25347
  • petesilver
    Asszem ideje skippire váltani, és néha funnak visszanézni a szolidarálóba. Feltéve ha boldogulok majd a skippivel :)
  • pointer4
    Én esti futamon megcsúsztam, le a pálya, pörgés forgás, csatt. 3 incidenst írt a végére a táblába, és +0.10 SR , 5. lettem. :)
  • petesilver
    Ez azt jelenti, hogy precízebb, jobb a kezelhetősége a 900-as kormányal?
  • petesilver
    GRAT!
  • petesilver
    Az szép! Ahogy néztem, azért szoros, és igen kemény a skippi hadosztály eleje!
  • RedRiot
    Ez már alien-felségterület! Gratula.
  • Mnemomic
    Ja és új pb: 02:56.498
  • Mnemomic
    A mostani versenyemet 0 incidensel zártam az élen, +0,15-öt adott.
  • Cowek
    Vista x64, a 32 bites csak 3,2 Giga memóriát lát egyszerre max.
    Nekem ezzel csak a hang kompatibilitásával van gond, de ha nem akarsz hangszert rákötni és nem felsős hangkártyád van nem lesz gond.
    Nekem minden megy 64 bites Vista alatt... NR2003 is...
    A gáz az hogy nem használom ki, mert sehol nincsenek a 64 bites programok (asszem csak a Crysis a kivétel nálam). De a videókodolás gyors hogy a 8 GB RAM-ot lekezeli. No meg a 4 magot.

Csak hogy ne legyen OFF: Az iRacing tökéletesen fut vele, és még a taszkváltásokkal sincsen gond, stabil. Bár ez utóbbi lehet máshol sem gond.
  • pointer4
    Nálunk van egy üres szoba, ide hozhatsz bármilyen cockpitot, vigyázok én rá :D

Na most 2.97 en állok egy sikeres futam után, most akkor valami szép versenyt fussak, hogy nagyot lépjek vagy mind1?
  • Toya
    Na ez nem semmi. Berakott egy olyan futamra, ahol az első 2:55-el volt qualifikálva, a futamban meg 2:56-ot ment (Jason Lisner a neve).
    A PB 2:58.690-em elég volt egészen a 4.helyre a végére (0 incidens).
  • symbol
    hát az iracinggel bajok vanank.
    alex problémája nálam is előjön eddig VIR-en skippivel teszteltem. 100-200 Fps között, több árnyékot kipikálva.
    aztán most időmérő, és néha 60-150 FPS, aztán hirtelen 14-45 és folyamatosan szaggat. nevetséges.
  • symbol
    én sem tom megcimezi-e... (ha igen, akkor tök jó, ha nem akkor csinálják meg úgy az iracingesek, hogy elég legyen 4 GB mem. :D)
    de nem, nem csak az miatt. kipróbálnám. (kíváncsiság.)
    olvastam véleményeket miszerint valakinél stabilabb jobb, esetenként gyorsabb valamivel. minden driver elvileg megvan hozzá a programok meg mennének vele, egy próbát megérne.
  • Alexease
    Minek akarsz Vistat? Az iRacing replay miatt? Biztos hogy a 32 bites iRacing meg tudja cimezni a 64 bitet?!:) Nem tudom, csak kerdezem.
  • symbol
    OFF
    kis tipp kéne vista nem ment fel. (kezdésnek telepitésnél nem ismeri fel a cdmeghajtóm, és eszközcuccot akar velem kerestetni... nem sikerült. valami jó félét ajánlhatna valamki lécci. ki használ vistát, és milyet?
    privátban jöhetne release tipp is. :) természetesen csak kipróbálás célja. előre is köszöntem. OFF
  • Alexease
    Igazabol passzolom, mert csak az iRacing-hez hasznalom a profilt, hogy elerjem (szo szerint:D) a gombokat:) A NR-ben sem lehetett programbol mashova rendelni, azta sem sikerult ezt a reszt (sem) tovabbfejleszteniuk:DDD

A kormenyszoget, talan nem is lehet profilla allitani!? Talan majd jon valami gyakorlottabb profilos, es leirja a tutit:)
  • lac coo
    Próbálgatom ,de pl. létrehoztam egy profilt rF-hez is, ott csak 400 fokra tettem a kormányszöget, de ha az rFactor logo van a profilerben akkor pl. iRacing is áttér 400 fokra ....
  • lac coo
    Igen,ez is keményet , határozottat ránt egyenesben is .... Bár egyszer próbálj ki egy Sidewindert ,na az a tuti ! :)))
  • lac coo
    Ja...! :)))))
  • Alexease
    Ne a Profilerbol inditsd a programot, ugy nem fog menni;)
    Azert fut a hatterben a profiler, hogy figyelje mikor inditod azt az EXE-t, es ha megy, akkor hozzarendeli a beallitasokat.
  • lac coo
    Arra az exe-re nekem azt írja , hogy nem tud a szerverre csatlakozni ....
  • Alexease
    Fokozatosan alltam at, a TM utan 1 honapig DFP-t hasznaltam;)

Az FFB-k valoban jobbak (a Logiknal), foleg a G25, ahol mar kozepallasban is kemenyen tud rangatni. Nem az a ide-oda imbolygos:)

A TM utan fokozatosan nottek a kormanykerek atmerok, a vastagsagok meg csokkentek;) A TM meg igazi teljes kezes, vastag gumirozott volt, a G25 mar eleg vekony, olyan szaraz mubor erzessel (igaz, sokszor ujattlan kesztyuben vezetek, vagyis nem gond:D).

A valtokarokkal mindig bajban vannak, kicsik, konnyenjarnak, kicsit gagyi erzes;(

Szerintem, ha a Logitech kiadna a G25-hoz hasonlo kormanyt, kicsit komolyabb minosegben, 1,5x-es aron, meg akkor is elfogyna. Jok ezek a kulon beszerezheto valto-pedal kombo cuccok, aranyarert, de azokhoz mar cockpit dukal, es nem valoszinu, hogy mindenki felaldozza a lakast, helyet egy vaskalickanak:DD
    Persze, ha lenne egy kulon szoba erre a projectre, akkor en is epitenek egy brutalt, sok monitorral, hangfalakkal stb.:)
  • Alexease
    iRacingSim.exe
  • lac coo
    Pontiac meg életveszély így 900 fokon, mínusz 5 mp körönként :))))
  • lac coo
    Amúgy jó a kormány, igaz én csak MS Sidewinderhez és Thrustmasters GT-hez tudom viszonyítani ... Egyszer próbáltam G25-öt régen ismerősnél de arra nem igen emlékszem :)))

Ami jó : nulla FFB-nél meglepően kicsi a kormány ellenállása mintha semmi nem lenne benne (bár MS-t még így sem éri el ott szinte csapágyon körbeforog..., TM meg elég szorulós volt, de ha jól tudom DFP is olyan ...)
    nagyobb kormányátmérő ...

FFB jó, nem olyan agyonsimított mint DFP-nél meg az új TM-nél.
    (Aki régebbi TM-ről tért át mint pl. Alex az tudja miről van szó ...)

nekem új a fékpedál, mintha két rugó lenne benne egy idő után bekeményedik és kb innentől kezd el fogni a játékban, mintha gyárilag nem lenne lineáris eddig a pontig, ez elég kellemes iR alatt .

Anmi rossz: a váltó karnak lehetne egy kicsit nagyobb holtjátéka, de ez szokható ...

az új gombok , tárcsák nem működnek sajnos, pedig a középső nagy gomb dudának király lenne ! :)))

kicsit vékony a kormány ez némi bőrőzéssel megoldható ...
  • lac coo
    Hát már hogyne kellene visszaraknia ? :)
    Azért van a macro : megnyom F1 majd elenged, 5 mp szünet, megnyom F1 majd elenged :))) ( Vagy csak félreértesz valamit ..) :)))

Tudom, hogy NR03 van rajta de asszem beállítottam hogy mindenhez ezt használja ... Asszem ! :))))
    Meg rohadtul nem jövök rá iR-nél mit adjak meg exe-nek...
  • Alexease
    Pedig nem kellene visszaraknia;) Kivalasztottad rendesen a jatekot es az elereset? A Screeenshotodon meg az NR2003 icon van:)
  • lac coo
    Hát ,egyszerűbb lett volna a macro mert rögtön vissza is rakja az F1 képernyőre... De így is jó :)
  • Alexease
    Ne makrot csinalj, rendelt hozza a gombokhoz:
  • lac coo
  • Alexease
    Meg volt a verseny;) Az fps-sel nem volt gon, most 200 ala nem nagyon ment;D

Utolsoelotti helyrol indultam. Igazabol utolso, mert elengedtem egyett..., aki nem birta sokaig:P). Valszeg nem ismerte a palyat, legalabbis a mozgasabol itelve:D

Aztan fel gazon mentunk felkort, nem tudom miert, valszeg mindenki ismerkedett a palyaval:D Aztan beindult a dolog, lehetett izmozni rendesen, figyelni kellett, le is izzadtam:D

A legjobbak a lekorozottek voltak:) Hotlap-ban biztos jok, de versenyben nem sokaig birjak;) A legtobbet a lekorozottekkel kuzdottem. Oda-vissza elozesek:) Foleg, amikor beszorultam 2 koze. Az elottem levo lasabb volt, de tartotta, vedte az ivet (vagy csak csuszkalt:D), a mogottem levo gyorsabb, es folyamatosan probalkozott;)

A legjobb volt, amikor a balos, lefele vezeto dupla kifliben probalkozott?!:)) 2-3 kor utan elengedtem, menjen csak a masik lekorozott utan - ok versenyben voltak -, de nem sokaig birta, 1-2 kor utan kicsuszott;)))

A sok szarakodastol, az elottem levo (akivel en voltam versenyben) frankon elhuzott, igy maradt a 3. hely:P

De legalabb, hibanelkuli volt a futam, igy kaptam 0.14 SR-t:P A lenyeg:D
  • lac coo
    Csináltam egy macrot az F3 F1 megnyomására, hozzárendeltem egy gombhoz de játékban nem működik, mi a trükk ? :)))

• Alexease
    A bejelolossel szerintem nincs gond, az nem kusza:) Esetleg erdekesebbe, elvezetesebbe teheti a dolgot.
    Az utolsot viccnek szantam:)
  • symbol
    a jelentkezők listáját támogatom a többi felesleges, kuszasághoz vezet, akkor már inkább legyen privát is, de ne ilyen, de érdekes ötletek, a legelsőt lehet tolmácsolni is kellene.
  • Alexease
    Jo lenne meg, mint szolgaltatas, hogy ilyenkor meg lehetne nezni, kik jelentkeztek az aktualis futamra (vagy van ilyen?!:D) Esetleg, mint bonusz, a listabol ki vallaszthatnank, kikkel szeretnenk egyszerverre kerulni:) Bar ilyenkor ugrik az SR/iR besorolasi rendszer egy kicsit, de az ember mindig szivesebben versenyzik ismerossel, mint valami jo IR tulajdonossal;)
    Esetleg, le lehetne tiltani ezt-azt, ha fel valaki, hogy veszelyben a biztos gyozelme, az iR gyujtogetese:DDDDDD
  • Alexease
    Bebrobalkozom ismet Skippyvel, szaggatni mar nem fog, de tuti lesz valami "fennakadas":)))))
  • Alexease
    Kerekvetotol fugg. Ebben nem ISI-s kerekveto efekt van, ami mindig raz;)
    De kanyarban attol is fugg, hogy eppen melyikre (kulso-belso) mesz ra. Ha a belsore, akkor ott mar nem nagyon van terhelve a kerek, nem biztos hogy sokat valtoztat a fel.fugg.geometrian az a fuggoleges elteres:) Persze, kerekvetotol fugg.
  • Mnemomic
    Göröngyök miatt igen. Főleg Lime Rock durva ilyen szempontból.
  • Mnemomic
    Végre sikerült elindulnom egy Skippy futamon, hát nagyon jól sikerült...

Bemelegítésen a kör végén állnak a célegyenes közepén autók keresztbe..szépen lassítok, nem nagyon mert mögöttem 2mp-re jött egy srác. Erre fogja és kilök 4x contact. Mondom nem gond, de azt mondjuk nem értettem mire írta, hogy már nem tudott megállni...

Rajt 1. hely. Mondom nyugodtan gyorsabb vagyok az idők alapjá náluk. A mögöttem lévő egy Rookie be is jön rögtön mögém rajt után. Mondom kihúzódok inkább elengedem későn is fékeztem. Erre nem kilök? 4x contact. Na itt már beírtam, hogy "fuck" pedig nem szoktam de rohadt ideg lettem.

Utolsó hely -14.- 29 mp hátrány már az első kör végén-reseteltem a pitbe inkább. Már idegből vezettem.

Onnan jöttem fel, az 5. helyre 25 mp hátrányra, úgy, hogy ebben volt előzgetés plussz egy kanyarlevágás miatti lassítós bünti, szóval simán nyertem volna. Összeszedtem 2 off trackot annyi lett volna a hibám.
  • lac coo
    Így már jobb, de az mitől van, hogy kanyarodva alig lehet valamit érezni a rázókőből , egyenesben meg elég jól megrázza a kormányt? Ez természetes?