Source SDK - Pályák, modok készítése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Írtad korábban, hogy nodraw textúrákat csinálsz, az a textúrák között a tools/toolsnodraw?
És elnézést, de egy jó tanács: nagyon kapkodsz, mindent kipróbálsz, aztán érthetõ módon nem megy.
Az alapokkal légy elõször tisztában és szép lassan próbálgasd az újabb, nehezebb dolgokat.
Én minden újat egy tesztszobában próbálok ki, hogy ne vágja agyon a készülõ map-omat.
Legalább 100 tutorialt olvastam illetve néztem meg és most is a Könyvjelzõk között figyel kb. 20 link, ahol utánanézhetek dolgoknak.Szóval türelem, türelem, türelem!Félre ne értsd, nem kioktatni akarlak, csak a nagyobb kudarcoktól megkímélheted Magad, ha nem sietsz annyira!
A másik gondom meg az, hogy mostanában minden alkalommal amikor szerkesztem a mapot "a hammer.exe mûködése leállt."
A példa azt írja ki némi késleltetéssel, hogy "Testroom".
Köszi!
Ezután alapfények(light), majd kordonnal megnézem, milyen?Módosítás után fényforrások elhelyezése, alapfények törlése, entity-k lerakása, újabb kordonos próba.Ez általában többször is, mert semmi nem mûködik elsõre úgy, ahogy elképzeltük.
Ha minden ok, ellenfelek elhelyezése és újabb próba kordonnal vagy anélkül az elejérõl.Na és engem itt ért a meglepetés, mert ami kordonnal ment, az a teljes pályán el sem akart indulni.
Kordon azt jelenti(mivel újonc vagy a témában), hogy le lehet "keríteni" egy virtuális kordonnal a pályád egy részét az egésztõl, ha csak azt a részterületet szeretnéd tesztelni.Így nem kell "keresztül küzdened" magad az elejétõl az összes ellenfélen át az új területig, hogy tesztelhesd.
Min Damage to Hurt <int>
The prop will ignore any damage events if the damage is less than this amount.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Ha elvi segítség kell a szobádhoz, abban benne vagyok, de nekem nincs a TF2-höz bekonfigurálva a Hammer-em, na az se lesz piskóta, készülj fel!
A láda egy modell vagy Te kreáltad?Van egy rovat, ahol be lehet írni, mekkora sebzésértéknél kisebbre ne reagáljon.Ide beírsz egy nagy számot(pl. 1000) és kész.Otthon pontosabban is meg tudom nézni, ha nem sikerül, csak akkor írj!
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Azt hol tudom belõni, hogy pl. egy láda ne legyen törhetõ?
Amúgy köszi a segítségeket, eddig is sokat segítettél!
Lehet hallottatok már róla, lesz saxxy awards amiben tf2 es moviet kell csinálni source filmmakerben. Sajnos nem értek a mappingoláshoz, és kétlem, hogy beleférne az idõmbe a source sdk megtanulása. Nem lenne kedve valakinek besegíteni? Aki ért hozzá annak max 5-6 órás meló. Egy szobát kéne megcsinálni, aminek csak eleve a fele látszódjon, nem állna sok részbõl, meg egy raktárból ami szintén kevés dologból állna. Lenne kedve valakinek megcsinálni? : ) A videó leírásában fel lenne tüntetve hogy ki csinálta a 'map'-ot. Pontos tervrajzot majd rajzolok, ha érdekel valakit 😊
Valve Developer Community
Az ajtót nem lehet átméretezni, ha modellt használsz, csak akkor, ha te magad csinálsz ajtót egy brush-ból.Akkor viszont bármekkora lehet.De ez már bonyolultabb dolog.
Volt egy hibátlanul mûködõ, többször letesztelt pályám, amit a napokban bõvítettem újabb szobákkal.Munka közben idõnként leteszteltem a pályát és ha minden ok. volt, készítettem egy biztonsági másolatot.
Tegnap a régi pályarészen csináltam néhány kábelt(move_rop és keyframe_rope entityk-kel), letettem pár prop_physic-et, töröltem néhány decal textúrát, szóval semmi rendkívülit nem csináltam.
Lefuttattam a compilert, betöltötte a HL2-t, megjelent a konzol is, majd mikor a pályámat töltötte volna, Windows hibaüzenettel lefagyott az egész.A hibaüzenet az volt, hogy
"HL2.exe alkalmazáshiba, mivel az egyik memóriacím egy másik memóriacímen lévõ mûveletre hivatkozott, és az ott szereplõ READ utasítás nem hajtható végre"
Most jön a csavar: ha a hibás pályán "lekordonozom" az új területet, vagyis csak ezt alakíttatom át a compilerrel, semmi gond, minden mûködik.
Ugyanígy gond nélkül fut kordon nélkül is(!) a kb. 2 hetes biztonsági másolat is.
Vagyis: - nem lehet Windows hiba, mert akkor egyik pálya se futna.
- nem lehet az új terület hibája, mert akkor nem futna a kordon módban illetve nem futna a biztonsági mentésem se, amin már ott van az új terület
Félek, hogy valami bagatell hiba lesz az oka.Van valakinek tippje? <#help>#help><#worship>#worship>
1.Ha a prop-physic is ki van pipálva, akkor csak prop_physic-ként rakhatod le!(Ilyenek pl. a bútorok nagy része, autóroncsok, ládák zöme, melyek elmozdíthatók, ezért prop_physic-ek!!!)
2.Ha a prop_physic nincs, de a static igen(és esetleg a dynamic), akkor lehet prop_static-ként lerakni.(pl. csövek, lámpatestek, stb.Ezek nem mozgathatók, statikusak)
3.A prop_dynamic-oknak általában saját animációjuk van, ezeket szintén a modellválasztóban, a "Sequence" vagy az Activity" fülnél nézheted meg.
Prop_dynamic pl. a Havesuit(Gordon védõruhája) tartószekrénye, ami nyílik, záródik, vagy csak éppen készenlétben van(Idle).
FONTOS!!!!Ha valamit egyszer már a térképeden valamilyen típusú prop-ként letettél, késõbb, a pálya másik részén is CSAK UGYANILYEN prop-ként használhatsz, különben törlõdik a páyláról a compiler lefuttatása után!!!
A sztorinak nem kell túl bonyolultnak lennie, ahhoz hogy élvezetes legyen a játék. Remek példa a COD akárhányadik része. Szimplán izgalmas és változatos helyzeteket kell teremteni, jó scriptekkel fûszerezni.
1001 egyszerûen megvalósítható ötletem van csak annyira nem értek hozzá, h egyedül megcsináljam.
Pl. ott volt az Alien Woods féle kontroll mod. Tele volt saját modellekkel, pályákkal, még inventorit is programoztak bele. Le a kalappal a munkájuk elõtt, de szerintem túlbonyolították és több energiát feccöltek a részletekre, környezetre, mint magára a játékmenetre.
Nem is lett belõle semmi... sajnos.
Én úgy gondolom, h kellõ hozzáértéssel és jó ötletekkel, töredék annyi energiából lehet készíteni egy élvezetes játékot, mint átgondolatlanul.
AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black