1665
  • haxoror
    Mivel eleve nem volt oldalazás a PotC-ban (ne kérdezd miért, senki se tudja a választ ) így a modderek csak így tudták megoldani, ez van.

Mondjuk én már az alapjátékban megszoktam hogy nincs oldalazás ezért eleve kikapcsolom ezt a fícsört így nem is zavar :)
  • CS@
    Mondjuk az, hogy se Outro videot se Creditset nem láttunk mégiscsak, arra enged következtetni, hogy nincs vége a gyűléssel.
  • CS@
    IslaMona –n felvettem két tisztet, akik már 4hhónapja szolgálnak mellettem, de a helyükre még mindig nem jött senki a kocsmában, ez normális jelenség?
  • CS@
    Egy Corvette –el nyomom én is +kísérőnek tartok egy Battleship –et, amit egy maxos vitorlázási tudománnyal rendelkező kapitány irányít, harcolni nem tud , de nem is kell neki, mert csak azt a célt szolgálja, hogy onnan pakolom az embereket a Corvette –re.
    A hajók tulajdonságainál én is azt vettem észre, hogy nem úgy van, mint a POTCben, hanem tök random.

Jut eszembe nemrégiben a kapitányok kapcsán bgabor a #458ben még neked írta a boarding előtti tisztkivételt, ezzel kapcsolatban csak mostanában fedeztem fel, hogy nem akkor kell csesztetni őket, mert miután az ellenséges hajó kapitányát kicsináltuk utána, az F2 –vel nyugodtan lehet pakolászni a tiszteket+a legénységet.
  • OculusDei
    meg se próbáltam. nézegettem így.
    eh, ez az oldalzás ez elég gáz lett... konkrétan ki bírsz csúszni a textúrákból...
  • haxoror
    Asszem feladom az AoP-ot, körbenéztem a playlogic fórumon, SENKI sem tudja hogy mi a fősztori a gyűlés után és az összes kolónia megszerzése eleve elég nehéz mert egy csomó bug maradt a játékban :/

ÉÉÉS patch se valószínű hogy lesz mivel a fejlesztők már a Captain Blood-on dolgoznak és az Akella eddig MINDEN játékát félkészen hagyta PotC-hoz pl soha nem is adtak ki patchet és az Age of Sale-hez kiadott patch se ért semmit...

Ja és természetesen a fejlesztők mélyen kussolnak

Asszem ezután inkább távolmaradok mindentől amihez az Akellának köze van...
  • haxoror
    Ha újratelepíted akkor a modok NÉLKÜL normálisan fut?
  • OculusDei
    potc: én feltettem a modokat. de csak windowedben fut. az config kisérletemre meg ezt mondja: engine.ini or options file is missed!
    most mi van? nem akarom ablakban jáccani...
  • gersgorin
    Van rá mód hogy javítsd a kapcsolatod a népekkel, de minden város elfoglalása után nullázódik, szóval nem sok értelme.
  • haxoror
    Hátöö...

Körbenéztem a fájlok között és megnéztem az outro videókat hátha abból kiderül hogy a gyűlés után mit is kell csinálni...

nos, nem derült ki
  • haxoror
    Nekem simán ment az a küldetés
  • Agamemnon
    Oksi, én is kalóz lettem Tortuga elfoglalása után, most tudok még valamelyik nemzettel jóba lenni, vagy csak foglalgassam a városokat?
  • OculusDei
    és az artois voysey küldetése nem fagy már be? mert nekem az alapjátéktól ez vette el a kedvemet... megérkeztem douwewsenbe és megint lelőtték. csak most nem volt tovább. eltünt. holott már rég túl voltam a sztorin...
  • haxoror
    1.2 plusz 1.3 meg a javítások, pillanatnyilag ez a mod a legjobb kalózos játék!
  • haxoror
    Ja és ami hiányzik PotC-ból hogy itt minden hajó kétszintes, először a fedélzet aztán a kabin és ennyi :(

Ti mennyi sebeztek átlagosan?
    Nekem az erőcsapás 110-130 között sebez valami unique karddal ami annyira "unique" hogy már hármat találtam belőle...
  • haxoror
    Na Santo Domingo végre az én bölcs vezetésem alatt lázadozik

A hátrálós trükk egyetlen mellékhatása hogy bár a kolónia az enyém mégis mindig harci zene megy a tavernban

Közben szereztem egy man-o-wart, tetszik hogy egy sortűzből bármit letakarít a térképből, már amennyiben a "bármi" kegyeskedik bemászni az ágyúk elé mert fordulni a lelkem, na azt nem tud pedig a navigátorom 9-es

Szal visszatérek a jól bevált corvette-hez, komolyan az a legjobb hajó, gyors és kibírja a lövéseket amíg boarding távba érek, ráadásul ARRA tudok is embert szerezni, man-o-war lájtos 1100 legénységgel LOL honnan a vérből szerezzek ennyi embert???

Egyébként a hollandoktól "kaptam" bár PotC-al ellentétben itt nem nagyon látom hogy a nemzetiségnek a hajó tulajdonságaihoz bármi köze lenne, ha másra nem arra jó volt a megszerzése hogy megbizonyosodhattam über szkillemről mert tökegyedül kellett levernem az egész legénységét hehe

Santo Domingo megvolt egy fregattal meg egy félig töltött war galleonnal, sztem a fregatt is elég lett volna.
  • Agamemnon
    Valahogy nem megy egyszerűen a városfoglalás... Lezúztam Tortuga erődjét, de utána kinyírtak, majd eszembe jutott, hogy a másik hajóról átteszek néhány katonát, így visszatöltöttem, de akkor már hiába volt lezúzva az erőd, nem engedett harcolni, simán sétálhattam a városban... de senki nem mondta, hogy az enyém lett... bug?

Után egyel korábbi mentés: megtámadom a kikötőben lévő hajót, hogy ellenség legyek, és el is süllyesztem, de az erőd nem tesz semmit, pedig lövöm azt is... most akkor mi van?
  • OculusDei
    ok. lassan megtanulok olvasni is...
  • OculusDei
    wow. itt most mit szedjek le? elég a pre build 13 vagy kellenek az elötte levők is?
  • OculusDei

de igen. de neki is elküldtem utána a bugosat is. ez a quicksave meg az autosave teljesen összezavart...

haxoror: ez mihez van? potc?
  • CS@
    Erről jut eszembe(bár kicsit OFF), hogy én úgy nem szeretem az ilyen bármikor elosztható pontok dolgokat, mint ami itt meg a POTCben, Fable -ban meg egy csomó más játékban is van. Engem rá kell kényszeríteni, hogy osszam el a pontokat, mert így magamtól egyszerűen nem bírok megválni a tőlük, most is LVL20 vagyok és eddig 5pontot költöttem el a skillekre(mind Tactics) +1Ability(A HardMan –t a kalózvezér miatt beválasztottam), úgyhogy még van17skill és 10ability pontom.

Látom nagyon behátráltál ha az utcai árus beparázik a hátrálós trükk ott is műxik.
  • haxoror
    Luckra még nem raktam és így 17 szinten már nem is nagyon fogok mert ritkán lépek, fencing maximumon most a leadership-re pakolok, sajnos nálam a sneak már csak ilyen véres-mészárolós-kocsmárostól hátrálós marad
  • haxoror
    thx thx thx!

Ez a hátrálós trükk megoldotta a gondjaimat!
  • haxoror
    Itt nézz körbe!
  • CS@
    Nem küldtél neki is működő mentést?
  • OculusDei
    gersgorin: érdekes. cs@tnak se ment... tisztek: kb 50k volt a költségem per hó ha jól emlékszem. nagyon sokat csempésztem. a csempészárut meg a lekapott kalózhajókrol szedtem össze. ott többnyire betámadott egy őrjárat. ha francia volt lenyonmtam. he nem visszatöltöttem. így viszonylag sok pénzhez jutottam.

haxoror: ha egy szigetet amin ellenséges kolónia megközelítesz - nem a kikötőbe mész hanem valahova máshova - akkor egy enter lenyomása után beadja a"sneak" opciót. ha jó a luckod - 3-5 - akkor szinte sose buksz le.

én még mindig élvezem a csatákat. meg kereskedni is szeretek benne. most egy kicsit visszafogottabban nyomom, mint az előzőekben - igen újrakezdtem hátha.
  • Agamemnon
    pedig azt hittem, hogy majd ezzel is elleszek egy darabig, mint a Potc-al...
  • CS@
    Hát igen ez már túlzás, ami itt van történet terén, már amennyiben tényleg a gyűlés a játék vége, ami az eddig olvasottakból nagyon valószínűnek tűnik.
    Ha eltekintünk attól, hogy a tesó meg kalózvezér leveréséhez gondolom ajánlott némi szint, meg attól, hogy várni kell 2hetet a gyűlésig, akkor szerintem túlzás nélkül végigjátszható 10, de max 20 perc alatt, ha tudod mikor hova kell menni.
  • Agamemnon
    Hát ez nem gyenge... akkor kicsit fapados lett ez a game, ha ennyiben ki is merült a játék.

Remélem legalább majd némi mod jön hozzá, amivel játszani is lehet
  • haxoror
    thx ezt a hátrálós trükköt kipróbálom, remélem nálam is működni fog.
    Annyi pénzem van hogy belefulladok de a fort harchoz emberek kellenek és Isla Monát már rég lenulláztam :(

btw ezt a playlogic fórumán találtam:
    "I've just occupied all the towns in the map,but nothing happened,what shall I do? Is it finished? or how to continue the story,if it IS exist?

Thanks."

hmm
  • Agamemnon
    Mikor van kalózgyűlés, vagy milyen hosszú a főszál? Akkor közel sem olyan hosszú, mint a Potcban volt? Azért az nem jó, okés, hogy lehet össze vissza hajózgatni, meg minden, de azért jó, ha van valami fő nyomvonal... szerintem.
  • CS@
    Nekem úgy tűnt, hogy éjszaka sokkal kevesebben vannak a városokban, így érdemes olyankor menni, ilyenkor akár a teljes őrség elpusztítható egyedül(respawnolnak). Ha nem akarsz harcba keveredni, akkor meg egyszerűen berohansz a kocsmába. Bent ugyan parázgat a fazon, de csináld a következőt: elkezdesz hátrálni tőle, amíg abba nem hagyja a parázást, ilyenkor rendszerint hátat fordít neked és, akkor odarohansz és meg tudod szólítani. Aztán kirohansz a mólóra és tűnés(a móló szélén, ahol már ki lehet jutni a hajóba akár be is várhatod a támadókat és pusztíthatsz, amíg el nem fogy a HPd, aztán egy gombnyomással meglépsz).
  • Agamemnon
    Hát ahány katonám csak volt, azt mind vittem...
    de most már jobb leszek, igaz kaptam némi büntit, de egy sokkal jobb hajóval mehetek, amin 600+ legénység fér el...
    Illetve ha két hajóm van akkor mindkettő legénységével támadok? Mert nem tudtam a város ellen küldeni a hajót...
  • haxoror
    Hogyan lehet be"sneak"elni egy városba?
    Már rögtön a mólón nekem ugranak az őrök és soha nem mennek el olyan messzire hogy észre ne vegyenek, innentől a kocsmáros csak látványosan retteg de baszik szóba állni velem mégha nem is ölöm meg az őrséget...
    A gyorsutazás ki van kapcsolva, azt se tudom használni
  • CS@
    Eddig két variációról olvastam a főszálat illetően:
    1. A kalózgyűlés után vége a főszálnak(valószínű mivel szinte mindenhol ezt írják)
    2. 11 kolóniát kell elfoglalni(nem valószínű mivel mindössze egyetlen ember írta, hogy ezt olvasta egy orosz fórumon)
    A POTCben legalább van sztori, mert ez, ami itt van nem a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető annak. Az már más kérdés, hogy szerintem a POTC sztorija nem hogy nem jó, de kimondottan pocsék így az nekem a legkevésbé sem hiányzik
  • gersgorin
    Ja és akkor még csak Tortugáról beszéltem, az összes többi város jóval erősebb, főleg ami a fort-ot illeti.
  • gersgorin
    Hát igen, 2-300 katona erősen ajánlott, és tisztán katona, nem matróz.
  • Agamemnon
    Én is szeretnék elfoglalni egy kolóniát, de nem tudom, hogy mekkora hajóval, és hány katonával érdemes nekivágni. Megtámadtam Tortugát két Brig-el, ha jól emlékszem, a Fort-ot leromboltam, de amint betettem a lábam a városba, egyből lekaszaboltak... Gondolom egy kicsit több katonával lenne érdemes nekiindulni...
  • gersgorin
    oculusdei: megnéztem a mentésed, nekem megy rendesen. Szóval még egy pofon a programnak. Amúgy gratula a bandádhoz, 12.szinten 14 tiszt, ez nem semmi, hogy tudtad ezt finanszírozni?
  • zizz21
    Háát "sajna" úgy látszik,h ebben (is) jobb (nem is keveset) a PotC!!!