer.c:100: error: invalid use of undefined type ‘struct hpet_task’
hpetimer.c: At top level:
hpetimer.c:121: error: extra brace group at end of initializer
hpetimer.c:121: error: (near initialization for ‘__param_frequency’😉
make<1>1>: ***
make: ***
root@baluman-desktop:/home/baluman/driver/alsa-driver-1.0.9rc4a#
Ugyanezt akartam most beírni. Eddig nekem kb. egy .tar.gz-t nem sikerült mûködésre bírnom. 😄
make-re ezt írja: make: *** No targets specified and no makefile found. Stop.
és elõtte a configure végén pedig ezt:
checking for gtk+-2.0 >= 2.0.0... Package gtk+-2.0 was not found in the pkg-config search path. Perhaps you should add the directory containing `gtk+-2.0.pc' to the PKG_CONFIG_PATH environment variable No package 'gtk+-2.0' found
configure: error: Library requirements (gtk+-2.0 >= 2.0.0) not met; consider adjusting the PKG_CONFIG_PATH environment variable if your libraries are in a nonstandard prefix so pkg-config can find them.
ez mitõl lehet?
(jó lenne ezt a targz-s formát megoldani, mert sok cucc csak abban van)
make-re ezt írja: make: *** No targets specified and no makefile found. Stop.
és elõtte a configure végén pedig ezt:
checking for gtk+-2.0 >= 2.0.0... Package gtk+-2.0 was not found in the pkg-config search path. Perhaps you should add the directory containing `gtk+-2.0.pc' to the PKG_CONFIG_PATH environment variable No package 'gtk+-2.0' found
configure: error: Library requirements (gtk+-2.0 >= 2.0.0) not met; consider adjusting the PKG_CONFIG_PATH environment variable if your libraries are in a nonstandard prefix so pkg-config can find them.
ez mitõl lehet?
(jó lenne ezt a targz-s formát megoldani, mert sok cucc csak abban van)
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Sziasztok! Most kezdek ismerkedni az ubuntuval, és akadt egy kis problémám is vele. Realtek HD hangkártyám van, és egyszerûen nem tudom mûködésre bírni. Rákerestem, ezt találtam, namost az elejét még meg is csináltam, letöltöttem a legújabbakat ezekbõl, kicsomagoltam. A ./configure lefut. Utána beírom hogy make, és szinte mindegyik sorra hibát ír. A többit megcsináltam, az utils -nál már a config-nál is hibákat ír. Tudna valaki ebben segíteni? :S
Ezer hála.
Köszi,
Köszi,
de itt vmi turpisság van, mert a cikkben lévõ képen nem ubuntu van a monitoron... szal sztem amit ide beraktak az csak ps 😊
Bazinga!
ahah megraknám!!:SADAASDaSD_ASD_asD:ASD_AS😄AS_D
izé. õõ. és. és most mivan. haxolja az ubit. zstme cska zsidoskodik. fényképeszkedik. közbe biztos most látta elõször az ubi logot.
nézdmeg kis PÓZER noob! 😄 és biztos pedofil is.
izé. õõ. és. és most mivan. haxolja az ubit. zstme cska zsidoskodik. fényképeszkedik. közbe biztos most látta elõször az ubi logot.
nézdmeg kis PÓZER noob! 😄 és biztos pedofil is.
http://loal.atw.hu
Tom Petersen, az Nvidia technikai igazgatoja. Ugy latszik o a ceg uj reklamarca... <#hehe>#hehe>
Saor Alba
Jah, elnezest itt a forras: link <#alien>#alien>
Saor Alba
asszem rájöttem vmire 😊
szóval, bejelentkeztem a home.live.com -on az msnes profilomban, és a settingsben átírtam a vezetéknevemet, keresztnevemet olyan formában, hogy a vezetéknevemhez írtam be a nicket, a vezetéknévhez bármit (ki kell szedni a pipát hogy ne legyen publikus a vezetéknév) majd mentés
aztán belépve az emesene -be már arra írta át a nickemet, amit itt megadtam
(ezek szerint abba az xml file -ba a profilban lévõ nevet tárolja le, és alapértelmezés szerint a név maga az emailcím, ha nem lett megadva)
szóval, bejelentkeztem a home.live.com -on az msnes profilomban, és a settingsben átírtam a vezetéknevemet, keresztnevemet olyan formában, hogy a vezetéknevemhez írtam be a nicket, a vezetéknévhez bármit (ki kell szedni a pipát hogy ne legyen publikus a vezetéknév) majd mentés
aztán belépve az emesene -be már arra írta át a nickemet, amit itt megadtam
(ezek szerint abba az xml file -ba a profilban lévõ nevet tárolja le, és alapértelmezés szerint a név maga az emailcím, ha nem lett megadva)
Bazinga!
Nemnem, ez teljesen más. Ez az MS sara, és a WLM-esek is szívtak vele. Az MSN protokollban történt egy változtatás, szerver oldalon õk már az új "módszert" használják, így jön elõ az anomália. Például az új Pidginben (x.x.4) már ki van javítva. A WLM-t is frissíteni kellett. Emesene nem tudom hogy áll vele, de azóta adtak már ki kettõ frissítést.
Fájlátvitel: elvileg az MS szerverek a kapcsolat felépítésére használják a saját szerverüket, de utána már p2p módon megy a dolog. Win alatt pl. a Miranda alatt teljesen jó. Szerintem itt az lehet a dolog, hogy a Pidgin és Emenese alatt nincs implementálva a p2p. Valamit olvastam is, hogy az aMSN alatt ugye jó, az új emesene is erre építkezik, de egyelõre õk sem teszik bele a p2p-t. Úgy néz ki, hogy Linux fronton csak az aMSN támogatja megfelelõen.
Fájlátvitel: elvileg az MS szerverek a kapcsolat felépítésére használják a saját szerverüket, de utána már p2p módon megy a dolog. Win alatt pl. a Miranda alatt teljesen jó. Szerintem itt az lehet a dolog, hogy a Pidgin és Emenese alatt nincs implementálva a p2p. Valamit olvastam is, hogy az aMSN alatt ugye jó, az új emesene is erre építkezik, de egyelõre õk sem teszik bele a p2p-t. Úgy néz ki, hogy Linux fronton csak az aMSN támogatja megfelelõen.
nekem is átírja az emesene mindig a nick -emet, utánagugliztam, van vhol egy xml file amiben tárolja a nicket, ott át lehet írni elvileg, de nagyon macera, meg egy idõ után így is visszaírja magától... szal inkább nem is foglalkoztam vele
Bazinga!
cvk -t én is ismerem, anno a nasara is járt 😊
engem se zavarna az angol, max az ékezetek miatt... csak a z y miatt néhány jelszavamnál gáz, hogy ugye ott nem látom mit gépelek, fel van cserélve az z/y és anyázok hogy mér nem fogadja el a passwordöt 😄
engem se zavarna az angol, max az ékezetek miatt... csak a z y miatt néhány jelszavamnál gáz, hogy ugye ott nem látom mit gépelek, fel van cserélve az z/y és anyázok hogy mér nem fogadja el a passwordöt 😄
Bazinga!
[merlinw.org]
Én azt sem értem hogy miért cseszi el a nevemet mindig? Átírja az email címemre.
Tesóm windows-on használ amsn-t, neki is elcseszi.
Barátnõm linuxon használ amsn-t, neki nem.
Ki érti ezt? :o
Tesóm windows-on használ amsn-t, neki is elcseszi.
Barátnõm linuxon használ amsn-t, neki nem.
Ki érti ezt? :o
haha nmt 😄
amikor elkeztem linuxozni.. 😄 volt egy irkes user nevezetes cvk (gondonolom itt többeen ismerik a nevét) na és enegme meg õ oktatott .. 😄 ilyen noob kérdésekkel bonbáztam énis hogy miafaszomér nem magyar ha azt telepitettem és stb.. 😄
aztán amikor ltelepitettme egyet elkeztme irni egy kis txt.. 😄
kb az összes cucc amit használok vagy hibát talátlam telepitéskor annak a megoldását meg csomagkot nevét meg ijen kis szarokat összegyüjtöttem és amikor telepitek elõveszem 😄
kb verzionként bõvétem.
most yár itt:
# 2009.09.19. - $000013
169 sor de vannak benne sorközök 😄 tökhasznos. na. és ebben votl még benne ez a nyelv cuccos is 😄 ezmár turin. ne mtudom mér kurodik el. :| mellesleg éln tb-s is átment angolba de észrese vettem csak multkor szoval inkább maradt ugy😄 végülis megy az angol is 😄
amikor elkeztem linuxozni.. 😄 volt egy irkes user nevezetes cvk (gondonolom itt többeen ismerik a nevét) na és enegme meg õ oktatott .. 😄 ilyen noob kérdésekkel bonbáztam énis hogy miafaszomér nem magyar ha azt telepitettem és stb.. 😄
aztán amikor ltelepitettme egyet elkeztme irni egy kis txt.. 😄
kb az összes cucc amit használok vagy hibát talátlam telepitéskor annak a megoldását meg csomagkot nevét meg ijen kis szarokat összegyüjtöttem és amikor telepitek elõveszem 😄
kb verzionként bõvétem.
most yár itt:
# 2009.09.19. - $000013
169 sor de vannak benne sorközök 😄 tökhasznos. na. és ebben votl még benne ez a nyelv cuccos is 😄 ezmár turin. ne mtudom mér kurodik el. :| mellesleg éln tb-s is átment angolba de észrese vettem csak multkor szoval inkább maradt ugy😄 végülis megy az angol is 😄
http://loal.atw.hu
én úgy olvastam hogy pl a pidgin saját servert használ, a többinek nem olvastam utána
de ha mindegyik ugyanazt használja, akkor miért van az hogy windows live messengerben megvan a max (közeli) sebesség, itt meg annak kb az 5% -a 😊
de ha mindegyik ugyanazt használja, akkor miért van az hogy windows live messengerben megvan a max (közeli) sebesség, itt meg annak kb az 5% -a 😊
Bazinga!
Nezd vegig a compiz beallitasait es engedelyezd az erre szolgalo plugint!
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
na már 3 dimenziósan fordul az ablak de még nem úgy mint a videón hanem teljes képernyõsen fordul.tehát az ablakok nem távolodnak el.
Mindegyik MSN program MSN szerveren keresztül küld. Ha nem felel meg, regisztrálj egy "publikus" Gmail fiokot és használd a 6+GB-os tárhelyét.
[merlinw.org]
akkor nálam nemtom mi volt az amsn -el, ugyanolyan fos volt a fájlátvitel mint a többin
pedig jó az uploadom, meg a havernak is jó aki nekem küldött... windows alatt teljesen jó volt a sebesség
na hát akkor megvárom ezt az új amsn -t vagy emesene -t, thx az info -t
pedig jó az uploadom, meg a havernak is jó aki nekem küldött... windows alatt teljesen jó volt a sebesség
na hát akkor megvárom ezt az új amsn -t vagy emesene -t, thx az info -t
Bazinga!
aMSN nekem gyors volt, 350-el tudtam küldeni. Egyetlen baja, hogy marha ronda, de készül már a natív változata, ami nem ilyen csúnya multiplatform toolkitre épül. Készül az emesene 2.0 is, már van kipróbálható alfa verzió, jónak ígérkezik, de még nagyon messze a véglegestõl. Ez az aMSN technológiájára építkezik, csak ráhúznak egy -- egyelõre -- szebb GUI-t.
Tudtok ajánlani egy olyan msn klienst, ami p2p módon oldja meg a fájlátvitelt, és nem vmi külsõ server közbeiktatásával? Mert amiket próbáltam mind ilyenek, és kb 2-3 kb/sec -el csorog át az adat. Azért az durva hogy egy mp3 is fél órán át jön 😄
Amiket eddig próbáltam: pidgin, amsn, emesene, galaxium messenger
Amiket eddig próbáltam: pidgin, amsn, emesene, galaxium messenger
Bazinga!
Hát ha megteszed, nagyon megköszönöm.
Sima desktop 32bit kellene.
Sima desktop 32bit kellene.
Proxy van, le sem tudom tölteni.
Semmi, csak http.
Semmi, csak http.
mielõtt elmented, nem lehet átnevezni a file -t?
vagy már fel sem jön a mentési ablak?
torrent és ftp is kilõve?
vagy már fel sem jön a mentési ablak?
torrent és ftp is kilõve?
Bazinga!
Egy kérdés.
Valamilyen tömörített formátumban szeretném letölteni a 9.10-et. Tudtok ilyen linket?
.iso-t nem tudok melóhelyen leszedni.
Valamilyen tömörített formátumban szeretném letölteni a 9.10-et. Tudtok ilyen linket?
.iso-t nem tudok melóhelyen leszedni.
megint elõjött a recsegés...
úgy néz ki meg kell barátkoznom vele? 😞 engem hihetetlenül zavar
pl msn -en ír vki, ugye akkor hang jelzi, ha épp inaktív az beszélgetõ ablak, és a hangal egyidõben egy 'pukkanás'
úgy néz ki meg kell barátkoznom vele? 😞 engem hihetetlenül zavar
pl msn -en ír vki, ugye akkor hang jelzi, ha épp inaktív az beszélgetõ ablak, és a hangal egyidõben egy 'pukkanás'
Bazinga!
Frankó a topik, gratula a készítõnek!
Letörölni nem kell, hiszen most is azt használod, hacsak nem kapcsoltad teljesen ki. Attól, hogy nem forog az asztal, még aktív😊 Compiz felelõs az elhalványulásokért, meg ugy mindenféle openGL-es effektért. Olyan mint Windows alatt az Aero, a VGA vállára pakolja a grafikus megjelenítést, hogy ne a proci izzadjon vele.
Egyébként ahogy nézem a Koalás vasat, meglepõen stabil lett a Compiz is és a Pulseaudio rendszer is. Vállveregetés a Cannonical-nak😊
Egyébként ahogy nézem a Koalás vasat, meglepõen stabil lett a Compiz is és a Pulseaudio rendszer is. Vállveregetés a Cannonical-nak😊
[merlinw.org]
krisz: rendszer/beállítások/compizconfig beállításkezelõ
bal oldalt asztal/munkaasztal kocka pipa, kocka forgatása pipa
ctrl-alt és jobbra-balra nyíl vagy ctrl-alt és balgomb nyomvatartás melletti "forgatás"
a rendszer/beállítások/megjelenés/vizuális effekteknél mindenképpen az extra legyen bepipálva
bal oldalt asztal/munkaasztal kocka pipa, kocka forgatása pipa
ctrl-alt és jobbra-balra nyíl vagy ctrl-alt és balgomb nyomvatartás melletti "forgatás"
a rendszer/beállítások/megjelenés/vizuális effekteknél mindenképpen az extra legyen bepipálva
Bazinga!
Én úgy tudom, hogy ez nem egy ráépülõ fejlesztés, hanem konkrétan leváltja az ALSA-t. Az ALSA-s programok pedig egy pulseaudio alsa plugint használnak a kompatibilitás megtartása miatt. De lehet tévedek.
á na mindegy nem megy.hogy kell letörölni a conpiz-t? 😊 jó nekem 3d ablak nélkül is az ubi😊
3D kocka be van pipálva?
Ctrl+Alt+Bal egérgomb nyomvatartásakor és égér mozgatásakor nem történik semmi?
Ctrl+Alt+Bal egérgomb nyomvatartásakor és égér mozgatásakor nem történik semmi?
[merlinw.org]
Izé, a pulseaudio egy interfész ami ALSA-t használ. Tehát alsa maradt, csak a kernel már a pulse-on keresztül macerálja. Vagy valami ilyesmi, még nem olvastam utána részletesen😊
Recsegést még okozhatja a többcsatornás beállítás sztereo anyagoknál. Illetve a 4.0, 5.0-ás beállítások (rendszer/beállítások/hang). 2.0, 5.1 jó szokott lenni.
Recsegést még okozhatja a többcsatornás beállítás sztereo anyagoknál. Illetve a 4.0, 5.0-ás beállítások (rendszer/beállítások/hang). 2.0, 5.1 jó szokott lenni.
[merlinw.org]
Alsát már nem is használunk, pulseaudio az alap, alsa szerintem csak ilyen támogatási szinten maradt meg. A jelenség meg lehet, hogy pont a váltás miatt van. Nekem valamiért olyan "természetesnek tûnõ" az egész, nem zavar.
Krisz: nézelõdj. A CompizConfig pont nem egy letisztult valami, azért fontos hogy eligazodj rajta. Van pl. a 3D Cube plugin, amit gondolom valami "3D Asztal kocka" néven magyarítottak. Belemész, valamelyik fül a bindings, nem tudom hogy van magyar, hozzárendelések, gyorsbillentyûk, valamit keress.
Krisz: nézelõdj. A CompizConfig pont nem egy letisztult valami, azért fontos hogy eligazodj rajta. Van pl. a 3D Cube plugin, amit gondolom valami "3D Asztal kocka" néven magyarítottak. Belemész, valamelyik fül a bindings, nem tudom hogy van magyar, hozzárendelések, gyorsbillentyûk, valamit keress.