Ubuntu Linux

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aquir
melyik bezárós

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Ability
Gondolom a folyatjelzõ csík flashplayer-rel történik. Namost az Adobe nem nagyon erõlteti meg magát a linux támogatása érdekében. Minden mûködik, de kicsit szarabbul.

#5560: vagy panelra az a bezárós applet, vagy egy saját laucher "xkill" paranccsal.
Aquir
ty

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

mumpic
ps ax

kikeresed az Evolution sorszámát, majd

kill sorszám

vagy:

killall evolution

Aquir
Egyébként amikor az ff régi fájljait húztam át, akkor b*szódott el a betûtípus egy kisebb molettabbá, most már jó, de én többet nem fogok hozzányúlni, mert még elromlik.
Azt jó lenne tudnom hogy az FF hol tárolja a használt betûtípus beállítását?
Meg volt hogy pl. az Evolutiont nem zárta be, nem lehetett eltüntetni, ezt a terminálból lehet csak kilõni valamilyen kóddal?

Aquir
show

Aquir
Na el tudtam most ugyanazt a fájlt küldeni magamnak gmailben is, ennek örülök, továbbra sem látszik a folyamatjelzõ.

Hegi90
Néhány youtube klipet nem tudok megnézni HD-ban 😞

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hegi90
Ez az enyhén sárga háttér viszont nagyon jól mutat <#eljen>

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

MerlinW
- színes logósok rutinosak, tõlük várhatsz elsõsorban segítséget, szürke logósok kezdõk, vagy nem Ubuntusok. Megkapod a színeset, ha eljött az ideje😊
- Ha látni szeretnéd a saját avatarodat, menj másik topikba.

[merlinw.org]

Aquir
Mert õ már használja és nincs hely
Egyébként mondom simán lenne hely a normál logónak, alatta meg az Ubuntu jel.

mumpic
MerlinW szerint nem használod 😄
Majd õ megmondja hogy miért 😉

Aquir
Képeket sg-n nyilván ugyanúgy, meg ilyenek mennek.

Nade sikerült 😊 Éppen most. Mindig megszakadt, többnyire azzal együtt hogy az sg-bõl folyton kijelentkezett. Akkor is amikor firefoxból (Ubuntu-n ez egyelõre nem is képes menni közvetlenül (mármint a feltöltés), és akkor is amikor thunderbirddel kb. 20+ próbálkozás történt.
Windowsba többször töltöttem fel 17 megás fájlokat, akkor sem kellett ennyi próbálkozás mint ehhez.

Egyébként az avatar szerint nem is használom az ubuntu-t, másrészt nem is látni a logókat (megkülönböztethetetlenség Rulz 😊

mumpic
Más fájlt sem tudsz feltölteni? Én már gyanakodnék. Nevezd át, tömörítsd be, iylesmi. Bár most jól be vagyok sörözve, a realitásérzékem elhalványult kissé, de ilyenkor jönnek a legjobb ötletek 😛

Aquir
Kész. Thunderbirddel sem tudom feltölteni a fájlt, mindig megszakad...
Pedig ez csak egy 4 megás fájl.

Hegi90
thx

precision

Bazinga!

Aquir
Azért nincs sok kérdõjel, mert akkor meg Túl Sok lenne, van esztétikai érzékem 😊
Másfelõl én valószínûtlennek tartom hogy ezt a problémát senki sem látja aki gmailt használ, mivel egyszerûen nem tud levelet küldeni firefoxban.

Tehát: nincs töltésjelzõ csík, se tar.gz-t, se zipet nem fogad, csak loadingol, meg kiírja szépen hogy "Dolgozunk..", Meg "Mentés.." De egyiket sem csinálja.
Nekem a Firefox jelzi ki ha levelem jött, nem külsõ alkalmazás, azért is mondtam hogy ne kelljen többnyire kerülõmegoldásokba ütköznöm, mert ha ezt csak körülményesen lehetne megoldani, az elég szomorú lenne 😊

mumpic
Szeretnék belekötni a stílusodba. 😊
Szóval nagyon sokat írtál, de nem látok sehol egy kérdõjelet. Ha szeretnéd hogy segítsünk, akkor segítünk szívesen, de tudnunk kellene hogy mi a pontos problémád, és hogy mivel próbálkoztál eddig hogy megold, vagy elhárítsd.

Aquir
Mindenhova tudok felölteni, csak Gmailre nem...

Aquir
na most már minden angol, így egyszerûbb volt 😊

Ability
Rendszer -> Admin -> Nyelvi támogatás (nekem angol, de valami ilyesmi lesz)

Az hozzáadás/eltávolítás alatt nézd meg a magyar nyelvet, majd csekkold alul, hogy minden ki van-e pipálva. Illetve amikor elindítod, akkor elvileg szól is, ha hiányosan van telepítve valami.
Aquir
Már megy mindegyik csatornán az Audacityben, csak "Monitor of belsõ hangforrás" nevû bigyóra kellett átállítani a PulseAudio Applettel
szóval ez ilyen kétnyelvû 😊

Ability
Én elindítom pl. a gtkRecordMyDesktop programot, majd a Puluseaudio Volume Control-ban a recording fülön megjelenik a program és beállítom hogy "Monitor of Internal Audio Analog Stereo" és kész. Csak fontos, hogy felvétel közben csináld, mert akkor jelenik meg ott a program.
Aquir
rá se bagózik a beállított hungarian nyelvi fájlra
meg audacityben még mindig süket a vonal

Ability
Device Chooser és Volume Control. Illetve valahol a menüben nézz szét nyelvi támogatás után kutatva, mert ott letölti a teljes és legfrissebb nyelvi fileokat az összes programhoz amihez létezik fordítás.
Aquir
van 22 pulseaudio, melyik kell (csak be kell jelölni?) hogy az audacity géprõl vegyen fel hangot.

FF: sok youtube lapnál nem volt pedig nyerõ 😊
A betûtípust meg hogyan, mikor nem csinál semmit akárhogy állítom szegényt😊
Ja és a menük fele angol (ff), fele magyar (kiterjesztések).

Google Chromiumot már kipróbáltam, Windowsban vissza kellett váltani ff-re, mert stable verzión még dolgozniuk kell (direkt ezt próbáltam csak ki), szerintem itt sem különb 😊

Ability
Lejátszó: VLC. Még okosabb is, kicsit bugos, de nem vészes. Csak ilyen apróságok, mint tekerésnél egy pillanatra szemcsés lesz a kép. Az is csak HD anyagoknál.

Mikrofon: sokkal jobban és könnyebben be lehet állítani. Rendszer -> Admin -> Synaptic csomagkezelõ. Keresõbe írd be, hogy pulseaudio, lesz hozzá pár csomag, kiválaszod ami neked kell. Programonként eltérõ beállításokat használhatsz egyedi szabályrendszer szerint, elég cool.

Firefox: Az FF és úgy általában a linuxos böngészõk sokkal jobban mûködnek. Gyorsabbak. És ezt nem az indulásra értem, hanem pl. a JS scriptek, az ilyen képnézetegõs dolgok. Betûtípust is könnyû beállítani.

Alternatív böngészõ: Chromium. Van extension rendszere, fejlettebb is mint a rókáé, gyorsabban indul, gyorsabban tölti a lapokat, gyorsabbak a render és script dolgok. Sokkal fejlettebb böngészõ és én csak elõnyét látom. Ha leszeded Synapticból az mscorefont csomagot (ami múltkor valami hibától szenvedett, lehet már javították), akkor felrakja a Windows-os fontokat és a Chromium rögtön át is veszi azokat és ugyan úgy jelenik meg, mint Windows alatt a lapok.
Aquir
Ez igaz, régóta megvan az a tudás bennem, hogy az ember a változás ellen akar mindig tenni.

zeli
sztem amúgy az ubuntus betûtípus sokkal jobban néz ki, mint a wines. 😊
elsõre, igaz, szokatlan, de jó.

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

Aquir
Mindenesetre elég furcsa kapásból pár dolog pl. a betûtípus, amit ahogy látom nem lehet megváltoztatni a firefoxban egykönnyen, könyvjelzõ eszköztára is pl jóval vastagabb mint a windowsba, ezt pedig nem is lehet változtatni.
Tömör gyönyör nézetben az ikonok is blank-ok, nem nagyon látszik melyik fájl miféle😊

Egyéb erõfeszítéseimben próbálok normális lejátszót találni, ami legalább a Windowsbeli KMplayernek szintjét eléri.
Nomeg a notebook hangerõszabályzójára is csak késéssel reagál szegény, óvatosnak kell lenni.
Az Audacitynél meg egyszerûen egyik csatornáról sem vesz fel közvetlenül hangot a géprõl, csak a mikrofonról, míg windowsban egyszerûen a sztereó keverõre kellett benyomni 😊
Mert az még csak egy dolog hogy az about:configban átállítom ami nem úgy volt ff-ben..

A lényeg, hogy legalább hasonló, de ne félmegoldásokat találjak ebben a rendszerben 😊

Aquir
Áthidaltam a problémát Windowsos installálással, de még így is az extensionokat külön kellett átrángatnom mert nem tette a helyére.

Most már minden egyes könyvjelzõ + kiterjesztés a helyén 😊 Érdekes volt kutakodni a fájlok után

MerlinW
Akkor szerintem sehogy, hacsak a backup véletlenül nem sima zip és nem lehet belõle kimásolni az anyagot. Mozbackup nincs Linuxra és egyébként sem hivatalos Mozilla alkalmazás.

Nomeg szerintem tök felesleges ilyen cuccokat használni olyan programok esetében, mint FF, hiszen mindent egy könyvtárban tárol, amit kézzel ugyanannyi idõ menteni.

[merlinw.org]

Aquir
a régi win-es profilom nincs önmagában sehol, hanem szokás szerint egyetlen Gmailre mentett Mozbackup-fájlban van a firefox Összes létezõ beállításával együtt.. 😊

MerlinW
Csak másold be a régi Win-es profilodat a /home/user/.mozilla/Firefox/Profile könyvtárba, a profiles.ini-ben pedig a "Path="-t írd át az új nevére.

A megszokással kapcs, ajánlom hogy nyomogass végig minden létezõ menüt, programot, illetve less rá a banner-ben levõ documents menüre.

[merlinw.org]

Aquir
Üres szavak 😊

elõször meg kell szoknom mi hogy van

MerlinW
Az élet és a tapasztalat😊

[merlinw.org]

Aquir
Hm. Mozbackup-ot nem lehet linuxra telepíteni? vagy mit használjak? Visszatölteném a Firefoxomat.

Aquir
Ezt mibõl gondolod? 😊

MerlinW
Az eddigi hozzászólásaid alapján van egy olyan érzésem, hogy nem fog sokáig tartani a Linux korszakod, persze ne legyen igazam😊

[merlinw.org]

Aquir
Lesöpörtem a Windowst 😊))

nem tudta, telepítettem pendriveról 😊
de hogy magyarul mennyi ez meg az, nem voltak jók, persze hogy angolul azonnal megtaláltam mit és hogyan kell

MerlinW
Ha a Lucid-ban még nem is, a 10.10-ben valszeg már az lesz.

[merlinw.org]

Ability
Az csak az eszköz neve, szerintem ha tudja olvasni a DVD-t, akkor bootolni is tud róla.

MÁS: jelentem, kipróbáltam újra egy külön profilon a Gnome Shell-t. Nagyon pöpec cucc lesz, kicsit használtam is (~15perc), ha majd stabilabb lesz és jól integrálódik a rendszerbe, akkor tényleg ütõs lesz. Valahogy megvan az a puritán érzet, mégsem lehet összehasonlítani egy OSX-szel, ugyanakkor meg valahogy kényelmesebb is volt talán.
Aquir
hát BIOSban bootolásra ugye a CD-ROM-t írja, de úgy se megy, akármilyen sorrendet is állítok be

Ability
Mi tud csak CD-rõl bootolni? Szerintem ez nem függ semmitõl, géptõl sem. Én mindig DVD-re írok mindent, a bootolható dolgokat is. A DVD olcsóbb és több hely is van rajta, szóval én már CD-vel ezer éve nem foglalkoztam.

ui.: mellesleg ha jól emlékszem rád, akkor nagy TF2 játékos vagy/voltál, szóval olyan elavult géped sem nagyon lehet. 😄

ui2.: lévén hogy a Vista/Win7 meg már rá sem fér egy CD-re (talán az XP is nagyobb már), úgy gondolom muszáj lenne bootolnia DVD-rõl is. :]
Aquir
Nero-val, nem nrg képfájl, hanem rajta vannak a fáljok

csak CD-rõl tud bootolni

MerlinW
Ha nem boot-ol DVD-rõl az csak a te hibád lehet. Ugye nem az iso-t írtad rá, hanem "DVD írás képfájlból" megoldással?

Boot prior, szerint elsõ helyen van a DVD?

[merlinw.org]

Aquir
mindegy, már kiírtam DVD-re, mert a pendriveról úgyis letörölném, de DVD-rõl sem sikerült bootoltatni.

MerlinW
Kicsit guglizol látod, hogy külön program kell a pendrive-ra való telepítéshez.

[merlinw.org]

Aquir
nem megy pendriveról (nem mappa, hanem a közvetlen fájlok vannak rajta, ki is írja a pendrivre névnek hogy install ubuntu)
Hiába állítgatom a boot priority-t azt írja csak hogy missing operating system