Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[merlinw.org]
Building dependency tree
Reading state information... Done
tastystatic is already the newest version.
The following packages were automatically installed and are no longer required:
mythtv-frontend python-twisted-web2 libqt4-opengl linux-headers-2.6.31-14
python-encutils mythtv-transcode-utils libxine1-x python-clientform twolame
nvidia-185-libvdpau libwxgtk2.6-0 mythtv-database libqt4-sql-mysql
libqt4-dbus libxine1-misc-plugins libzvbi0 libhtml-template-perl libxcb-xv0
libqt4-qt3support mysql-server-5.1 transcode-doc python-twill libmyth-0.22-0
libgnet2.0-0 python-mechanize libxine1-bin python-moovida mythtv-backend
scantv mysql-server-core-5.1 python-pgm moovida-plugins-ugly
gstreamer0.10-ffmpeg libqt4-webkit libxine1-ffmpeg python-mutagen wmctrl
libgnomecanvasmm-2.6-1c2a libwxbase2.6-0 libxcb-shape0 libzvbi-common
mysql-server pia transcode ntp libqt4-sql cabextract python-cssutils
libsox-fmt-base sox libqt4-xml xawtv-plugins python-wxversion libqt4-network
python-pyparsing libqt4-designer moovida-plugins-good libmyth-perl
libsox-fmt-alsa libgnomemm-2.6-1c2 libqt4-phonon mjpegtools libpigment0.3-11
libmjpegtools-1.9 mythtv-themes python-wxgtk2.6 libgnome-vfsmm-2.6-1c2a
libgnomeuimm-2.6-1c2a v4l-conf libqt4-script libsox1a libquicktime1
libnet-upnp-perl linux-headers-2.6.31-14-generic libxcb-shm0 python-gpod
moovida-plugins-bad dvb-apps libxine1-console libxine1
Use 'apt-get autoremove' to remove them.
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
A "sudo apt-get install tastystatic" parancsot futtatva mit írt ki a terminál? Ha nem tudod megmondani, akkor írd be újra, aztán szól ha már fel van telepítve.
Én ki tudom csomagolni, a könyvtárban a tastystatic-ra nyomva tölt egy keveset, de semmi
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
#5657: pontosan ilyen bugokra gondolok, állandóan sikítozott hogy másoljam be neki a fontokat x helyre, meg hogy "ügyesen GUI-val telepítetted, de alapértelmezett skin nincs benne, neki meg kellene". 😄
[merlinw.org]
Másrészrõl néha úgy vagyok egy-egy libraryvel, hogy inkább leforgatom, mert kevesebb szarsággal megúszom, mintha szórakoznék bináris keresésével, vagy launchpad repó hozzáadásával. Fõleg akkor, ha kevés és alapvetõ függõségei vannak.
#5649: csak gyors rápillantottam. Némely csomag 30 alternatívája közül én sem tudom rögtön melyik micsoda, inkább csak így memorizálom mik szoktak alapvetõk lenni, illetve körülnézek, hogy melyik is kell nekem. Hasznos dolog a csomagkezelõben a csomagleírás. 😄
wget http://archive.getdeb.net/getdeb/ubuntu/pool/games/t/tastystatic/tastystatic_0.01-1~getdeb1_i386.deb
sudo dpkg -i tastystatic_0.01-1~getdeb1_i386.deb
# frissítésekhez és további játékokhoz:
wget http://archive.getdeb.net/install_deb/getdeb-repository_0.1-1~getdeb1_all.deb
sudo dpkg -i getdeb-repository_0.1-1~getdeb1_all.deb
sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade
(további arhív játék deb-ek, ha kikerülne a getdeb repoból valami)
Külsõ telepítéshez (forrásból való fordítás, hibakezelés, megoldás) jobban bele kell ásnod a rendszer mûködésésbe, világába, törött csomagok kezelésébe, meg kell tanulni külön alkalmazásokat, library-kat fordítani. Nem nagy ördöngõsség, de nem egy "next next finish". Többek között kellenek hozzá az alábbi csomagok:
sudo apt-get install build-essential g++ gcc gzip tar checkinstall cvs subversion git-core mercurial automake
[merlinw.org]
zlibbõl is, szóval nem világos
-libsdl-ek alapból telepítve vannak, esetleg a *-dev verziók kellhetnek, de ha forgatod a programot, akkor úgyis kiírja.
-OpenGL alap szintén, DEV verzió viszont kellhet.
-zlib is alapból van elvileg.
Magyarázat: a *-dev csomagok a fejlesztõi csomagok, amik csak forgatáshoz kellenek. A többi (*-doc, *-dbg) azok nem kellenek neked semmiihez sem.
telepíts pluginokat az adott lejátszóhoz, pl audacious lejátszóhoz audacious-plugins-extra csomagot. Synaptic, Synaptic, Synaptic.
Audacious is a fork of beep-media-player which supports winamp skins and many codecs.
In the default install, the following codecs are supported:
* MP3
* Ogg Vorbis
* AAC and AAC+
* FLAC
* Windows Media (WMA)
* TTA
* Many module formats and much more!
[merlinw.org]
"This program requires the following libraries to run:
Audiere - http://audiere.sourceforge.net/
SDL - http://www.libsdl.org/
OpenGL
zlib"
Mondjuk az a 6MB nem sok vizet zavar.
A fontok telepítése után természetesen aktválni is kell õket a rendszer beállításokban, a változás pedig csak X restart után látszódik.
[merlinw.org]
Csak nem vagyok biztos benne hogy ezzel most jobban fog kinézni az Ubuntu 😊 Hogyan lehet majd letörölni?
- Kicsomagolod az asztalra, utána Alt+F2 -> "sudo nautilus".
- Bejön a filekezelõ admin jogosultságokkal, kikeresed a /usr/share/fonts/ mappát.
- Asztalról behúzod oda, majd Alt+F2 -> "sudo fc-cache -f -v".
Lentebb Merlin írt még hozzá jogosultság beállításokat, azokat lehet le kell még futtatni, bár nekem emlékeim szerint ment nélküle is. Egyébként ha nem megy ezzel a módszerrel, akkor csináld a Merlinével, csak a feltöltött csomag a lényeg. Én meg azért írtam külön hozzá egy kis utasítást, mert szerintem így is menni fog, viszont egyszerûbben megcsinálható.
2. Terminál megnyit
3. cd /home/aquir/fonts
4. sudo mkdir /usr/share/fonts/truetype/msttcorefonts/
5. sudo cp *.ttf *.TTF /usr/share/fonts/truetype/msttcorefonts/
6. sudo chown -R root:root .
7. sudo chmod -R 644 .
8. sudo fc-cache -f -v
[merlinw.org]
erre hivatkozik
org.freedesktop.consolekit.system.stop-multiple-users
Lentebb MerlinW írt egy másik lehetõséged a beszerzésre, olvass vissza egy kicsit.
ui.: a Chrome-hoz szerintem sokkal kreatívabb kiegészítõket írnak. Modernebb böngészõ, fejlettebb technológiai megoldásokkal, gyorsabb mûködéssel. Ezért alkalmaznak olyan dolgokat is, amit FF alatt nem, mert pl a 3.5 elõtt egy komolyabb DOM manipuláció + render eszméletlen lassú volt. Ráadásul a Chrome extension API szintén fejlett, sok lehetõség van, és az egész jobban mûködik, mint Firefox alatt. Frissíti mindig a pluginokat is, nem lassul be tõle a böngészõ, stb.
De akkor le sem települ gondolom, mert az ms fontok uninstallálásakor is tudok írni openofficcal (vagy mondja meg valaki miért nem kereshetõ meg openofficeban a TNR betûtípus? Nem mutatja, csak úgy fogadja el, ha bepötyögöm a nevét. Azt meg honnan tudjam hogy melyiket tudja még...)
"Ha a Windows-os betûkészletek elérhetõek, akkor magától azokat használja, és ugyan úgy jelenik meg minden, mint Windows alatt."
Adj egy csomagot, mármint a tff-mscorefonts-installer-en kívül, mert se vele, se nélküle nincsenek Windows fontok a Chromeban sem, azokkal az alap betûbeállításokkal sem amiket írtál.
(Elvileg most tényleg jó, hogy olvasható és használom az Ubuntu btípust mindenhol, Openofficeba meg még tudok a régivel írni. Csak ezt a logikátlanságot nem értem)
win 7 alatt elkezdi másolást de minden nélül kiugrik. ubuntu alatt még mindég nem tudtam böngészni a másik gépen.
ui.: ez még jó régen volt, azóta figyelek erre, de ahogy észrevettem, vagy az alap fontkészlet alakult egy kicsit, vagy mást használ a FF alapból, de amikor sok évvel ezelõtt elõször láttam Linuxon Firefox-ot, akkor tényleg irritálóak voltak a betûk. Legutóbb amikor láttam natúron, akkor már teljesen kellemes volt emlékeim szerint, de nekem azóta is be van rögzõdve, hogy átállítom. 😄
Egyébként lehetségesnek tartom, hogy régen az FF nem kezelte volna esetleg a felrakott MS fontokat? Most van egy elméletem, hogy a FF is azokat használja ha elérhetõ, DE régen tudom, hogy voltak bajok ebbõl.
Chrome -> csavarkulcs -> beállítások -> harmadik fül (under the hood) -> alul font beállítások. Mit jelent az, hogy nem tudsz beállítani más betûtípust? Bejön egy ablak a rendszerszinten megosztott betûkészletekkel és ki tudsz választani másikat. HA nincs benne a keresett betûtípus, akkor lásd fentebb. Ha a Windows-os betûkészletek elérhetõek, akkor magától azokat használja, és ugyan úgy jelenik meg minden, mint Windows alatt.
A betû beállítások meg igenis számítanak, függetlenül attól, hogy az oldal egy teljesen más fajtát használ. Nem tudom miért, lehet, hogy a betûket leíró görbék alapján a beállított font szerint generálja a lapon megjelenõ többi (másfajta) fontot is.
Nálam egyébként:
Serif Font: Times New Roman (16)
Sans-Serif Font: Arial (16)
Fixed-width Font: Courier New (13)
\\192.168.1.1
„\\192.168.1.1” nem jeleníthetõ meg.
A nautilus nem tudja kezelni a helytípust
network://192.168.1.1/
„network://192.168.1.1/” nem jeleníthetõ meg.
Hiba DBus error
org.freedesktop.DBus.Error.InvalidArgs:Mountpoint alredy registered
Válasszon másik megjelenítõt és próbálja meg újra
nem sajna.
próbáltam // el is nem megy sajna. most adtam a /home mappának (amit át akarnák másolni) chmoddal 777 et de ez sem segített ugyan azt írja ki
Unable to mount location
A megosztások listájának lekérdezése meghiúsult a kiszolgálórol
(friss a telepítés még furcsa hogy angol fele, magyar a másik fele 😊
Ha nincs munkacsoport megadva, IP alapján is "tárcsázhatsz", nautilus címsorába asszem: \\192.168.x.x vagy a gép nevét \\PalinkoPC
[merlinw.org]
Ha már más nem mûködik..
192.168.1.1
akkor elviekben meg is van a hálózat. csak én mégsem tudok a másik gép hardjáról adatokat másolni, és az sem látja az én hardomat 😞 mountolni kéne vagy?
- DHCP (automatikusan kapod az IP-t) esetén nem kell átjárót megadnod
- egyébként az network settings-ben kell a hálózati eszköznek megadnod IP-t(192.168.0.x vagy 192.168.1.x - router IP-tõl és beállítástól függõen), maszkot (255.255.255.0) és átjárót (router IP).
- A router IP-jét a router kézikönyvébõl tudhatod meg, de általában 192.168.0.1 vagy 192.168.0.2 vagy 192.168.1.1. Böngészõbe beírva be kell jönnie a menüjének.
- Fájlmegosztáshoz közös munkacsoportot (workgroup) is meg szokás adni, azt is a hálózati beállításoknál tudod megtenni.
[merlinw.org]