5680
előadók,zenék,klippek,minden ami country
  • Lord K
    nem, ez online áruház. 1 dal 99 cent, és letöltöd. elvileg az origo-nak van ilyen webáruháza, de nem hiszem hogy azon nagyon sok country lenne.

Igen, tévedsz. Bár csak 1 DJ játszik countryt, de igen, ezeknek az előadóknak a számait keveri. És még sok másikat. Holnap például "Celebrating Kenny Rogers" nap lesz. :)
  • Nashville
    Kíváncsi lennék azokra a Country zenékre is, amit a teraszon nyomnak.
    Valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy pl.: Tim McGraw, Kenny Chesney, Toby Keith, Terri Clark, Sawyer Brown, Jo Dee Messina, Martina McBride, Dixie Chicks, Reba Mc Entire, Chely Wright, David Lee Murphy, Diamond Rio, Blake Shelton, Brooks & Dunn, Gretchen Wilson, Sammy Kershaw, Sherrié Austin -hogy csak egy párat kiemeljek- számait kevernék fel a DJ-k!
    Ha tévedek, akkor ott a helyem!!!
    Egyébként tuti, hogy meg fogom nézni egyszer, ha arra járok.
  • Nashville
    Azt, hogy érted, hogy forrásnak tökéletes? Egyébként Interneten tudnék én is rendelni itthonról potom 7-10 Ezerért. Ebben az évben már 1 milkónál tartanék :-(
  • Lord K
    a teraszon pedig nem zenekarok lépnek fel, hanem dj-k játszanak.
  • Lord K
    ajánlom az iTunes Music Store-t. Itt aztán tényleg minden van.
    Onnan vásárolni Mo-n még nem lehet, de forrásnak tökéletes.
  • Nashville
    Toby Keith - Honkytonk University albuma ma jelent meg Amerikában. Nem az a pörgős album amit vártam, de nagyon jó!
    Érdemes letölteni (ha már nem tudjuk máshogy beszerezni :-()
  • Nashville
    Szeva!

A format c: tényleg gáz, főleg, ha nem gyakran csinálod. A Norton Ghost progi le tudja venni a user válláról a nagy problémát…de ez egy másik történet.
    Mióta nem voltál itt, történt egy-két dolog. Jöttek-mentek a témák, az emberkék. Érdemes átolvasni, aztán bármilyen kérdés vagy javaslat van, csak írd ide.

Kíváncsi lennék, hogy neked elindul-e a Winampban megtekinthető videoklipp, amit belinkeltem lejjebb (145). Van, akinek nem.

• Zombye
    Szervusztok!

Bocsi Nashville, nem felejtettelek el benneteket, csak egy kicsit el voltam havazva, volt egy XP reinstall stb.
  • Nashville
    Nekem azért jön be nagyon a Winamp videoklipp nézésre is, mert nem szokott szaggatni, úgy mint a CMT weboldalán lévő klippek. Oda már nagyobb sebesség kellene, nem 512-es.
    Örülök, hogy tetszik Toby Keith, 05.17-én fog megjelenni a
    Honkytonk University albuma. Nagyon kíváncsi vagyok rá, remélem jó pörgős lesz és hű marad a Country-Rock- kos stílusához.
  • Nashville
    Örülök, hogy itt vagy a fórumon!
    Ritka a vendég errefelé, de ami késik...

Az ajánlataid tetszenek, közel állnak a dallamos, pergős alkotások a Country zenei elvárásaimhoz.
    Kid Rock-ot és Trace Adkins-t ismertem. Legjobban a felsoroltak közül a Trick Pony tetszik. Az On a Mission albumot szereztem meg éppen. Bejön!
    A többivel is ismerkedek, ahogy időm engedi.
    Mostanában fedeztem fel a Sugarland együttest. Ők is nagyon jók.

Ajánlhatsz még együtteseket, ugyanis jobbára csak azokat ismerem, akik a CMT-ben ott voltak 1996-1999 között, pl: Lonestar, Brooks & Dunn, Diamond Rio, The Mavericks.
    Utána volt egy kis kényszerszünet, a CMT megszűnése miatt. 2005-től van szélessávú netem így végre újra megnyílt előttem a nagy lehetőség.

Te hogyan kerültél kapcsolatba a Country Music-kal?
    Ha olvasgattad a fórumot elég sok minden kiderül rólam és Country zenei izlésemről. Szóval jöhetnek még ajánlatok, ha lehet akkor album szerint :-)

Kik szoktak fellépni a Cha-Cha-Cha teraszon?

• Lord K
    nyilván nem, mivel most írtam először. :)
    nem neten lévő képet akartam, az menne.
    ajánlanám még:
    Chris Ledoux
    Big and Rich
    Trace Adkins
    Kid Rock
    Trick Pony

u.i.: akkor küldjetek embereket, hogy legyen közönség :)
  • Nashville
    Hello!
    Tökjó lenne, csak sajnos sokszáz Km-re lakom a Margit szigettől :-(.
    Majd ha BP-en járok, feltétlenül megnézem.
    Azért köszi!
    Saját képet még én sem töltöttem fel, de ha interneten lévő képet akarsz, abban tudok segíteni. Írj egy privit és elmondom. (Addig megpróbálom kideríteni a saját képfeltöltés technikáját.)

Ui: Téged még nem láttalak a topicban:-)
  • Lord K
    sziasztok.
    péntek esténként 7-10-ig a margitszigeten a chachacha teraszon country zene szól.
    képet is akartam feltölteni, de nem megy.
  • Laffite
    a winamppal én is sok aktualitást meg szoktam nézni/fülelni, nem csak countryból, és toby keith tényleg jó
  • Nashville
    Aki szeretne jó videókat nézni és szeretné látni Toby Keith nyertes klippjét is, az a Winamp-ból megteheti. A Whiskey Girl nagyon dinamikusra sikeredett.
    Ha már ott van a Country rajongó és a Countryval ismerkedő, feltétlenül nézze meg a többi fantasztikus klippet is.

Egy pár ajánlat, hogy innen is kipróbálhasd (rákattintás után a .pls file megnyitását válaszd, majd társítsd a Winamp-pal.Érdemes állandó társítást választani, hogy ne kelljen minden klippnél társítgatni):
    Toby Keith-Whiskey Girl
    Shania Twain-Party for Two
    Tim McGraw-Indian Outlaw
    Terri Clark-I Just Wanna Be Mad
    Toby Keith-American Soldier
    Kenny Chesney-When the Sun Goes Down
    Sara Evans-Perfect
    Martina McBride-How Far
  • Nashville
    A Country Music Television európai megszűnésével, végképp befellegzett a Country Music itthoni népszerűsítésének. A rádiók, meg nem fogják játszani a reklámokra épülő üzletpolitikájuk miatt.
    A 3Sat-ot soha nem néztem régebben, de 2003 karácsonyán én is láttam a Dixie Chicks koncertjét. Mire rájöttem, hogy ott ilyenek is vannak, azóta már nem tudom fogni. Végül is a DC++ valamelyest pótolja a hiányomat, mert nagyszerű klippeket töltöttem már le.
    Egyébként, ha valamelyik adón látsz Country-t légyszíves irjál már egyet a topicba, mert sokszor szoktam ide látogatni :-)
    Toby Keith-re sikerült rákeresned?

• Laffite
    Szerintem inkább csak az utóbbi, kevesen ismerik, és igazából nem is hibáztathatók ezért az emberek, hiszen nem igazán lehet találkozni a műfajjal így itthon, max ha rákeresel, és hát lássuk be, nagyon keveseknek jut eszébe ilyesmire rákeresni...

Valamelyik nap volt a 3saton Dixie Chicks, LeeAnn Rimes és Shania Twain koncert.
  • Nashville
    Lassan olyan lesz a topic, mint egy Country honlap. Nem baj, Magyarországon élő honfitársaim! Fogok még írogatni ide egy-két dolgot, de azért hozzászólhattok ti is egy két szót.
    Nem igaz, hogy ilyen kevesen szeretik ezt a műfajt...
    Talán csak nem ismerik igazán...
  • Nashville
    És egy pár szám tőle, amit érdemes meghallgatni:
    -Live Those Song
    -How Forever Feels
    -Kiss Me,Kiss Me,Kiss Me
    -She Thinks My Tractor's Sexy
    -She's Got It All
    -Whatever It Takes (with Peyton Manning)
    -I Finally Found Somebody
    -Young
    -A Lot Of Things Different
    -Big Star
    -Never Gonna Feel That Way Again
    -No Shoes, No Shirt, No Problems
    -Live Those Songs
    -There Goes My Life
    -I Go Back
    -Keg In The Gloset

• Nashville
    Egyébként úgy látom, hogy már csak ketten vagyunk, akik a modern Country-t szeretik.
    Sajnos sikerült „elüldöznöm” az Old Country kedvelőit, pedig ők is ajánlhattak volna egy pár jó régi számot. Végül is abból alakult ki minden és ezt nem szabad elfelejteni
    Flatt & Scruggs with Doc Watson: Strictly Instrumental albuma nagyon jó! Most is éppen ezt hallgatom. Biztos vannak hasonlók, úgyhogy jöhet egy pár tipp. A lényeg, hogy pörgős legyen és nem baj, ha nem énekelnek benne. Nektek is meg kellene hallgatni, hogy mi történt a 80-as évek után, biztos vagyok benne, hogy nem csalódnátok.
    Az Internet szabadságot ad a megtapasztalásnak, úgyhogy próbára fel!
    Következő ajánlatom:
    Kenny Chesney
  • Nashville
    Köszi a listát! Töltöttem egy pár számot tőle. Pl: a Telephone és a Killin' Kind bejön.
    Új albumafog megjelenni, de ezt már biztosan tudod, ha Shelby lázban égsz :-)

• Laffite
    ...még sehogy de majd rákeresek...

Amúgy Shelby Lynne-től pár kedvencem:
    - Dreamsome
    - Telephone
    - I'm Alive
    - 10 Rocks
    - Gotta Be Better
    - One With The Sun
    - Evil Man
    - Buttons & Beaus
    stb...
  • Nashville
    Ez így van jól... Én sem ragadtam le csak a Countrynál, van egy pár zenei stílus amit kedvelek, köztük van az: Ír népzene, 80's évek, Olasz és Spanyol zenék, Reggae, a Heavy Metal sőt még a Komoly zene is... szóval minden ami megérint!
    Ha már egy kicsit elkalandoztunk, akkor mindenkinek ajánlom a M.É.Z. nevű magyar zenekart akik tradicionális Skót és Ír népzenét játszanak.
    Link: M.É.Z.
    Örülök hogy tetszik a Little Gasoline, úgy látom vannak közös szálak :-)
    Toby Keith-el hogy állsz? Ajánlottam lejjebb egy lemezt, a Pull My Chain-t. Nagyon favorit!
  • Laffite
    számomra nem az a fontos elsősorban, hogy ez vagy az most mennyire 100% pure country, és mennyire ilyen vagy olyan a hangszerelése, és a többi és a többi, érinthet az bármilyen stílust, használhatnak bármilyen hangszereket, szólhat a szám bármiről, nálam a mérce egyszerű: vagy tetszik, vagy nem tetszik.
    a little gasoline-t mindig kedveltem, nekem való track :)
  • Laffite
    Shelby soha nem volt 100% country, és szerintem nem is baj, ha valaki nem ragaszkodik stílusbeli határokhoz, mert pont attól egyedi, de majd holnap átnézem, hogy miket ajánlok tőle leginkább.
  • Nashville
    Itt egy gyöngyszem:
    Terri Clark
  • Nashville
    Egyébként a 125-ös hozzászólásban írt listámról mi a véleményetek?
    Érdemes letöltögetni
  • Nashville
    Jó kis hangja van. A számok, amiket töltöttem tőle olyan swing-esek. Írhatnál egy pár számcímet is, ami Country-sabb.
  • Laffite
  • Holly
    Jaaaajjj Teeeeee! Hat Te sosem komolyodsz + ? Ne is! Ez a jo Benned!
  • Laffite
    Shelby Lynne
  • Laffite
    ...amúgy most néhány napja megint Shelby Lynne mániában szenvedek :)
    nem klasszikus country, de ajánlom mindenkinek!
  • Laffite
    Holly sajnos mostanában nem igazán ér rá fórumozni, de nagyon is képben van countryban (és a Nascart illetően is), ezt abszolút tanúsíthatom :)
  • Noninnyó
    Legújabb szerzemény:

Tony Rice - The Bluegrass Album Vol.6

Nyami-nyami. Elejétől a végéig pörög, nagyon jó kis bluegrass.
  • Nashville
    Szóval a klasszikus Country hangszerek is nagyon bejönnek, de az énekhang inkább modernebb legyen.
    Ha valakit az ilyen –modernebb hangszerelésű és énekhangú- stílusú Country zenék érdekelnek, akkor szívesen bedobok egy pár számcímet, ha nem akar rögtön album töltögetésbe beleugrani.
    Sokan mondják rá, hogy "elpopposodott"...hát meg kell tapasztalni, de az biztos, hogy a Country feeling azért nagyon ott van!
    Ízelítőnek:
    Alan Jackson - Chattahoochee
    David Lee Murphy - Dust on the Bottle
    Jo Dee Messina - I'm Alright
    Kenny Chesney – Young
    Tim McGraw - Maybe We Should Just Sleep On It
    Terri Clark - A Little Gasoline
    Sawyer Brown - Six Days On The Road
    Shania Twain - Any Man Of Mine
    Sherrié Austin - Lucky In Love
    Toby Keith - Forever Hasn't Got Here Yet

• Nashville
    Ricky Skaggs and Tony Rice albumát töltöttem le tegnap. A Tennessee Blues szerzeménye nagyon jó, nagyon értenek a hangszerekhez. Tényleg profik, de az az igazság hogy nekem jobban bejön, amiket most töltögetek: Pl.:Sammy Kershaw, Sawyer Brown, vagy Suzy Bogguss, Kenny Chesney, hogy megint kiemeljek egy-két gyöngyszemet.
  • Nashville
    Szeva Inch!
    Írtam neked egy fontos privit.
  • Noninnyó
    Köszi inch, lesz mit megszerezni :-).
    Azt a dvd-t, a Three Pickers-t láttam valahol divx-be, próba cseresznye.
  • inch
    Egyébként nekem az áltatld felsoroltakból valami miatt Keith Whitley & Ricky Skaggs annyira nem jöt be.
    Viszont amit Tony Rice-al csinál (mármint Skaggs haverunk) az fenomenális.
    Álítólag ketten bevonultak egy stúdióba és egyből egy óra alatt feljátszották.
    by Matthew Inch
  • inch
    Hi!
    Na akkor én is belebrekegek :)
    Banjos zenekarok (trad bluegrass, de nem az a régi recsegős):
    Alison Krauss & Union Station (van egy Shanaia Twain-el egy koncertjük bár ott a Ron Block nem bendzsózik)
    Ricky Skaggs & Kentucky Thunder
    Béla Fleck: Acoustic Planet vol2 (bluegrass session)
    Ajánlom még:
    Sam Bush: Howlin' At the Moon (rajta a címadó dal az egyik kedvencem)
    És ha van lehetőségetek:
    Earl Scrugs, Doc Watson, Ricky Skaggs egy DVD-én hárman. Brutálissan jó.
    Poén ahogyan sorolják a Grammy-ket. Ha jól emlékszem: 3, 5, 9 (ami most már 10)
    Majd a koncert vége felé belibben Alison Krauss a háttérbe a maga 16 Grammy-ével :)
    jó zenehallgatást!
    by Matthew Inch