11431
Ubuntu Linux
  • precision
    videokártya drivert fel kéne telepíteni

ha ati kártyád van akkor ati.com ha geforce akkor nvidia.com
  • Lullaby
    Hali, nekem lenne egy olyan problémám, hogy szeretnék játszani Ubuntu alatt Wine-al, de amikor a játékot elindítom, ekkor ezt az üzit kapom:

"The game may not be consistant because AGP is deactivated. Please activated AGP for consistancy."

Megoldás?
  • Aquir
    igen, ez is fennvolt
  • MerlinW
    Ubuntu Tweak-hez hasonló, igen hasznos util: Ailurus

• MerlinW
    bluman csomag
  • Aquir
    Na majd később foglalkozom ezzel :P
  • Aquir
    NEM MEGY A BLUETÚT :|
  • mumpic
    Én sem szoktam sokat témázgatni, egyszer ki kellett faragni az xfce-t, mert az alap kinézete szerintem használhatatlan, de azóta elvagyok vele :P
  • MerlinW
    Ezek mind "sajátok". Letöltöd a shiki-colors, light-themes, community-themes, stb csomagokat és a megjelenés menüben ott teremnek. Tehát nem kell semmit másolgatni, tökölni, stb. Pepecselős dizájnolással én sem foglalkozom. Conky gádzset is összevissza két parancs:)

Ubuntu Tweaks-ben van 4-5 téma repo, kényelmes, gyors, szép:)
  • Flamer
    najsz. én sosem témáztam meg a gnomeot :D én pont azért szeretme mert egyszerű. csak a saját skine beállításait állítgattam át. tökre megfelelt.
    de teccik ez a darkos cucc. :p
  • MerlinW
    Ilyesmi vagyok most:

• precision
    nem csúnya :) csak fura, hogy bal oldalt vannak a "kezelőgombok" az ablak tetején, amolyan osx style :)
  • MerlinW
    Én ezt használom most (Lucid alapértelmezett témája lesz):
    (Ubuntu-tweak, Webupd8 repo, light-themes + Gnome-looks, Ambience theme)

• precision
    ejj :) ha még vista vagy win7 kinézetet varázsolna az uborkára akkor azt mondanám, hogy na, talán használható is lenne a dolog
    de ez a ronda xp stílus... :) ennél a human százszor szebb :)
  • mumpic
    Nekem már megvolt bibibí :-)

pdftk nevű progi nagyon kellemes, a cikksorozatokat összefűzöm vele egy pdf-be, pl C, python, stb. ^^

• MerlinW
    Full Circle Magazin #32

letöltés

• MerlinW
    A programok nem disztribuciófüggők. Minden Linuxos program megy minden linuxon. Az esetek 90%-ban van csomag változatuk is. Ha sok KDE-s programot használsz, mint Kate, akkor lehet célszerű Kubuntut használni.
  • donatus13
    Akkor on, KATE és FPC van az ubuntun is mert nekem ahoz kell , mert ugye programozást azon csináljuk a suliban.
  • donatus13
    Azért köszi a segítséget.
  • MerlinW
    Mandrive pfhejjj...:) Hamár RedHat akkor inkább Fedora:)

- telepítsd a language-pack-gnome-hu csomagot
    - A továbbiakat a Linux topikban
  • MerlinW
    Gnome XP theme

Elég impresszív:)
  • donatus13
    Bocsi, csak nem magyar a mozilla és nem látom amit elrontok,na most:
    Sikerült hozzá adnom a rendszerhez a (mandriva linux 2010) a magyar nyelfifájlokat a menü már magyar, de a feliratok továbbra is Applications,Places,System, ilyesmi az sajnos angol, és a bejelentkezési képernyő is, na most a boot menüben ahol kiválasztom ,hogy boot linux, windows stb, ott f2 vel beállíthatom a nyelvet, ha ott magyarra rakom akkor lefagy,így ez az már magyar a rendszerben de még nem teljesen és nem tudom miért, a nyelvi fájlokkal lehet a gond szerintem mert angolul jól elfut a rendszer.Most már a beállítások menü meg stb magyar.Mindjárt rakok képet ha tudok.
  • mumpic
    Most akkor mégegyszer, helyes mondatszerkesztéssel és központozással, legyen szíves.
    3..2..1; felvétel!
  • donatus13
    Na hozzáadtam a nyelvi fájlokat kis sikert elértem :D haladok.
  • donatus13
    Cső,kicsit off lesz de azért remélem tudtok segíteni, na most ,sikerült feltennem a mandriva linuxot a gépre, igen ám de csak angolul ez a fagyás oka, ahogy magyarra állítom a nyelvet, lefagy, rendszeren belül kerestem a nyelvi fájlokat és hiányzik belőle a magyar , nem tudom mitől lehet van kb 100+ nyelv de a hungary , vagy magyar nincs ha a boot menübe állítom be magyarra a nyelvet egyből kifagy, ne ez okozza nálam a fagyást , csak meglett :D
  • mumpic
    http://hup.hu/cikkek/20100307/ubuntu-t_futtato_elektromos_motorkerekpart_fejleszt_a_greenschool_motorcycles
  • MerlinW
    Igazán ezekkel lehet megtanulni. Én is Debian 2-őn tanultam (akkoriban még az is nyers volt), ahogy MS téren a DOS ismeretek/tapasztalatok/logika is sokat dobnak a mai Windows-os problémamegoldásokon (és a Win95-ös szívások is):) Hát igen, a mélyvíz amindig is a leghatásosabb út volt, mégha a legnehezebb is:)

Ha egyszer felépítesz egy linuxot "kernel állapotból", igazán nagy problémád nemigen lesz a pingvinnel:) Persze manapság már az is könnyebb, régen nem tolták ennyire alád a dolgokat a csomagkezelők:)
  • precision
    én még tojáshéjseggű kezdő linuxosként uhu után slackware -t telepítettem :D felrakom, bootol, és egy konzol fogad, semmi grafikus felület :) sokat vacakoltam vele, de nem bántam meg, a google meghalt annyit olvastam akkor :) azon tanulgattam meg az alapokat, meg egyéb dolgokat

nekem amúgy nagyon tetszett a slackware, igaz mindenért "meg kellett szenvedni", de cserébe piszok gyors volt :)
  • MerlinW
    Nem kell mindenről tudnia:D

Más. Ubuntu-tweak-ben most leltem rá a "WebUpd8" repo-ra a források között. Tartalmazza legfrisebb VLC-t (2010.02.22 svn), pár Gnome-os cuccot, mint pl a Lucid-os új dizájnt (burg-themes), stb. Amolyan kicsitesója a medibuntu/getdeb-nek:)

Van weboldala is itten.
  • mumpic
    NetBSD-t? Theo mit fog szólni ha megtudja ezt?
  • MerlinW
    Következő projekt egy Gentoo lesz, hozzá még nem volt szerencsém. Utána egy Slackware-t játszom, azt meg nem láttam már lassan 10 éve:) De szerintem ezeket már VMWare-ben fogom...
  • MerlinW
    Tudom, tudom:)
    Hálisten komolyabb szenvedésem nem volt, egyedül az Xorg-nál akadtam el pár percre, mert elfelejtettem telepíteni az xf86 modulokat, illetve a dbus/hal-t. Ja és arra kellett rájönnöm, hogy rc.conf a lelke mindennek:)

Tény, hogy az AUR-os hwd script nélkül hatványozottan tovább tartott volna életrelehelni az X-et:)

Pl. hostname, DNS-t átírogattam mindenhol, ahol kell, de restart után visszaállt az eredeti állapotába. No, ott ki kellett gugliznom, hogy rc.conf...:) DNS-nél pedig, hogy nem a resolv-ot piszkálom, hanem resolv.head meg tail fájlokkal kell bűvészkedni. Nem értem mi az értelme, de elfogadom, csak ezt nem sok helyen rágják az ember szájába:)
    Egyébként az Archwiki doksi kifogástalan.

Érdekes még hogy megkavartak pár dolgot, pl nincsenek runlevel könyvtárak (rc0-6.d), csak egy - és az is felváltja az init.d-t. Tulajdonképpen ez is okos/kényelmes megoldás.

Más problémám nem volt. Pacman megy úgy általában az egész csomagkezelés/forrásstuktúra "apt-kényelmes", szerettem vele játszani.
  • HiPPoNaX
    A hozzaszolast altalanossagban irtam a te tapasztalataidra reagalva, gondoltam, hogy teged a kihivas erdekelt ;] Amugy nekem az arch stabilabb, mint az ubuntu, bar az is teny, hogy a telepitessel tenyleg megszenved az ember elsore :D
  • MerlinW
    Nem vagyok lusta, pont a kihívás miatt csináltam, kb 4 óra alatt kiismertem, összerámoltam. GUI, Hang, Compiz, TVtuner, minden működik:)
    Mondjuk ebben a formában senkinek sem ajánlanám, aki nincs otthon a pingvinek fagyos világában:)

Kompakt Linuxra Ubuntu pont jó nekem, mikor perverz gondolataim támadnak, az ilyen legolinuxokkal szeretek játszani. Jót tesz néha a gyakorlás, Ubi elkényelmesíti az embert:) Arch előtt pl egy NetBSD-t raktam össze:)
  • HiPPoNaX
    Ha lusta vagy osszerakni, akkor ott a KahelOS vagy Chakra, attol fuggoen, hogy Gnome vagy KDE parti vagy-e. A tobbi josag viszont megmarad, hiszen Arch az alap :]
  • zeli
    köszi, így már minden világos.
  • MerlinW
  • MerlinW
    IDE vagy AHCI mód?
  • zeli
    Lenne egy kérdésem:
    Nálam nincs bekapcsolva a merevlemezhez az AHCI mód, eddig nem tudtam mi ez, aztán mondták, hogy érdemes bekapcsolni. Lesz-e észrevehető változás, ha bekapcsolom? (utánaolvastam, hogy linux már alapból támogatja, egyszer már bekapcsoltam, de akkor XP nem indult el, mert az nem támogatja, ezért visszaállítottam IDE-re)
  • mumpic
    "Guys, Gnome 2.24 was released like 5 hours ago; why hasn't it been upgraded in Arch? Rolling distro my ass!"
    :)