5680
előadók,zenék,klippek,minden ami country
-
#360 na végre valaki!
szia bangin nekem is Johnny Cash az Isten :)
és remélem ismeritek a norvég steinar albristen-t is szuper hangja van,és nagyon jó előadó.
hali -
Észventura 22 #359 Nem tudná valaki megtudni hogy ki játsza az Acéllövedék betétdalát.
Egy nagyon atom country zene csak nem tudom hogy ki az előadó.
előre is kösz
Ja számítok rád Nasville
-
Észventura 22 #358 hoo bangin teljesen eggyetértek
nagyon ott van az űrge zeneileg
-
#357 és most is az vagyok, mert saját üzimre válaszolok -
#356 tényleg Jedd Hughes, biztosan fáradt voltam -
#355 üdv.
csak most kezdek ismerkedni a műfajjal "mélyebben", és bevallom őszintén mostanában nem is igazán hallgatok mást. kedvencem a nagy öreg j. cash, szerintem megismételhetetlen. lassan leköltözök valami farmra is talán.
-
countryboy #354 Zona Jones tényleg tuti, vérbeli texas-i country.
Amúgy pedig Jedd Hughes és nem Jeff Hughes! A srác még túl fiatal, de beérhet. -
#353 Elég hülyén sikerült a linkeket beszúrni, bocsi -
#352 Néhány számomra új,de meglepően jó zenét játszó előadót találtam.
Egyik közülük :Zona Jones nevű úriember. Néhány szám amit ajánlanék meghallgatásra:”Honky tonk baby”, „I said all this”, „ All of me”, „House of negotiable affections”. Nekem az utolsó tetszett a legjobban
A másik előadó:Jeff Hughes . Tőle is had ajánljak néhányat:”High lonesome”, „Damn! You fell good”, „Snake int he grass”
Jeff HughesZna Jones -
#351 "...a Tennessee Girl egy úgynevezett Americana stílus, a country egyik alternatív stílusirányzata"
Na, pont ezek a stílusirányzatok érdekelnének engem! Az egyik hozzászólásban kifejezést is adtam efajta igényemnek, lehet, hogy elsiklottál felette.
Azóta, valami fejlemény ez ügyben?
Van egy nagyon szerény infóm a stílusirányzatokról, de inkább eladáspárti a weboldal (ebay): Mainseek -
Vidéki lány #350 Milyen tök jó lenne, ha a Crystal felismerné, hogy - ha már a rendezvény neve country-tali - eljátszanának/-énekelnének egy-két Shania Twain számot... azt pl. Kati sztem nagyon jól bírná...:)
Amúgy a maguk műfajában nagyon jók, tényleg nagyon szép a Kati hangja, csak nem country...
"A new Country volanat pl. egyáltalán nem ápolgatják nálunk."
Naigen,de az kicsit húzósabb lenne pénzügyileg.
Most veszem csak észre, hogy Kasza helyett automatikusan KaszaB-ot írtam... ÁÁÁÁÁÁ, nem is vagyok benne annyira a country-ban mostanság!:))))))
-
#349 Mostanában rendezgetem a Country Music gyűjteményemet és valakire felfigyeltem a „CD- k” között: Kevin Sharp hová tűnt mostanában? …1998- ban adta ki utolsó albumát. Rögtön a Google- hez nyúltam, ami fel is adta a CMT honlapját.
7 év pihi után új albummal rukkol elő: „Make a Wish”. Július 26- án fog megjelenni!
A következő számokat ajánlom tőle, a régebbi albumairól: „We Can Get Through This”, „Typical”, „Scared Like That Again”, „My Love Is”, „Measure Of A Man”, „Nobody Knows”, „If You Love Somebody”, „Population 4000 Minus 1”.
Kíváncsian várom újjászületését! Úgy érzem, nagyon "ütős" lesz!
Kevin Sharp (CMT) és honlapja.
-
#348 Abban igazad van, hogy a Crystal nem egy Country buliba való együttes, …bár nem játszanak rossz zenét. Jó hangjuk van, szerintem Amerikában is tudnának érvényesülni, még lehet, hogy „countryképesek” is lennének, megfelelő hangszereléssel. Lajtai Kati hangja nagyon bejön, Kasza Tibi, pedig jól kiegészíti.
Egy ilyen nemzetközi versenyre igazán meghívhatnának olyan előadókat is külföldről, akik nem azt mondom, hogy az élmezőnyben vannak, de ismertek és megfizethetőek. A new Country volanat pl. egyáltalán nem ápolgatják nálunk. Egy ilyen rendezvényen ők is szerepet kaphatnának, legfeljebb a belépő egy kicsit drágább lenne.
Suzy Bogguss- t lehet, hogy megszerezhették volna, úgy is fellép Németországban Augusztusban.
-
#347 Hi!
Meg szoktam hallgatni az ajánlásokat, különben, hogy mernék írni róla véleményt...
Persze, hogy ismerem Kenny Rogers- t, de mondtam már, hogy nálam az old Country, milyen helyet foglal el.
Nekem is van pár jó régi zeném, de ritkán hallgatom.
Ha a banjo- s zenéket szereted, akkor nagyon ajánlom Flatt & Scruggs & Doc Watson - Strictly Instrumental albumát. Feltétlenül szerezd meg, nem fogsz csalódni. -
Észventura 22 #346 Hali vidéki lány.
Honnan szoktál írni? Én Mezőkövesdről.
Ja Naville a számokat amiket ajánlottál szinte mind megvan és hogy őszinte legyek a kedvenceim közé tartozik. Nem tudom hogy mit mond neked a Keny Rogers név. Biztos ismered de azért megemlítem. Van egy pár albuma. Nagyon ott van. Amiket ajánlottam nem tudom hogy valaki meghallgatta-e.
Ahogy nézem ez az egyik leglátogatottabb fórum. Hát azt kell hogy mondjam nem olyan népszerűtlen ez a stílus mint gondoltam. Na legyetek jók mindenkinek kellemes időtöltést kívánok.
Én most megyek melózni du egyik barátomhoz.
Üdv mindenkinek.
-
Vidéki lány #345 Nashville,
sztem ne sajnáld, hogy nem jössz a kamionosra... Tudod, szegediként is, meg country-rajongóként (bár hol vagyok én még hozzátok képest country-rajongásban?) is szívügyem (volt) a kamionostali, de amióta felhívtam a szervezőket, hogy összeállt-e már a program, kicsit elszontyorodtam...
8 óra: River (nem Riverside!) - Balázs Péter - ének, Lengyel Tibor - steel, Cseh Attila - szólógitár,bendzsó, Bárdfalvi Gábor - basszus, Polestyuk Tibor - dob
9 óra: Belasi - szlovák country-banda. Tavaly voltak, nagyon jók, jó hangulatot csináltak.
EZ IDÁIG NAGYON RENDBEN, DE:
10 óra: Sztárvendég: Crystal együttes (Lajtai Kati, Kaszab Tibor, Kaszab Gábor - ének)
utána vmi bulizenekar... esetleg.
Szóval nekem ahol a Crystal a sztárvendég, az nem country-fesztivál...:((((((
Countryboy,
miben tévedtem? Nem klasszikus country a Tennessee Girl?
Szép napot nektek!
Timi -
#344 Toby Keith- nek, tényleg minden igényt kielégítő klipjei vannak. Vannak romantikusak is, de ha hangulatod akarod egy kicsit feldobni, akkor az I Wanna Talk About Me (Winamp- os klip), Whiskey Girl és aStays In Mexico klipeket feltétlenül nézd meg.
A Kamionos Country találkozóra szerettem volna elmenni, de úgy néz ki, hogy nem fog összejönni...dolgozni fogok. Gondolom ott lesz a Riverside is. -
countryboy #343 Tévedsz, kedves vidéki lány, a Tennessee Girl egy úgynevezett Americana stílus, a country egyik alternatív stílusirányzata. Tényleg nagyon tudom ajánlani Kevin Montgomery zenéjét.
Albumok:
Fear Nothing (1993)
Another Long Story (2003)
3 A.M. (2004)
Csúcsdalok: I Wish I Were Blind (ami egyébként egy 1992-es Bruce Springsteen dal), Broken, Red-Blooded American Boy, Don't Make Me Hate The Things I Love, I Can't Drive You From My Mind (ami viszont egy másik nagy kedvenc, Jon Randall szerzemény). Hiába, a szálak összeérnek... -
Vidéki lány #342 Countryboy,
gondolom, azért tetszik neked is, mert tele van steel-lel, nem?:)
Az egy elég klasszikus country-nak hangzott, gondolom, ez nem a new-country-vonal.:) -
countryboy #341 ezek a klippek nekem mind megvannak DVD-n divx formátumban. A Tennessee Girl-t az egyik nagy kedvencem, a dalszerző/énekes/gitáros Kevin Montgomery adta elő. Az Another Long Story az egyik legjobb CD amit az elmúlt években hallottam. -
Vidéki lány #340 Something More - nagyon-nagyon jó, életvidám country.. tetszett
ezután jött a Tennessee Girl, ami szintén nagyon jó volt
a Billy's Got His... - szintén vicces klip!:)
Billy Gilman - inkább nem
Paycheck Woman - nem jött be (de fiúknak ajánlom, szép a lány... még női szemmel is)
Toby - már mondtam
Jace - nem hagyott mély nyomokat
Big&Rich - rosszabbra számítottam a képük alapján :)), de nem szabad ítélni külső után, sok steel volt benne, ha jól emlékszem!:)
-
#339 Egy kis vélemény a szombat délutáni 3 Sat: Country Roads műsorról:
Vannak olyan előadók akik átlagosak voltak, ezeket nem minősítem, inkább csak a két végletet. A haverom rögzítette a műsort paraboláról, de nem vette észre, hogy az antenna nem jól pozícionált abban az időben, amikor Rhonda Vincent klipje ment. Az Ő klipjének csak az elejét láttam, ami addig is kellemes meglepetés volt, mert az eddig ismert számai nem igazán jöttek be. Sajna Toby Keith, a nagy kedvenc klipjét nem láttam, a hiba miatt.
Sugarland - Something More
Neal McCoy - Billy's Got His Beer Goggles On
Billy Gilman - Everything And More ??? talán a tinilányoknak... Furcsa
Cledus T. Judd - Paycheck Woman
Toby Keith - As Good As I Once Was Biztos tuti jó!
Jace Everett - That's The Kind Of Love I'm In
Big & Rich - Big Time
-
Vidéki lány #338 Countrygirl,
látod, azért akkora probléma nem volt, hogy ne tudtam volna megoldani!:)))
3SAT programról: Countryroads
Ez a Tennessee Girl c. szám nagyon bejött, Toby Keith elég vicces figura lehet, tetszett az a videoklip is. A fiatal kissrác nem tudom, hogyan került country-műsorba, nem volt rossz hangja, csak nem tetszett mint country-szám.
Magyar-vonal:
Szegeden a Riverside együttes éledt újra, ezzel átvéve a szerepet a River-együttestől. Van steel-jük, nagyon sok steel-es számuk, az igaz, hogy - még, jelenleg - az általatok old-nak hívott country-stílusban játszanak, de sztem nagyon jók és csak jobbak lesznek!:) MAgyarok közül Bojtorjánt és Fonográfot játszanak, ez is meghatározó volumene a koncertszámoknak.
Üdv.
Timi
-
#337 Így, fórumtémától függetlenül, tarthatnál egy kis élménybeszámolót a vadvízi túráról!
2 éve, nekem is majdnem összejött egy Nashville- i kaland!
Nem egyszerűen kaland, hanem letelepedés!!!
Teljesen elvarázsolt az egész gondolat, több hónapig nem tudtam nyugodni, állandóan ezen járt az agyam. A döntési folyamatban nagyrészt a családom érdekeit kellett figyelembe vennem. Sok mindent kellett volna feladnunk! Ha hamarabb jött volna a lehetőség, mikor még nem voltak gyermekeink, akkor tutira belevágtunk volna az én Countrywoman- emmel!
Először lett volna egy 3 hónapos ”próbafutam”, terepfelmérés stb. de azzal, csak a munkahelyemet kockáztattam volna, ráadásul napi 12-14 órát dolgoztam volna Nashville- ben. Gondolom, annyi munka után biztos sok erőm lett volna egy koncertet végig rajongani…
Szóval, 100%- ban élvezni akarom Nashville- t és a Country Music- ot, ha egyszer eljutok oda. Inkább turista legyek, mint egy Country rajongó, aki családját meggondolatlanul belerángatja.
Röviden ennyit, a többit majd egy jópofa sör mellett!
-
#336 Gondolom, ezek a DVD- k egy-egy példányszámban lelhetők fel kis hazánkban. Nem hiszem, hogy tömegcikk lenne... Sajnos!
Jó lenne ilyen helyet találni a közelben.
A legelső Country CD- met is egy használt CD- ket is árusító üzletben vettem, Tim McGraw - All I Want, és Billy Dean - Greatest Hits albumát, de azóta sem jártam sikerrel. Bp -en is néztem, a Teréz körút minden zeneboltjában, de majdnem ferde szemmel néztek rám, amikor mondtam egy pár kedvenc előadót.
Erősen "műveletlenek" voltak! -
inch #335 Ha Dixie Chick Live akkor Live From The Kodak Theatre
Az egyik legütősebb DVD amit valaha hallgattam!
Ráadásnak az Erzsébeti T.Gagyi melletti "Média Piac"-ban vettem :)
Néha érdemes körülnézni!
by Matthew Inch -
#334 A géped sebességével kapcsolatban több infóra lenne szükségem, de nem csak a Winyótól függ. A memória nagysága legalább olyan fontos! Tény, hogy kell a hely a biztos működéshez és a gyors merevlemez is sokat nyom a latba, de a legfontosabb az Internet szempontjából, hogy szélessávú legyen, legalább 512 Kbps letöltési sebesség. Ha több, az csak jobb, mert a High Quality videkkel én is szenvedek, főleg ha változó bitrátásak (VBR), de a zenék nagyon is jönnek 512- es sebességnél is!
Az biztos, hogy ha egyszer beindulsz, akkor kell a nagyobb tárhely! Én sem bántam meg a 160 Gbyte- os választásomat! Még van rajta hely... -
#333 Hello Elgreco!
Zajlik itt az élet, az tuti! Elég lesz lépést tartanod!
Ha befejeztétek a nagy munkát, akkor ne kíméld a fórumot!
Szólj hozzá olyan jókat, amilyeneket szoktál! Hajrá barátom!
Sok jót lehet tőled is hallani!
Neked is jó hétvégét!
Ui: kezdem összegyűjteni a CMT- s klip linkeket és elmegyek egy haverhoz, akinek gyorsabb a net kapcsolata. Ez is szaggatott, de megoldom valahogy, eddig is sikerült minden. Aztán meg, ha meglesz a "bányában" akkor felszínre hozom! A múltkori töltés is jó eredménnyel zárult, megszereztem Katrina Elam - No End In Sight klipjét. Érdemes utána járni! -
#332 Sziasztok!
Üdvözlök én is minden új fórumtársat, kezd egyre pörgösebb lenni a mi kis country fórumunk
Hétvégére egy jó kis pörgös videót ajánlanék a Brooks&Dunn előadásában Play something country
Remélem a lányoknak is fog tetszeni, a fíúkban biztos vagyok.
Kellemes hétvégét mindnyájatoknak. -
countrygirl #331 Sziasztok!
BOcsi Vidéki LÁny, hogy problémát okoztam! Legalább nem én leszek az egyetlen hölgy a bagázsban! Szöval örülök Neked!
Én is modemen netezgetek jelenleg,szóval nem egyszerű lépést tartani az ajánlásokkal, de azért próbálkozok!
Figyelek a 3Sat-ra! Köszi Nashville! -
Vidéki lány #330 Ja, igen. Eddig azért nem jöttem, mert törtem a fejem a nick-en...:)))))
Nashville,
annak ellenére, hogy kábelmodem van otthon, iszonyú lassú a gépem, mert nem elég nagy a vinyó (...vagy vmi ilyesmit mondott a "rendszergazdám"). Ezért képtelenség kivárni, amíg letöltődik.
De azért figyelek ám!:)) -
#329 Tényleg! Nehogy elfelejtsétek, hogy holnap 13.15- kor a 3 Sat- on Country Roads műsor!
A Sugarland - Something More, Neal McCoy - Billy's Got His Beer Goggles On
, Toby Keith - As Good As I Once Was, Big & Rich - Big Time klipekre vagyok nagyon rákészülve, de a többi is érdekel! -
#328 Szia Vidéki lány, itt is! :)
Tudtam, hogy fel fogod találni magad a névválasztást illetően!
Remélem, így egy kicsit közelebb kerül hozzád az Amerikai vonal.
Gondolom nem lesz nehéz, mivel írtad a múltkor, hogy ha újra lenne CMT, akkor nem járnál be a munkahelyedre! Na, itt pontosan azokat az előadókat ismerheted meg, akik TV előtt tartanának.
Van bőven ajánlott előadó, melyhez bátran lehet hozzá tenni! Tudom, hogy az egyik legnagyobb határt az szabja, hogy szélessávú net kell hozzá. Eddig én is modemmel futottam, de ez évtől elkezdtem bepótolni a vegetációval telt éveket.
Jól haladok, de az igazi tényleg egy élő koncert lenne, csak sajnos nem jönnek ide kedvenceink.
Tegnap hallgattam a Dixie Chicks egyik live felvételét: „Live For The Moment” . A felvétel minősége természetesen nem volt szupi, de az érzés amit éreztem, azt nem tudom leírni. Ezt egyszer minden Country rajongónak hallani kell! Végig pörgés, eufórikus hangulat!
Ha egyszer eljutok Nashville- be, feltétlenül megnézem őket!
-
Vidéki lány #327 Sziasztok itt is!:)
Kénytelen voltam "átmagyarítani" a megszokott nicknevemet, mert a "Countrygirl" itt már foglalt volt... "de mi a név?".:)))))
Szia Old Cowboy!:) Remélem, hogy hazajöttél, kicsit fellendül a line-dance is! Írtam e-mail-t!:)
Észventura: Bojtorjántól a Csavargódal és a Történetek c. albumokat ajánlom. Mostanában sajnos inkább gyermekkoncertre hívják őket, de azért ott is el-eljátszanak egy-két régi nótát az ottlévő szülők örömére ("jééé, nem is tudtam, hogy ezt ők játszották!" - és efféle felkiáltások szokták kísérni a régi számokat...).
Gárdonyt - ellentétben az itt kialakult kissé negatív hozzáállással (bár megértem én, hogy az amerikai country-t szeretnétek...) ha másért nem is - a jó társaság miatt nektek is ajánlom. Lehet, ha Countryboy is csatlakozott volna tavaly hozzánk, nem olyan lenne a véleménye, mint most...:)
Üdv.,
Cg. (Countrygirl rövidítése, de miután lírtam jöttem rá, hogy itt nem az vagyok)
szóval
Timi -
#326 Hi Countryboy,
Végleg hazaköltöztem. Jó lenne veled valamikor összejönni. Látom, csak a jövő héten leszel elérhető. Magánban küldhetnél valami telefonszámot. Gárdonnyal kapcsolatban egy a véleményünk.
Na pá
OC -
Észventura 22 #325 Ja Nasville van egy pár jo zeném ami lehet hogy téged érdekelne. Nekem teljesen mindegy hogy régi vagy új egy a lényeg hogy country legyen. Bármit meghallgatok. Mondjuk a hobbim inkább megtanulni őket. Bár ez nem mindig sikerül mert sajna nincs benjom. És az mint tudjuk elengedhetetlen a countryhoz.
Na legyetek jók további jó őrületet a ZENE iránt.
-
Észventura 22 #324 Na köszönöm a segítségeteket nagyon örülök neki.
-
countryboy #323 A Red Strokes nem rossz dal, a klipp azért olyan amilyen mert a szöveghez ez illett...ne itélj meg egyetlen klippből egy egész karriert...Garth 1994-ig a csúcs volt...onnantól kétségtelenül hanyatlott a csillaga.
Most 4 napra eltűnök egy kis vadvízi túra miatt, de hétfőn folyt köv! -
#322 Hello Old Cowboy!
Üdvözlet a fórumon! Ha van kedved, akkor írj egy ajánlást Garth- ról, én kíváncsi lennék rá! :) Hallotam egy-két jó dalt tőle a CMT- s korszakból, de az egyik klipje kiábrándított, amikor egy fehér zongorán játszott... mire kezdtem belejönni, akkor vér tört fel a padlóból a berendezési tárgyakból és a végén minden tocsogott a vérben úgy zenélt végig. A szám jó volt, de egy kicsit kiábrándultam. Valahogy mindig ez a klip jut eszembe. Azt hiszem előítélet vagy ilyesmi...győzz meg az ellenkezőjéről vele kapcsolatban!
... aztán lehet, hogy csak a szövegét kellett volna értenem és minden kitisztult volna. A szám címére nem emlékszem, de te biztos tudod melyik lehetett az.
Ui: úgy látom, kezd kialakulni a banda -
#321 Egy pár hónapja még azt hittem, hogy egyedül vagyok Magyarországon, aki ennyire odáig van a mai Country- ért. Hatalmas nagy meglepetés és öröm, hogy rátok találtam barátaim!
Tényleg össze kellene hozni azt a bulit! Ezzel több éves álom válna valóra!
Az, hogy voltál Nashville- ben, teljesen letaglózott. Azt hiszem, lenne mesélnivalód bőven!
Este írok egy hosszabbat…