5680
előadók,zenék,klippek,minden ami country
  • elgreco
    Megpróbálok é is elmenni a találkozóra
  • Nashville
    A kis effekt nem jött be. Ezt még gyakorolnom kell, de egy kicsit szerényebb változata:
    Juhééééé!!!
  • Nashville
    Na én is egy ilyen rádióról álmodoztam, míg meg nem lett a szélessávú netem. Azóta meg... Teljesen el vagyok látva Country- val.
    Ez a 2005- ös év nálam a Country Music fizikai kiteljesedése.
    <p align=center>
    <font size=+3 color=red>
    <marquee width=75%>
    Juhééééé!!!
    </marquee>
    </font>
    </p>

A lelki az sokkal mélyebb gyökerekhez nyúlik vissza, de nem akarok spirituálisnak tűnni.
    A "Chasin' That Neon Rainbow" számot is imádom, gondolom mit érezhettél!
  • Vidéki lány
    En -ahogy mar a masik forumon is irtam - ott leszek!!:)))) Majd eszmet cserelunk...:))))
  • Nashville
    Ez frankó lesz! Nagyon ígéretesnek hangzik!
    Be is írtam a naptáramba, igyekszem megjelenni! ...mindenesetre jó, hogy ilyen korán szóltál, mert lehet intézni a szabadságot.
  • countryboy
    Country rajongók figyelem!!!!

Old Cowboy és Countryboy szervezésében gyűlést hívunk össze minden kedves fórumozó részvételére számítva, hogy "szemináriumunkon" megjelenni szíveskedjenek. A program címe: A Country zene jelene és jövője. Összejövetelünk célja: egymás megismerése személyesen is, valamint eszmecsere hőn szeretett zenénkről. A beszélgetések közben és alatt a háttérben kivetítőn a legfrissebb és legjobb videóklippek lesznek láthatóak fokozva a találkozó hangulatát.

Időpont: 2005. Október 14. Péntek 19.00 óra
    Helyszín: Budakalász
    Faluház
    Szentendrei út. 9

(Hévvel könnyen megközelíthető!)

Belépő nincs, a helyszínen lehet fogyasztani.

Ezen hirdetést október 14-ig még párszor fogjátok látni a fórumon, mert azt szeretnénk hogy minél több country rajongó értesüljön róla és eljöjjön erre a valódi fórumra.
  • Észventura 22
    Meghalt Ray Charles is elég sok country száma volt ha ismertétek
  • countryboy
    24 órás country rádió mindenhol van, még a legszarosabb kisvárosban is :)
  • Vidéki lány
    Kepzeljetek, epp ma siekrult rajonnom, hogy van itt is country-radio!!:))) Epp Alan Jackson: Chasin` that neon rainbow c. szama ment, amikor tok veletlenul odatekertem... HUUUUU, alig fertem a borombe!:)
    Szinten ezen a radion hallottam, hogy van egy country cuccos bolt is, ugyhogy hetfo delelottre mar megvan a programom. Szinten ez a radio hirdette a Terri Clark - koncertet is, bar mar megvan a jegy, de jo volt hallani, hogy tutira lesz. (amugy 30 dollar volt a jegy... nem tudom, hogy ez milyen jegyarnak szamit, a baratom szerint nem volt annnnnnnnnyira draga).
    OFF (bocsi erte)
    Ma egy magyar-fesztivalon voltam... hat, le a kalappal az itteni magyar neptancosok elott... nagyon szepen tancoltak. (Fura volt latni, hogy Magyarorszagon senki sem tancol mar szinte csardast, foleg nem az utcan, itt meg csak ugy jottek a parok... kicsit benaztak eloszor, mert az o labukba a line-dance van beleoltva, de hamar megtanultak! Es elveztek!) ON
    Bocsi az OFF-ert, de ennyit megerdemel a magyar nepzene, neptanc (is).

Udv. mindenkinek!
    Timi
  • Nashville
  • countryboy
    Lonestar: Coming Home
  • countryboy
    NEAL McCOY: That's Life
  • countryboy
    Észventura, muszáj OFF-olni állandóan????
  • Nashville
    Aug. 23
  • Észventura 22
    Az Egyesült Államok első embere is beszerzett egyet a legdivatosabb digitális zenelejátszók közül.

A texasi illetőségű elnök kedvenc számai között természetesen számos country előadó szerepel. Az ifjabb Bush elsősorban edzései közben használja a kis készüléket.

Miután hazatért II. János Pál pápa temetéséről, s mielőtt hétfőn találkozott volna Ariel Sharon izraeli miniszterelnökkel, George W. Bush időt szakított egy kis testmozgásra is, texasi farmján. Az USA vezetője másfél órát töltött kerékpározással, magával vitte zenelejátszóját is, amelyet születésnapjára kapott lányaitól.

Az International Herald Tribune szerint az elnöki iPod tartalmáról Bush személyi asszisztense, Blake Gottesman gondoskodik, de töltött rá fel néhány számot az elnök edzőtársa, s 2004-es kampányának legfőbb médiatervezője, Mark McKinnon is. Utóbbiról többen úgy gondolják, hogy ő hozta nyilvánosságra a dalok listáját is a közelmúltban.

Azóta esztéták tucatjai próbálták analizálni az elnök zenei ízlését, különös tekintettel arra, hogy az iPod merevlemezén olyan előadók dalai is szerepelnek, akik korábban Bush-ellenes nyilatkozatokat tettek, vagy legalábbis nyíltan a demokraták pártján állnak.

„Ez csupán egy egyszerű lista, nincs értelme analizálni” – nyilatkozta McKinnon. „Ha az elnökök kizárólag olyan zenészek számait hallgatnák, akik támogatják az aktuális kabinetet, nem lenne túl változatos a listájuk.”

Ennek ellenére Alexis Petridis, a Guardian újságírója szerint politikai lépés volt a dalok listájának kiszivárogtatása. Annál is inkább, mert a zenék egyetlen kivétellel mind amerikai előadóktól származnak, s Petridis szerint Bush ezúton is szeretné közelebb hozni egymáshoz a 2004-es kampány során kettészakadt országot.

Bush származása tükröződik a zenéken
  • countryboy
    Trick Pony: R.I.D.E.
  • kirus
    Megnéztem Jason Aldean oldalát, és meghallgattam az albumot. Nekem nagyon bejött. El is kezdtem keresni hogy milyen forrásból juthatnék hozzá, de amelyik hubon megtaláltam, onnan kivágtam egy másodpercen belül . De nem adom fel. Alan Jacksontól két albumot sikerült megszereznem. Nem olyan egyszerű country ügyben boldogulni a fránya DC-n! De kitartó vagyok!!!
    Ja, és már nem emléxem ki ajánlotta a Hazárd megye lordjai mozi változatát, de szeptembertől már nálunk is játszák. Én tuti megnézem. Lehet a fiúknak bejött a Jessica S. által előadott dal, illetve gondolom a klipp, de ennek a nőnek egy fabatkát sem ér a hangja!
  • Nashville
    Szia!
    A ruházati kellékeket, ami tetszik, azt ott szerezd be, mert nálunk k. drágák. Én már jártam egy pár üzletben ilyen ügyben. Mindamellett, hogy nem is volt mind csúcs, még a legkedvezőbb árú sem volt a magyar keresetekhez igazítva.
    A CD vásárlás is szintén egy lehetőség, mivel nem lehet összehasonlítani egy számítógépen lévő „albumot” egy eredeti -az USA- ban nyomott- lemezzel. Nekem is van egy jó pár eredeti és én mondom más a fogása!!!

A Terri Clark koncerttel kapcsolatban, pedig igazán irigyellek! Megvan az összes albuma plusz 17 videoklip. Szuper kis énekesnő, írtam is régebben egy ajánlást róla. Garantáltan jól fogsz szórakozni!!! Sajnos a legújjabb albuma nem lett olyan favorit , mint a régebbiek, de ki veszi ezt észre egy élő koncerten???
    Az Alan Jackson koncertet pedig sajnálom, nagy szám lett volna, főleg hogy ő jelenti nálad a Country zenét (a Bojtorján-on kívül természetesen).

Továbbra is érezd jól magad és írj! Várjuk a fejleményeket!
  • Vidéki lány
    Sziasztok, szia Nashville!:)

Jelentkezem az USA-bol.
    Hat eloszor is az elso emlitesre valo dolog az a rengeteg csoros kamion es westerncucc, amiket itt lattam.
    Masodik meg nincs, de ami kesik nem mulik.
    Sajnos, mivel a baratomnak dolgoznia kell, nem nagyon mozdulhatunk ki Toledo es kornyekerol, igy az itteni kinalattal kell beernem.
    Eddigi listam (igen szegenyes, viszont annal elvezetesebb):
    1. voltam egy karaoke-esten... amit a feketek ott muveltek, apam, le a kalappal! valami felelmetes volt, ahogy nyomtak a blues-t! (Jo, tudom, ez a country-forum, de tenyleg lenyugozo volt.) Egy fekete csaj eloadta a Summertimes-t (jazz-standard), a pasi meg az Unchained Melody-t... huu.. libaboroztem! Amugy csak 40-en tuli korosztaly volt, a feherek meg csak country-t enekeltek (de az felejtheto volt, korantsem volt annyira klassz, mint a feketek eneke)
    2. tegnap voltam egy fesztivalon... ha nem tudnam, hogy Cserhati Zsuzsa mar nem el, eskuszom, azt hittem volna, hogy o enekel. A csaj megjelenesre es hangra is teljesen olyan volt, mint o.
    Szoval eddig csak ennyi, meg meg cd-ket sem vettem, de meg van tobb, mint egy hetem ra.

Ugy nez ki (fiuk, lehet irigykedni), hogy Terri Clark - koncertre megyek jovo szombaton, de majd csak akkor hiszem, ha latom!:))) (Alan Jackson a fent emlitett okok miatt torolve.) Azert ezt a Terri Clarkot sem lenne rossz hallgatni...:)

Udv. mindenkinek! (Old Cowboynak kulon is!)
    Timi
  • Nashville
    Countryboynak:
    Jó volt a műsor, sok nyugodt zenével. Jó volt hallgatni és az ismeretlen előadókkal megismerkedni.
    Mégis, melyik előadó albumát ajánlod beszerzésre? Nagyjából tudod milyen az ízlésem: jó, ha az album sok pörgős nótát tartalmaz. Egyszóval: legyen energikus!
    Akik tetszetek első hallásra:
    2. Brad Johner - She Moved
    3. Carolyn Dawn Johnson - We Talked
    6. Emerson Drive - If You Were My Girl
    7. George Canyon - My Name
    8. Gord Bamford - My Heart's A Genious
    11. Malibu Storm - Long Way To Fall
    16. The Wilkinsons - Leaving Song
  • Nashville
    Bár vezetés közben nem tudom csapkodni a csizmám (főleg azért mert sajna nincs is), de a kormányon azért verem a ritmust. Úgyhogy kérem a további ötleteket, hogy mit is kéne hallgatnom!!

Remélem tetszik az iménti ötlet, pl. a „Hicktown”. Igazán jó kis csizmacsapkodós, illetve szoknyarázogatós (gondolom ez van)!
    Tényleg, végeztél az Alan Jackson albumokkal? Jason után szerezd be Dwight Yoakam lemezeit is!

Valaki írhatna róla egy részletest, hogy ne csak én folyjak a csapból!

El is mentem pihenni egy kicsit.
    Legyen szép napotok!
  • Nashville
    …és most egy ajánlás: Az üdülésre természetesen magammal vittem az MP3 lejátszómat, ami olyan nagy neveket tartalmazott, mint pl.:Toby Keith , Jo Dee Messina és még sorolhatnám, de ami számomra is meglepő, akinek az albumát a nagyok között legalább 10-szer végighallgattam nem más, mint

JASON ALDEAN

Bocs az effektért, de ezt is ki kellett próbálnom!

Nagyon ígéretes énekes, tuti nagy jövője van, ha lehet ilyet mondani, egy 1 hónapja debütáló egy albumos előadóról!
    Megjelent az USACD kínálatában is! (kösz a linket Ferik, én kerestem régebben a Country albumokat az üzletekben. Neked Countryboy, pedig graca az oldalszerkesztéshez! Tényleg nagyon megállja a helyét, de azért Katrina Elam lehengerlő albuma azért részletesebben villoghatna!
    (gondolom, majd ha megrendeltem, akkor lesz jogos a két pont )

Visszatérve Jason- ra, nagyon ajánlom nektek a saját nevével fémjelzett albumát, brutálisan jó!!! Próbaképp halgassátok meg a „Hicktown”, „Amarillo Sky”, „Why?”, „Lonesome USA” track- eket.
    Kezdjétek mindjárt a honlapjával: Jason Aldean , ahol a nagyszerű „Hicktown” számot is meghallgathatjátok szupi minőségben (a westerncsizmája orránál lévő linkre kell kattintani). Megszereztem éjszaka a klipet is és nagyon nyerő!!!

Remélem, beindul közlési vágyatok az Aldean fiúval kapcsolatban az ajánlás tapasztalása után!
    Hogy ezek a mai fiatalok milyen tehetségesek… a „nagyöregek” igazán büszkék lehetnek az utánpótlásra!!!

Ui.:A country.lap.hu- n nem is látom, megyek és ajánlom Tasy- nak.
  • Nashville
    Egy kicsit el kelle már szakadni az őskövületektől. A mai pop rajongók sem a Beatles-t hallgatják orrvérzésig. Mi lenne, ha mai country sztárok nótáit tennétek a kaziba. Pl: Keith Urban, Toby Keith, Gretchen Wilson, Brad Paisley, LeAnn Rimes, Gary Allan, Kenny Chesney, Martina Mcbride, stb.
    OC

Nagyon jól beszél a te "szájad"!
    Nem is gondoltam volna azok után, hogy csak Garth Brooks- ot említetted régebben. Ebből is látszik, hogy "ne ítélj elsőre". Én már kértelek, hogy nyomj egy pár ajánlást, de nem tetted, na majd az idő kiforrja...
  • Nashville
    Örülök Ferik, hogy itt vagy!
    Gondolom, fel volt adva a lecke, ha végigolvastad a fórumot. Éppen most nézem, ez már a 497. -ik hozzászólás! És ez milyen nagy öröm nekem!!! Volt idő, amikor majdnem "beoffolt" a topic, de túlélte a nagy viharokat és íme remekül működik!!!
    Nem azt mondom, hogy év végére lépjük át a bűvös 1000- et, egyszerűen csak örülök, hogy a hozzászólások száma nem csak üres frázisoktól duzzad, hanem értékes tartalom lakozik benne, és nagyon frankó, ha valaki veszi a fáradságot és végigolvassa. Garantáltan nem fog csalódni!!!

Tehát, köszöntök minden új és leendő fórumtársat, akit elbűvöl a Country Music világa!
  • Nashville
    Végre!
    Már vártam, hogy írhassak a fórumunkba! Az olaszországi dolomitok fantasztikumáról majd egy másik fórumban, de azért ide is leírom, hogy ha Olaszországban jártok, akkor feltétlenül nézzétek meg a hegyvidéket! Pl.: Penserjoch legalább olyan érdekes és lenyűgöző, mint egy tengerpart.
    Na, szóval… elég szegényes a Country híradóm, mert az eső miatt elmaradt egy Olaszországban betervezett Country koncert. Egy George McAnthony nevezetű country előadó szórakoztatott volna, de sajna most már sohasem tudom meg, hogy milyen koncertet hagytam ki. A fickót egyáltalán nem ismerem, még csak nem is DC képes. Hallotta már valaki közületek?

A másik „élményemet” egy németországi fényképpel akarom illusztrálni:

…ráadásul ezt is csak a kirakat másik oldaláról csodálhattam meg, de így is nagyot dobbant a szívem. Nashville és Tennessee állam, hatalmas nagy tátongó űrt képes kitölteni az életemben.
    …mi lenne ha még ott is lehetnék…bele sem merek gondolni. Kiváncsi vagyok, hogy vajon Vidéki Lány- nak sikerült- e?
    Ő biztos nagyobb és érzelemgazdagabb információáradattal fog minket megajándékozni. Legalábbis remélem!
  • ferik
    A teljes Brad Paisley album meghallgathato a www.cmt.com-on nekem tetszik
  • Endiman
    Kemény Győző bácsinak nemcsak a Katolikus rádión van country műsora, hanem a Rádió 17-en is FM 96.8:minden kedden 15-17-ig,ism. vasárnap 18-20-ig.
    szerintem nyugodtan nevezhetjük Őt a magyar countryzene atyjának is,mivel a Bojtorján alapítója volt.
  • Észventura 22
    thenksz countryboy
  • elgreco
    és countryboytól előre is elnézést kérek, hogy a lemezmegjelenés másnapján már ajánlgatom
  • elgreco
    Teljesen igaza van countryboynak elégé off lett ez a fórum. Próbáljunk meg egymásnak zenét ajánlgatni és a személyes dolgokat inkább privát úton, mondjuk levélben megvítatni.
    Brad Paisley új albumát ajánlanám hallgatásra, letőltésre nektek melynek címe: Time well wasted. Szerintem egy nagyon jól sikerült kis album. Az előadó honlapján kaptok egy kis ízelitőt is belőle. Brad Paisley
  • countryboy
    bocsánat Naswille...még rosszabb!
  • countryboy
    és a Nashville, nem pedig Nashwille....
  • countryboy
    Észventura, észrevehetnéd már magad...annyira primitiv hozzászólásaid vannak, hogy értelme sincs beléjük kötni....upsz, én mégis megtettem. Gondolom, értelme nem volt sok :)
  • Észventura 22
    Hali ediman meg kell hagyni hogy mostanában a hát nem mondom azt hogy a zenészek de annak nevezik magukat most tényleg nem akarok neveket mondani de nem tudnak zenéket csinálni csak aki veri a ritmust már legalább 15 20 éve és van neve ja és nem pénzből szerete itt a nevet. Ja és Naswille még mielőtt belémkötnél itt konkrétan a magyar előadókra gondoltam
  • countryboy
    Ferik, itt mindenki letölt és senki nem fog vásárolni cd boltban. Sajnos. Mellesleg az usacd-t én szerkesztem. Igy már érthető, nem??? :)
  • ferik
    Sziasztok!

Most irok ide eloszor, de mar htek ota olvasom ezt a forumot.
    Ugy lattam, hogy eddig senki sem irta meg ezen a forumon, hogy a Katolikus Radioban minden penteken van egy fel oras country musor Kemény Győző szerkesztésében. Néhány műsor meg is hallgathato:
    http://www.katolikusradio.hu/?m_id=4&m_op=view&id=231

Regebben irta valaki, hogy a boltban erdekesen neztek ra amikor mondta, hogy country-t keres. Neki, es persze mindenki masnak ajanlom a http://www.usacd.hu oldalt.

ferika
  • countryboy
    Old Cowboynak igaza van!!!!

Amikor kint voltam az USA-ban, Johnny Cash-t és társaikat csak az AM rádiók játszották, FM-en kizárólag mai modern country szólt mindenhonnan, bármelyik városban is jártam. Haladjunk mi a korral, igenis tessék kinyitni a füleiteket, és befogadni az újdonságokat, nem pedig megragadni a múltban.

Hogy egy kicsit segítsek a tájékozódásban, íme egy programajánlat:

A hétvégén szombaton ismét lesz country műsor a Civil Rádióban.

Ezúttal a kanadai feltörekvő, illetve a már befutott tehetségek egy-egy idei slágerét veszem górcső alá. Hallgassátok és ismerjétek meg őket!!!

A tervezett program:

1. Aaron Russell - For Just Who I Am

2. Brad Johner - She Moved

3. Carolyn Dawn Johnson - We Talked

4. Dean Tuftin - Wide Open Highway

5. Doc Walker - Forgive Me (For Giving A Damn)

6. Emerson Drive - If You Were My Girl

7. George Canyon - My Name

8. Gord Bamford - My Heart's A Genious

9. Jason McCoy - I Lie

10. Johnny Reid - Sixty To Zero

11. Malibu Storm - Long Way To Fall

12. Matt Linsin - He's Just A Man

13. Nathan - Sunset Chaser

14. Paul Brandt - Home

15. Sarah Harmer - Pendulums

16. The Wilkinsons - Leaving Song

17. Wailin' Jennys - Beautiful Dawn

• Old Cowboy
    Hi Endiman!

Egy kicsit el kelle már szakadni az őskövületektől. A mai pop rajongók sem a Beatles-t hallgatják orrvérzésig. Mi lenne, ha mai country sztárok nótáit tennétek a kaziba. Pl: Keith Urban, Toby Keith, Gretchen Wilson, Brad Paisley, LeAnn Rimes, Gary Allan, Kenny Chesney, Martina Mcbride, stb.
    OC
  • Endiman
    mi egy johnny cash kazit szoktunk hallgatni, de mondjuk én a múltban élek zeneileg....
  • kirus
    Cordoba az égig tuningolva . De hogy ne térjünk el a tárgytól, szépen dübörög benne a country zene! Bár vezetés közben nem tudom csapkodni a csizmám (főleg azért mert sajna nincs is), de a kormányon azért verem a ritmust. Úgyhogy kérem a további ötleteket, hogy mit is kéne hallgatnom!