11431
Ubuntu Linux
-
#6736 ez a driver sem segített, viszont a check.sh lefuttattam és azt dobta ki hogy 7.5 ös xorgom van :D
akkor várni kell az atira, hogy fejlesszen :(
root@palinko:/home/palinko/Asztal/fglrx-8.712.3.1# sh check.sh
Detected configuration:
Architecture: i686 (32-bit)
X Server: Xorg 7.5
-
#6735 rendszer, beállítások, képernyővédő
rendszer, beállítások, energiagazdálkodás
ezeket jó ha személyre szabod :) -
#6734 Filmnézés közben sötétedik el a képernyő, ha megmozditom az egeret akkor visszaáll normálisra egy darabig. Ezt hol tudom kikapcsolni? -
#6733 Ati Catalyst 10.3 OpenGL4 Preview driver -
#6732 sikerült :) tegnap este még jó ötletnek tűnt sima rootként próbálkozni a netroot helyett (én hülye :D)
igaz most is felteszi, ubuntu indít, mondja nem sikerült fglrx modulokat betölteni, nincs fenn driver, indítsa csökkentett módban, mondom oké. legalább így elindul. majd rá kell jönnöm mi a hiba oka. -
#6731 az hogy nem töltötte le az ati drivert, hanem valami mást szedett le, na de megpróbálom ez a leírás alapján, és majd lejegyzetelem mi történt
-
#6730 Mi abban a nehéz?:)
wget https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2.ati.com/drivers/linux/ati-driver-installer-10-3-x86.x86_64.run
chmod +x ati-driver-installer-10-3-x86.x86_64.run
./ati-driver-installer-10-3-x86.x86_64.run
next, next, next..:) -
#6729 beta 2 es lucidot felraktam alternate cdvel (mer a live cdnél, ugye megint kikapcsol a monitor, villog, és nincs kép) most ubuntuba belépésnél van a villogás. nem tudom hogy a driver megoldaná e, mert wgettel sehogy sem tudtam letölteni ami kell :(
remélem megoldják rendes megjelenésig. -
#6728 okok, megoldottam :D -
#6727 Pedig az kell amivel bejelentkeztél. -
#6726 Elinditanám a Synapticot, de ezt irja ki:
E: A dpkg futása megszakadt, adja ki a „sudo dpkg --configure -a” parancsot a probléma javításához.
E: _cache->open() failed, please report.
Ezután belépek a terminálba, beirom a "sudo dpkg --configure -a"-t és valamilyen jelszót kér. Beírom azt amivel bejelentkezem a rendszerbe, de az nem jó.
plz! -
Glesthor #6725 Haha... Köszönöm! :)
Nem lesz teljesen idegen a rendszer számomra. Csak vissza kell szokni. :) -
#6724 hát sok sikert :)
mármint nem a telepítéshez, az menni fog :) hanem az áttéréshez... :) -
Glesthor #6723 Eljött a nagy nap! Fügét mutatok a vindóznak és telepítem a linuxot! -
#6722 még nem tudom, majd kipróbálom, holnap kijön a beta 2, alternate diskről felteszem (gondolom az majd nem villódzik és fel tudom tenni) aztán kipróbálom a drivert a 32 bites rendszerrel. mert amin villódzott az 64 bites volt a és ott csak 9.3 as driver a legújabb. -
#6721 Én is azt szoktam ajánlani (bár nekem a régi verziója jobban tetszett), csak itt pont nem előnyös, ha két elszeparált Firefox-ról van szó. Szerintem le sem tudja kezelni őket, mutatja a hivatalos repóból valót. -
#6720 Izé... Softver Center átláthatóbb a kezdők számára:) -
#6719 10.3-as radeon driver nem segít? -
#6718 okémegvan :) -
#6717 Feltelepitettem a PlayOnLinuxot, de nem találom sehol. Hol kell elinditani? -
#6716 A KDE (Kubuntu) szép, jó, fejlett, sokkal fejlettebb, sokkal minőségibb programok léteznek rá. DE! Sajnos a Kubuntu KDE implementációja elég gyerekcipő, és úgy alapvetően a sima Ubuntu (Gnome) az elsődleges terület náluk, a Kubuntu valamilyen mértékben, de örök lemaradásban van a nagytesó mellett. Én most a 10.04-es kiadásban bízom, remélem sok dolgot pótoltak már, illetve kapunk egy stabilabb és jobb KDE integrációt.
Szóval a sima Ubuntu-t ajánlanám. Maga a rendszer priorosabb, nagyobb odafigyeléssel és minőségben készül. Az egyetlen hátrány, hogy maga a Gnome környezet számomra eléggé elavult. Én is Gnome-ot használok, de a KDE szimpatikusabb, gyorsabb, minőségibb. Csak sajnos a Kubuntu, mint mellék-kiadás eléggé hanyagolva van. -
#6715 Heló, friss rendszert szeretnék telepíteni, ugyanis a vista megadta magát. Ubuntu-t vagy Kubuntu-t ajánlotok? -
#6714 Rendszer -> Adminisztráció -> Synaptic csomagkezelő. Vagy ha csak indítani akarod (nem egyértelmű), akkor a Gnome menübe beteszi az alkalmazások alá. -
#6713 hol találom meg a telepitett programokat? -
#6712 Legegyszerűbb mód, ha felrakod az Ubuntu Tweak nevű programot, majd Source Center alatt nyomsz egy unlock-ot, frissítesz (Sync), utána bepipálod a Firefox repót. Innentől kezdve a Firefox a rendszerfrissítésekkel együtt fog frissülni.
Elképzelhető, hogy ha a csomagkezelővel nem telepítetted még a 3.6-os verziót (tehát nem hagyományos telepítés, hanem esetleg valami kicsomagolt binárist futtatsz), akkor a Synaptic csomagkelezőben rá kell keresned és külön kell telepítened.
A fentebbi egy érdekes eset, mert a Firefox és általában az összes program magától frissül mindig a rendszeren. A hivatalos, külső beavatkozás nélküli, magától frissülő cuccokat érdemes használni, ezek le vannak tesztelve, stabilak, olykor Ubuntura vannak optimalizálva, viszont néha kicsit késnek is. Mivel az Ubi új verziója most jelenik meg ~1 hónap múlva, így ilyenkor már az új verzió eljövetelét megszokták várni a frissítésekkel. A helyzet meg azért érdekes, mert a Firefox külön prioros ilyen helyzetekben, így a repókról telepíthető változatokat külön szokták kezelni, szóval a frissítéskezelő nem feltétlen fog magától frissíteni rá, hanem különálló programként kell telepíteni Synapticban. -
#6711 Most éppen a Firefox 3.6.3-ról van szó. Telepitve a 3.5.8 van alapból, terminálból fut a 3.6.3 is, hogyan tudnám frissíteni a régit hogy egyből az új induljon el. Alapból a FF-ban a Súgó menüben nincs frissités keresés.
A héten ilyen "hűlyeségeket" fogok kérdezni, amíg megtanulom kezelni :) Bocs. -
#6710 Ez egy tömörített állomány, simán ki tudod csomagolni dupla- vagy jobbklikkes kattintással. A telepíthető binárisok a *.deb kiterjesztést viselik, de ritkán lesz rá szükséged csomagkezelő és a repók mellett. -
#6709 Hali! Az a helyzet hogy most, feltettem az ubuntu 9.10-et. Mivel először használok életemben linuxot ezért azt szeretném megkérdezni hogy a tar.bz2 nevű letöltött fájlokat hogyan kell telepíteni? -
#6708 köszi, akkor elég lesz a 32 es :) megpróbálom az alternate cd-t, lehet az segíteni fog a villódzáson. -
#6707 Van a host és a guest. Host amin futtatod a virtuális gépet, a virtuális meg a vendég (guest).
A host adja a memóriát a vendégnek, tehát bőven elég, ha az 64bites, a vendég tök mindegy milyen. Egyébként a combos OSX 10.6-nak is elég 1GB, Virtuális Windows, Linux-nak 512, max 1GB. Tehát nem az a hiányzó 800MB fogja az egekbe repíteni, max ha több virtuális cuccot futtatsz egyidőben. -
#6706 a tegnapi 32 bites 64 es témámhoz :D hát egyik sem indul, betölti a live cdt majd villózik a monitor ledje, az ami azt jelzi, hogy be van kapcsolva a monitor. feltételezem még az ati 5770 esem zavar be. várok még, mert így az új gépemre nem fog települni :(
MerlinW kérlek a hostolást elmagyaráznád, mert tegnap nem értettem teljesen.
-
#6705 Google, google, google, Linux alapok, Ubuntu doksi, stb... -
#6704 köszönöm merlinW.Ezt nem találtam vagyis nem tom mi ez a playdeb?!Meg az apt az mi? -
#6703 Letöltöd, kétszer rákattintasz, telepíted.
Utána a szoftvercenterből/synaptic-ból, vagy apt-vel telepítheted a játékokat. -
#6702 Sziasztok!
találtam ezen az oldalon:playdeb.net pár jó játékot,ilyen sandboxos gamesokat és nem tudom leszedni példaképpen a Phun 2D physics sandbox gamest szeretném leszedni segítsetek kérlek!! előre is köszi!! -
#6701 mit jelent az hogy a host adja a memóriát? én úgy gondoltam, hogy most 64 biten van 4 gb memóriám, abból bírok pl 2 őt adni a boxos xpnek, viszont 32 bites ubi alól mondjuk csak 1.5 gigát tudnék adni, mert az csak 3 at lát.
igen a driverek tényleg nem működnek és ez igen zavaró, hogy úgy csinál az ati driver mintha fent lenne :D
most a live cdvel is voltak érdekes tapasztalataim, kis töltés után elkezdett villogni a monitor, és nagyon nem dobta ki telepítést, mint a 32 bites gépen :D igaz a 32 bites gépre sem tudtam feltenni az ati drivert, de az legalább működik valahogy :D
-
#6700 Miután Virtualboxon a host afja a memóriát, tökmindegy mit teszel fel.
Natívan én nem szoktam ajánlani, de ez mindenkinek a saját döntése. Én spec. örülök, hogy a 32 bites meghajtók működnek:) -
#6699 Ha megy az angol,érdemes ezt végighallgatni,olvasni.
Egy kis Ubuntu Linux FAQ. -
#6698 Sziasztok!
A minap leszedtem egy témát Ubuntuhoz és miközben alkalmazni szerettem volna kiírta hogy nem tűnik érvényes témának...
ezzel mi a teendő?! -
#6697 még mindég nem érdemes 64 bites rendszerrel foglalkozni a 10.4 en sem? érzékenyen érint a kérdés, mert virtálboxnak jól jön az a 4. gb-t is :D gondoltam most újrarakom a rendszert bétánál már szoktam frissíteni az újra, eddig még nem volt vele problémám, és akkor már a 32 est rakom, ha a 64 es még mindég nem tuti.