1665
  • Count Adyn
    Az erődnek ki kell lőni az ágyuit, ha max hatótávú agyuket rakatsz a hajódra,asszem 800 yard vagy valami iesmi, akkor van egy pont ahol az erőd ágyuja nem ér el, a tied meg eléri őt és vigen le lehet lövöldöni csak legyen 2-3 ezer agyugolyód. Az erőd lerombolása után megjelenik majd az attack colony ikon.
    kalózoknál meg nincs erőd az ien speckó hely:)
    ja és R betü hasznos-időgyorsitás^^
  • SovereignX
    Üdv mindekinek!

Hogy lehet kolóniát elfoglalni? Belopakodtam francia kikötőbe (őket utálom és fordítva) elkezdtem lemészárolni a katonákat. Azok csak jönnek és jönnek. Semmi opció, hogy attack colony vagy bármi egyéb.
    Erőddel egyszer harcoltam... hát... siralmas. Egyszer kétszer lőttem rá csak de lég volt. Az oldalsó ágyúim (mind fultápos acélágyú) belecsapódtak a domboldalba a lövedékek. Mondom mire ez betölti újra meg megfordulok - ami a szél miatt nem lett volna kellemes - eljön éjfél ezért inkább hagyom.
    Megpróbáltam a kalóz szigeten ahol nincs semmi ilyen extra. Ölöm a népet eredmény ugyan ez. Jönnek halnak de semmi extra!

Please help vki!

• CS@
    Ja én még a város leendő polgármesterét is mindig ilyenkor veszem fel a helyi kocsmából.
    Ez azért is jó, mert így számon tudom tartani, hogy melyik városból hány officert vettem fel.
    Ezzel kapcsolatban egy kisebb kicseszés az is, hogy ha egy elfoglalt várost visszafoglalnak, akkor az oda kinevezett polgármester végkép kiesik a játékból. Nem azzal van a gond, hogy meghal, mert ez természetes, de a helyére(abba a kocsmába, ahonnan felvetted) soha többet nem jön másik.
  • Agamemnon
    Basszus, nekem ez a megoldás eszembe se jutott...

Bár nálam volt úgy, hogy miután leromboltam az erődöt, nyugodtan mászkálhattam a városban, nem történt semmi...
  • Count Adyn
    Hát ez elég lol volt...
    Erőddel folytatott harc során lehalt fél legénységem, és igy elég kis esélyem volt elfoglalni a várost, de be sneakeltem, kocsmába betoboroztam fullra, kimentem, és elfoglaltam:D
  • gstup
    Ha le szeretnéd tölteni(pénzes),akkor küld elküldöm mailben a cimet.
  • Sebastiano
    Sziasztok!
    Lehet, hogy balga a kérdés, de megjelent már az Age of Pirates című játék? Hol tudom beszerezni?
    Köszönöm előre is a segítséget!
  • gstup
    Értem,köszönöm a válaszod.
  • CS@
    Már annyi mindent írtam az officerek loyalitásáról, hogy én magam sem tudom mi is a pontos igazság. Ha a kocsma mond igazat, akkor érthetetlen, hogy mi a francért lépett le egy Fanatic officerem, ha meg a karakterlap, akkor meg az érthetetlen, hogy egy már lassan egy éve nálam szolgáló BareMinimum –os tiszt miért nem lépett le vagy miért nem változott legalább lowra.

Szerintem a mínusz a morálra vezethető vissza, valamint néhány cselekedetedre(PL egy spanyol tiszt nem szereti, ha spanyol hajót vagy kikötőt támadsz), de ezekben azért nem vagyok 100%ig biztos. Ugyanígy azt sem teljesen értem, hogy a fent említett BareMinimum –os OswaldFairman nevű tisztem miért kap plusz egyet a navigationra.
  • gstup
    Sziasztok!Mitől kap az officerem minusz skilleket?És hogyan lehet elkerűlni?Vagy megelőzni?
  • CS@
    Tisztában vagyok vele, hogy ez brutális csít, mivel erőteljesen megváltoztatja a gyári beállításokat, úgyhogy ezen vélemények nem nagyon izgatnak, de mivel most már marhára untam az embergyűjtögetést így beszúrom az általam módosított ColonyUpgrades.c –fájlt, hátha érdekel valakit.
    Ezzel jóval több legénység(Officer nem!) lesz a kikötőkben.
    EZ pedig az orosz k3_Mod_v9.1 –hez ugyanez a fájl.

A fájlt a Program/scripts –be kell rakni felülírva az eredetit
    Az „_orig” jelölésű fájl, az eredeti nem módosított, ha elfelejtenél biztonsági másolatot csinálni.
    Új játék kezdése nem szükséges, de elképzelhető, hogy néhány napnak el kell telni ahhoz, hogy érezhető legyen a változás.
  • Attis55
    Nekem is kilép a Microsoft üzenettel... Mit kell tennem?
  • CS@
    Kain3 #730 : Tulképp nagyjából egyetértek veled, mert valóban idegesítően bugos és sok újdonságot sem tartalmaz, de ezek szerint a grafika is nézőpont kérdése, mert szerintem a POTCnél ez jobban néz ki.

bauer185 #731 : Nincs másik crack, hacsak fel nem rakod a ruszki modot, mert abban egy másik exe található, de nem hinném, hogy ez segít.

Érdekes EZ az officer, akit egy Spanyol városban vettem fel és néha kicsit bebugzik és ad magának némi Gunner képességet és, ha ilyenkor ránézek jobbgombbal, akkor azt mondja, ami a képen látszik. Kérdem én honnan a francból lenne már neki egy officer –je akitől +9et kap, mikor ő maga is egy officer

Elfoglaltam az összes várost és az utolsó után, bejött a záró videó és a credits is, úgyhogy szerintem tulképp ez tekinthető a játék végének és nem a gyűlés. Az mondjuk érdekes, hogy a credits után, amikor visszakerülök a játékba akkor a napló továbbra is kérdőjelet mutat a küldetésnél.
  • Gyocsika
    Tudna nekem valaki valami jó torrentet vagy valami életképes gyorsan jövő címet adni?
  • bauer15
    ?
  • Kain3
    Felraktam. Próbáltam szeretni. Nem ment, fél óráig bírtam és uninstall :-)

Kár érte de sajnos tényleg vannak problémák a játékkal. Az első ami eléggé szembeötlő az a grafika, mintha a 2003as Pirates of the Caribbean jobban nézett volna ki. Mivel megvolt ezért kiváncsiságból azt is felraktam, és bizony egy hajszállal tényleg jobban néz ki mint az AOP. Szebbek a texturák és a világítás a POTC-ben, az összes többi ugyanolyan, tudtommal ugyanazt az engine-t használja mindkét játék. A másik meg a bugok.. először a hang tűnt el a hajómon, aztán meg az ellenséges hajó texturáival történt ugyanez..

Sajna megértem az alacsony értékeléseket, a játék több éves színvonalat képvisel. Rosszul vagyunk ellátva minőségi Pirate játékokkal..
  • CS@
    EZ se semmi…egy városba sneak –elés után az egyik Manowar –ról eltűnt a textúra és a hajóra is úgy tekintett mintha nem létezne és ott sem lenne, még a bal felső ikont is elvette.
    Aztán kikötöttem egy városba és megjavult.
  • OculusDei
    nekem ez az elejétől alap volt... sőt a mentor is.

én még egyszer sem tudtam egy települést sem befoglalni...
    talán a mostani állás majd jó lesz.
  • CS@
    Persze a Ship rész alatt klikk a hajó nevére.
  • CS@
    Ezzel a karakterrel lassan 18órát játszottam az előzővel, meg kicsit több, mint 20órát, de az még béna volt, mert ott csak gyűjtögettem a pontokot és nem osztottam el. Arra jó volt, hogy megtanuljam mi merre hány centi, így másodjára már rögtön az volt az első dolgom, hogy beválasztottam a Student -et aztán a második ability pontból a Bookworm –öt.

Északon Antigua –ig sikerült mindent elfoglalnom, de innen már nehézkesen megy, mert nem tudok eljutni St.Kitts –ig mivel állandóan betámadják valamelyik tanyámat és vissza kell fordulnom.

1641. március
  • gettobuxa
    ja, ottvan március 4 :)
  • gettobuxa
    na várjál, alaposabban megnéztem a képet :) át lehet nevezni a hajóidat?
  • gettobuxa
    mi a mai dátumod cs@?
    nekem 1641 ősz
  • OculusDei
    azta...
    te már 37 szint? hány órát jáccol te naponta???
  • gettobuxa
    :D zsír kép

nekem lázadás volt, pedig makkmarci mindenki, és még morált is szoktam 2 havonta emelni
  • CS@
    Úgy látszik az angoloknak kicsit elegük lett a ténykedéseimből
    Azért így több, mint 37óra játék után nem gondoltam volna, hogy lesz még meglepetésben részem, de az flotta, amit az angol kutyák küldtek Tortuga ellen az azért meglepett. Annyian voltak, de annyian, hogy még le sem tudtam őket normálisan fényképezni, mert nem férnek bele a KÉPbe, de még a radarba sem.
    Az utolsó Fregatt megadta magát a rajta lévő RogerFisher nevű tiszt is egész meglepő, mert tulképp durvább mint én, ehhez fogható hadifoglyom még nem is volt. Ezt látván el is gondolkodtam rajta, hogyha egy Fregattra ilyen tiszt jut akkor vajon a Manowar –okat miféle tisztek irányítják.
    Érdekesség az volt, hogy felajánlotta, hogy „capturedelhetek”, ami azért furi, mert 6os a Tactics –om és alapból 3hajóval mentem.

Ezek a tiszt loyality dolgok már megint nem világos nekem, most meg lelépett egy Fanaticom, ki érti ezt
  • bauer15
    azt olvastam hogy sok embernek " elszáll " a játék a reloaded verziós itt akkor a crack a hibás?
    mert én ha elindítom bejön az intro és kilép
    van hozzá másik cracck amivel működne?
  • CS@
    Nem. Pont ez a lényege, hiszen amikor felveszed, akkor utál mint a sz*rt, de abban a pillanatban, ahogy kalózzá válik(és te egy kalóz Hero vagy) máris Fanatic lesz.
    Persze ez nem számít azoknak, akik a kalózság mellett az összes nemzetnél Hero –k, mert ők így is úgy is Fanaticot kapnak bárhol, de azért az ilyen jellegű kalóz karakterek nem jellemzőek.
  • gettobuxa
    sztem csak akkor ha nagyon lojális hozzád, vagy nem?
  • CS@
    Ha kalóz vagy(tökmind1, hogy azzal kezdted, vagy azzá váltál) és felveszel bármely nemzettől(kivéve kalóz) tiszte(ke)t, majd elfoglalsz egy hajót és őt kinevezed kapitánnyá, akkor onnantól fogva kalózzá válik. Ha a foglalás után van még olyan kapitányod, aki nem kalóz, azt csak egy pillanatra felülteted az elfoglalt hajóra, akkor ő is kalózzá válik.
    Nem próbáltam még, de arra tippelek, hogy ez ugyanígy működne valamelyik nemzet szolgálatában is, tehát kalózt is át lehet csinálni angollá vagy Franciát Hollandá STB. Ez így nagyon frankó, mert megoldja a kormányzónak való emberek hiányát.
  • OculusDei
    figyeld meg a hajód képét. vannak rajta néha ikonok. ha egy csatában jól meglődöznek akkor megjelenhet egy süllyedő hajó rajta, ilyenkor a hajód léket kapott - nem süllyed el, de szivárog a víz - és ez miatt némi rakomány tönkremegy. érdemes figyelni rá és nem tovább hajózni. ha van jó repair skilled+plank a hajón akkor ezeket kritikus státuszokat hamar leszedik.

cs@: hogy van ez a kalózzá változtatós kapitányos? nem értem...
  • bgabor
    Télyeg, miért nem isszák a rumot? Nálam is van mindig legalább 20 a fedélzeten, de nem fogyasztják. :-)

Nekem a legjobb bizniszem 440 Cinnamon volt, 800 pezetás darabáron.
    Valami 133.000 pénzt hozott.
  • CS@
    Sőt csak most tűnt fel, hogy ettől nem csak a kinevezett, hanem az összes kapitányom rögtön kalózzá változott.
  • CS@
    Ejjjj, de jó sokat játszottam már és csak most tűnt, fel, hogy a kapitányokat tök egyszerű rávenni, hogy ugyan hagyják már el a nemzetüket és a továbbiakban kalózok legyenek.
    Csak annyit kell csinálni, hogy elfoglalunk egy hajót és az átalakítandó kapitányt kinevezzük rá, innentől fogva ő is kalóz lesz, függetlenül attól, hogy valójában melyik nemzethez tartozott.
  • gettobuxa
    azért ez is érdekes, (szar) hogy 3 hónapot köröztem a sziget körül map-en, minden hajóhoz odamentem és megnéztem ki az, de sehol nem találtam azt a bizonyos kalózt viszont sail to-val meg oda lehet menni pikkpakk
    legalább lepasszoltam 799 ingyen kalózkodott csokit, egyenként 59 pezetáért :))
    eddig ez volt a legjobb bizniszem
    de ha jól emléxem 805-öt zsákmányoltam... lehet a krú megdézsmálta? azóta figyelem a rum mennyiséget, :) az nem fogy :)
  • CS@
    Amikor a hajóhoz küldenek, hogy öld meg a kalózt az egyáltalán nem gáz 1es skillekel.
    Viszont a főkalóz a szigeten kemény lesz így(talán még amúgy is).
    Mentsél előtte és, ha nehézkesnek találod így és van fölös Ability –id, akkor ajánlom a Hardmen+HeavyHand+Berserker 3ast és esetleg a Tireless+BladeDancer+PiercingStrike 3ast, szerintem ezek 6an így hasznosabbak, mint a 10FencingSkill magában.
  • gettobuxa
    oké köszi világos minden :)
    ha lettek volna fasza tisztjeim, nem lett volna gond h nincsenek kiosztva a sklillek na még jó h nem kapkodtam el
    még lehet megvárom a storyszálat és utána osztok észt magamnak :D
    vagy a kalózkisgóré kinyírása húzós 1-es skillel?
  • CS@
    Tisztek loyality –ásával kapcsolatban még egy lényeges információ:
    A felvett tisztek, mindig hűségesek maradnak a saját nemzetükhöz(és csak másodsorban hozzád). Emiatt olyan nemzettől válassz tisztet, akinél Hero vagy és előreláthatólag nem kerülsz velük konfliktusba.
    PL Hero vagy a spanyoloknál és felveszel tőlük egy tisztet, akkor az jó eséllyel Fanatic, de ha nem, akkor néhány napon belül azzá válik(a Characters képernyőn ez sajna nem frissül, de a kocsmákban a valós érték látható, ezzel kapcsolatban lentebb már volt szó). Viszont, ha ezután elveszted a spanyolok iránti Hero –t és mondjuk Bastard leszel, abban a pillanatban a Spanyol tisztjeid is Low vagy még rosszabb állapotba kerülnek veled(Charactersben itt sem frissül). A tisztek tényleges hovatartozását a képük bal felső részén látható jelből láthatod.
  • CS@
    Egy kicsit korrigálnék:
    Ez azért jó, mert az elfoglalt nemzetek megőrzik az eredeti hovatartozásukat és nem lesznek kalózok.
    Helyesen:
    Ez azért jó, mert az elfoglalt nemzetek kocsmáiban felvehető tisztek megőrzik az eredeti hovatartozásukat és nem lesznek kalózok.
    sorry a duplázásért.
  • CS@
    Tisztek irányíthatnak további hajókat, valamint az általad irányított hajón is besegíthetnek.
    Ha a tiszt skillje több, mint a tied és a helyére rakod, akkor az ő skillje fog érvényesülni.
    Fontos, hogy ez csak akkor működik, ha a helyén van, tehát ha egy 10/10es cannonert a fedélzetmester vagy az orvos helyére raksz, akkor nem kapod meg a skilljeit csakis, akkor ha a cannonerként ül a hajódban. Emiatt az is lényeges lehet, hogy ha az adott tisztnek(pélának maradjon a 10/10es cannoner) kiosztasz 9pontot a repair skillre és így ez 10es lesz neki, akkor sem kapod meg a +10repair skillt csak, ha átülteted a Carpenternek, de ezen esetben meg a 10es Cannons -t és 10es Accuracy -t nem kapod meg. Vannak olyan posztok, amik több értéket vesznek figyelembe ilyen például a Cannoner(Cannons+Accuracy) vagy a Boatswain (Boarding+Leadership) az üress poszt helyén tartsd lenyomva a jobb gombot és minden szükséges infót elmond róla. Kijelölni a posztra úgy tudsz hogy ráklikkelsz oda ahová be szeretnél rakni valakit, majd alul az assign gombra és ezután kiválasztod a tisztet.
    Hogy milyen tisztre van szükséged azt a te képességeid határozzák meg, ha például 10/10 es ágyús vagy, akkor semmi szükséged egy Cannonerre vagy, ha 10es a Navigation –od(saját magadnak sztem ez a legfontosabb skill), akkor nem kell navigator. Ha az alapoknál maradunk, vagyis azt tételezzük fel, hogy mindenből béna vagy, akkor szerintem a legfontosabb egy jó navigator, de inkább azt tanácsolom, hogy ez te magad légy. Mivel nálam én 10es navigator vagyok, így nekem a legfontosabb tiszt egy jó Surgeon – Defence10es skill+Medic és Surgeon Ability(ha sok fölös van neki , akkor esetleg még a Student,Bookworm,Mentor 3as).

Többször újból kezdtem, tegnap fejeztem be a kormányzós küldiket.
    Most azt találtam ki, hogy(még csak elméleti):
    Elfoglalom az összes angol várost, majd az egyikre felhúzok egy templomot, ahol addig pénzelem a már nem létező Angol nemzetet amíg Hero nem leszek náluk(Megtehetném IslaMon –an is de így egyszerűbb). Ez azért jó, mert az elfoglalt nemzetek megőrzik az eredeti hovatartozásukat és nem lesznek kalózok(amúgy szerintem ez egy baromság és sokkal jobb lenne ha kalózzá változnának na mind1), így máris van 5kalózangol város ez 5X3=15 Jó kedélyű tisztet jelent, akik csak azért kellenek, hogy kormányzóvá nevezhessem ki őket. Aztán jöhet a többi nemzet, ha addig el nem megy a kedvem a játéktól.