Ubuntu Linux

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Flamer
ó sux. part #1 only. mér darabolják szét. AHH!! :W

http://loal.atw.hu

Flamer
ohohoho! bulid percfect ubi server (y) najsz.

Flamer
másról beszélünk 😄
ahhoz hogy netem legyen ahhoz kell klonoznom a macaddresst. különben nincs net. hibába dhcpzek a routerremmel vagy nem 😄

MerlinW
Issue #30 magyarul

Link (fejlécben is ott van)

Issue #31 angolul

Link

[merlinw.org]

MerlinW
Jahm, ezt nem tudtam, sosem volt kábelem. DSL-nél nemnincs ilyen tilitoli😊

Edit: Most hogy mondod, bevillant, DSL-nél ppoe "tárcsázós" auth van, kábelnél pedig MAC auth. Lényeg, hogy krisznek elvileg DSL-es megoldása van, legalábbis azt sugallta. De mint írtam is neki, majd kiderül😊

[merlinw.org]

precision
upcnél úgy van, hogy a modemet regisztrálni kell weben, mielõtt ip -t kapna (és ezáltal netet)... a regisztrációnál a hálókártya mac address -ét rakja be az adatbázisba, és csak akkor oszt ki ip -t a dhcp szerver ha az adatbázisban szereplõ macrõl érkezik a "kérés"
ugye a routernek más a mac címe mint a regelt hálókártyáé, ezért kell klónoznia, és a hálókártya mac címét küldenie a dhcp szervernek

Bazinga!

MerlinW
Ööö de emlékeim szerint ezt is csak akkor ha static dhcp, azaz ha te osztasz ki fix IP-t MAC szerint. Dinamikus módban a megadott tartomány következõ szabad IP-jét osztja a kérõnek, majd azt automatikusan MAC-hez rendeli, majd idõlejárat után újraosztja.

[merlinw.org]

Flamer
amikor konfigolod a want akkor is kellett mac-et nyomni. ahogy prec monta clone mac address gomb. nálamis befigyelt 😄 de sztem tökegyrételmû dolog mer csak azza egy gomb van ott 😄

MerlinW
Konkrét MAC addresst 2 esetben kell ugye megadni: Statis DHCP módban, illetve MAC szûrés esetében (ajánlott biztonsági intézkedés). Dinamikus DHCP-vel, MAC szûrés nélkül, nem kell vele foglalkozni.

[merlinw.org]

MerlinW
Én Vuze-t használom (régi GUI-val), nem villám, de teszi a dolgát rendesen. Nincs vele bajom, kiváló az RSS feed letöltõ modulja.

[merlinw.org]

Ability
Vuze egy szar Java program, lehet nem rossz programnyelv, de lokál alkalmazásból én még egy jót nem láttam. Lassúak és általában csúnyák. Vuze nekem anno egy 500MB-os adatot is fél óráig ellenõrzött, közben pedig megette a procim, ami mellesleg nem egy gyenge darab.

Deluge: nem kimondott lassú, olyan jóféle Win-es program szintû sebesség. De nem is olyan mint a KTorrent vagy jobb pillanataiban a uTorrent, hogy klikk és rögtön ott van.
precision
ja, mikor én is megvettem a routert anno, kellett egy kis idõ mire rájöttem hogy klónozni kell a mac address -t 😄

Bazinga!

precision
ja értem...
az fura mert nálam az is elég gyors 😊 vuzénél kb 50x gyorsabb 😊

Bazinga!

Ability
Rúternél kb. az egyetlen szivatós dolog (amivel sokan nincsenek tisztában) kábeles internet estén jön elõ, amikor a kapcsolatot csak a megfelelõ hálózati eszköz fizikai azonosítója alapján építi fel. Ha már most jól mûködik egy rendszer alatt a rúter, akkor valószínûleg nem is kell majd beállítani semmit sem.
Ability
Én az indulásra és a felület reakcióidejére gondoltam. Mûködésével semmi gond nincs nálam se, okos kis program és jól is mûködik. 😊
MerlinW
Több, mint valószínû. Ha nem, akkor majd foglalkozunk vele, ppoe semmiképp sem kell, ha nem közvetlenül a DSL modemmel van összekötve a gép.

[merlinw.org]

tehát lehet hogy a telepítés után elõször bekapcsolom a gépet és egybõl lehet is netezni, ha jól értelmezem.és ha nem akkor amit leirtam? 😄

precision
jó hát ktorrent, oké, azt nem fogom gnome alatt futtatni 😊
ezt még nem próbáltam, apt-get -el raktam fel, az az 1.1.9 -et rakta fel, de látom van már 1.2 is
amúgy nálam a deluge nem lassú, sõt... amikor megy, maxon jön az adat

Bazinga!

MerlinW
Ha router mögött van, és az DHCP-n osztja a netet, elvileg rögtön lesz net, nem kell állítani rajta semmit. PPPOE a direkt ADSL kapcsolódáshoz kell, de mivel azt a router végzi, így nincs rá szükség ebben az esetben.

[merlinw.org]

tehát akkor ugyanúgy mennifog minden mint nálam. a router eddig jól mûködik . fel fogja ismerni? vagy ezzel ne foglalkozzak?(routerrel). a netet így fogom tudni telepiteni? ( sudo pppoeconf)? több kérdésem nincs😊

Ability
Ezé' mondom, hogy KTorrent és egyebek. 😊 Nekem egyébként -- azon kívül, hogy csigalassú a deluge -- nem volt semmilyen problémám vele. Esetleg a legújabb kiadással próbáltad már?
Ability
Panelhez adott "kisalkalmazás", mint pl. a hangerõszabályzó. Az Ubi-t ugyan úgy nyomd fel, a rúternek nem sok köze van a rendszerhez (kivételek vannak), ha már a rúter elõtte is megfelelõen üzemelt.
mumpic
lolz csomagleírás:

c++ dbus wrapper
all your dbus are belong to us!!!!

😊

precision
nem igaz, hogy nincs egy normális torrent kliens gnome -ra...
deluge iszonyat jó lenne, mivel elég feljett adattitkosítási mechanizmusa van, ami jól jön a disznó upc ellen, de egyszerûen lerohasztja a routert, a modemet, a routeren lévõ összes gépet...stb. vicc az egész. (utánaolvastam és kismilliárd helyen ugyanez a gond, rengeteg embernél)

transmission akadozva tölt, a böngészés mellette kész halál, még ha csak 5k -val is tölt

vuze egy memória zabáló fos

már azon gondolkodom, hogy wineolok egy utorrentet...

Bazinga!

zeli
jaja, nekemis aza hp device manager fasság csinálja, mert néha bootnál bevillan, és eltûnik...

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

mi az az applet 😄 de a legfontosabb #5279 !! csak egy választ.lécci

Ability
Nekem ilyen akkor volt, amikor egy bugos applet volt a panelhez adva. De olyan anomáliát okozott, hogy sokszor nem maga a hibás applet mutatott furcsaságokat.
ilyet nekem is csinál mindig . bug.most jelenleg nincs ott semmi 😄 holnap meg szerinten ilyen lesz 😄 minden nap más 😄
#5279 ??

brodix
ilyen nekem is volt

A remény jó dolog, talán a legjobb. És a jó dolgok nem halnak meg, miként a rosszak sem élnek örökké.

hmm? nem kell hosszú válasz 😊

mumpic
értem én a tájszólást de írásban ne már

papi08
Köszönöm a segítséged!

13 éve itt. Szép idő.

csõsztök. a keresztapám is kedvet kapott az ubuntuhoz és persze nekem kellesz felraknom( menni is fog) DE! egy kicsit félek a net beállítástól mert neki t-home os net van jelszós felhasználóneves mint nekem DE van router-e.3 fele osztja a netet. ugyan úgy kellesz beállítani mint nekem kellett?( sudo pppoeconf ?) elõre is köszi. elég egy igen válasz vagy egy nem válasz a helyes megoldással 😊

rágógumi

Megtudja mondani valaki hogy ezzel mi a probléma?
Az eredeti konfig ahogy kinéz telivan ilyen kapcsolókkal de néztem a helpjét a proginak és nincsenek is olyan kapcsolók szóval töröltem. Ez maradt de így se megy.
Az eth1 helyén eredetilek a dhcp_client szócska állt de azzal megse moccant.

~~o ~~o ((O))o~~ o~~

mumpic
wow, 51 új üzenet 😊
A teeworlds király! Legjobb amikor a tízéves német gyerkõcök megsértõdnek azon hogy jobb vagy, és indítják ellened a szavazást 😊

precision
sudo -val telepítsd a drivert
sudo = rendszergazda jogosultsággal futtatni egy parancsot

Bazinga!

papi08
Compiz nincs telepítve, a VGA kártya driver telepítésekor azt írja hogy "szuper-user"-ként kell belépnem.

13 éve itt. Szép idő.

precision
video kártya driver és/vagy compiz kikapcsolása esetleg segít

Bazinga!

papi08
Sziasztok! Most ahogy nézem nem csak a "nagy játékok" (savage2, és társai) futnak villódzva, hanem a "kis játékok" is. Például a "Teeworld". Ez egy kis játék, szerény grafikával, és szerény gépigénnyel. De ez is villódzik.
Valaki tudna valami megoldást?
Elõre is köszönöm a segítséget!
(ez a játék sem Windows-os. hivatalos honlapról szedtem le, .tar.gz-ben!)

13 éve itt. Szép idő.

Bocsi de heroes of newerth nek semmi köze a savage hez 😄 a fejlesztõkön kívül.

oké, már nem aktuális, megtaláltam a progit, és kikapcsoltam ott is 😊)

Köszi, kikapcsoltam, de most meg valami Network Manager Applet kéri el folyton a jelszavam közvetlen az Ubuntu indulása után, enélkül nem sok mindent enged, ezt is ki tudom kapcsolni valahol? Administrationban nézegettem, de ilyet nem találtam 😞

zeli
Rendszer/Adminisztráció/Bejelentkezõ képernyõ

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

Hello!
Azt meg lehet csinálni Linux alatt, hogy ne kelljen felhasználónevet meg jelszavat bepötyögni, csak szimplán bejelentkezzek?
Bocs, de még kezdõ Linuxos vagyok! 😄

zeli
Eh, am. 8. a topik a toplistán. 😊

precision
compiztól nem lesz instabil az oprendszer, persze a józan ész határain belül kell használni 😊

Bazinga!

papi08
Compizt nem használok. Nem láttam eddig értelmét feltenni, enm csilli-villi asztalt akarok, hanem egy stabil oprendszert.

13 éve itt. Szép idő.

zeli
ez miért van?

(van, hogy 2x jelenik meg a hangjel, van, hogy egy üres cucc van a helyén....idegesítõ; ha eltávolítom az értesítési területet, és visszaaddolom, akk megjavul..)

Ability
Azt én is feltettem, gond nélkül ment, annyit tudok hozzátenni csak, hogy a repós, régebbi driverek alatt nekem is voltak anomáliák. Compizt használsz? Ha igen, akkor teljesen kikapcsolt állapot mellett is ilyen?
WOW, ez de jól néz ki! <#szeret>
Köszi a tippet, ezt a háttérképes megoldást megpróbálom beizzítani, úgy is csak egy csont fekete "hátterem" van.