Age of Pirates
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
bugz: 1, ha kisérsz egy kereskedõt és jobb a hajója mint a tied, menj be a shipyardba és cseréld el az ottani kapitánycsere gombbal (csak ezzel tudod). 2, ha alkalmazol egy tisztet és még ott a kocsmában dismisseled, akkor rögtön megjelenik helyette egy másik a fogadósnál...
aut viam inveniam aut faciam
zizz21: mint elõbb is írtam ha nem kereskedni akarsz hanem csak toborozni akkor elég ha belopakodsz a városba.
gersgorin: én a warshippel (elég ember van rajta még a fortokhoz is...) egyeztem ki. ha meg tartasz egy támogató hajót - nekem a pinnace vált be - akkor a kajára és a zsákmány cipelésére lesz gond. minden csata azzal kezdõdik: sail away parancs a támogató hajónak.
De az elsõ bánya megépítése során oldódik a helyzet, mert kb 17k-t hoz havonta, és az már a rezsire elég.
A manowar szép, de sajnos használhatatlan, hacsak nem üres, és profi tisztjeid vannak. Nálam a Battleship ami nagyon bevállt.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Hooligans - Nem hall,nem lát,nem beszél ; Mesét,álmot,mámort ; Kánaán ; Szenzáció ; Vírus ; Bohémélet
ezeket gondoltam így ömlesztve megosztani veletek.
<#vigyor5>#vigyor5>
Nem tom mire jó a muskétás, elvileg lõne, az volt a basics-ben, de én senkit nem láttam harcközben lõni, csak kaszálnak
amúgy mikor volt 300fõ? a harc elõtt vagy után? és ebbõl hány sailor? mert nem mind1
A katonák gondolom harcolnak hajófoglaláskor, na de a muskétások?
elleátott Fregattal akarok elfoglalni egy kissebb hajót.
Tengerészeket nem is láttam, hogy át lehet pakolni az elfoglalt hajóra.
Az ellenséges kapitány legyakása utáni képernyõn lehet átrakosgatni tengerészeket?
Bank stb: oda csak akkor lehet bemenni, ha már megépítetted az adott kolónián, mondjuk az furcsa h bankot nem lehet építeni😊 de lehet templomot, college-ot, arany és ezüst bányát, farmot (ez van alapból is), saját erõdöt stb.
Hooligans - Nem hall,nem lát,nem beszél ; Mesét,álmot,mámort ; Kánaán ; Szenzáció ; Vírus ; Bohémélet
Mellesleg az élelem az én fregattomon is probléma. Teljes legénységgel az 1000 egység élelem kemény 30 napra elegendõ. Dehát ez logikus is.
Igen, a POTC-ban sem tartott túl sokáig, mire a legnagyobb hajóval szeltem a vízeket, de azért ott 10-15 csempészfuvart keményen le kellett nyomni hozzá. Ráadásul 1 volt a Luckom akkoriban, és minden alkalommal le kellett nyomni a csempészellenes erõket is.
Konkrétan a Student miatt érdekelne, ha ezt beválasztom neki, akkor megkapom én is a +10%XP –t? Ha igen, akkor ez esetleg össze is adódik? Mert ha ez is igen, akkor elméletileg 9tisztnél meg magamnál is beválasztva 2X annyi XP –t kapnék, mint egyébként?
És azt tudja-e valaki, hogy lehet bemenni a bankba és az egyéb zárt helyekre. Azt írja, nyomjak F3-at, de semmi hatása.
Nagyon elszúrták a legénység számát. Abban az idõben egy kis kétárbocoson max. 60-70 ember f é r t el, és nem pedig 300, annyinak egyszerûen hely sem volt rajtuk.
Bár akkor tényleg nem tudom, hogyan viszik tovább a fõ küldetést, ha elfoglalhatod a fél Karib világot?!
Muszáj háziszabályokkal játszani vagy tényleg pillanat alatt belefulladsz a pénzbe, én pl nem csempésztem és hajókat sem foglaltam el hanem csak kifosztottam õket és hagytam elsûlyedni.
Kis történelmi hûség, komolyan nem értem hogyan gondolták hogy akkoriban egy noname akárki megjelent a shipyardon és simán eladhatott pár extra fregattot, miért is gondolt volna arra a hajóács hogy a jövõhéten majd esetleg bekopog hozzá pár dühös tökig felfegyverzett francia hogy ugyan honnan a vérbõl szerezte a fregattjaikat meg egyébként is ha annyi pénze van hogy megvegyen 3 fregattot akkor minek hajóácskodik... <#idiota>#idiota>
Érdekes dolog történt ma velem. Elmentem a hajómmal(Brig,amit Schoonerrel szereztem,a Schoonert meg az alap hajóval) megnézni a lakatlan szigeteket és az ott élõ csempészeket. El is adtam nekik néhány piti cuccot.
Erre csempészés után meglepett minket a Spanyol flotta két hajója, köztük egy fregatt. Ami érdekes volt, hogy egyikük sem mozdult, csak mozdulatlanul tüzeltek. A kissebbik spanyol hajót hamar ki is iktattam a képbõl, és a Fregattra leadtam 5 grapeshot lövést, mire vitorlátbontott (pedig az elején minden könnyítést kikapcsoltam, szóval elvileg a Frigate full AI-al harcolt).
Mikor végre mozogni kezdett, átszállátunk a Spanyol Fregattra. Rövid csata után levágtam a kapitányt, és boldogan elhajóztam a vadiúj Fregattommal. Persze kemény mínuszokat kaptam rá, de nem foglalkoztam vele, mert tudtam, hogy ha néhány hajót víz alá küldök vele, egybõl lépek annyi szintet, hogy behozzam a mínuszokat. Így is lett. A hazaúton lenyomtam néhány kalóz és Spanyol hajót, és szereztem tõlük 440 Cinnamont. Aztán felkerestem egy másik lakatlan szigetet és a csempész 133ezer pénzt fizetett a 440 cinnamonért, nyolcszázakárhányas darabáron vette át.
Azért is érdekes volt a tranzakció, mert a csempésznek elvileg 600/613-on állt a raktere(vagy milye), de mégis bevette mind a 440 cinnamont. Utána 613/613 lett.Ez most egy bug? Ti nem találkoztatok hasonlóval?
Na mind1. Érdekes volt az út négy óra alatt a szegénységbõl a gazdagságba.
Töprengtem is rajta sokat, vajon helyénvaló e ez egy ilyen programnál.
Majd ha kijön hozzá egy patch akkor megint elõveszem de ez így játszhatatlan nálam.
Mindenesetre arra jó volt ez a pár óra hogy alaposabban megnézhessem a játékot, õszintén szólva csalódott vagyok.
A PotC-nak valahogy sokkal jobb a hangulata ráadásul a Build moddal tud MINDENT amit az Age of Pirates sõt jóval többet is, ott földbirtokos lehetek, építhetek saját várost, elvehetem a kormányzó lányát, ugyanúgy élve foghatom el a kapitányokat hogy aztán váltságdíjat kérhessek és szigetbõl is van legalább ennyi és amúgy is bepakoltak oda már egy csomó szkint az AoP-ból is, mivel majdnem tökugyanaz a motor a két játék alatt így lehet csereberélni szinte mindent bár nekem még az alap PotC se fagyott soha de az AoP vmiért extrafagyós :/
Na mindegy, ha kijön a patch azért elõveszem ezt is megint de egyelõre inkább a Build 😊
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
Most,h mi törénik majd ha összegyûlt a kalóztanács? Mert egyellõre mindenki az ellenségem,mindenhol... ez meg nem olyan jó azért :p
Ami a lojalitást illeti, hát f*ngom sincs. Nekem a navigátor "Barely minimum" de már majd fél éve ott van a hajón és nem lépett meg.
Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun
Le vagyok égve.
Kurvára.
hehehe <#idiota>#idiota>
De kössz a tippet, asszem átállok kereskedésre.
Luggerral szereztem egy Schoonert, azzal meg egy Corvettet szal raktér már van csak vhonnan pénzt kell szereznem hogy megtöltsem 😊
btw csak olyan tüzért tudtam szerezni akinek katasztrófális a morálja. Neki is nõnik fog idõvel mint a legénységnek vagy örökre megmarad a rizikó hogy bármikor leléphet?
Mert akkor inkább kirúgom most és keresek egy megbízhatóbbat. <#fejvakaras>#fejvakaras>
Jobban jársz ha csak taxizol és nem kisérgetsz. Vagy mégjobb ha drága cuccokkal kerekedsz. Asszem ébenfából vettem egy export árazású rakományt a galleonomra, eladtam egy importõr szigeten és lazán volt 80k tiszta hasznom.
szerencsére egyik se vezetett a bal alsó világvégi szigetre (Curacao?) szal mázlim volt.
Elindulunk erre pont jön a hó vége, fizetésnap.
Na kinek kellett kifizetni mind a négy hajó legénységének a bérét? Igen, a kísért merchantokét is? <#idiota>#idiota>
Faszán lenulláztam magam, végig azon izgultam hogy ne akasszon fel a saját legénységem <#idiota>#idiota>
Plusz a beválasztott képességek is javítanak, szóval ha felveszel egy navigátort akkor neki mindenképpen válaszd ki a neki szükséges cuccokat.
A másik pedig,h : Most,h Én lettem a kalózvezér,mit kell csinálni?Hogy menjek tovább?
sry elég hülye kérdés de tényleg nem találom...
Nagy brutál, ilyesmi egyátalán nem volt a potc-ben, hogy kolóniát kell iránytani.
Nagyon bejön. Még egyetemet is lehet majd építeni, csak tudnám mire 😊