11431
Ubuntu Linux
-
#6375 http://www.amsn-project.net/wiki/Installing_Plugins_and_Skins -
#6374 Köszike!
aMSN hez pluginokat hova kell telepíteni vagy hogyan kell? -
#6373 a windows gomb szokott lenni!!! -
#6372 a super gomb melyik??
-
#6371 köszönöm!!! -
#6370 Rendszer, Adminisztráció, zárt meghajtók, engedélyezés, reboot.
Ha rendben elindul a rendszer, az AMD oldaláról töltsd le a 10.2-es driver-t, majd terminálban:
chmod +x amit-letöltöttél.run
sudo ./amit-letöltöttél.run
Ezután csak next, next, finish. Ismét reboot, majd Catalyst-ban tudsz felbontásokkal szórakozni.
- Ha elkezdesz begépelni valamit terminálba, pl "ati" és nyomsz egy TAB billentyűt, akkor kiegészíti.
- Logikusan abban a könyvtárban kell kiadni a parancsokat, amibe letöltötted a driver-t. (Tehát legelőször navigálj oda, pl.: cd /home/neved/Asztal)
3D-s effektek: Rendszer, Beállítások, Compiz beállítások -
#6369 Sziasztok feltettem az ubuntut,de van pár kérdésem...
1440x900 ba szeretném ha képernyőm lenne de nem toom arra beállítani hogyan tudom orvosolni?
3D-s ablak váltást szeretném még hogy legyen meg láttam egy csomó effectet hogyan tudom elindítani ezeket?! előre is köszönöm! -
#6368 Hát, vagy keresel olyan opciót hogy nem fullscreen, vagy nyomsz egy Ctrl+Alt+F1-et, ami átdob egy parancssorra, ahol beírod hogy
startx -- :1
amivel elindul még egy X. Utána a Ctrl+Alt+F7 lesz az első X, a Ctrl+Alt+F9 a második. Nyilván az egyiken nyomod a játékot, a másikra meg át tudsz váltani.
Vagy, túrod a netet, lehet hogy már valaki írt rá progit. :) -
#6367 Mivel lehet lerakni a játékot, ha nem alt tabbal? -
#6366 Hm, nem néz ki rosszul ez az egész, észben tartom. -
#6365 Akkor ezt sasold meg -
#6364 Csak úgy elkezdtem végigszántani a software centert, most a gémeknél tartok.
Sauerbraten nagyon bejött, nincs baja a hanggal, gyors, instagib mód nagyon adja a quake feelinget, még az Openarena-nál is gyorsabb, nem akadozik.
Supertuxkart is meglepett. -
#6363 oksi köszi!! -
#6362 nem kell net az update grub -hoz és valszeg fel fogja ismerni hogy van egy másik oprendszer a másik partíción és berakja majd mint opciót a bootmenübe -
#6361 Akkor szupi :D 7végén nekiállok v holnap felteszem...
ha terminalba beírom h sudo update-grub akkor menni fog win7 / ubuntu?ehez kell net? -
#6360 Szerintem nem lesz baja vele. -
#6359 Hát wlanom,tc karim,nicns szal azzal nem lesz gond...
Vidimmel nem lesz baja driver van hozzá? :D -
#6358 - kiderül az 20 perc alatt a telepítés során.
- kiderül az 20 perc alatt a telepítés során.
Egyébként max a wlan, tvkártya, nyomtató-scanner esetében lehetnek nehézségek, de nagyrészt azok is orvosolhatók. -
#6357 Akadhat esetleg még gondom mit előre tudnom kéne a rendszerrel kapcsolatba?
- A configommal lehet gond amit nem ismer fel v valami?
- Vagy van még valami amit jó ha tudok pl:mint az előzők?! -
#6356 Most vettem észre, hát nem kedvesek?:D
feladó Ubuntu Forums <[email protected]>
címzett <hidden>
dátum 2010. február 20. 1:01
tárgy Happy Birthday from Ubuntu Forums
küldő lingonberry.canonical.com
részletek elrejtése febr. 20. (3 napja)
Hello MerlinW,
We at Ubuntu Forums would like to wish you a happy birthday today!
-
#6355 Köszönöm szépen a segítséget a 7végén felrakom újra és remélem működik a 2 együtt..meg a net is... Köcce! -
#6354 ez inkább kubuntus :D -
#6353 A lenti dolgokkal max helyet nyersz. Ha lassulást észlelsz, nézz körül a processek tájékán (indítópult, terminálban ps auxw, vagy top). Az esetek 90%-ban alkalmazás tehet a dologról. A jelenlegi kernel, X, gdm és gnome gyors, tehát azok kilőve. Ezeken kívül pedig többnyire csak az általad futtatott cuccok/hardver meghajtók vannak csak. -
#6352 Ubuntu 10.10 boot menü terv:
-
#6351 okés, köszi.
Úgy vettem észre, mintha picit belassult volna, azért kérdeztem. -
#6350 April 2010
For Ubuntu 10.04 LTS, we plan to:
- Present non-application packages in an understandable way.
- Helpfully subcategorize applications such as games, and also categorize non-application packages such as programming utilities, fonts, database software, and screensavers.
- Let you rate and review packages from within the Center, and see ratings and reviews submitted by other Ubuntu users.
- Interactive demonstration of how to launch the software you’ve just installed.
- Improve apt.ubuntu.com so that it handles more browsers, and more usefully caters for people who are not running Ubuntu when they follow the link.
October 2010
For Ubuntu 10.10, we plan to:
- Provide the ability to purchase software from within the Center.
- Make Ubuntu Software Center a viable alternative to Synaptic, allowing the same fine-grained package control and handling of error cases.
- Establish and convey a trust level for software in PPAs, and let you easily add PPAs within the Center.
April 2011
For Ubuntu 11.04, we plan to:
- Improve sharing and tracking of software within the Center. For example:
- Overviews of installed software by license, cost, or maintenance timetable.
- Discovering software by what your friends have installed.
- Downloading a package once for installing on many computers.
- Incorporating AptOnCD.
- A visible history of past installations/removals/purchases, including the ability to undo specific changes.
- Investigate and, if appropriate, implement specialized interfaces for browsing and installing particular classes of package (fonts, screensavers, etc). -
#6349 terminál megnyit, beírod:
sudo pppoeconf
felhasználónév, jelszó, a többi enter.
Itt a hivatalos leírás -
#6348 Nem sokat kell vele tökölni, hálisten, nem szemetel, mint az Win.
Tweak, bleachbit (disk cleaner), logrotate. Olykor kézzel törlöm a régi logokat, otthoni gépen elég ha egy hétre visszamenőleg megvannak. Valamint a home-ban a rejtett könyvtárakat érdemes néha (2-3 havonta) végignézni, általában maradnak eltávolított programmaradványok. Szakértelem esetén az usr/share-el ugyanezt. A nem csomagból telepített programok általában nem pucolnak maguk után (mint játékok, google earth és társaik)
-
#6347 első problémádra a megoldás:
nyisd meg a terminált (alkalmazások\kellékek\terminál), és írd be: sudo update-grub -
#6346 Sziasztok!
Feltettem a Ubuntut,és akadt néhány problémám segítsetek ha tudtok..Kezdő vagyok de hamar tanulok..
-Windows 7 mellé tettem fel másik winyóra és nem tudtam vissza bootolni Win7-re.Erre van megoldás?írjátok le hogy hogyan kell megoldani.
-Diginetem van,DSL kapcsolat.. rendszer telepítése után Internet kezelőbe bementem,DLS fülecske Username-hez,passwordhoz beírtam mindent a Service-hez nem tudtam mit kell üresen hagytam... de nem csatlakozot..Erre a megoldás?
Előre is köszönöm a segítséget!!!
-
#6345 Ja, tényleg, most működik. Hát, ezért kár volt. :) -
#6344 azt írja hogy adobe air is kell hozzá nem csak flash -
#6343 Help! :)
Az ezen az oldalon található link elvezet erre az oldalra, ahonnan elvileg le lehetne tölteni egy google wavehez való progit, amivel ki lehet hagyni a böngészőt a buliból. Ámde.
Azt mondja hogy töltsem le előbb a legfrissebb Flasht, de nekem az a verzió van letöltve és telepítve amit felajánl. :o -
#6342 rendben.
Amúgy, hogyan szoktad még karbantartani a rendszert? -
#6341 Nem, dehogy. Én is pucolom rendszeresen a régieket, miután meggyőződtem róla, hogy a friss kernel hibátlanul működik. -
#6340 Körülnéztem az ubuntu tweakben, tényleg nagyon hasznos program.
Nem gáz, hogy az előző verziós kerneleket letöröltettem vele?
(grub-ban is zavart, hogy háromféle kernel volt a listán) -
#6339 erre rájöttem amikor csak 1 lappal indult néha, de ez a másik, újraindítások után is van, és nincs ott több chrome -
#6338 Nekem ezt akkor csinálja, ha már fut a Chrome, és úgy nyitom meg. Nézd meg a Rendszerfigyelőben, hogy nem fut-e chrome. -
#6337 képzeld ez se csinálta mindig :) -
#6336 Tipp:
A /home/user/.config/google-chrome könyvtárat nevezd át. (Mintha kitörölnéd, de mégis megmarad, höhö)
Aztán töröld a chrome bétát, és tedd fel a simát. (Bár, én úgy tudom hogy én is a 'simát' raktam fel, mégis ezem van:
ii google-chrome-beta 5.0.307.9-r39052 The web browser from Google
aztán nem csinálja azt amit te leírtál)