11431
Ubuntu Linux
-
#6255 Merlin, az általad küldött xorg.conf konfigban a monitor CRT, nekem LCD van
azt is át kell irni vagy nem?
Section "Device"
Identifier "aticonfig-Device[0]-0"
Driver "fglrx"
Option "UseFastTLS" "2"
Option "Monitor-CRT1" "0-CRT1"
BusID "PCI:1:0:0"
EndSection
Ha beledöglök is aktiválom azt a drivert... -
#6254 No,mára ennyi...semmi előrehaladás.Köszönöm a türelmet.
-
#6253 Plusz ezt kifejezetten Compizra írták, ahol elkezdtem követni a problémát ott ezzel próbálkoztál. De a TV-n is lehetséges azért nincs kép, mert rossz felbontást akar beállítani (lásd lentebbi angol leírás), amit az X konfigállományok újragenerálásra megoldhat, illetve az atconfig. -
#6252 Én is uj vagyok Linux-ban,de telepiteni már tudok.
Itt van a link akitől tanultam,elmagyarazza a karmic koala 9.10 telepitését is többek közt. KATT IDE -
#6251 "C", de a "D" opció is szinte ugyan az, mert csak a grafikus felület döglik be, gyakorlatileg azonos eredmény. Az a parancs csak az Xorg konfig állományait generálja újra. Ha nem segít, akkor Merlin írt még egy Ati-s megoldást, valami "aticonfig --initial", pontosan nem tudom, lentebb ott van leírva.
ui.: recovery módban nem kell root terminal, simán nyomsz a resume-ra, normál felhasználóval betölt, de a grafikus felületet meg sem próbálja elindítani. "sudo"-val adsz ki root utasításokat, root profil nem kell, mert nem csak biztonság kérdése, de sok program anomáliákat is mutat mellette. -
#6250 Wubival egyfajta virtuális környezetben fut a Windows partícióján. Normál telepítéskor az lesz, amelyik opciót kiválasztod, én ajánlom a manuálist, választasz egy partíciót és arra teszi, a Winhez nem nyúl. Dualboot is menni fog automatikusan, indításkor választhatsz melyik OS-t akarod használni. -
#6249 Úgy próbáltam, terminálban sikerül is.
FileZilla log:
Command: open "user@host" 222
Command: Pass: ****
Status: Connected to host.hu
Error: Could not connect to server
Természetesen a jó adatokkal kitöltve, port is helyesen lett megadva, mert nem az alapot használják. Win alatt a WinSCP-vel sikerült. gFTP csatlakozott elvileg, de lehal, nem jelenik meg semmi, nem reagál, csakis várakozik. Nautilus már nem tudom mit írt ki. FileZilla meg kicsit ellentmondásos az utolsó kettő üzenetét nézve. Az adatokat minden programban többször ellenőriztem, többször megpróbáltam, még a hostnévvel is variáltam hogy kell-e bele www vagy nem. IP alapú host megadást még nem próbáltam viszont, mindjárt meg is nézem.
Nautilus: Error: ssh program unexpectedly exited. Please select another viewer and try again. -
#6248 Hogy jól értsem,ahhoz,hogy sikeresen aktiváljam a VGA drivert friss Ubuntu 9.10-nél.
---------------------------------------------------------------------
A. 1.sudo gedit /etc/X11/xorg.conf...itt átirom a Tőled kapott
configot (az "1680x1050" -et átirom "1360x768"-ra) és SAVE
2.Aktiválom a drivert (letölti és reboot)
3.Reboot-nál Recovery Mode-ban rootba beirom:
sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg és ENTER
4.reboot
B. 1.sudo gedit /etc/X11/xorg.conf...itt átirom a Tőled kapott
configot (az "1680x1050" -et átirom "1360x768"-ra) és SAVE
2.Aktiválom a drivert (letölti és reboot)
3.Bebootolok rendesen (ha tudok) és a terminalba
teszem be a sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg -ot
C. 1.Aktiválom a drivert (letölti és reboot)
2.Reboot-nál Recovery Mode-ban rootba beirom:
sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg
D. 1.Aktiválom a drivert (letölti és reboot)
2.bebootolok rendesen (ami nem fog menni)
3.Terminalba: sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg
A monitorom maximális felbontása 1360x768
Kösz a türelmet...jó volt a pupák pék pókjai. -
djsenki #6247 Még1 hülye kérdésem van. Ha telepítem a kubuntut akkor a winfos xp megmarad mellette? Telepítéskor nem formázza le a vinyót? -
#6246 Filezilla-t használom, SFTP protokol kell neked. Portot ne felejtsd el megadni (alap: 22) -
#6245 Azt meg tudná mondani valaki, hogy Ubi alól hogyan tudok grafikus felületen böngészni SCP protokollon keresztül? Utánanéztem, elvileg tudja a natulius is (ez lenne a legjobb az editor programok azonnal célhelyre való mentése miatt), tudja a FileZilla is, tudja a gFTP is, DE egyikkel sem sikerült csatlakozni. Terminálban gond nélkül megy egyébként, illetve kipróbáltam egy SecPanel nevű programot, azzal is félig-meddig megy, de szerintem alkalmatlan a használatra. -
#6244 Alsó panel jobb oldalán van valami zöld darts nyíl szerű ikon, ott kell. -
#6243 sudo pppoeconf -
djsenki #6242 Köszi, akkor nincs gond a driverekkel.
Azt még megmondhatná valaki, hogyan lehet beállítani az adsl kapcsolatot. PPPoE modem. -
#6241 Jól tetted :) Én már mindent végignyomogattam ez előtt.
Én ezt startup applicationként ismerem (elnézést hogy nem voltam biztos benne hogy mit akarsz), ahol noha eddig be volt jelölve az általad kivonni kívánt dolog (ezért sem értettem hogy ezt akarod mondani egyáltalán), az elejétől fogva nem volt vele probléma.
Mint ahogy most is be van jelölve, és nincs vele különösebb gond...
-
djsenki #6240 Sziasztok!
Kubuntuval kapcsolatban lenne 2 kérdésem.
Az egyik az, hohy hogyan tudom beállítani az internetkapcsolatot. Inviteles ADSL, van hozzá egy felhasználónév és egy jelszó. windows alatt be tudom állítani, de kubuntu alatt fogalmam sincs, hogy kell.
A másik pedig az, hogy van a kubuntuban egy driver ellenőrző ami kiírt valamit, de nem nagyon tudok angolul. Képernyőmentés: http://kepkezelo.com/images/u8g6evgiuwbkpm3d6pel.png
Ez mit jelent?
A válaszokat és a segítséget előre is köszönöm! -
#6239 Naív voltam és fetételeztem, hogy legalább a menüpontokat végignyomogattad egyszer a rendszerben. -
#6238 Ez úgy hangzott volna hogy "Ezt írd le lépésekben, mert nem értem."
Ez "rövidítettem", de így is igazad van, bocsánatot kérek. Mindenesetre én ezt megtettem volna, mert nyilván a másik nem tudja hogy kell, és a - miatt mert én megtettem volna, az okozta a félreértést, hiszen én amit megtennék, azt vártam mástól, és ez az én hibám, sorry. -
#6237 Na közben megoldottam a néma login sound problémát (egyszer csak eltűnt). -
#6236 Mosolyogj, és légy partner: ':)' -
#6235 Az indítópultról kérdeztem, mert ő azt említette meg (nem is mindegyiket lehet onnan elvenni, ezért az infó akár még MINDIG hasznos lenne. Közben persze miközben én is keresek dolgokat visszaírtam arra amit mondott, hogy legyen egyáltalán normális párbeszéd, és lássa hogy figyelembe veszem. Ennyi. Láss.
Az alap probléma ami egyébként idáig vezetett az az általad megtalált megoldás volt, amit nem találtam. -
#6234 Reboot után vagyok, nincs ott. -
#6233 #6212-re annyit tudok csak mondani, hogy "légyszíves". Ha akarod utána hozzáteheted azt is hogy "b@*%d meg", de ne nézzél már ingyenes telefonos szupporszolgának. -
#6232 Nehéz a pék élete... nyakán vannak a pupák pék pókjai -
#6231 Attól még reboot után aktív lesz. Menü, rendszer, beállítások, indítópult.
No eg ott van a zseniális Ubuntu-tweak, amivel bármi hasonlót meg tudsz oldani. Ajánlottam már sokszor, most is teszem. -
#6230 6 perc kellett hogy megtaláld.
De te inkább elsőre egy perc alatt kértél segítséget.
Nem bántásból, de én megértem Merlint. -
#6229 na megvan, restart sem kell, a "Keyboard"-nál volt -
#6228 [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1104803501&no=6212]#6212[/URL] -
#6227 Indítópultból vedd ki megint. -
#6226 na ez speciálisan jó, nem találtam ezt a leírást
már csak azt nem tudom hogyan tüntessem el MerlinW "sudo -u gdm dbus-launch gnome-appearance-properties" parancsa által a panelra került kisegítő lehetőségeket -
#6225 Én meg szellemileg leépült állapotban nem gondoltam rá, pedig adná magát. :] -
#6224 Ejj, ez volt az első ötletem, de elvetettem valamiért:) -
#6222 Kicsit nagyobb utánanézés után, ez már sokkal barátságosabb. -
#6221 Hát igen. Aki Guglizik, az nem panaszkodik:) -
#6220 Tehát, ha még nem tetted volna, #6217-el kezd. Zárt meghajtó telepítése, reboot után root paranccsorban. -
#6219 http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=8771424
Hirtelen ennyit találtam. -
#6218 Feltételeztem, hogy azon már túl van:) Ahogy az aticonfig --initial parancson is, hiszen írja a rendszer/telepítő, hogy ha gáz van futtasd. -
#6217 "The issue is being generated when you connect an external monitor, the configuration file will change your resolution affecting the rasterizer software."
Mindenhol ezt írják, mindenkinek megoldotta a következő parancs:
"sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg"
-
#6216 Ha mégsincs csökkentett mód, akkor recovery root paranccsorba:
sudo apt-get install mc
sudo mc
elnavigáls az /etc/X11/xorg.conf fájlhoz, F4, majd átírod a
Section "Device" Driver paraméterét vesa-ra, reboot és próbálkozhatz tovább. Egyszer kell csak megoldanod a dolgot, utána kisújjból fog menni, ez a tanulási folyamat része:) -
#6215 Elképzelhető, hogy a monitor maximális felbontásását állítja be (feltéve, ha jól detektálja azt), és azért sötétül el a világ.
sudo gedit /etc/X11/xorg.conf
és
Itt az én konfigom
Készíts egy mentést a fájlról a felbontást értelemszerűen írd át, a többi maradhat. Nekem HD4890-em van, tehát jónak kell lennie.
Reboot oszt hajrá. Ha nem megy, recovery módban kell lennie vesa módnak, vagy valamilyen csökkentett videómódnak, ha emlékem nem csal.
Ha van képed, és a lenti glxinfo parancs azt írja "Direct rendering: yes" akkor van hw-es gyorsításod. Ezután már mehet fel a driver is.