25347
  • lac coo
    Lerajtoltam a fél mezőnyt ! :)))))
    Én nem is értem mit lehet ezen a gagyi rajton elszúrni ?! Első kanyar után 8-ról 3. lettem ...
  • petesilver
    :( uggyanezt tettem! Ágyúgolyófutamot csináltam a dologból. Lacoot szűk íven akartam előzni, mert pont ott megy lassabban előttem, ahol ha hozzá igazodom, eldobom a vasat. Nah, gázfröccs, csak rossz irányba állt a kormány, ki is ugrattam a pályáról. Aztán egy másik magyar mögé kerültem, aki a legjobbat is úgy tartotta fel, hogy alig birta megtartani a vasat mögötte, hát mögöttük nekem sem sikerült, a végén addig törtem az autót, amíg már vissza se tudtam menni a pályára :) Következő versenyt meg kellett volna nyernem simán, de odacsaptam, mert egyre gyorsabb köröket akartam menni. Körhátrányból jöttem vissza 12 kör volt még hátra, az ötödik olyan 30 másodpercel volt előttem. A végén az utolsó körben sikerült megelőzni, így top 5 meglett :) elszúrtam a győzelmet, de rohadtul élveztem a feljövetelt ! :D
  • Alexease
    En is igy voltam multkor. Kicsit feljebbtornaztam az SR-t TT-ken (nem mintha nekem nagyon kellene:P), aztan gondoltam, megyek egy versenyt, egy kis elvezet plusz tobb SR:) A verseny jo volt, de az SR eppencsak nem ment minuszba:)
  • Giovanni #3889
    Na mára abba hagyom. Totál lezúztam az SR-t. Mindenki elém forog, belém jön. Héten nem nagyon volt rá időm hogy menjek futamokat, gondoltam majd ma bepótolom. Sikerűlt, tiszta ideg vagyok...
  • Giovanni #3888
    Jah, az eleje jó volt, aztán egy hiba miatt elém került a srác, jókat csatáztunk, csak elfékezte magát, én meg ráfordúltam. Utánna meg a sérült futóművel szenvedtem...
  • petesilver
    Jaaa! :D Gioval futottam most össze, valami barom csúnyán beleszállt sajna a jobb oldalába. DE ha sr az Safety Rating, akkor 0 incidensel hogy adhatott csak 0.04-et a mostani versenyemre bakker?
  • Giovanni #3886
    Tök jól haladok...Lassan ismét 4 alatt lesz az SR-em
  • Cowek
    Vérpistikéknek a Carlokat nevezte szerintem :-))
  • Alexease
    Azert Te messze vagy a "Ver Pistike kaszttol":) En az "igaziakra" gondoltam;)
  • Alexease
    A kepeket en csinaltam, es csak a StockCollar van allitva;)
    A beallitott rugoeronel a rugoallandot kell erteni, ami nem valtozik osszenyomaskor (vagy huzaskor). Az a rugo akkor is 10N/m-es ha leteszed az asztalra vagy ha ratenyerelsz;) Nem erdemes osszekeverni a rugoallandot azzal az erovel, ami a rugot osszenyomja, ami valoban rugoero, mivel a rugo meg ugyanannyival tolja kifele:)

Az SC termeszetesen a hasmagassagot, a rugout hosszat allitja, allando rugoero (vagyis allando) mellett.

Idetlen pelda:))))
    Ha van egy 10N/m-es, 2m hosszu rugod, amire rateszel egy 1kg-os valamit, akkor a rugo 1 metert fog osszenyomodni;) Ha eleve osszepreseled a rugot a felere, es arra teszed az 1kg-os valamit, akkor nem tortenik semmi, meg sem mozdul a rugo;)
  • petesilver
    Igen, és nem. A pontokat összes versenyen szerzett pont osztva versenyek száma adja ki, a versenyeken szerzett pont pedig csakis a résztvevők által alapul vett erősségi szint határozza meg. Nekem pl rongyá zúzta a lefagyott verseny 0 pontal az összpontszámot :) Nem hívnak annak, de a Vér Pistike kasztba tartozom :) De rád nem tudnék megsértődni akkor sem :D
  • Cowek
  • Alexease
    Es erdekelnek a pontok, a bajnoksag?:)
    Ez azert mas kategoria, mint egy HNR. Ott esetleg gyakorolhattal 1 hetig, esetleg AI ellen, aztan volt 1 futam, ami vagy osszejott vagy nem;) Itt 1 heten keresztul, naponta tucatszor futhatod ugyanazt a versenyt, amig ossze nem jon ugy, ahogy szeretned;)

Pl. itt Ver Pistike is lehet hasonloan eredmenyes mint a nagyok, csak sokkal tobbet kell (es lehet) probalkoznia. De ha korlatozott ideje lenne uj palyaval vs. autoval gyakorolni, felkeszulni, akkor amig HaZso 2 kor alatt megfutja a toppot es magabiztosan versenyzik, addig Pistike azon az egy versenyen faltolfalig vergodne;) Pistikenek be kell gyakorolnia, mint valami reflexjatekot;) Csak ne jojjon kozbe valami "rendkivuli esemeny":))))

*Ha valakit esetleg Ver Pistikenek hivnak, akkor elnezest a bocsanatert, csak a pelda kedveert irtam!:)
  • Alexease
    Nem a regisztraciotol szamitott 12 hetet szamoljak:) Ha az utolso heten lepsz be, akkor 1 het alatt is lehet magasabb Class;) Ezert irtam multkor, hogy ha valakinek nincs ideje, penze, de nem szeretne lemaradni a Class-ban (hogy elerje a normalisabb versenyeket), akkor eleg ha 3 havonta befizet 1-1 honapra, es a 4x2 hetes szezon alatt, feltornassza magat A-Class-ba:)

En az elozo szezonba csatlakoztam, talan ha 2 hetet voltam ott, ugy lettem D;) A Class nem a versenytudasrol, tapasztalatrol szol (persze, iagzabol arrol, de megsem, ez a klasszikus: "Igen, igen... de nem";) Versenyek nelkul is lehetsz max, ugy hogy 1 versenyt sem mentel emberek ellen:) En annyi versenyt mentem eddig osszesen, mint valaki mas 1 het alatt:) Sot, mint nehanyan 1 nap alatt:D
  • petesilver
    Azt elfelejtettem mondani, hogy matekhoz is hülye vagyok :) De mindjárt megnézem az autolsó versenyem, és osztokszorzok :) köszi!
  • sajoati
    de láátod, csak nem a sajátodat. azt látod, hogy a rajtszámod pl. 4-es. és hogy a pl 2-es rajtszámú 2000-es ratingű, a 6-os meg 1800, akkor valahol 1850 körül lehetsz.

csak menj pl advanced soltice-szal, ott több D ratinges van talán. vagy skippyvel, ott pláne. :)
  • petesilver
    Mindig is hülye voltam, táblázatbuzi :) neem látom, mert nem írja rookie-ban. De simán túlélem, végül is versenyélményről szól, nem ratingről :D ami hülyeség mert a bajnokságot nem versenyélményre pontozzák, versenyzőt meg nem eredményei hanem rating alapján sorolnak, amit nem látok még :) így meg visszakanyarodok a versenyélményhez :D ami hülyeség mert a bajnokságot nem versenyélményre..........

teccik érteni ? :D
  • petesilver
    Amúgy a 2 kép kurvajó példaértékű, ha érdekel valakit, szívesen leírom ide összefoglalva a lényeget a működéséről.
  • sajoati
    1. egyszerre csak 1 osztályt ugorhatsz, 12 hetente, ahogy már írták, ha 4.0-s az SR-ed, a felette levő osztályhoz tartozó járgánnyal is versenyezhetsz.

2. ratinget meg minek? megnézed, adott mezőnyben milyen ratinges volt előtted, milyen ratinges mögötted (ehhez kell 2 min D classos versenytárs ugye) és átlagolod őket.

• petesilver
    Igazából ez a kép a különböző pshing rod hosszt ábrázoló kép szerintem, ami a ride height-et befolyásolja, ez esetben beszélhetünk állandó rugóerőről, de ha mindkét rugó ugyanolyan keménységű, akkor kizárt, hogy ugyanazon rugóerőt képviseljenek alap és előfeszített állapotban.
  • petesilver
    izé, fordítva, most nézem máshogy vannak a képek :) szóval összenyomott rugónál kemény rugózás, kiengedettnél lágy.
  • petesilver
    Nem kötekedni akarok, tegnap óta rádódom ezen: a két képen a rugó állapotát nézve elvileg szerintem kizárt, hogy a rugóerő ugyanaz legyen. Ha összenyomod a rugót, akkor előfeszítést adsz neki, vagyis növeled a keménységét. Persze a rugóerő önmagában a rugót nézve mindig a gyári legyártott érték marad, de amint összenyomod, máris változik. szóval alsó képen nagy előfeszítés, kemény mint beton, súly keréken marad, pattogós de stabilan betapadós a kerék, felső képen meg megy a súly rendesen bárhova, ahova teheti. Szerintem, bár lehet tévedek, ez esetben meg nem értem mégsem a működését.
  • petesilver
    DE akkor ez remek teszt, Rookieval meddig lehet elmenni SR rating terén, és ha sokvan belőle, hova vált az új class-ba :D
  • petesilver
    Ratinget akarok láááátniiiiiiiiii! :D azé kell másik class :D hát akkor ha az indulást vesszük alapul, akkor 4 hetet már lehúztam, még van 8 hét, elvileg karácsonyra kapok új Class-t :D De így érthető, néha találkozok magasabb class versenyzőkkel szappandoboz versenyeken, beírják az elején, hogy csak sr gyűjtésre jöttek, mehet mindenki előre! :) Gondolom lezúzták a nagyobb ligában, és pótol az egyszerű szériában :D
  • Alexease
    12 hetente lehetsz csak magasabb (vagy alacsonyabb Class). Korabban nem. De megfelelo SR-rel versenyezhetsz a magasabb osztalyokban is (+3.0 SR = Rookie Advanced, +4.0 SR = ClassD).
  • petesilver
    Nah az meg csak most kezdődött :) akkor 3 hét mulva leszek csak D? jajj :( DE 3 fölött volt szerintem most váltáskor az SR-em bőven, még is rookie maradtam :( fene egye meg :)
  • pasztor
    Nem kell barber a D-hez, elég a soltice-os versenyzés meg 3.0+ SR. Új licensz csak a rendes szezon végén lesz osztva (a rookie szezonok csak 4 hetesek, tehát a C-s rookie szezon végén).
  • petesilver
    Vááá, ezt tetszik! Nem kell várnom jövő hétig! Ha nincs meg az összes pálya, de licensz van sr alapján, enged versenyezni a szezonban a meglévő pályákon! Kipróbáltam, választottam skippit, és mivel Laguna megvan, mehetnék is már versenyre! Cool!
  • lac coo
    12 hetente van váltás, ha akkor jól áll az SR-ed mész feljebb ... Vagy lefelé ha rosszul állsz :))))
  • petesilver
    Grat, szép mezőny!
  • petesilver
    ahha, elolvastam. szóval amig nem barberezek, addig nuku class D asszem. akkor várok, mert Virginia megvételre vár még :(
  • petesilver
    Teljes szezon? kezdem nem vágni.SR meg van, sima szolival mentem csak, verseny/tt adag megvan, már elkezdődött a 3C szezon. Most mi a fenével menjek, hogy ClassD-be átérjek, és mikor lehetséges? 12 hetes szezon után? nekem ez kínai, gondolotam adja magától level elérése után.
  • symbol
    tom unjátok, de... de link eddigi legjobb, futamom, amit a leginkább élveztem és azért nem kis név végzett előttem, és mellesleg feltarott :D
    előzni nem tudtam, annyira nem volt nagy a tempókülönbség, de sikerült néha off track-eltetni. :) megérte a szenvedés, semmi pech, a rajt jól ment, egy valaki hibázott előttünk és onnantól kezdve, leggyorsabb kör az enyém, meg etc :D a befutó is szoros volt, néha centik voltak közöttünk a kanyarokban :D a rajt előtt örültem volna egy sima top 5-nek, de igy, hogy igazából a leggyorsabb voltam mégha szélárnyék is közrejátszott, nah :D ez az eddigi legnagyobb sikerélményem :D

ui: a visszajátszás ismét becsődölt, alt-taboztam aztán 2 percen belül kb visszanézek és megint, ismét egy fikarcnyit nem tudok visszajátszani, pedig lementettem volna ezt az :((

lassan meglenne mindenegy klassz zenés-videóhoz, ha vissza tudnék végre játszani... :(
  • MaSzKa
    ez szuper 1 kormány
    ebbe a fogaskerekek is fém nem úgy mint a G25-be amibe müanyag :(

nekem ilyen van csak FFBnélküli sárga

a bajuszváltók is pontosabbak és precízebbek és határozottabbak mint a G25-be
  • symbol
    viszont ez a visszajátszás kriminális...
    most nézném vissza és már nem lehet vagy mivan?
    alt+tab-oltam ugye. komolyan mondom, nem tudom mi benne olyan nagy szám. :/ az nr03-ban mai napig atom az a mentés, visszajátszás dolog... rem javitják már.
  • symbol
    és borzasztó mennyire nem lehet előzni egy ilyen pályán sem. borzasztó, hogy ha megpróbálod és nem jön össze, akkor lehet szépen mehetsz hátrafelé. borzasztó, hogy tudod akár másodperceket is bukhatsz azzal, hogy harcolsz - nincs mit tenni, menni kell. :) jézus mi lesz itt még :D
  • symbol
    atyám :D
    olyan futamot toltunk, hogy összefosom magam komolyan mondom
    link
    nick a végén mikrofonban majdnem felsorolta az egész mezőnyt, annyira korrekt volt mindenki, annyira vigyázott mindenki mindenkire, miközben brutális tempó volt nekem mindenkinek. nem hiába hibázgattunk a vége felé és szakadtunk szét. el sem hiszem... én aztán benne voltam a javába és egy car contact sem, ha olyan volt a szitu, hogy valaki hibázott, akkor mindenki úgy reagálta le, ahogy kell, nem ment bele rizikós majd most jól kihasználom aztán bumm előzésekbe...
    ezért az egy futamért már megérte minden. nézzétek meg a leggyorsabb köröket. 39.4?? tőlem? :D lol :D futam közben amikor alapból vigyáznom kéne kicsit mert megint lementem 4 alá?
    aki még nem fizetett elő, de ezt olvassa... az nem tudom mire vár :D
  • lac coo
    Ez nem egy versenyen jött össze ....
  • Cowek
    Nekem a max 12 inidenttel -0,26 volt, de a tiéd nehéz überelni
  • lac coo
    Én most siekresen leépültem az útobbi versenyeimen 4.68- ról 4.14 -re ! :))))