11431
Ubuntu Linux
-
#6656 Restart, compiz off, fullscreen mód: sanctuary 70 FPS , Tropics 40FPS. Benchmark alapján lemérve. -
#6655 1024*768 windowed, alapbeállítások (4x aniso, magas részletesség) alatt futottak. Sanctuary futott a legjobban, 70FPS körül. Az betett mondjuk a tesztnek, hogy mellette minden szar program fut (Gimp, Deluge, lokál webszerver :D) és a gép már huzamos ideje terhelve van, újraindítás régen volt.
Viszont kipróbáltam hogy kinyomok minden futó dolgot, nem sok javulást vettem észre, restarthoz nincs kedvem, van egy érzésem, hogy érdemben az sem segítene. -
#6654 Megnéztem a lgfxgears tesztet, olyasmi eredményt kaptam, mint Te. Stabil 300 FPS körül, néha fentebb ugrik. Az Unigine tesztek már húzósak, a Heaven teszt az totál megeszi a gépet, ilyen 20 FPS-t ha ki tud nyomni. A tropics változat már sokkal jobban fut, az olyan kb. 60FPS az elején, később lentebb esik, de folyamatos hatást kelt.
MOD: elnézve a VGA-dat, sokkal-sokkal erősebb, sokkal jobb eredményt kellene kapnod. Ezek szerint az AMD még mindig elmaradásban van kicsit, viszont sokkal inkább látom a fejlődést náluk ... -
#6653 Ja hogy te is 5sec-et írtál.. oké, ma egész nap nem voltam magamnál:) -
#6652 Jahogy... meg voltam győződve róla, hogy biztos elírtad, beírom lazán terminálba, kicsit meglepett. Nem egy teljesítményigényes valami, de azért meghökkentem. Egyébként én is /5sec-t írtam, ami 8000FPS.hez vezet.
Ki fogom próbálni mindjárt a másik kettőt is. -
#6651 Az a sima glxgears. Létezik, de az a 5mp alatti képkockák száma, nem frame /sec.
Pontosabb adatot ad a magyar fejlesztésű lgfxgears, vagy az Unigine benchmark (ami még gyönyörű is mellette:)) -
#6650 Az létezik, hogy nálam 40.000 frame / 5sec-et ír ki? :D Kicsit durva lenne a 8000FPS, még egy NV 9800GT-től is. -
#6649 Az Ati Catalyst 10.3-as driver majdnem 300%-al gyorsabb OpenGL esetén, mint az elődjei. Eddig az lgfxgears benchmark 98fps-t dobott, most stabil 287-et:) -
#6648 Hibásan települt a kernel vagy nem frissült rendesen a grub. Ez normál telepítés során velem még sosem fordult elő... de az ördög sosem alszik:)
Próbáld a sudo update-grub parancsot, nézd meg ott van-e a /boot-ban a kernel, illetve a /boot/grub-ban jók-e az elérési utak, kernel image neve.
Ha nem segít, telepítsd újra a kernelt.
Wubi egyébként is tesztelésre való, nem állandó használatra - kernelfrissítgetésekre. Ha csak nyomogatásra kell, célszerűbb virtuális PC-t használni (VMWare Player, Virtualbox) -
#6647 Netbook-ra feltétlenül célszerű Remixet, vagy EeeBuntu-t telepíteni. Ubuntu, Mint desktop/notebook linuxok. -
#6646 Nálam sem csinál semmi ilyet az asztali gépen, ha liveCD -ről bootolok be (kellett a grub helyreállításához a wintelepítés után), ott se. Azért kérdeztem, mert Mint -en alapból megjelenik valamilyen kép a konzolban (mármint betükkel, ilyen szarvas szerűség), gondolom lefuttat induláskor valamilyen shallscriptet, és az helyett valami más script került be, ilyesmire tippelek.
Ha jól tudom ez egy átkonfigolt Ubuntu egyébként, tehét alapjában véve ugyanaz, azért kérdeztem itt.
Nem boldogulok vele, mostmár mást is elállítottam, nem nyitja meg egérrel a mappákat (csakha jobbklikk és megnyitásra megyek), a netbookomnak a linuxos toolja így semmit nem csinál - bár ez kisebb gond, mert a gyorsgombokat érdekes módon meg alapból felismeri (wifit nem tudtam belőni még rajta, Wicd nem talál hálózatot).
Lehet jobban járnék egy Ubuntu netbook remixel?
Asztali gépemen most is fenntvan a Mint, jóideig tesztelgettem már, és ott meg rendellenességet nem igazán találtam. Kivéve hogy a Compiz mellett rosszul mennek a videók. Még az 5.1 hangszórókitöltést is be tudtam állítani (sztereo hangforráshoz), legalábbis egy lejátszóval. -
Apocalipto #6645 Hello!
Akadt egy kis probléma. Gépezés közben feljött a figyelmeztető ablak, hogy vannak elérhető frissítések az ubuntuhoz. Fel is raktam őket szépen, újraindítottam a gépet, de amikor a legújabb verziójú változatot akarom elindítani (a boot menüben), azt írja hogy: "You need to load the kernel first."
Ha a régebbi verziójút indítom, akkor azzal működik rendesen. Mi lehet a probléma? Egyébként Wubival van feltelepítve. -
Gabo #6644 Nálam a Mint ilyet nem csinált, szóval valami valahol el van egy pöttyet konfigurálva... -
#6643 Nincs, max pluginnal, utána kel nézni. Rhythmbox kaliberü lejátszó esetén Exaile-t sasold meg. -
#6642 Feltettem az Audacious-t, nagyon frankó, eddig Rhythmbox-ot használtam, azzal sem volt bajom, csak ahogy rendezte a zenét..
Kérdésem az lenne, hogy az Audaciousban nincs olyan, mint a Rhythmox-ban, hogy feltolja magát az értesítési területre ? -
#6641 Nem ismerem Mint-et, tegyél fel Ubuntut, ha abban gondod van, segítünk.
Mondjuk nem hallottam még a problémádról,valami periféria okozhatja a dolgot, terminálnak nem kéne semmit csinálnia a beavatkozásod nélkül. Főleg nem 3rd party programokat indítgatnia:) -
#6640 Vettem egy netbookot, és amit nekem javasoltatok - és gépemen is teszteltem már, felraktam rá a Linux Mint -et (is). Viszont amikor elindítom a terminal-t, folyamatosan leakar futtatni valamit. Először az mplayert indította el (de valami hibát is kiírt mellé), azt letöröltem, most az openoffice-t indítja el. Ezzel mit lehet csinálni? :S -
#6639 Egész faján néz ki :)
Remélem elkezdenek a nagyok játékokat gyártani Linux-ra! -
#6638 Új kalandjáték készül Linuxra a Penumbra alkotóitól: Amnesia – The Dark Descent
-
#6637 Aki először lát Ubuntut az nem fogja tudni, hogy ott ikonoknak kell lennie:) Barátságosabb velük valóban, de lehet élni nélkülük. -
#6636 Viszont aki most fogja feltenni először azt sem tudja ,hogy ott kellene lennie ikonoknak. Szerintem ikonokkal barátságosabb a rendszer. -
#6635 A vezérlőikonokat át tudod tenni jobbra ubuntu-tweak-el, vagy ezzel a kis programmal
A menüikonokat pedig egységesítés címszóval távolították el, én sem teljesen értem, de el van "magyarázva" Ubi oldalán. Amíg vissza lehet kapcsolni addig hidegen hagy a dolog. Tapasztaltabb ember csak egyszer telepít Linuxot egy gépre, így 3-5 évente egyszer kell csak bekapcsolni az ikonokat:)
-
#6634 Köszi szépen, ezzel a módszerrel sikerült előhoznom az ikonokat. Nem teljesen értem ,hogy miért kellett alapból ezt kikapcsolni, és most meg csak ilyen nehezen lehet visszakapcsolni. Egyébként jónak tűnik a béta, bár az ablakkezelő gombokat nem értem minek kellett áttenni balra. -
#6633 Nem nálad van, csak senki sem használ Lucidot még:) Ezekszerint Lucidból ezt is kivették.
Próbáld így: Alt+F2, gconf-editor
És itt nézz körül: /desktop/gnome/interface -> menus_have_icons
Több ötletem nincs. -
#6632 Akkor nálam lehet valami probléma mert nálam az a menüpont egy az egyben hiányzik, nincs ott még csak a helye sem. (ubuntu 10.04 beta@virtualbox) -
#6631 Nem értettelek félre. Vaksi:
-
#6630 Nem találtam olyan opciót. Lehet félreértetted a kérdésem, nem ikontémát akarok váltani hanem oda szeretnék ikonokat tenni. Köszi. -
#6629 Igen fel, de nem ajánlanám a béta használatát. Max virtuális gépen. A végleges is hemzsegni szokott a hibákban az első pár hétben/hónapban. -
donatus13 #6628 Ha letöltöd és fölrakod ezt a 10.04 es bétát ez később felpatcheli magát teljesre ha kijön ? -
#6627 és emlékszem az ikonok furák voltak .ijen karperec yellegűek és ijen fura színük volt.. és nem volt seholse a mindent a tálcára ikon :D kerestme mindenhol és nem volt :D -
#6626 :DD:D:D:D
te állat :) -
#6625 addikt :D -
#6624 mennyire beteg az hogy az uj ubuntuval álmodtam ? mármint ezis volt egy álmom :D
10.04 :D és nem volt olyan ikon ami minden progit lerak a tálcára :D és fura szinű ikonok voltak :D loál :D -
#6623 Exaile 0.3.1 van PPA-n. VLC is ma frissült 1.1.0-ra. Audacious pedig 2.2-nél jár. -
#6622 Banshee szerintem fényévekkel jobb, mint a Rhythmbox. Szép a felülete ( !! szerintem "A" legigényesebb), sosem találkoztam benne hibával, tudásra átlagos, a Rhythmbox szintjét simán megüti, van plugin rendszere, lehet bővíteni.
Egyébként ja, ízlés kérdése, szerintem a Banshee sokkal inkább megérdemelné az Ubuntu figyelmét, ha beállnának mögé és alapértelmezetté válna, akkor sokkal inkább el tudom képzelni a fejlődését mint a Rhythmbox-nál. Számomra ez olyan, mint a Totem médialejátszó. Nem halad sehova, 1 év alatt is csak annyit fejlődött, hogy már kezel feliratokat (kicsit sarkítás, de ... akkoris... átlagfelhasználó számára mindenképpen). Egyébként Exaile-t használok, de csak a Context plugin miatt, amit persze kispórolnak a repós változatból, ráadásul szerintem még a 0.3 fel sem került. És el kell mondanom, hogy bár Exaile-t használok, szeretem, nincs vele különösebb problémám, DE eszméletlen módon tele van hibákkal, bugokkal. :/ -
#6621 Én is audacioust szeretem. Csak nekem régi van, annak meg bugos a hangerő csúszkája. :)
Meg pl flacot nem játszik le (nem tudom hogy azóta tud-e). De azt meg lejátsza a vlc.:) -
#6620 Oké izlések és pofonok, nem mondtam hogy buta dolog, csak én nem érzem át a létjogosultságukat:) Persze én is végignézegettem párat, Exaile és Rithmbox használhatónak tűnnek, Banshee amennyire be volt harangozva annyira gyenge, Mozilla Songbird-je pedig egyszerűen botrányos:) -
#6619 Nekem nincs sok zeném, de szeretem az ilyen programokat. Folyamatosan nézi a zenemappát, frissíti, egy jobbfajta meg sem eszi a gépet emiatt, közben minden egy helyen van, csoportosítja őket, ajánl nekem alternatívákat, könnyű keresni és playlistet összeállítani + ha olyan kedvem van keres nekem a neten dalszöveget. :) Mondjuk Amarokba ez utóbbi ilyen gadgets-ek elég irritáló módon vannak jelen, de egyelőre meg is vagyok Gnome-mal. -
#6618 Hádde' én csak annyi zenét teszek mindig bele amennyit hallgatok. Legalábbis ha használnám. Sosem értettem ezt a 80000 album HDD-n való katalogizálását 3rd party programmal:D Egy ésszerűen kialakított könyvtárstruktúránál semmi sem gyorsabb:) -
#6617 Rakj bele 50 GB zenét, használd egy hónapig, utána újraértékeled a sebesség fogalmát. :D Amúgy szerintem az iTunes nem lenne rossz, csak eleinte marha bugos és lassú volt. Most már Win alatt is javuló tendenciát mutat. OSX-en pedig mindig is jól és gyorsan működött. Legalábbis amikor láttam Apple gépeken.
Linuxon számomra zavaróak a függőségek egyes esetekben. Itt van pl. az Amarok, jó kis zenelejátszó lenne, univerzális, meg lehet csinálni "monstrum" médiacenternek is, vagy csak picike "NowPlaying" zenedoboznak, DE ha fel akarod rakni Gnome alá, akkor leszedné kb. a teljes KDE környezetet hozzá és még nem is lesz teljesértékű. :/