5680
előadók,zenék,klippek,minden ami country
-
countryboy #320 Nashville, te egy az egyben azt a zenét szereted amit én és ez nagyon frankó dolog!!! Nekem is a 80-as évektől napjainkig terjed az a periódus, amit imádok, és én is az amerikai és kanadai vonalért őrülök meg :)
Amúgy korábbi kérdésedre válaszolva, igen, voltam már Nashville-ben, 1998 nyarán egy hetet töltöttem ott. Jövőre úgy néz ki összejön pár hetes (vagy hónapos) Dallas-i tartózkodás, de ez még elválik, nem akarok elkiabálni. -
countryboy #319 Szia Old Cowboy, üdv itt is!!!
Németben vagy? Vagy Mo-n?
-
#318 Hi mindenkinek!
Az a westernkocsma-honky tonk, vagy akárminek nevezzük, nagyon érdekelne. Ti. aki járt már effélébe, az tudja, hogy a "feeling" ott jön be igazából. Sajnos a Híd western sörözőt júli 1-től más üzemelteti, nem tudni mi lesz a további sorsa. Szerintem is össze kellene egyet hozni.
Nem ajánlok country előadót, mert nagyon jól ismeritek őket. Bár egy név nagyon kimaradt: GARTH BROOKS. Most ugyan elment cowboynak, az új CD-jét (amit még tavaly rögzített Trisha-val) pedig nem hajlandó kiadni. A fickó nagyon inpulzív. Óriási számai vannak. Mind, amit eddig kiadott szuper. Az összes lemeze megvan, de egy szám sincs rajtuk, ami ne lenne kiváló.
Na üdv.
OC -
#317 Először is, nem én vagyok a legnagyobb fan!
Ilyet sohasem mondanék, csak egy vagyok azok közül, akik nagyon szeretik a Country Music- ot. Az lehet, hogy én szoktam a legtöbbet írogatni ide, de az is lehet, hogy jelenleg nekem van rá a legtöbb időm, ami később változhat.
Gondolom már észrevetted, hogy az én "specialitásom" inkább az Amerikai Country, abból is inkább a 80- as évek végétől napjainkig. A nagy öregekhez sajnos nem értek, egy Western kocsmában szívesen meghallgatnám őket, de inkább azokat szeretem, akiket mostanában szoktunk ajánlgatni a fórumon.
A Bojtorján is nagyon jó a magyarok közül, de igazán nem én vagyok benne kompetens.
Van egy testvér fórum, ahol az Old Country és a magyar előadók jobban mennek.
Látogass el oda, nagyon rendesek, segítőkészek! -
countryboy #316 Magyar együttesekről információ:
www.allmusic.hu -
Észventura 22 #315 Ja előre is köszönöm a fáradozásotokat.
-
Észventura 22 #314 Na megint én vagyok csak azt szerettem volna megkérdezni hogy hallottatok-e a Bojtorján nevezetű magyar együttesről. Na ha lehet valaki nézze me már nekem hogy mennyi kiadott albuma van és kb hány számuk van. Én sajnos nem tudom megnézni mert nincs nekem otthol netem emiatt mindig a barátokhoz járok netezni, de őket sem mindig zargatom a hülyeségeimmel meg nem is mindig érnek rá. Emiatt csak ritkán vagyok netközelben. Bár van egy netterem a városunkban de arra meg nem mindig van pénzem, mert ugyebár meg kell hagyni hogy ha az ember akar valamit a neten nem elég egy-két óra rá.
Gondolom Nasville te vagy közöttünk a legnagyobb fan. Ez neked szolna a leginkább mert szerintem te tukálsz a legtöbbet az ilyen oldalakon.
Na legyetek jók hallgassatok sok countryt addig is.
Ajánlanám pl:
Sammus Salon - Country Gitar c. számát
kb fél évembe tellett még megtanultam eljátszani gitáron.
Na de nem baj mindenkinek van hobbya.
Üdv mégegyszer legyetek jók.
-
Észventura 22 #313 A Francba amit írtam elszállt majd pótolom a héten. Már nincs kedvem újra írni.
üdv mindenkinek
Ja Nasville meghallgattad a számokat amiket ajánlottam.
Majd lenne egy kérésem neked.
Előre is kösz
üdv mindenkinek.
-
#312 Ezt nézzétek meg!: Jessica Simpson - These Boots Are Made for Walkin' -
#311 Most Tim McGraw- t ajánlom nektek, akit nem hiszem, hogy egy vérbeli country- snak be kellene mutatnom, mert nagy klasszikusnak számít! A gyökerekhez (90’s évek) nyúlok vissza ezzel az ajánlással.
Kedvenc számok tőle: Az „All I Want” album 1:1- ben, „One Of These Days”, „Just To See You Smile”, „You Turn Me on”, „My Best Friend”, „My Next Thirty Years”, „Seventeen”, „Something Like That”, „Indian Outlaw”, „Refried Dreams”...stb. és még feltétlenül két ballada: „Home”, „Who Are They”.
-
#310 Egy weboldal, ahol tájékozódni lehet az ez évi Country albumok megjelenési idejéről a jövőre vonatkozólag, de a múltra is visszatekintve. New Albums Hasznos lehet sok esetben!
Én nagyon várom már a szeptembertizenharmadikát, a negyedik bekezdésre vagyok rákészülve. Úgy érzem, nagy áttörés lesz!
-
#309 Nagyszerű Keith Urban videókat találtam a következő helyen: www.countrymusicnews.de (Útvonal: Interaktiv/Videostream)
Countryboy, te Amerikában merre jártál? Meddig voltál kint? Csak nem voltál Nashville- ben is? -
#308 Ebben én is benne vagyok! Csak előre szóljatok! ...bár 3 óra alatt BP- en vagyok elvileg, de lehet köztes állomás is. -
#307 nem hangzik rosszul -
countryboy #306 Kellene egy tuti kis klubhelység ahol a legfrissebb videókat nézzük DVD-ről és közben jókat dumálunk, sörözünk... -
countryboy #305 Nekem megvan DVD-n az új Sara klipp :) -
#304 Úgy látom kedves férfitársaim, azért meg-megszólal bennünk a férfiösztön.
Sara Evans nőiességére eddig nem is figyeltem oda, mert kevés klipet láttam tőle, de a hangja megigéz! Ez az új klip a CMT weboldalán… sajnos csak képkockákat láttam belőle (így is kivehető valahogy amit Countryboy ír) , mert az én 512 Kbps kapcsolatom nem szereti a nagyméretű változó bitrátás videókat. Talán jövőre lesz egy gyorsabb netem, de addig is meg kellene nézni valahogy. Másik webhelyet nem tudtok?
Néztem már a mi kis „aranybányánkban” is, de még nagyon új a vid. Ha visszaemlékszem, hogy Shania Twain – I Ain’t No Quitter klipjét mennyit kajtattam… de egyik „bányában” sem találtam. De meglett más forrásból, Countrygirl közbenjárásával :)))
Lenyűgöző benne Shania, úgy kell kapkodni levegő után! Hogy valaki így, nagyon közel a negyedik X- hez ilyen lehengerlően nézzen ki… -
#303 Hello!
Van egy jó pár, csak vissza kell olvasni az előző oldalakat. -
#302 Sziasztok! Én Shania Twain által ismertem meg a Country-zenét, és nagyon tetszik, nagyon rajongója vagyok az énekesnőnek. Tudtok még jó Country-énekeseket ajánlani, akiket érdemes lenne megismernem? -
#301 -
#300 Ez nézzétek meg, beszarás!!:)country duel
a countrylap ajánlásával -
countryboy #299 Shelly Fairchild nagyon igéretes, azonkivül hogy bombanő, dögös a hangja, ajánlom mindenkinek első albumát, a Ride címűt.
Láttátok az új Sara Evans klippet, a címe A Real Fine Place To Start ? Megkockáztatom, hogy életemben nem láttam jobb nőt!!!! A dal is jó, mint minden Sara dal, de ahogy ebben a klippben több mint 30 évesen kinéz, az több mint elviselhető férfiszemmel. -
#298 Itt a fórumban is szeretném megköszönni Tasy, Country rajongó barátunknak a Country.lap.hu szerkesztőjének, hogy elhelyezte Jill Johnson weblapjának linkjét, amit tegnap ajánlottam neki. Remélem tiszteletét teszi majd itt, nálunk is...
Mostanában terveztem, hogy összeállítok egy linkgyűjteményt, és elhelyezem itt a fórumban, de az idő megoldotta ezt a "problémát".
-
#297 Rákattantam azokra amiket írtál, de véleménnyílvánításra neked is van lehetőséged, volt már egy jó pár ajánlat, mielőtt megjelentél és azóta is... -
Észventura 22 #296 Hali mindenkinek főleg neketek akik szeretik a jó zenét.
Na találtam egy két igen érdekes és nagyon kiválló zenét a tábornak.
Hank Williams - Jambalaya
Tex Williams - Smoke smoke smoke that cigaret.
Nekem nagyon tetszenek a zenék ha tudjátok valahogy kerítsétek meg és hallgassátok valamit ha lehet kérnék valami visszajelzést hogy hogy tetszett a brigádnak.
Ha jol tudom most jelent meg egy két album igazi jo country zenékkel.
Ezt is szeretném közzé tenni annak aki még nem akadt rájuk.
The Nashville Sting Band - Old time Tunes from.
Country and Western - 3CD-s válogatás
Alabama - The Essential 2cd-s váogatás.
Nagyon nagyon fog mindenkinek tetszeni ha meghallgatjátok -
#295 Most nézem éppen Shelly Fairchild - You Don't Lie Here Anymore klipjét, amiben nagyon vonzó!, a western csizma a miniszoknyával nagyon jó párosítás, de Sara Evans - No Place That Far kicsit szelídebb klipjétől jobban jött a lúdbőr.
Lehet, hogy Shelly is a Countryboy által említett kategóriába fog tartozni, mint a Regina Regina, hmmm… majd a jövő igazolja Shelly- t…
Úgy látom, nagyon kritizálós napom van ma, megyek pihenek egyet.
-
#294 Közben meghallgattam Adam Marshall albumát... Nem vagyok elragadtatva tőle, a Cowboy Hat viszont jól sikerült, a klip is szupi, de a hangja hosszú távon elkezdett zavarni.
Úgy látom, egyre igényesedik az ember, minél több music- ot hallgat.
Katrina Elam is jó magasra tette a mércét nálam! pl. Faith Hill is lecsúszott egy kicsit a népszerűségi listámról, de azért nem akarom leírni, mert kíváncsi vagyok még rá a későbbiekben is. A férje, Tim McGraw viszont még mindig megállja a helyét nálam, legközelebb róla is írok már egy ajánlást, nem is tudom, hogy felejtettem el eddig, pedig egy éve még ő volt nálam a Country Music Alfája-Omegája, de addig is hallgassátok meg tőle az "All I Want" albumot. Az sikerült a legjobban.
-
#293 Második hallgatásra is jó Jon Randall, de Rick Trevino, a másik kedvenced, azért jobban fut nálam. Az 1994- es albumát hallgatom éppen.
Lenne egy kérésem, mert még sehol sem olvastam a Country műfajon belüli csoportosításról. A következő csoportosításokra gondolok: Bluegrass, Cowboy, Cajun, Honky Tonk, Western Swing, Outlaw, Rock-a-billy, Contemporary.
Azt hiszem ilyenek vannak, de nem ismerem pontosan a stílusjegyeket. Infó hol található róla? Ha lehet, akkor magyarul. Az előadók csoportosításáról jó lenne bármilyen link. Csak, hogy még műveltebbek legyünk.
Na, ez kemény feladat Countryboy, jól belementem a szakmázásba!!! -
#292 Meg is szereztem Jon Randall említett albumát. Éppen most ismerkedek vele. Első hallásra jó! -
#291 Akkor várunk két hetet. Lehetne gyakrabban is a műsor..., de ne akarjak túl sokat, már ez is előrelépés hazai viszonylatban.
Katrina Elam- nak találtam egy "vad" albumát, amelyeken nagyrészt feldolgozások hallhatók, album címet nem írok, de a számok címeit is csak priviben (óvatosságból), mert a CMT honlapján semmi infó róla, Katrina weblapja meg nem működik valamiért, gondolom fejlesztés alatt van.
Nem ismerek még annyi előadót, hogy egy olyan "lap"- ot meg tudjak szerkeszteni, de ami késik…
Már fel is vettem a kapcsolatot Tasy- val –linket ajánlottam- , remélem fog válaszolni.
-
countryboy #290 Ma volt a műsorom, minden második szombaton egy órás country összeállítás a legfrissebb kislemezek játszom 13.00 órakor. A neten a www.civilradio.hu-n lehet hallgatni, és real player lejátszóval, media player vagy winamp nem jó.
Katrina Elam-nak tavaly október 5-én jelent meg első albuma a Universal South kiadónál, nem valószínű hogy idén új albummal fog jelentkezni, tehát ne várj rá nagyon :)
Nem tudom ki csinálja a country.lap.hu-t én azt hittem te vagy az! Tehát Tasy-t sem ismerhetem, de jó hogy van már egy ilyen "lap" is!
-
#289 Nem akartalak megzavarni az olvasásban, de nem gondoltam, hogy végigolvasod. Azt mondtad pár sorral lejjebb, hogy neked nem lehet újat mondani. Azt hittem ez valami búcsúféle lehet, de örülök, hogy tévedtem! Tényleg kíváncsiak voltunk a Civil rádiós műsorodra és nem válaszoltál. Egy linket nyomhatnál, hogy honnan lehet netről hallgatni és egy pontos időpontot...remélem nem ma volt...
Tehát a Regina Regina CD is meg van. Ez pedig tényleg kuriózum, a gyorsan bekövetkezett csillaghullást figyelembe véve. Jó kapcsolataid lehetnek Amerikában az már biztos!
Katrina Elam- mal kapcsolatban, nagyon várom én is az új albumot! Kíváncsi vagyok, hogy hogyan fog letaglózni. Remélem pozitív élmény lesz!
Jon Randall feldolgozás alatt van, és tetszik a részletes ismertetés!
Na, ilyenre gondoltam barátom!
Még egy kérdés, mert éjszakás vagyok és mennem kell: a Country zene.lap.hu szerkesztőjét ismered? Most látom, hogy lehet ajánlani neki linkeket. Fel is venném vele a kapcsolatot, de van egy olyan érzésem, hogy te ismered Tasy- t. Sőt, ma meggyszedés közben olyan gondolataim támadtak, hogy az is lehet, hogy te vagy.
Lassan már szokásommá válik az előre tekintés, Trisha óta. Inkább válaszolj te. -
countryboy #288 Nem tűntem el, csak inkább olvasok mint írok...
Regina Regina CD-je 1997 óta (amikor is megjelent) otthon van a CD polcaim egyikén...szóval kedves Nashville, ezzel sem tudtál megfogni. Amúgy nem tartom őket nagyra, egyike a sok jólnézünkkihátsztárokislehetünk formációknak. Meg is buktak hamar és ahogy mondod, senki sem emlékszik már rájuk.
Katrina Elam...tényleg jó a csaj, de azért még bizonyítani kell...egy lemezből nem szeretek értékelni senkit, majd ha megcsinál 3 albumot és mind a 3 tuti, akkor vagyok biztos valakiben.
Ajánlom nagy kedvencem, Jon Randall-t nektek, legjobb albuma, amin minden szám egy gyöngyszem, az 1998-as Cold Coffee Morning, ami csak Advance copy formában látott napvilágot, mert a kiadó még a megjelenés előtt megszűnt. Új albuma Jon-nak szeptember 20-án fog megjelenni Walking Among The Living a Sony-nál, szerencsére amerikai kapcsolataimnak hála, már hallottam ennek is az advance copy verzióját, és fantasztikus lemez lesz. Ő szerintem az egyik legjobb hangú énekes és dalszerző is a mai country zenében. Az első sláger az albumról megtekinthető a CMT honlapján, ez a Baby Won't You Come Back Home című dal, amelyet sajnos az kommersz amerikai country rádiók nem kaptak fel, ezért a kiadó 3 hónappal eltolta az album megjelenésének idejét. Jellemző. -
#287 Itt van még egy videoklip:Katrina Elam - No End In Sight Szuper minőség, remélem nem fog szaggatni! Ha igen, akkor tudjátok, honnan lehet beszerezni. :))
Imádom ezt a nőt! Hihetetlen hangja van! Még csak most lesz 22 éves, hatalmas nagy jövőt jósolok neki!
Track: „I Want A Cowboy”, „Home Running Away”, „Prelude To The Kiss”…stb.
És most már tényleg abbahagyom, ti jöttök.
-
#286 Most következzen Travis Tritt !
Eddig még nem ajánlottuk, már nagyon hiányzott a sorból!
Még nincs sok albumom tőle, nyugodtan ki lehet egészíteni a hozzászólást! A „The Restless Kind” album elsöprő erővel tarolt nálam! Aki nem ismeri, annak ajánlom róla a már említett „Still In Love With You” számot és ezeket: „Back Up Against The Wall”, „She's Going Home With Me”… Ne is haragudjatok, nem tudom tovább folytatni annyira jó mind!
…meg különben is most jutottam el Elgreco múltkori ajánlatához, Jill Johnson - hoz. Ő is egy hatalmas gyöngyszem! Túl sok inger ér mostanában, de nagyon élvezem ám’!
Jill Johnson, ha jól látom Svéd nemzetiségű! Nagy graca neki, hogy eljutott Nashville- be, de nem is csodálkozom, ilyen hanggal!?
-
#285 Míg megírom az ajánlásomat, addig is egyLINK a Country zene.lap.hu- ról. Végig Kenny Chesney énekel, akit akár hányszor hallottam mindig csak az energiát pumpálta belém. Le vagyok nyűgözve az oldaltól. Most már még erősebb az angol tanulási vágyam! Gyerekek, ezt nem lehet kihagyni!
Ajánlom az Awards Show/40TH Winners és a Past Winners- t elolvasni a weboldalról.
Az előző évi győztesek között nagyon ott volt Toby Keith és Martina McBride is!
-
#284 Country rajongó barátaim! Alig hiszem el, ezt nézzétek: Country zene.lap.hu
És ki van a fórum szekcióban? MI!!!
Nem tudom, hogy ki tette oda, de hatalmas köszönet érte!
Büszke vagyok magunkra!
Ez most olyan öröm, hogy írok is egy hozzászólást, nem érdekel, hogy hány óra!
-
Észventura 22 #283 Csak nagyon siettem azért nem írtam le helyesen a zenét meg a szám címét
egyébként tetszik?
-
#282 Egy kis monológ:
Mostanában történt, hogy vezettem az autómat, de mintha teljesen le lett volna lassulva a világ körülöttem! Nem értem miért lehetett, de csak én voltam aktív...lehet, hogy azért, mert gondolom, nem mindenki hallgatta éppen pl.:
Travis Tritt - Still In Love With You
Toby Keith – Honkytonk U
vagy Katrina Elam - Drop Dead Gorgeous számát!
Folytathatnám a sort még bőven, de már írtam, hogy ez csak egy kis monológ.
Szóval vigyázzatok barátaim, mert néha még a Country Music is veszélyes lehet, főleg ha nagyon pörgős!
Ja, és Gretchen- ről köszönöm, hogy őszintén leírtátok véleményeteket, mert én is kb. ezeket válaszoltam volna vagy 2 hónapja. Ha változnak a vélemények, azért szóljatok.
-
#281 Van egy olyan érzésem, hogy Countryboy hallatni fog magáról ne siettesük, biztosan nyaral valahol.
Csatlakoznék Countrygirl-höz, mivel nekem sem jött be elsőre a Gretchen lány
Most nézegetem a kollekciómat, ha találok valami érdekeset akkor ma még hallatok magamról.