5680
előadók,zenék,klippek,minden ami country
-
Vidéki lány #400 Nagyon jó volt a Fonográf-koncert, érdekes volt élőben hallgatni az Első villamost, a Jöjj kedvesem-et és a Hunyd le a szemed-et...:) Nagyon szeretem ezeket is, de gyakorlatilag az összes steel-es, szlávos nótájuk bejön. Kicsi keverem néha a számokat, hogy az Illés vagy a Fonográf énekelte, de azért talán ez azért nagyrészt annak is köszönhető, hogy még akkoriban, amikor ők nagy sztárok voltak, még nem éltem.:)
Mi volt és mi most?:))) -
Észventura 22 #399 Vidéki lány mien volt a koncert
ja tudod hogy mi volt a fonográf előtte mielőtt alakult
és mi most
?
:))))
-
#398 hát a forma1 miatt nem épp jó sztem ez az időpont de majd szivesen olvasom az élménybeszámolókat. -
Vidéki lány #397 www.country-gardony.uw.hu
E hét végén lesz, nem tudom, hogy benneteket érdekel-e, csak azért írtam ide is be, hogy tudjatok róla!
Bojtorján-koncert: szombat este 8-9 körül. -
Vidéki lány #396 Észventura,
ismerem:) Szeretem a Fonográfot is, voltam tavaly a koncertjükön. -
#395 Szintén egy olyan együttest szeretnék ajánlani, akik már nagy karriert futottak be, tehát nem maradhatnak ki a topic- ból:
Dixie Chicks
A pörgősebb nótákat tőlük, amik a legvadabb energiákat is kihozzák az emberből, már leírtam előző hozzászólásomban. Most következzen egy pár lassúbb music:
„Wide Open Spaces”, „There's Your Trouble”, „You Were Mine”, „Tonight The Heartache's On Me”, „I'll Take Care Of You”, „Ready To Run”, „Cowboy Take Me Away”, „Long Time Gone”, „A Home”
-
Észventura 22 #394 van a fonográfnak egy olyan száma hogy Vidéki kislány ha teheted hallgasd meg
-
Észventura 22 #393 Kösz mindent bár sajna nem sokkal vagyok előrébb.
Ja a zenékről mi a véleményetek. -
Vidéki lány #392 Nashville,
ezért nem propagáltam előtte sem túlzottan. Nem akartam, hogy a "semmiért" fizessetek bármennyit is. -
#391 Nem láttam a TV- ben sem, de tényleg kezdem úgy érezni, hogy nem sokról maradtam le, már ami a Country vonalat illeti...
Szóval, akkor tényleg a Crystal () volt a sztárvendég... -
Vidéki lány #390 Endiman,
erre most mit mondjak?
A média vélemény-/ és ízlésformáló hatásairól kezdjek el regélni, vagy a "nagy magyar country-életről" (ami nincs)? -
#389 „Egy a fontos, jó kis térdcsapkodós, csizmadobogós…”
Egyébként terveztem régebben egy kis összeállítást pörgősebb Country zenékből, csak időm jelenleg nem sok van, úgyhogy a teljesség igénye nélkül ajánlok egy párat:
Dixie Chicks: „White Trash Wedding”, „Tortured, Tangled Hearts”, „Lil' Jack Slade”, „Sin Wagon”, „Some Days You Gotta Dance”, „Let 'Er Rip”, Give It Up Or Let Me Go”
Travis Tritt: „The Girl's Gone Wild” (a klipet is feltétlenül szerezd be, nagyon COOL!!!), „Time To Get Crazy”, „Southbound Train”, „Still In Love With You”, „Back Up Against The Wall”, „She's Going Home With Me”
Toby Keith: „Forever Hasn't Got Here Yet”, „I Wanna Talk About Me”, „Pick 'Em Up And Lay 'Em Down”, „Good to Go to Mexico”, „It Works for Me”, „Whiskey Girl”, „Jacky Don Tucker”
Katrina Elam: „Drop Dead Gorgeous „, „Unbreakable”
Érdemes visszaolvasni a fórumban, sok fantasztikus előadó szerepelt már a hozzászólásokban az előző oldalakon is, nagyszerűbbnél nagyszerűbb zenékkel! Jó szemezgetést!
-
#388 hát nem tudom, az aktívban most volt egy összeállitás a szegedi kamionos taliról, de ez nekem inkább a sörivásról, pörkölt evésről szólt,nem a zenélésről. -
#387 Kedves Nashville!
Konkrét előadókat én várok tőled!!! Egy a fontos, jó kis térdcsapkodós, csizmadobogós, jjjjjjihhhhhhháááááááááááááás legyen Tudod, amire meg lehet őrülni! -
Vidéki lány #386 Sziasztok,
csak megemlítem, hogy Szegeden megvolt a kamionos "country"-tali, beszámoltam a "másik" (inkább magyarországi country-zásról szóló) fórumban....:)
Kaszab Tibit én csak egy évvel ezelőtt hallottam először Gárdonyban. Nekem nagyon tetszett, amit csinál és ahogy csinálja. Pl. az, hogy a gitáron dallamot játszott és közben kísérte ezt akkordokkal (mástól még nem láttam ilyet, de lehet, hogy én vagyok ehhez zöldfülű). A hangja is fantasztikus. Olyan Johnny Cash-es....:) Mély, dörmögő, nagyon szép!:)
Nem tudom, hogy közületek ki bp-i, de úgy tudom, hogy minden nap (szerdán, csütörtökön biztosan) játszik a Polo-ban (Batthyány u. 2. én odataláltam, úgyhogy nem lehet nagy kunszt! A Batthyány térből nyílik.) Egy könnyed esti sörözgetéshez nagyon tudom ajánlani!:)
ÉLJEN AZ ÉLŐZENE (...ÉS A STEEL)!:))) -
#385 Ez még mindig nem az én "asztalom", de nagyon értékelem munkádat! Remélem lesz olyan, aki ezeket szereti.
Én nem is mondok több véleményt, mert nem akarom ismételni önmagam.
El is felejtettem mondani, hogy a betétdalra amire kíváncsi voltál a múltkor (Acéllövedék ), nem találtam, csak az egész filmzenét, de végül nem szereztem meg. Sok előadó szerepel benne, de kimondottan Country énekest nem találtam, bár lehet hogy volt csak nem ismerem őket, hmmm... Mindenesetre biztos nagy film lehet, ahogy a neten keringő véleményeket olvastam! -
#384 Hello Kirus!
Köszöntelek a fórumon! Jó lenne behatárolni az érdeklődési körödbe tartozó előadókat. Írj egy párat akiknek megszerezted az albumát, vagy dalait.
Én is inkább a pörgősebb track- eket komálom, persze a hangulattól is függ!
Ha ezeket leírod, akkor nyomok egy pár igazán belevaló Country "nótát"! -
Észventura 22 #383 Ja még lenne egy pár ajánlatom mindenkinek mindenképp hallgassáok meg:
-Ernest Tubb 2 glasses joe
-Sonns of the Pioneers -Sierra nevada
-Hank Williams bármelyik száma. ISTEN
-Tex Williams - Steel guitar rag
-Jack Guthlie - Oklahoma Hills tipik tom és jerrys betétdal. nekem nagyon bejön
ANNAK AKI IMÁDJA A DALLAMOS COUNTRYT:
-Slim Whitman - Secret love
-Hank Thompson - Wake up Irene
Ja és kérnék véleménnyilvánítást hogy kinek hogy tetszett.
U.I.: Mi a véleményetek Creedence Creewater Revival - ról
remélem hogy jol írtam le a számokat meg az előadókat nézzétek el soha nem tanultam angolt. Bocs tényleg ha vétettem.
Legyetek jók hallgassatok sok COUNTRYT.
üdv mindenkinek
-
Észventura 22 #382 Hoo bangin
Az a szám nagyon ott van nagyon egyszerű de mégis bonyorult. 4 akkord az egész szám de a bontás ami benne van az nagyon kemény.
KB 4 hetembe telt mire megtanultam
Amikor meghallottam a Holtak hajnalában majdnem elájultam hogy mekkora zene nekem ezt meg kell szerezni.
Utána meg gondolkodtam hogy ez nekem meg is van.
És kb fél nap azt hallgattam. -
Észventura 22 #381 Hali Vidéki lány ki az a Kaszab Tibi
Mióta játszik ilyen zenét
még életemben nem hallottam
-
#380 Sziasztok, pár napja találtam rátok, amíg elfogadták a regisztrációmat, addig letöltögettem DC-ről az általatok ajánlott dalokat. Van mit bepótolnom, kb 12 éve akadt a kezembe először country kazetta, Dolly Parton, Slow dancing with the moon. Mostanában összeakadtam pár cowboy-al, és a régi zenész barátokkal, akik megismertették és megszerettették velem régen ezt a műfajt. Gondoltam újra beleásom magam. Jó kis pörgős zenéket tudnátok nekem ajánlani? -
#379 és most elégm sok infó van Marty Stuart-ról is. szintén klassz énekes -
countryboy #378 Nézzétek meg a CMT honlapján az Hazárd megye lordjai filmzenéjének betétdalát, Jessisa Simpson és Willie Nelson ... naggggyon kemény! Főleg mikor megcsókolja a csaj Willie bácsit...huh..... -
#377 Toby Keith viszont 4 1/2 CSILLAGOS! és TRAVIS TRITT IS!
Kenny Chesney is NYERŐ!...ÉS MÉG FOLYTATHATNÁNK A SORT!
...de gondolom nem kívánságműsor. -
countryboy #376 Köszike!
Nem hagyhattam ki a Cowboy Troy-t mert ebből a dalból biztosan sláger lesz és be kellett mutatnom. Amúgy én sem komázom, már a kezdetektől fogva. Az albuma csapnivalóan gyenge, ezzel még az ALLMUSIC GUIDE is egyetért velem :)
http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=10:tev8b5f4xsqs
Összesen két csillagot kapott, ami azért nagy lehúzás...
-
#375 ...csak egy előadó volt, akit kihagytam volna a műsorból: C.Troy. Nagyon nem bírom a fazont, Mc Hammer- hez hasonlítanám... de ő legalább nem mondja, hogy köze van a Country- hoz! -
#374 Countryboy!
Graca a mai Civil rádiós műsorhoz!
Ennél már csak egy lehetne jobb, pl.: minden nap egy óra, a végkifejlet pedig egy magyar Countryrádió! -
#373 a hivatalos Cash-fórumról idecopyzom nektek a Walk The Line film trailerjét Cash életéről.Szerintem fantasztikus lesz.
http://movies.yahoo.com/feature/walktheline.html -
#372 letöltöttem Kenny Rogers 2003-as albumát 'Back To The Well' cimmel.Hm, hát ez igazi new-age country.Nem a kedvenc énekesem,de ez nagyon jó album. -
countryboy #371 Miért felejtem ki mindig a felsorolásból a legnagyobb kedvencem, Don Williams-t????
Szóval ami a többségnek Johnny Cash, nekem Don Williams!!!!! -
#370 eszem ágában se volt vitatkozni.de igaz lehet a mondás: Elvis előtt nem volt semmi :)
-
#369 az utolsó albumai messze állnak a countrytól. ezt aláírom. de nekem akkor is egy isten marad. nyugodjék békében. -
#368 teljesen felesleges ezen vitatkoznunk... nyilván nem ő teremtette a stílust, talán lehet h tehenet se látott életében hehe, sőt ahogy te álítod, köze sem volt a kantrihoz. és szinésznek is pocsék volt. ja. elvis meg nem értett a rock&roll-hoz. -
#367 igen ez igaz, csakhogy Johnny Cash minden volt csak nem countryénekes.Saját stílusa volt.Én a countryzenét Willie Nelsonnal,Merle Haggard-al azonosítom (az öregek közül) -
#366 persze h ismerem már találkoztam vele.nagyon profi.
-
#365 kérdezz meg egy laikust, hogy mondjon egy híres kosárlabdázót.michael jordant fogja mondani.ahogy schwarzeneggert fogja azonosítani a testépítéssel, casht a countryval. ez van. -
countryboy #364 Persze, jó számai mindenkinek vannak, én csak azt nem értettem soha, nálunk miért mindenki csak az ő nevét ismeri és miért nem hallottak sokan mondjuk George Jones-ról??? Ő még él, egy élő legenda...van annyira híres, mint Cash. De nálunk csak mindenki Cash-ezik! -
#363 én pont ezt az egyszerűségét szeretem benne. elismerem hogy vannak gyengébb számai(kinek nincsenek?) de ott van pl. a "The Man Comes Around". akárhányszor meghallgatom azt a nótát, a hideg kiráz. -
countryboy #362 Sajnálom hogy ellentmondok, de én soha nem bírtam megszeretni JCash-t. Nem szeretem a hangját, azt, hogy beszél éneklés helyett, nem szeretem a monoton, akusztikusgitárra koncentrált számait. Sorry! Elismerem amit csinált és amit letett az asztalra, de nekem akkor is George Jones, George Strait, Merle Haggard, Willie Nelson, Johnny Bush, Keith Whitley, Justin Trevino a kedvenceim, ha már a nagy öregekről van szó. -
Vidéki lány #361 Én épp tegnap láttam+hallottam a "magyar Johnny Cash"-t... Kaszab Tibort. Ti ismeritek?