25347
-
RedRiot #4212 Skippyvel mi számít jó körnek Lime Fullon? Az előbb sikerült összehoznom egy 0.59.8-at. Stabil 0:58-asokkal már versenyképes lennék? -
#4211 kis mákos.
igy kénytelen kelletlen lehet én is felrakom azt a fránya vistát. úgyis egyre hosszabb versenyek elé nézek, és igy a 2-ről 3,5-re való ugrás nem lenne számottevő. :)
esetleg kell valakinek 2-1 GB 1066-os garanciás ram? :) -
#4210 8Giga RAM Vista 64bit... nekem mindent rögzít a replay...
gondolom ez kicsit azért extrém...
-
tilus #4209 Sérülésekben, kuplung kezelésben teljesen egyetértünk, vezetési stílus pedig mindíg olyan lesz amit a progi/autó megenged. LFS előrébb van kuplung dolgában is, de ott is gond, hogy nem érzed a pedálon a nyomáspontot, így jobban jársz az auto kuplungal ott is. Ezen nehéz lesz változtatni.
Azt is irták az update beharangozóban, hogy késik..és hogy nem akarják a fearure listát előre közzétenni, nehogy vmi ne legyen időben kész. Még bármi lehet.
-
#4208 Az XR mar izmosabb es a blokk is stimmel, de az is slick-en van;) raadasul 1 bar alatt, mig a Barber 1.5 bar alapbol, kemeny virsli gumikon;D Az XR-t 1.5 bar-on (hosszu attetelen) mar meglehet porgetni (egy kicsit:D), de a Barber-t meg 3 bar-on sem, meg ha 1-el gurul akkor sem (pedig 8000-nel raengedve a nyomatekot, ami mar 5000-nel meg vanb, azert masszivnak tunik:))
De mondom, hogy magyjuk, ez ilyen, ez van.
Sokkal fontosabb lenne a kopas, meghibasodas, melegedes stb. (sajnos nem ugy nez ki, hogy nagyon eroltetnek:/) A betervezett javitasokban/modositasokban is csak a sargazaszlot olvastam (kek?!?!?) es a pit-et (ami gondolom beallsz, porognek a szamok, aztan kiallsz:D).
Ez a Motorsport Simulations megint/elsosorban a sportot, a versenyt szimulalja, nem az autot;) Pedig fontos lenne, mert neha amilyen autokezelest latok, szuper hotlap-pal, az egy vicc;) -
tilus #4207 Ez még nemmagyarázzat a formula XR és az XR GT mutatványára :)
Egész egyszerüen Skip Barberék megspóroltak egy fokozatot, és egy halom kuplungcserét azzal, hogy nem rajtoltatják az autókat..iracingesek viszont nem tudom miért nem csináltak rolling startot!!!
Érdekesség, hogy LFSben egy ilyen rajt után másodszorra már nem tudsz elrajtolni, elcsúszik a kuplung :) Ennyivel viszont tény, hogy előrébb van LFS.. -
#4206 Most nincs idom kiprobalni - de te ugy is tesztelted:) - de azert a tech. adatokat megneztem.:P Az a BMW valoban nem fog kiprorogni azon az attetelen;) Eleve 2-3000-el nagyobb fordulaton adja le a max teljesitmenyet mint a Barber, ami raadasul kevesebb is, eleve fele akkora benne a motor es slick gumikon van;)
De szerintem zarjuk le, legyen igazad, ne offoljunk, en ugy sem ertek hozza (tenyleg), elhiszem hogy egy 150LE-s, 500Kg-os auto, ilyen gumikon, sajnos csak enyit tud.:( :P -
tilus #4205 Nem ugyanaz, a vevő az profitot feltételez..non profitban is lehetne készíteni. -
#4204 fizetőképes érdeklődő meg vevő, az nem ugyanaz? :D de értem, nyilván le kéne tényleg gyártani 5-10 db-ot... csak az pénz lenne. valakinek be is kéne ebbe fektetni, illetve ha összejönne az az 5-10 potencionális vásárló akkor esetleg jó dolgunk is lehetne. csak azért igy sem kis összeg lenne, sajna nem mindig van akár ennyi embernek is.., pont egyszerre ennyi, erre félretett pénze.
a nyomásézékenységet jól leirtad, gondolhattam, volna hogy a load cella a teknikai megvalósitáshoz kell. :) nah kössze :) (azért nyugodtan lehet irogatni többiek kit érdekelne esetleg még :D ) -
tilus #4203 Nem vevőket kéne találni, hanem fizetőképes érdeklődőket, és legyártani egy kis szériát, max 5-10db, akkor már nem lenne annyira drága, mert mindíg az első tart sokáig :)
Load cella...izé, ha tudnám a magyar nevét! Poti helyett használják, nem a pedál elmozdulását (poti) hanem a befektetett erőt méri, ez a kulcsa a jól érezhető féktávoknak. A magyar neve talán nyomaték mérő lenne?
CSTből és ASP-ből is van ilyen pedál.
Az egész lényegét könnyen átgondolhatod igazi autóbol. Amikor elkezded nyomni a pedált, az puha és alig fékez, majd rányomtad a betétet a tárcsára! A pedál innentől nemigen esik beljebb, de te egyre erősebben nyomod és a fékhetás ettől lesz erősebb..jobban odapréseled a betétet a tárcsához.
Ezt szimulálni potméterrel ami fizikai elmozdulást mér, szinte lehetetnel és ezért olyan nehéz fékezni iracingben, a tervezők eleve ilyen pedálból indultak ki. -
#4202 hm... hát hogy őszinte legyek még benne is lennék :)
szerintem lenne rá igény.
Momo kormány jaja, drága. 40 ropi sajna tényleg, Frex adapter önmagában nem drága, csak a hozzá válaszható kormány :D
gokart kormány. hm. lehet szétnézek. :)
Load cella? az mi a nyavaja? Egyébként a kuplungos azért vonz mert ha bár nem is használom majd, ott lesz és ha később mégis nagyon kellene (pl ovalon hangulatos lehet kuplungolva váltani meg mindenhol ahol használják) akkor ott van, nem kell majd eladnom, hegesztenem meg minden sz*r.
A frex adaptere azért izgat mert bizony frex vagy bármyilyen profi kormányt valszeg még 2 évig tuti nem veszek :)
a terveket meg lehet tényleg érdemes lenne megvenni. Csak franc tudja. ha én csinálnám mennyiből jönne ki kb? Mert ettől függ ugye, hogy az emberek vevőek lennének-e rá. -
tilus #4201 Nekiállhatnánk pedálokat gyártani..CST tervei kicsi pénzért megvásárolhatóak, ahogy a load cella is (ennek mi a magyar neve?).
Kell még egy ügyes lakatos, vagy valaki aki nálam szebben heggeszt :)) -
tilus #4200 Ha ennyi zsét elversz pedálra akkor olyat vegyél amit tuti nem akarsz többet kicserélni! Ennyi pénzért csak load cellásat szabad venni!
Ha nem akarsz driftelni és rendesen megtanulni kézi váltóval menni akkor nem kell a kuplung, ha van kuplung akkor kell egy jó kézi váltó is :)
Frex adapterben benne van a pillangó, ez is kipipálva, gokart kormányt pedíg olcsón kapsz, de egy 270-300-as momo vagy sparco 40 ropi!!!
-
#4199 LOL :D
igen azok a pillangók egy az egyben DFP-sek.
nekem egy bajom van ezzel. gombszerű nagyon, nem az a megpöccintem aztán vált. nem igazi pillangó, hanem igazából gomb. :)
OFF-olhatok kicsit?
borzasztóak a kormány árak. És ahogy elnézem a logitech a legnyerőbb választás, esetleg ahogy tilus irta a frexnél tűrhető áron vannak adapterek a cucchoz. adapterek. de nem kormányok. nem fogok kormánykereket (!!) venni 200$-ért...
kihúzva. Szóval ez az új logi még érdekel is. Aztán szétnéztem még pedál ügyben. Vannak egész jók egész jó árok.
pár link...
ez szállitással együtt tudjátok mennyi? 180Ft-s $-al számolva is 72.000 Ft! Sok? nem. bár nekem annyira nem jönnek be ezek a pedálok igy. magára arra gondolok ahogy ki van képezve.
de ha belegondolok, hogy a CST 3 pedálos szettje szállitással még kb 50-60 lenne... :/
itt az oldal linkje. link
ami még vonz az a Ecci "Trackstar 6000 pedals for Logitech" pedálja, a kiképzése szerintem nagyon jó, szerintem nagyon lábra áll, és elég komolynak néz ki.
Különben lehet veszek inkább egy sima két pedálos szettett...
most minek fizessek még 30-40-et azért hogy aztán alig használjam? de még nemtom :D addig hezitálok mondjuk amig meglesz a pénz egy überjóra :D -
tilus #4198 Át kell alakítani..lemütöd róla a mü pedálokat és 2-2 centivel arrébb teszel igazit és kész. Kreativitás :)
-
tilus #4197 Az egyetlen progi amiben hasonló autóval és áttétellel burnoutozni lehet, az a netkar, de ott 100nál is pörög a gumi, ami megint marhaság.
Nyugodj bele, hogy a hosszú áttételnek és a nyomatékszegény motornak ez az eredménye, és ezen az autómatikusan kinyomott fék semmit se változtat..csak nem gurolsz el a lejtőn..
Jelen péda az LFS volt, ha fele olyan rövidre veszem az egyest akkor vígan pörög a kerék..
Extra tapadás pedíg nincs, kilóméteres burnoutot is tudsz csinálni álló helyből ha elég rövid az 1es és van motorerő.
-
#4196 Vajon a kormány hátulján a pici bütykök azok minipillangók lennének? Nekem ezzel is az csak a bajom, ami a mostani momo-val: olyan űbercsámpás vagyok, mint a huzat, és ezért nagyon rossz nekem, hogy közel vannak a pedálok :( tetszik külön, hogy milyen sűrűn használják a fékerőszabályozást a bemutatón :) G25 ideális lenne pedáltáv szempontjából, csak hát kinek van arra pénze most, hogy 2 millió dollárt fektettem iRacing racevényekbe? :D -
#4195 ezekkel a járgányokkal igy az, nem olyan élvezetes (igazából nem tom mit lehet elrontani rajta), de én azt mondom jönnek még új járgányok, aztán majd lehet 4 kézen számolni az incidenseket -
#4194 Ehez eloszor meg kell nekem is neznem az LFS-t;) De attol fuggetlenul, akkor is gazos a start az iR-ben. -
#4193 jaja, szerintem is :)
lesz még alkalom rá midnenkinek :) mondjuk igy szorul a hurok, egyre nehezebb lesz kiemelkedőt menni :) -
tilus #4192 Mostanában nem mentem, de ezt futamon is megfutottam a régebbi setupommal, szerintem tudnék picit jobbat :)
-
#4191 jah, de tudod mi a durva? időmérőn úgy futottam "véletlen" 22.0-át, hogy a kanyargós középső részen azt hittem másodperceket bukok, tudod az a tipikus mész, nem hibázol, csak piszok lassúnak érzed magad. és biztos ott bodok el elég sokat. Szerintem le tudjuk vinni időmérőn mi is addig :)
Bár nem lesz egyszerű :) Meg lehet SR romboló hadművelet lesz :)
de mondjuk tilus nem is megy mostanában annyit. :) ahhoz képest meg szép :) -
Toya #4190 Hízelgő, hogy csak 0.1 mp-el futottam rosszabbat :) -
tilus #4189 Skip Barber Summit Point: 1:21:891 -
tilus #4188 Itt vannak a videok, default setuppal készültek, a formula autókon csak az áttételt változtattam a XR GT-n teljesen default a setup és pontosan ugyanúgy indul el mint Iracingben a Solstice:
LFS formula bmw rajt: LFS formula bmw
LFS formula XR rajt: formula XR
LFS XR GT, teljesen default setup: XR GT
Most komolyan várom a véleményedet Alex! LFSben is van rajt segítség? Végre elfelejthetjük ezt a témát? -
Toya #4187 Köszi, kipróbálom majd. -
tilus #4186 Alex!
Skippy áttétellel és "kipörgésgátlóval" kapcsolatban.
Tettem egy próbát és belőttem az áttételt LFS-ben a forumla autókba.
Default setupot használtam, csak az áttételt állítottam addíg amig 104kmh a sebesség első fokozatban! Semennyire se pörög el a kerék ilyen áttétellel. Teljesen befullad! Video készülőben.
-
RedRiot #4185 No, megvettem én is a Skippyt, bár még csak 3.81 az SR-em, de már nagyon kíváncsi voltam. Plusz Virginiát és Infineont.
Most már értem a sok pozitív kritikát erről az autóról! :) A vezetési élmény kb. tízszerese a szolsztisznak. Ez már versenyautó benyomását kelti, élénken reagál a kormánymozdulatokra, a gázra, mindenre. A kormány sokkal több visszajelzést ad mint annak a zseléfutóművön imbolygó szolibajárónak a szénné szervózott kormánya.
Egyedül a motorhang nem tetszik, bár lehet hogy az eredeti sem sokkal jobb, végülis egy szottyadt Dodge kétliteres van benne, ha jól tudom. Mindenesetre hallás utáni váltásra még kicsit koncentrálnom kell. Vannak olyan motorhangok, amik szinte beszélnek a vezetőhöz: 7000-nél már igen egyértelmű "kapcsojj fel bazmeg, mer' szétesek!" üzenetet hallatnak. A Skippy nem ennyire beszédes. :)
A hosszú egyessel viszont nincs semmi bajom, a GTL-féle BMW-ben megszerettem ezt a féle kiosztást: hosszú, gyors kanyarokból sokkal intenzívebben ki tudtam gyorsítani a közel rakott 4-5-el, mint néhány ellenfelem, jó móka volt. Ráadásul ha durva hajtűkben vissza lehet pakolni egyesbe, anélkül hogy keresztbeállnál, az sem egy hátrány.
Na, összekapirgálom vhogy azt a 4-es SR-t, + tesztelem a Skippyt, aztán belecsapok a lecsóba! :)))) -
tilus #4184 Pedál ránézésre ugyanaz, de potit javították elvileg megbízhatóbb lesz.
FF-re iracing forumon azt mondják jobb mint a G25, cserébe picit hangosabb is, de így is halkabb mint a DFP. Nagyobb kormányméret csak előny, végülis így se nagy, én 300milisnek örülnék igazán.
Valóban sok a müanyag, de ha nagyon nem tetszik akkor a bebőrözheted, vagy vehetsz egy frex adaptert és tehetsz rá bármilyen kormányt. -
tilus #4183 toya! Core iniben:
replayMemoryOverride=0
Ezt kell átírnod, Kilobyteban kell megadnod, 1 gigával már talán elég, de ehhez kell az XPben kell a maximális memória kapacitás (4giga), ugye ebből az xp 3-3.5 között szokott felhasználni, ez elvileg elég. Nekem 2gb rammal skippy futamból csak az első 3 kör hiányzik. Tehát elvile 3 v. 4gb rammal már jó vagy.
-
#4182 most jobban megnézve a gombkiosztása is sokkal inkább kérze eshet mint a dfp-é, nagyobb kormánykerék sem feltétlen hátrány, meg jó lenne ha tényleg halkabban üzemelne ez a kormány (dfp) amit ez láthatóan ki is elégit. a pedálok gondolom ugyanolyanok. -
#4181 egész jónak néz ki a cucc.
csak angol nem vágom anynira plána ha beszélik :D
most még nem érné meg váltani, de szemlátomást sokkal jobb mint a DFP, az egy motoros kormányok legjobbika. Mellesleg véleményem szerint is ez a jövő, két motor csak komplikáció, inkább 1 klassz motorbó próbálnak majd meg sokat kisajtolni.
nagyjából felvázolnád miben számottevően jobb ez a kormány? :) előre is kössze :) -
#4180 Azzal meg nem (nagyon) foglalkoztam:/ Olvasgatnom kellene a hivatalos forumot, ott tuti kitargyaltak mar:) Hivatalos info nelkul eleg idoigenyes tesztelni, mindig vegig kell menni egy futamon es/vagy toporogni a teszten:)
A core.ini-ben feljebb lehet nyomni a replayMemoryOverride-t, bar nagyon sokatnem szamit. Geptol, rendszertol, memoriatol fugg(het). Nalam minimumban 675MB-ot foglal (0MB replay mem = 0 sec replay = fagyas:DDD), default-ban 1,06GB-ot (385MB replay mem = nem tudom most mennyit vehet fel, talan 20perc?!), feltornaszva 1,37GB-ot (685MB replay mem = nem teszteltem). A max beallitasban a replayMemoryOverride=1000000 volt;) Efolott csak csokken, 2GB felett "meghal":)
Ha ez stimmel, akkor a ketszeresere fel lehet nyomni az idot (de valszeg fugg a rendszermemoriatol (nalam 4GB RAM) es a PageFile-tol is (nalam 4GB). -
#4179 SRT teszt, itt mindenre választ kaptam ... -
#4178 hát jó kérdés, szerintem jó bármilyen logi driverrel. elfogadnám azt a kormányt.. :)
bár megjegyzem, ez még mindig lópikula, műanyag vacak, és semmi extra nincs rajta. nem értem miért nem találnak ki valami komoly dizájnt, versenykormányt vagy etc. régen a két MOMO elég vagányan nézett ki, ma meg ezek a sima kerek akármik jönnek... egy kaptafára.
plusz szerintem a g25 is fogy mint a cukor, nagyon sok szimes megvette szerintem, azért megeröltethetnék magukat és javithatnának rajta... bár gondolom most pár évre megint nem lesz semmi új.
ez azért nem semmi...
link -
#4177 A Driving Force GT tuti jó PC-hez is nem látok drivert... Vagy jó hozzá valamely másik kormányé ? :) -
#4176 nah igen :D ezen dolgozz alex :D előre is kössz :D
gondolom valahol meg van adva mennyit használjon fel a memből. -
Toya #4175 Hogy kell átállítani a memóriát, hogy a futam elejétől mentsen?
Alexease? -
#4174 amúgy előbb volt hogy skippivel futottam 21.9-et aztán egyszer kavicsátyat fogtam, utána alig tapadt a gumi, a koncentrációm a helyén volt, de sehol nem tudtam akkor fékezni amikor szoktam, mintha a kosz és az állás nem tett volna jót neki. nem hiszem hogy beképzelem.. meg lehet nézni a köridőket. persze nyilvánvaló, hogy hatással van rá, de nem gondoltam volna, hogy ennyire zavaróan lépnek majd fel.
mellesleg azért vannak tényleg tajparasztok, még annyit sem mond hogy sorry, amikor úgy rámhúzta mint a 21, és le merem fogadni direkt. (hirtelen mozdulat.) és meg mehettem kapálni, nah most a drágalátos mentés és visszajátszás miatt még jelenteni se tudom... frankó. asszem veszek memóriát a fizuból... -
#4173 nálam is oké, érdekes dolog ez a számitástechnika :)
ha a sütik törlése, másik böngésző.. és egyik sem segit, akkor nemtom. kijelentkezni iRacingből, újra belépni, újra irW, aztán hátha. passz