25347
  • Pukkandur
    Üdv, Eddig nem találkoztam idiótával de ma sikerült. Verseny 2/3-ánál megállt a célvonal után és sikerült telibe vernem. Nem pörgött, nem kicsúszott, hanem megállt....Miért kell apuci hülye fiának is befizetni a 20 dollárt, ezért?
  • Alexease
    Majd 10 ev mulva lehet hogy ugy lesz, scannelik, a texturakat hozafenykepezik, es mar kesz is:D De egyelore megoldhatatlan, marad a kezi munka;))) De valoban, igy nagysagrendekkel gyorsabban, pontosabban, kenyelmesebben lehet dolgozni, mint egyeb tervrajzokbol.
  • JuanG
    najó de az más :PP
  • pasztor
    Én inkább ezzel mennék, mint a skippel, csak az a baj, hogy mivel ilyen nehéz vezetni nem nagyon vannak vállalkozók. Csütörtökön vannak a versenyek, de ált. csak a 22:15-ös "pontszerzö", a többin alig vannak.
  • petesilver
    megpróbálom, mert tetszik, hogy vezethetetlen, igazi kihívás!
  • petesilver
    Ahogy néztem, a Yamaha motor motor a ludas, piszok gyorsan megy fel 8000-ről 10000-re, és 10000-nél nagyon durva dolgot művel már, ha nem vagy egyenesben.
  • pasztor
    Baromi finoman a gázzal. :)

Ha az istennek sem megy, akkor csökkentsd a hátsó gumik nyomását, növeld az elsö arb-t, stb. De elöre szólok, hogy így sem lesz könnyü vezetni. A legends sokkal nagyobb kihívás mint a skippy. Nagyon rövid a tengelytávja, és erös, mint a bors.
  • pasztor
    Late modellel komplett kanyarokat lehet driftelni föleg South Boston-ban nagyon élvezetes.

De próbáld ki az advanced legends-et Oxfordon, az egész kört meg lehet tenni kilinccsel elöre. :)
  • JuanG
    Sztem az iRacing fizika is alkalmas lenne drift megvalósítására, ez a Solstice-nál is érezhető, csak ugye drifthez kéne nagyobb kerékelfordulás-szög, nagyobb erő ill megfelelő difi...ezek hiányában a Solstice-al csak kisebb erőcsúsztatásokat lehet véghezvinni...

de pl. a Skippy utcai gumija is remekül viselkedik, szépen keresztbe áll a kocsi ahogy kell, de a megfelelő kerékelfordulás - difi - erő stb hiányában természetesen nem megy...de hát egyik autó se erre van kitalálva :))...

minden esetre érezhető hogy símán megoldható lenne...Amerikában is egyre népszerűbb a drift, talán 1-2 év múlva az iRacing-be is bekerül valami :DD
  • Laceee
    és akkor egy épület több poligonból állna mint most egy pálya :)
  • petesilver
    Most olvasom az F1 Racingben, hogy Kimi és Heiki apja otthon finnországban egymás ellen ilyen Legend autóval versenyeznek! :)
  • csige791
    Mondjuk én úgy képzeltem vagy legalábbis úgy lenne értelme hogy mondjuk a scan-elő cucc, elmenti az adatokat valami file-ban. majd valami átkonvertáló progi átkonvertálja 3ds-be vagy mittomén milyen progival csinálják a pályákat. Utána már csak texturázni kell ,meg lerakni az ojjektumokat.
    De még enélkül is sokkal gyorsabb a laseres téma mintha kézzel meg mérőszalaggal rohangálnának a pályán hogy akkor ez a lyuk hány centire van a rázókőtől és milyen mély stb... Sőt szerintem fényévekbe telne pontossan megcsinálni.
  • symbol
    wow! Milwaukee CoT Test pöpec :D
    B.Lori linkelte az Arca topicjába de nekünk is aktuális :)
  • Alexease
    Az iRacing palyak is kezi modellezessel keszulnek, a scan alapjan;)
  • symbol
    betegek vagytok :DDD
  • petesilver
    nemis, mert két repülő közé feszítik ki azt a bazinagy lézerscannelő rudat, aztán elrepülnek felette, közben a rúd lézerscannel, mint istenostora, és kész is! :D pl évente van egy RedBullos Dunascennelés, olyankor meg lehet tekinteni az eljárást élőben is ! :D
  • symbol
    igen, meg mondjuk hmm.
    de azért szóval szerintem a repülőszimulátorokhoz képest le vagyuunk maradva, valami olyasmit olvastam, hogy ott pl netről levadássza az aktuális időjárást, és azt kapsz ami az életben is van online, "hatalmas" élmény lehet. (de ez csak egy dolog a sok közül gondolom) de most komolyan, szerintetek ahhoz képest hol vagyunk?
  • lac coo
    Így legyen ! ;)
  • petesilver
    Mi az a CRC? hibaüzenet? :)
  • csige791
    Ja és a Laser Scan témáról meg annyit (de egyszer már ezt leírtam) hogy, lacoo szerint 500 év múlva is kizárólag GPS-t fognak használni akkor is ha már lesz olyan technológia hogy műholdról be Scan-elik az egész föld domborzatát miliméteres pontosságal, szerinte akkor is kizárólag a sim-ekhez csak GPS-t fognak használni.

Azért a GPS már nem mai gyerek, és sokkal de sokkal egyszerűbb be scanelni egy pályát mint megmérni hogy pontossan holvannak a lyukak. Ugyanis egy ilyen scan után már alapból készen van a pálya szinte csak textúrázni kell. A te megmérem hol a lyuk majd pályaszerkesztőben odarakom iszonyat időigényes lenne. De még akkor is ha csak random rakják le a lyukakat. Azért elég nagy tökölés egy páylát megcsinalni scanelni meg anyiból szar hogy ki kell menni a helyszinre viszont utánna mar szinte kész a pálya felület.
  • lac coo
    Fizikában CRC az isten ! :)))
    Flame on ! :DDDD
  • symbol
    rFactort elviekben nem lehetne kellene fikázni, vannak hozzá remek modok, és a fizikája, motorja is újabb mint pl a GTR2-nek.
  • csige791
    Szerintem iRacing vezetési élményben nagyon magasan veri akármelyik más sim-et. És ez a pálya egyenetlenségeinek köszönhető vagyis ahogy a force megvan csinálva, pl amikor lime-on ucsokanyarban mar készülök hogy a közepén pici ellen kormányzás jön mert megdobja a hupli, egyszerűen isten.
    Ma mentem egy versenyt LFS-el, mindenképp a 2. legjobb a mai sim-ek között. rFactor szerintem egy 0 szinte már arcade. NetKar-al egy kevesett nyomtam nem tudok nyilatkozi érdemben. GTR meg társai egyfokkal jobbak mint rFactor.
  • petesilver
    Utána néztem 2 versenyzőnél: Summit-on 1mp-el mennek lassabb időt, mint skippivel. Rory King 1:21:467 Skippi, 1:22:775 Legend Háát, kemény!
  • symbol
    OFF hát igen, de mit tagadja jó volt, és mostanában mindig egész jó.
    megdicsérte az autót is, anélkül nem ment volna.

de hamilton nyilatkozata? nem elég tökös kimi, hogy későn fékezzen meg ilyenek?! meg a többiek nem találtak erre+arra megoldást nekem könnyen ment. meg hasonlók. nem kivánok neki semmi rosszat, majd ráfázik még magától. nem csipem a palit.

egyébként massa nyilatkozata, nem önteltségre vall, hanem tényeket közöl miközben, mást nem fikáz (lást fent) szal ez van, én is izélek itt a fórumon néha, hogy húdejó futamom volt. :) ez kell is. egészséges :) OFF
  • petesilver
    Az semmi, megtettem összesen talán 8 kört, és akkor is csak a harmadiktól játszott vissza, 20 körnél meg a hetediktől csak. Gebedjek meg, ha értem :(

Setupolást csak módjával, el tudja venni az ember kedvét, ha rossz irányba indul, érdemes valakivel párban csinálni, eccerre menni practice-re. GTR-ben az volt a legbulibb, hárman egyszerre setupoltunk hangalapon futam előtt Lambót :) DE verhetetlen a Hazsoval való setupolások NASCAR korból!
  • petesilver
    Valaki, aki penge, menjen lécci Legends-el Summiton, és utána árulja el nekem, hogyan lehet végigmenni vele rajta! Bevallom, nekem ötletem sincs :(
  • petesilver
    :) túloztam volna? Az eredeti nyilatkozat:

Massa agyondicsérte magát a pole pozíció megszerzése után

"Az autó tökéletes volt, nagyon könnyen lehetett vezetni, és sikerült összeraknom egy tökéletes kört, amiben persze mindig sokat segít, ha van egy jó autód. Tényleg nem hibáztam, nagyszerű teljesítmény volt"- veregette meg saját vállát a kvalifikáció utáni értékelésében az idei ötödik pole pozícióját megszerző Massa.

"Nagyszerű érzés volt úgy megérkezni az utolsó kanyarba, hogy tudtam, már nem fogok hibázni, előtte pedig az összes kanyart tökéletesen teljesítettem. Fantasztikus volt, ez a legjobb érzés, ha versenyző vagy. Egy tökéletes kört megfutni mindig nagyszerű teljesítmény."
  • symbol
    hehe, azért ez igy erősen félre van forditva, vagy túloztál a hatás kedvéért, és mit tagadjam massa-t nagyra tartom én is. önteltségben sehol nincs hamiltonhoz képest, egyszerűnek mutatja magát, kiáll a csapatért (nem úgy mint alonso sokszor), nagyon rendben van a srác, és igen :D massa akarok lenni, aki idén VB lesz, bwin-en teszek is rá meg a hétvégi győzelmére :D két káoszfutam után szerintem jön már egy sima :D

de mindegy, elég komolyan veszem ha még csak letöltött setupokkal is. aztán ha lesz hétvégente egész nap szabad meg télen majd szépen belemélyedek. irodalom szerencsére magyar is épp elég van a neten :)

lac coo: hát jó, nem ájulok el tőle, sőt inkább mérges vagyok a hiányosságok miatt. sok-sok videóból nem tudtam lementeni semmit, egy idő után egyszerúen nem játszik vissza semmit ez a sz*r. vagy volt hogy kemény fél percet tudtam futm után visszapörgetni...

ha hamarosan nem javitanak ilyen alapdolgokat, meg pittelés, meg ilyenek, rájukküldök valami profit a neten :D
  • Alexease
    Sajnos Europa konzervativ, draga es maceras.
  • petesilver
    4 játékért fizettem eddig életemben: GP2, GPL, rFactor, iRacing. NR2003-ról eredetiben sajna lemaradtam. Nem számoltam ide gamerújságok mellé adott játékokat mondjuk. Szomorú statisztika, de ezek legalább megérték a pénzüket!
  • lac coo
    Attól, hogy beetették a közönséget a laserscann-el, nem kell elájulni ! :)))Attól még tehették oda ahová sikerült, másrészt nem hiszem, hogy ezek a pályák tele vannak 0.5-1 méter hosszú 10 cm mély gödrökkel mert a játékban kb ilyen lehet . :))Amúgy meg a többséget nagyon nem érdekelné ha félméteres pontatlanságok lennének benne, ha olcsóbb, jobb, mint ez simán mennek oda ...
    Amúgy Alex csinlt rFactor Porsche-val is videot, az még ezeknél is "megdöbbentőbb" ! ;)

De nem vitázni akarok, csak ne kenegessük már agyon az iRacinget galambhájjal, mikor van baja nem kicsit ....
  • Alexease
    Ja, Barber vs. Summit-on 3. lettem:D Bar nem volt az az eros mezony:) Egy emberrel kuzdottem csak, de aztan bejott kozenk a pitbol egy lekorozott. Igaz hogy mar az 1. kanyarban elengedett (vagy csak lecsuszott a kulsoivre:DDD), de ott mar annyit buktam, hogy nem ertem utol az elottem levot:)
  • lac coo
    Igaz, és még annyit hozzátennék, hogy túl "amerikás" egyelőre az iRacing !
    Nyílván saját piacra építenek,megy otthon van minden szem előtt, de ez azárt nagy hiányosság szerintem ...
  • petesilver
    :) Eccer megkérdeztek egy F1 világbajnokot, hogy milyen egy tökéletes kör. azt válaszolta, hogy nincs olyan, mindig lehetne jobbat menni, mindig akad, amit egy picit jobban lehetett volna csinálni.

Massa nyilatkozata a legutóbbi pole-járól: Ez egy tökéletes kör volt, nagyszerű teljesítmény tőlem, már közben éreztem, milyen nagyszerű teljesítmény ez tőlem, és milyen tökéletes a kör, már a vége felé éreztem, hogy ez tökéletesen sikerült.

Szóval a kérdés csak az, hogy Massa akarsz lenni, vagy világbajnok? :D
    Világbajnokként mindig lesz hova fejlődni :D
  • Alexease
    Dehogy tiltalak, lattam mar hotlap videot a YouTube-on XBox kontrollerrel;) Es egyaltalan nem biztos, hogy nem azt hasznalja online versenyen is:)))
  • Alexease
    A tobbieket sem kell leirni (rF, nK, LFS stb.), mindegyiknek meg lesz a sajat kozonsege. Az iR nagyon szep, jo, otletes es liszenszes, csak draga;) Erosen ketlem, hogy az emberek nagyresze ki tud/akar adni ennyi penzt egy "jatekert".

Hiaba van "sok" szimes, ez azert mas tetel. A legtobben warezolnak valamit (esetleg kiadnak valamiert 6-8000-et), aztan esetleg evi 3000-ert folyamatosan hasznaljak, bajnoksagban indulnak. Es ezek a szimesek, a tobbi felejtos iR szemnpontbol;)

Eddig Magyarorszagrol 70-en vettek meg (fizettek be:D). Valszeg mar mindenki hallott rola aki el es mozog, nem hiszem hogy ennyi szimes lenne, azt sem, hogy nem tetszik a tobbieknek. Hiaba tesznek bele barmit, akar F1-et is, az az evi 25-35000 azert huzos a nagytobbsegnek:)
  • petesilver
    Azért jó lenne, ha billentyűzettel is lehetne játszani, macerás mindig a kormányt felszerelni az íróasztalra, és átcserélni a széket racing székre :D

Neeee, Alex, ne tilts ki a fórumról, csak vicc volt! :D
  • symbol
    nah szerintem ha lesz elég versenyző skippire a következő évadban kiv leszek mennyit javitok majd a dolgaimon. készitek pár táblázatot, hol hanyadik, mennyi lemaradással etc, és majd mindig frissitem. jó lesz ez arra, hogy felmérjem hol javithatnék még a többiekhez viszonyitva is.
  • symbol
    ezt értem. de szerintem a lézeres szkennelés miatt is jobb az FFB.
    érted. LFSben is meg a ISI-ben is csinálhattak volna gödröket, és bár van is pár bucka anyámknja, azért a lime rock céleegyenese, meg etc, az az érzés teljesen más, és ez a lézeres szkennelésnek is betudható. nyilván ha akarják, akkor telirakják ilyen bukanókkal a pályát a többiek is. kérdés, hogy miért nem tették? nem tudják hovakéne mennyit? vagy a technika nem elég?

az embereknek szerintem is tök mindegy, mert a versenyen úgyis az nyer aki elől marad, tök mindegy a pálya. attól úgyanolyan nehéz nyerni. az érzés, hogy eredetin mész, és olyan videókat csinálhatnál, mint alex, az azért jó dolog, az is, hogy nem álnevekkel mennek a pályák, az is hogy hivatalos minden. persze anyagilag megiszuk a levét, de végre, eredeti, hiteles. az LFS képzeletbeli pályái nem nagyon vonzanak mint tagadjam...