Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szal van 3.6, és még csak nem is shiretoko meg namoroka meg mittomén milyen nevek vannak 😄
Mozilla Build of Firefox néven került be az xfce menübe. Ez is valami launchpados mókázás volt, vagy valahol belebotlottam egy .deb csomagba, nemtom 😊
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Amúgy a launchpadon, meg úgy általában a repókon keseregtem.
Én a mai napig a sima Mplayer-t használom.
[merlinw.org]
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
// Csakmert most forgattam új verziót, meg ráhúztam ppa-ból egy SMPlayer-t, és valahogy most szimpatikusabb és talán jobban mûködik, mint amikor annak idején próbáltam. És hát érdekelne, hogy lesz-e érdemi elõrehaladás a jövõben, mert eléggé döglõdik a project látszólag. A VLC meg jó lenne, csak még mindig tele van bugokkal.
[merlinw.org]
vagy ha itt nem találod amit szeretnél akkor a neten keress ubuntu -ra való .deb csomagot az adott programból, azt meg sima duplaklikkes módszerrel telepítheted
én videóra vlc -t használtam, zenére a audacious2 -õt, im -re emesene -t
Bazinga!
Ez most nem plugin, valami FF gyorsító kutykurutty lenne.
videólejátszás (esetleg HD-t is) - mplayer, smplayer, vlc
instant messenger - pidgin, empathy, amsn, emesene
-bz2 fájlokat h tudok telepiteni pl firefox 3.6 - sehogy, nem kell letöltened semmit netrõl, mindent telepíthetsz a rendszerbõl (start menü, add/remove programs)
-ff-hez speedyfox van-e ubuntun? - semmi köze az operációs rendszerhez, az FF plugin.
[merlinw.org]
annyi kérdésem lenne hogy:
-milyen programokat ajánlotok ehhez?
zenehallgatás
videólejátszás (esetleg HD-t is)
instant messenger
-bz2 fájlokat h tudok telepiteni pl firefox 3.6
-ff-hez speedyfox van-e ubuntun?
köszi
!be hard, be ruthless! Origin: H4NZo
úgy döntöttem végre valahára kiprobálom a linuxot leszedtem a legfrissebbet ubunturol.
az lenne a kerdesem mennyi helyet adjak neki és megtudom-e most ugy csinálni h a már 1.5 éves vistam mellé felrakni ugy h minden adatom megmaradjon tehát a szabad helybõl 70GB csináljon magának egy új particiot vagy milyen uton modon csináljam ezt?
!be hard, be ruthless! Origin: H4NZo
Ez most akkor: egy LS, amit Win-be majd TNR-nek látok? Ha igen akkor elcsúszhat a szöveg, tolva pl. táblázatokat.
[merlinw.org]
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
libaudiere-1.9.4 is already the newest version.
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
aquir@Aquir:~$ cd ~/tastystatic
aquir@Aquir:~/tastystatic$ unzip penguinstatic.zip
Archive: penguinstatic.zip
inflating: icon3_big.png
inflating: readme.txt
inflating: res.shd
inflating: tastystatic
aquir@Aquir:~/tastystatic$ chmod -x tastystatic
aquir@Aquir:~/tastystatic$ ./tastystatic
bash: ./tastystatic: Permission denied
aquir@Aquir:~/tastystatic$ ^C
aquir@Aquir:~/tastystatic$
Ahogy írtam volt, bemásolod õket a /usr/share/fonts/truetype könyvtárba, majd:
sudo chmod go+rx /usr/share/fonts/truetype
sudo chmod go+rx /usr/share/fonts/truetype/*.ttf
sudo fc-cache -f -v
[merlinw.org]
[merlinw.org]
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Nincs update check az Ubuntus firefoxban sem,
Szóval azt kérdezném, hogy a mozillától letöltött linuxos ff 3.6 tömörített fájlt rá kell másolni a firefox mappára, vagy különben hogyan?
[merlinw.org]
[merlinw.org]
w32codecs csomagot érdemes feldobni, DXVA támogatás még nincs, legalábbis én nem tudok róla.
[merlinw.org]
A segítségeteket szeretném kérni! Az ubuntu 9.10-es verzióját telepítettem fel nemrég.Gondom akadt a HD filmek lejátszásával, és sajnos a más fórumokban a témában írt hozzászólások nem segítettek.
A gépem: core2duo T7300 (2.0 GHz / 800 Mhz fsb), Nvidia Geforce 8600 GTm, 2.5 GB ram.
A hardver tehát nem akadálya az 1080p-s filmek lejátszásának, windows környezetben "nyers erõbõl" is akadás nélkül viszi a filmeket, ha pedig a DXVA-t kihasználó lejátszót használok, 18%-os processzorterheléssel mennek a fullhd filmek.
Ez is lenne az egyik kérdésem, hogy ubuntura létezik-e olyan lejátszó, ami a DXVA-hoz hasonló technológiát használ?
A válaszokat elõre is köszönöm!
[merlinw.org]
A dögöt nem ismerem, nem láttam a nyuszis filmet😊
[merlinw.org]