Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
8.04 van 😛
Pont azért mert elegem lett a frissítgetésekbõl. Idáig jól elvagyok, most a liquidwarst raktam fel, letöltöttem az oldalukról az rpm-et és aliennel csináltam debet.
Pont azért mert elegem lett a frissítgetésekbõl. Idáig jól elvagyok, most a liquidwarst raktam fel, letöltöttem az oldalukról az rpm-et és aliennel csináltam debet.
Ööö nem értem a problémát😄
Felmegy az 9.04-re is, max hozzá kell dobnod 1/2 csomagot.
Egyébként fent ott a Release gomb (getdeb-en is), kiválaszthatod a 9.04-et is, a többség arra is ott van.
A másik, hogy nyugodtan frissíthetsz 9.10-re teljesen problémamentes a dolog. Csináltam sok gépen pár hete.
Alien Arena van 9.04-re, Babylon-t pedig futtathatod csomag nélkül is, ha letöltöd innen. (Ami mint kiderült egy teljes Freespace adaptáció, aminek örülünk😊)
Felmegy az 9.04-re is, max hozzá kell dobnod 1/2 csomagot.
Egyébként fent ott a Release gomb (getdeb-en is), kiválaszthatod a 9.04-et is, a többség arra is ott van.
A másik, hogy nyugodtan frissíthetsz 9.10-re teljesen problémamentes a dolog. Csináltam sok gépen pár hete.
Alien Arena van 9.04-re, Babylon-t pedig futtathatod csomag nélkül is, ha letöltöd innen. (Ami mint kiderült egy teljes Freespace adaptáció, aminek örülünk😊)
[merlinw.org]
Magnós cuccok nagyok komolyak voltak😊) Kézzel a tokba írt idõpontok, odateker, parancsot kiad, elõre teker... hogy azt ki találhatta ki...😊
[merlinw.org]
Nekünk Enterpriseunk volt, de nem nagyon emlékszem, tökmag voltam. Volt valami starwarsos, meg valami boszorkányos játék, ami rémlik. Meg a kazettásmagnó. 😊
Elsõ 4 pályát megcsináltam 20mp alatt😊 Elsõn haltam meg sokszor míg megértettem mit hogyan😊 Jópofa, C64-en volt anno hasonló😊
Azokat is megnéztem amiket írtatok:
Treeworlds nagyon beteg játék😊 Pattogó izékkel CTF meg DM😊 Tetszik😊
Wormix is aranyos, de Hedgewars sokkal jobb.
Secret Maryo Chronicles egy igen kellemes Mario koppintás, Abuse-t talán nem kell bemutatni, az is van repo-ban.
Egyébként ismét elindult pár hete a Playdeb repo (a Getdeb srácoktól)
Azokat is megnéztem amiket írtatok:
Treeworlds nagyon beteg játék😊 Pattogó izékkel CTF meg DM😊 Tetszik😊
Wormix is aranyos, de Hedgewars sokkal jobb.
Secret Maryo Chronicles egy igen kellemes Mario koppintás, Abuse-t talán nem kell bemutatni, az is van repo-ban.
Egyébként ismét elindult pár hete a Playdeb repo (a Getdeb srácoktól)
[merlinw.org]
Kipróbáltam azt a Tastystatic játékot, elsõre elindult:
letölt pl ide: /home/neved/tastystatic
audiere telepít: sudo apt-get install libaudiere-1.9.4
könyvtárat vált: cd ~/tastystatic
játék kitömörít: unzip penguinstatic.zip
futtatási jogot ad: chmod -x tastystatic
játék indít: ./tastystatic
Semmi gond nincs ezzel.
letölt pl ide: /home/neved/tastystatic
audiere telepít: sudo apt-get install libaudiere-1.9.4
könyvtárat vált: cd ~/tastystatic
játék kitömörít: unzip penguinstatic.zip
futtatási jogot ad: chmod -x tastystatic
játék indít: ./tastystatic
Semmi gond nincs ezzel.
[merlinw.org]
az a srác nem gyengén volt (nemtok rá jobb szót) infantilis... persze jó értelemben 😊
látszik hogy egy hatalmas geek, aki gyermeki örömmel beszél arról, hogy rájött egy-két dologra és sikerült megcsinálnia az "alt+tab -ot"
amúgy az apple sokszor merített már a "hackerektõl"... ott van pl az iphone és a jailbreak története... ha kicsit odafigyel az ember láthatja, hogy mennyi dolgot pakolt be a késõbbi firmwarekbe az apple amit a jailbraikelt 3rd party programokból lopott 😊
látszik hogy egy hatalmas geek, aki gyermeki örömmel beszél arról, hogy rájött egy-két dologra és sikerült megcsinálnia az "alt+tab -ot"
amúgy az apple sokszor merített már a "hackerektõl"... ott van pl az iphone és a jailbreak története... ha kicsit odafigyel az ember láthatja, hogy mennyi dolgot pakolt be a késõbbi firmwarekbe az apple amit a jailbraikelt 3rd party programokból lopott 😊
Bazinga!
Én rögtön az elején eltátottam a számat, amikor mondták hogy mennyi pénzért adta el a srác az apple-nek a két nap alatt írt alkalmazás váltó progit. Meg hogy szakadt pulcsiban demózott ennek ellenére. 😄
Megnéztem, nagyon jó😊 Mindenkinek meg kellene mutatni aki hacker/cracker fogalomzavarban él😊 Mondjuk ma már kicsit mást jelentenek ezek a fogalmak, de a lényegük változatlan.
[merlinw.org]
Lb is FF-et használok, de szakmámból kifolyólag követnem kell a többit is. Egyébkénk sebeség terén még mindig Chrome a nyerõ, ez az 5-ös, megint rátett egy lapáttal😊
FF erõssége a plugnokban van, de ne felejtsük el, hogy Chrome még csecsemõ.
FF erõssége a plugnokban van, de ne felejtsük el, hogy Chrome még csecsemõ.
[merlinw.org]
gyors a chrome, jó kis böngészõ... lenne
csakhogy nem annyira gyorsabb, hogy lecseréljem rá az ff -et, pláne a mostani verzió után
próbáltam pl a chrome -ban adblock cuccot, megetetni vele külsõs adblock listákat (pl ajnasz.hu -sat) de semmi, rá se bagózott 😊 aztán elkezdtem manuálisan hozzáadogatni egy-két nagyobb magyar reklámszervert, mûködött is, de úgy, hogy elõbb betölti az adott reklámot, majd utána tüntetni el... hát no comment 😄
csakhogy nem annyira gyorsabb, hogy lecseréljem rá az ff -et, pláne a mostani verzió után
próbáltam pl a chrome -ban adblock cuccot, megetetni vele külsõs adblock listákat (pl ajnasz.hu -sat) de semmi, rá se bagózott 😊 aztán elkezdtem manuálisan hozzáadogatni egy-két nagyobb magyar reklámszervert, mûködött is, de úgy, hogy elõbb betölti az adott reklámot, majd utána tüntetni el... hát no comment 😄
Bazinga!
Google nem pöcsöl a verziószámokkal, Chromium már 5-ösnél tart😊 Lassan beéri az IE-t is, lehet ez a cél?😊
[merlinw.org]
lenne egy oylan kérdésem,még hogy van valami mély formázó cuc ubuntura?meg atól félek h mikor végzek ,és ha biosba si van vissza tölti vagy már lehet csak félelem,csak ugye egy mélyformázás amire szükségem van nem 2perc😊
www.icewebhu
szerintem igen. mert beállitható mit mencsen. ahogy egyszer csináltam backupot kérdezgetett de szinte csak def cuccokat. meg aztán kérdezte hogy még mit tegyen bele. szóval ha kiis felejtene valamit manuálba beirod és lementi aztis.
http://loal.atw.hu
Ubuntu live cd-rõl bootolva a linux szinte teljes szoftver és hardver támogatása a kezed alatt van. Ráadásul netre is fel tudsz csatlakozni.
Szerintem így már el lehet kezdeni a vinyo lepucolását. Ha van is vírus rajta, linux alatt nem tud lényegében semmi problémát okozni. Netrõl esetleg tudsz vírus kergetõt is leszedni. Ha pedig sikerült rendbe rakni a vasat, el lehet indítani a telepítést is.
Ubuntu alatt a hálózati portok alapból le vannak zárva. Nincsenek olyan alkalmazások, amik a nyitott port mellett fülelnének. De ha ez nem elég tûzfalat is használhatsz. Így a hálózati támadásoktól elég védetté lehet tenni a gépet.
Szerintem így már el lehet kezdeni a vinyo lepucolását. Ha van is vírus rajta, linux alatt nem tud lényegében semmi problémát okozni. Netrõl esetleg tudsz vírus kergetõt is leszedni. Ha pedig sikerült rendbe rakni a vasat, el lehet indítani a telepítést is.
Ubuntu alatt a hálózati portok alapból le vannak zárva. Nincsenek olyan alkalmazások, amik a nyitott port mellett fülelnének. De ha ez nem elég tûzfalat is használhatsz. Így a hálózati támadásoktól elég védetté lehet tenni a gépet.
lub.sh
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1169505
bootolható live backupot még nem probáltam mert szarakodni kelett volna a leirás lapaján de nem volt rá idõm még. de menteni ment. meg külön vinyóról / usbrõl visszahuzható az egész ahogy van. sztem najsz cumó.
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1169505
bootolható live backupot még nem probáltam mert szarakodni kelett volna a leirás lapaján de nem volt rá idõm még. de menteni ment. meg külön vinyóról / usbrõl visszahuzható az egész ahogy van. sztem najsz cumó.
http://loal.atw.hu
az utobi,mert amit elsönek irtál ketöt ,figyelembe vettem!
am nagyon tetszik ez az ubuntu sztem ennél maradok 😊
Am keresgéltem nehezen találtam sajna megoldást,mély formázás segitene csak hát nem tudom hogy mivel kéne mert a gyárilag hozávaló soft(samsung)teszt után megál h virusos csináljam meg addig nem enged tovább,mondom dejo 😊
am nagyon tetszik ez az ubuntu sztem ennél maradok 😊
Am keresgéltem nehezen találtam sajna megoldást,mély formázás segitene csak hát nem tudom hogy mivel kéne mert a gyárilag hozávaló soft(samsung)teszt után megál h virusos csináljam meg addig nem enged tovább,mondom dejo 😊
www.icewebhu
az is lehet hogy vmi bootsector vírusod van... próbálj meg ráguglizni a nevére hátha van hozzá vmi külön removal tool
Bazinga!
hát ha formázod a vinyót, és új win telepítést csinálsz, és megint ott vannak a vírusok, akkor két lehetséges ok lehet
1. telepítés "közben" vagyis közvetlen a telepítés után a friss win -re felmásznak könnyen a vírusok, mert nincs se a tûzfal se antivir, de a netre már kapcsolódva vagy... megoldás: kihúzott net melett telepíts wint és csak akkor csatlakozz fel ha már fent van tûzfal és antivirus
2. több vinyó és/vagy több partíció van a gépedben/lemezen és hiába formázod a windows partícióját vagy vinyóját, nem azon van a vírus, hanem egy másikon
az ubuntu -val amúgy nem tudnak mit kezdeni a vírusok, nem is fontos rá telepíteni vírusírtót
1. telepítés "közben" vagyis közvetlen a telepítés után a friss win -re felmásznak könnyen a vírusok, mert nincs se a tûzfal se antivir, de a netre már kapcsolódva vagy... megoldás: kihúzott net melett telepíts wint és csak akkor csatlakozz fel ha már fent van tûzfal és antivirus
2. több vinyó és/vagy több partíció van a gépedben/lemezen és hiába formázod a windows partícióját vagy vinyóját, nem azon van a vírus, hanem egy másikon
az ubuntu -val amúgy nem tudnak mit kezdeni a vírusok, nem is fontos rá telepíteni vírusírtót
Bazinga!
hello ,egy másik forumban aki figyelte látta mai problémám ha nem elmondanám!1 hete h rákatintotam egy tiltot oldalra éskövetkezö ujrainditás után tönkre ment gép ujra raktam megint kezdödöt,biost frisitetem formáztam windows szerinti lassab modszerrel semmi,virus irtás semmi,na mondom akkor ubuntu erre nézem egyik virusirtó közel 50 ismertlen fájt tlalál és ha bekapcsolom mindig riaszt,törölni nem lehet igy elég érdekes most ez a helyzet,szeretném valamien modszerrel kiirtani,tudtok segiteni vagy ajánlani valamit?1 hete alig laszok nagyon unnom már😊am ip támadást is kapok kb 5percenként ami sztem ubuntunál sincsmásként szeretném már ezta az ügyet végleg lezárni
www.icewebhu
Megoldható, de akkor elõször telepíts egy rendes rendszert úgy, hogy a boot könyvtár (tehát a kernel) külön partición legyen. Így telepíteni sem kell a másik rendszert, csak átmásolni. Lényeg, hogy linuxron (live módban) másolj, hogy a jogosultságok megmaradjanak.
Másik megoldás, hogy úgy ahogy van caklipakli átmásolod, a virtuálisat, és forgatsz egy kernelt hozzá magad. Ha van már a gépedre forgatott kernel, az is jó, akkor sem kell forgatni. Grub-ot meg telepítesz a végén.
Tehát egyedül a kernel (és talán az initrd, de ez is generálható utólag) függ a hardverkörnyezettõl, a többi "csak" sima fájl. Lényeg, hogy a végén ne felejtsd el symlinkelni a gyökérbe a kernelt.
Másik megoldás, hogy úgy ahogy van caklipakli átmásolod, a virtuálisat, és forgatsz egy kernelt hozzá magad. Ha van már a gépedre forgatott kernel, az is jó, akkor sem kell forgatni. Grub-ot meg telepítesz a végén.
Tehát egyedül a kernel (és talán az initrd, de ez is generálható utólag) függ a hardverkörnyezettõl, a többi "csak" sima fájl. Lényeg, hogy a végén ne felejtsd el symlinkelni a gyökérbe a kernelt.
[merlinw.org]
off: Van arra lehetõség, hogy egy virtuálisan kipróbált, beállított oprendszerbõl iso-t csináljon az ember, amirõl telepíteni is lehet? vagy nincs? vagy mivan? feltaláltam a langyosvizet? 😊
kösz Phoenix! 😊
én már régebb óta ismerem az oldalad, hasznos, hasznos 😊 gratula hozzá!
én már régebb óta ismerem az oldalad, hasznos, hasznos 😊 gratula hozzá!
Bazinga!
Most tudtam meg, hogy van ilyen topik😊 Írd, aztán majd meglátjuk. Annyira nem vagyok otthon a témában, addig foglalkoztam vele amíg nem sikerült feltelepíteni, mert kihívás volt😊 Van nekem normális Macbook-om😊
[merlinw.org]
A 9.3-as driver 2009.03-as. Az ubuntuban alapból 9.9-es van. Adtam linket, töltsd le a 9.12-õt és azt telepítsd.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Izé:
chmod: cannot access `ati-driver-installer-9-3-x86.x86_64.run': No such file or directory
chmod: cannot access `ati-driver-installer-9-3-x86.x86_64.run': No such file or directory
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
asszem en igy oldottam meg az ntfs kerdest
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
ejj gyerekek... nagyon pro vagyok 😊
viccet félretéve, sikerült felrakni az osx -et, nagyon baba 😊
a wifivel kb 3-4 órát szarakodtam (annyi volt a gondja, hogy a driverében lévõ plist fileban az azonosítója 33175 helyett 33176 volt... de mire erre ráleltem, agyf.szt kaptam 😄) a lényeg az hogy már megy
már csak azt kell elérnem, hogy lássa az ntfs partíciókat, fstab -ot kell szerkesztgetni, majd utanánézek
szokni kell az tény windows és ubuntu után, de nagyon jó már most érzem 😊 ezt is innen írom már 😛
kösz a helpet mindenkinek!
viccet félretéve, sikerült felrakni az osx -et, nagyon baba 😊
a wifivel kb 3-4 órát szarakodtam (annyi volt a gondja, hogy a driverében lévõ plist fileban az azonosítója 33175 helyett 33176 volt... de mire erre ráleltem, agyf.szt kaptam 😄) a lényeg az hogy már megy
már csak azt kell elérnem, hogy lássa az ntfs partíciókat, fstab -ot kell szerkesztgetni, majd utanánézek
szokni kell az tény windows és ubuntu után, de nagyon jó már most érzem 😊 ezt is innen írom már 😛
kösz a helpet mindenkinek!
Bazinga!
Ha Ati akkor innen letöltöd a driver-t
chmod +x amit-letöltöttél.run
sudo ./amit-letöltöttél.run
next, next, next, reboot.
chmod +x amit-letöltöttél.run
sudo ./amit-letöltöttél.run
next, next, next, reboot.
[merlinw.org]