11431
Ubuntu Linux
  • B@ldrick
    csak kérdeznem kellett és máris kicsekkolhatóak az ablakgombok :P most frissült a tweak :)
  • Flamer
    nos nem tudom kinek szokott lenni proglémája laptopon kernel frissítés után de mint tudjátok:
    http://www.linuxant.com/alsa-driver/

cska azért említem meg újra mert x64-re még nincs meg az új driver. (x86 rox.)
  • MerlinW
    Alaplap: GIGABYTE GA-G41M-ES2L - 12.136
    Proci: INTEL Celeron Dual Core E1500 2.20GHz 775 BOX - 10.526
    Táp: GIGABYTE Superb 460W - 9.226
    VGA: GAINWARD 0353-BLISS 9500GT 512MB DDR2 PCIE - 13.125
    RAM: KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 800Mhz - 5.575

Brutto 50.588 Ft.
    2GB memóriával: 56.163 Ft.
  • mousee
    Nincs meghatározva, igazából a lehető legolcsóbb kéne, de olyan 50-60k körüli árra gondoltam. De ha ennél jóval olcsóbban kijön, az se baj ;)
  • donatus13
    köszi
  • MerlinW
    boot/grub/grub.cfg linux sor(ok) végére: noapic nolapic

Kernel frissítés, update-grub után újra be kell majd írogatni, de ez nincs olyan sűrűn.
    Példa:

menuentry "Ubuntu, linux 2.6.28-13-generic" {
    linux /boot/vmlinuz-2.6.28-13-generic root=UUID=b02e... ro quiet splash noapic nolapic
    initrd /boot/initrd.img-2.6.28-13-generic
    }

• donatus13
    Rendszerben hol tudom véglegesíteni a nolapicot meg az acpi= off ot?
  • MerlinW
    Mondj egy összeget.
  • mousee
    Üdv!

Abban kérnék segítséget, hogy tudnátok-e nekem 100% ubuntu kompatibilis irodai konfigurációt összerakni? Kis iskolai gépek kellenének, általános suliba. Nem a teljesítmény, hanem a kompatibilitás a lényeg :)

Előre is köszönöm a segítséget!
  • B@ldrick
    hüle ;)
  • Aquir
    ez Ni :)
  • donatus13
    Nah megpróbálok leírni mindent ,hátha fény derül a titokra.Nah megcsináltam amit mondtál kikapcsoltam a nolapic ot meg a acpi=off ot fel is települt a rendszer.Elindul , teljesen hibátlanul megy minden de egy 20 mp után lefagy mozillát betölti meg mindent , még sg re is föllépek ha elég gyors vagyok de egy 20-30 mp után lefagy.Szerintem videokártya driver lehet vagy nem tudom.Levettem a felbontást 800*600 ra úgy is lefagy, nincs igazán ötletem ,hogy mit kezdjek vele, ha csökkentett módban indítom akkor is lefagy.Feltelepíttem angolul mint a mandrivat de sajnos itt az sem segít.Windows van mellette de ubuntu az alapértelmezett és rendesen van neki hely is minden, 22 gb particiót csináltam neki.De azért furcsa nekem az egész mert egy 20-30 mp ig teljesen hibátlanul működik mindent elindít amire rámész.

Számítógépem:
    Nvidia 6800 128 mb videokártya
    Amd sempron 3000+ proci
    gigabyte ga-k8ns alaplap
  • B@ldrick
    ezt Ni :)
  • Apocalipto
    Alakulgat :)
  • MerlinW
    Csak a telepítésre hat, illetve a Live módra. Ha a telepített rendszer is rendetlenkedik, akkor véglegesíteni kell a grub konfigban ezeket a módokat.
  • MerlinW
    Hangbeállítások, kimenet 5.1?:)
  • MerlinW
    Nem lehet.
    Tweak-es problémát nem értem:)
  • Apocalipto
    Köszi, jó lett.

Más: Realtek alaplapi hangkártyám van, 5.1-es hangfalrendszerrel. Hogy tudom működésre bírni az 5.1-et?
  • donatus13
    Amúgy a nolapic meg a acpi=off kihat a rendszerre ? vagy csak a telepítésre?
  • B@ldrick
    Sziasztok,
    Szerintetek a burgnak meglehet adni valahogy hogy 100Hz-en bootoljon? Felraktam a Radiance témát és így lenne tökéletes 1024-ben.
    Másik kérdésem, hogy ubuntu-tweak ablakkezelőben rányomtam hogy "újra" gombra, innentől fogva az olyan témánáknál is ott az ablak menű gomb amik alapból nem rakják ki és nem tudom eltüntetni (konkrétan a Dichotomy téma).
    Köszi
  • donatus13
    köszi megpróbálom ezt is.
  • MerlinW
    Amikor az első bootképernyő bejön nyomj egy F4-et és állítsd át a felbontást. Kisebbre vagy nagyobbra, azt nem tudom, gondolom kisebbre. Próbálkozz.

Ha nem jó, akkor F1, majd a boot sor végére: /casper/vmlinuz noapic nolapic (asszem lehet alsó menüből is F6? noapic, nolapic, acpi=off.)

Esetleg graphics safe mód (valamelyik menüben, talán F4 vagy F6)
  • donatus13
    Őőő akarom mondani, olyan probléma van én biosból akarom indítani a dolgot, live telepítéssel de telepítő mindig lefagy:S a régió választónál pl.Amikor az időzónát nézi.
  • MerlinW
    pppoeconf, felh.név, jelszó megad, többi enter.
    Ha nem lenne jó, akkor #6397 hsz.
  • Apocalipto
    Ubuntu alatt hogy lehet netet varázsolni? (PPPoE - Digi)
  • MerlinW
    WinePulseDX - akit érdekel a továbbiakban

Mára be is fejeztem a scriptelést, megyek inni:)
  • Flamer
    ahan. persze. de én mondom mindig egyszerűséget nézem :D nem szeretem a csicsát.
    de az a darkos mondom teccet.

#6528: énis szoktam témázgatni csak nem oprendszert :D
  • MerlinW
    Írtam egy telepítő scriptet WinePulse-hoz.

- Telepíti a szükséges csomagokat
    - Letölti a legfrissebb wine-t (git)
    - Belekalapálja a pulseaudio driver-t
    - Lefordítja
    - Telepíti az MS VisualC++ runtime-t és DirectX 9-et

(A leöltés (~60MB) patch-elés, fordítás, stb kb 15percig tart)

Tesztereket keresek:)
    - Van-e olyan csomag amit nem telepít magától és szükség van rá?
    - Van-e bármi anomália?

WinePulse installer v1.0.1235-5 beta

A binárisok helye: /usr/local/bin
    Használata: program-exe-könyvtárában: /usr/local/bin/wine program.exe
  • MerlinW
    Ati Catalyst Install script v1.03-1
  • MerlinW
    Lövésem sincs, nem találkoztam még a problémáddal. Wubi-t felejtsd el. Ha Ubuntu liveCD boot rendben lemegy, akkor jónak kell lennie telepítés után is. Ha mégsem, akkor a lemezkezelővel van valami (IDE/SATA/ACHI)
  • MerlinW
    Játékfüggő. Wine oldalán van játékadatbázis és információk arról mi melyik verzión, melyik disztrón hogy fut. Illetve tippek, trükkök.

Én Wine esetében Trackmania-val, Oblivionnal és pár régebbi W32-es kalandjátékkal szoktam játszani. Azok jól futnak, de az említett Wine oldal alapján van sok sok játék, ami hibátlanul fut.

Winetrick script nagy segítség, lehet vele egy kattintással DX-et, Viusal C libet, stb-t telepíteni, amik kellenek a játékokhoz.

9.10+ esetében a hangproblémák elkerülése végett célszerű a WinePulse verziót használni, a pulseaudio támogatás miatt.
  • donatus13
    Am bios frissítés vagy ilyesmi megoldhatja ezt a fagyásosdit?mert akkor megpróbálom, vagy alaplapon esetleg valami egyéb frissítés?
  • donatus13
    Amúgy ti próbálgattatok játékokat wine al?:) Vannak e esetleg hibák, vagy ha elindul akkor jól fut? nincs hang,irányítás, ilyesmi hiba?
  • MerlinW
    Csináltam Radeonhoz Conky scriptet ha kell valakinek:

Kód
  • mumpic
    Hát én a wubit még sosem próbáltam ki, de asszem nem is fogom :D
  • donatus13
    Ubuntut eltudtnám indítani a gépemen de örülnék de ezt a istenverte fagyást sehogy nem tom megcsinálni most azon gondolkozom mivel egyszer már ment, hogy nem e a hülye xp miatt akad :S majd azt fogom le takarítom az egész gépet aztán megpróbálom élesbe felrakni megnéztem,minden játék amit nyomok megy wine al.
  • MerlinW
    Feltételezem Lineage-ről van szó:) Gameguard-ot kapcsold ki.
    Wine - L2
  • Lullaby
    Fel van csak wine alatt mégsem stimmel valamiért S:
  • MerlinW
    Nincs mit, getdeb-en eléred:)
  • HiPPoNaX
    Asszem ez musthave cuccos lesz Koszi, hogy megosztottad velunk :]