• CS@
    Tisztek irányíthatnak további hajókat, valamint az általad irányított hajón is besegíthetnek.
    Ha a tiszt skillje több, mint a tied és a helyére rakod, akkor az ő skillje fog érvényesülni.
    Fontos, hogy ez csak akkor működik, ha a helyén van, tehát ha egy 10/10es cannonert a fedélzetmester vagy az orvos helyére raksz, akkor nem kapod meg a skilljeit csakis, akkor ha a cannonerként ül a hajódban. Emiatt az is lényeges lehet, hogy ha az adott tisztnek(pélának maradjon a 10/10es cannoner) kiosztasz 9pontot a repair skillre és így ez 10es lesz neki, akkor sem kapod meg a +10repair skillt csak, ha átülteted a Carpenternek, de ezen esetben meg a 10es Cannons -t és 10es Accuracy -t nem kapod meg. Vannak olyan posztok, amik több értéket vesznek figyelembe ilyen például a Cannoner(Cannons+Accuracy) vagy a Boatswain (Boarding+Leadership) az üress poszt helyén tartsd lenyomva a jobb gombot és minden szükséges infót elmond róla. Kijelölni a posztra úgy tudsz hogy ráklikkelsz oda ahová be szeretnél rakni valakit, majd alul az assign gombra és ezután kiválasztod a tisztet.
    Hogy milyen tisztre van szükséged azt a te képességeid határozzák meg, ha például 10/10 es ágyús vagy, akkor semmi szükséged egy Cannonerre vagy, ha 10es a Navigation –od(saját magadnak sztem ez a legfontosabb skill), akkor nem kell navigator. Ha az alapoknál maradunk, vagyis azt tételezzük fel, hogy mindenből béna vagy, akkor szerintem a legfontosabb egy jó navigator, de inkább azt tanácsolom, hogy ez te magad légy. Mivel nálam én 10es navigator vagyok, így nekem a legfontosabb tiszt egy jó Surgeon – Defence10es skill+Medic és Surgeon Ability(ha sok fölös van neki , akkor esetleg még a Student,Bookworm,Mentor 3as).

Többször újból kezdtem, tegnap fejeztem be a kormányzós küldiket.
    Most azt találtam ki, hogy(még csak elméleti):
    Elfoglalom az összes angol várost, majd az egyikre felhúzok egy templomot, ahol addig pénzelem a már nem létező Angol nemzetet amíg Hero nem leszek náluk(Megtehetném IslaMon –an is de így egyszerűbb). Ez azért jó, mert az elfoglalt nemzetek megőrzik az eredeti hovatartozásukat és nem lesznek kalózok(amúgy szerintem ez egy baromság és sokkal jobb lenne ha kalózzá változnának na mind1), így máris van 5kalózangol város ez 5X3=15 Jó kedélyű tisztet jelent, akik csak azért kellenek, hogy kormányzóvá nevezhessem ki őket. Aztán jöhet a többi nemzet, ha addig el nem megy a kedvem a játéktól.