iRacing

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Alexease
Latszik, hogy het eleje van, meg bent vagyok az elso oldalon😊)) Lesz ez meg utolso is😄
lac coo
Azt nem tudom ..
De ez a csóka is tartosan 400 felett volt, és nem volt ghost ! 😊)))

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Alexease
Elvileg a program ugy szuri, hogy ha valakinek tartosan (nem tudom emnnyi ido) leesik a ping-je, akkor ghost lesz belole. De ezekkel a megszakadasokkal nem tud mit kezdeni.
Cowek
Ja... szokták is. A bekapcsolva maradt torrentesek rögtön tudják mikor léphetnek vissza :-)
Talán itt is fogják egyszer.

http://www.f1-info.hu/

lac coo
Persze, ez jó buli volt, jót röhögtem rajta meg még egy páran.. Persze volt aki anyázott ezerrel 😊))

ami bosszant, hogy 4-500-as pingel jönnek játszani, és folyamatosan olyant csinál az autója elõttem minha nekiütkezne valaminek, majd megy tovább miután eltûnt 2 mp-re 😊))
Lehetne szûrni szerintem a pinget, 300 felett minek engedi be a játék ?! 😊))

Cowek
Igazából ilyen hibát mindenki szokott csinálni szerintem, ami meg utána történt már flipper volt, sokat nem tudtál csinálni...

Alexease
Akkor nem is olyan veszes😉 Valszeg egy bizonyos idon beluli baleseteket figyeli, es azokat egyben szamolja, a legnagyobbat. Bar a legnagyobb is azert volt, mert megcsusztal es beled mentek😉 De ilyenkor gondolom mindenkitol levont, aki beled ment vagy elhagyta a palyat (onhibajan kivul)?😊))
lac coo
1 tized ugrott..asszem .
Nézd meg a statom , nem tudom 😊ahogy itt írták állítólag csak egy contact-ot von le mert az a legnagyobb ... De komolyan nem tudom ...
Hála istennek ritkán kerülök ekkora balhéba, ilyeneken meg csak röhögök, hogy húúúú de szép buli ! 😄DD
A statom- köben megnéztem- három féle bulit mutat abban a körben, más bitlásom nem volt 😊))Aztán hogy mibõl mennyit vont vagy számolt, hogy csak jelzi-e a többit is vagy csak a legmagasabb számít azt nem tudom ...

Alexease
Mennyit vont le az SR-bol?😊 A Lost Control az OK, de utana az utkozesnel, a funel, a falnal, es meg a tovabbi utkozeseknel mar csak utas vagy😊 Ilyenkor mi van?!😊 Es ha 10 auto vegig lokdos a palyan, mert nem tudsz elmenni onnan, resetelni sem, mert mozgatjak az autot, a vegen minuszba mesz az SR-rel?😊))))
lac coo
Persze, én is mentem tovább, csak aztán kiléptem, hogy fel tudjam venni a mutatványt 😊)) A versenynek ,SR-nek úgy is lõttek már ...

Giovanni
Maradt valaki még versenyben? 😊))

Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál... Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaflicheproduktionsgenossenschaft még szebb.

Cowek
Nekem a Logitech Profiler 5.02 van fen, és a játékban átálítja a szöget mindig annyira, amennyire beállítom a globál szöget... ezért nincsen különbség. Szóval kezeli ez, és nekem tökéletes is így.

JuanG
valóban a solstice-nál látom hogy jobban eltekeri a kormányt mint én, de nálam alig érezhetõ vezetés közben...a skip viszont jó...

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

lac coo
Hát én eltekerem koppra, majd lelassítok, szépen tekeredik tovább ahogy lassúl az autó ...
De nagy sebességnél nem is fodul el anyit mint lassunál, ellenkormányzásnál néha szívok is emiatt ...

Az ellõbbi akcióm elég sikert aratott a versenyzõtársak körében 😊))).
Hozzáteszem : nem szoktam ilyeneket csinálni de ez most összejött 😊)))

JuanG
az a fura hogy nem érzek semmi seb. függõ kormányzást ...

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

JuanG
a játékban kalibrálás után 289-et ir ki 😛

lac coo
Hát engem rohadtul zavar 😊)))

Cowek
Szerintem is...

Alexease
Alapbol a Controller.cfg-t kellene megpiszkalni (le van kodolva), mert abban lehetne allitani ezt-azt😉 Pl. tulkalibralnni a kormanyod, hogy linearis legyen, es csak annyit forogjon amennyit kell. Lehet hogy csak 540 fokig forogna a kormany a Solstice-ben, de linearis lenne es versenyben az eleg😉
De lehetne allitani FFB Dampert is, annak akit zavar a tulsagos eles rangatas.
GearBox=1, ShiftAids=2, FFStr=15, FFDamp=0, FFLat=0, SteerLock=900, SteerLimit=900
JuanG
nekem a g25 driverbõl 300 fokra van állítva, és skip, radical, solstice, legends mind jó...

lac coo
Hát én nem vagyok annyra pro, hogy két centis kormány tartománnyal toljam 😊)))

De amit leírtál valóban igaz, ennek elenére még mindig nem értem miért van plussz szívásként még egy jó adag sebességfüggõ kormányszög is benne ??? Az minek ? 😊
Elég kihívás Pontiac-kal lassú kanyarban , fékezés közben egyrészt eltalálni mennyit is tekerjek, mert egy milliméteren kétszer alászedi, plussz ahogy lassúl még magától szintén tekeredik amiatt meg vissza felé kell kormányoznom 😊)))

Alexease
Mivel nemlehet allitani a programban az autoknak kormanyszoget, igy az olyan kormanyoknal, amelyek "csak" ~270 fokot forognak, problemak lehetnek.

Az eredeti es a programban talahato autok kormanyszogei:
Mazda: ~400
Late Model: ~700
Legends: ~600
Solstice: ~900
Radical: ~450
Silver: ~400
SK: ~700
Barber: ~400

Ha egy 900 fokos kormenyon a beallitasnal 90 fokig forgatod, akkor 1/1-es beallitas lesz a kormanyodon es a jatekban. Ugyanannyit forog a ket kormany es linearisan. Pl. a Barber-nel forog egyiranyba ~200 fokig, aztan a programban ott megall, de a kormanyod tovabb forog termeszetesen, csak ott mar FFB sem lesz.

Ha pl. a 900 fokos kormanyon 90 fok helyett 180 fokot allitasz, akkor x2 lesz a kormanyszoged. Vagyis a Barberen linearis lesz, de 2x annyit kell tekerni. Meg belefer a 900-ba a 2x400 fok.

Ha a Solstice-nel egy 270 fokos kormanyon 90 fokot allitasz, akkor elossza a kormanyra a 900 fokot, de nem lesz linearis, hogy lehessen normalisabban iranyitani. De ilyenkor, ha kicsit tul tekered, hirtelen korbeforgatja parszor a kormanyt😊
De ha ~27 fokot tekersz a 90 fok helyett, akkor a 270 fokos kormanyon is linearis lesz a kormanyszog, csak hat ~3,3x erzekenyebb😉 Lehet valasztani😊
lac coo
Mert ilyenre van megcsinálva ! 😊
Egy darabig normálisan fordul a kormány, kb. negyedétõl aztán fokozatosan elkezd gyorsulni de azt sem ugyanolyan mértékben, hanem fokozatosan jobban ahogy tekerem a kormányt ... ehez még hozzájön egy jó adag sebességfüggõ kormányzás is ... Nem értem mi a ccéljuk ezzel de nagyon gagyi .... Lehet jó a kapcsulatuk a Logitch-el 😊))))

Az imént éppen másodi khelyet dobtam mert egyszerûen olyan szinten pontatlan a kormányzás, hogy néha megszívat 😊)) Ráadul még belém is jöttek vagy hatan, nagyon szép kis tömegkarambolt csináltam 😊))))

Cowek
Akkor azt is elárulhatnád hogy miért :-)

lac coo
Magam is így gondolom ....
50 rugóért veszek inkább egy Zsigát és szétcsapatom a földúton 😊))))
Nem beszélve , hogy vagy 30 rongyot elkötöttem váltóalkatrészeke, nem ártana azt is összerakni 😊)))Csak hát semmire nincs idõm ...

Alexease
A DFP szerintem teljesen jo. Nekem is van egy, igaz csak 1 honapot hasznaltam, de nem volt vele semmi gond, jo a kormany, az FFB, hasznalhato a valto es meg a pedalok is normalisak.
Én egy romos momo Racingot használok, a solsticehoz asszem addig tekertem amíg 300-at nem mutatott 90° helyett, a csúszkát meg 500-ra húztam. Ízlések és pofonok ugye, de nekem így nagyon jól viselkedett. Ha gondolod próbáld ki így is. A Skippynél 220/1090(asszem ez a max.) áll most.
mikor kalibrálod a kormányt, ott az utolsó kérdés az melyik legyen a car reset...alapból asszem Shift+R

lac coo
De valszeg meglepem magam egy DFP-vel, 20 rongy nem vészes.. .G25 nekem nem ér annyit ( meg nincs is annyim játékra 😊))))

lac coo
Nagyon rosszul ! 😉

Cowek
Nem értem ezt a 900 fokot... nem mindegy hány fokos a kormány ha a kalibrációnál 90 fokot teker az ember amikor írja a gép? Szerintem annak pont az a lényege, hgy minden kormánynak szinte azonos lesz a linealitása.
Rosszul gondolom?

lac coo
No igen ... A kormány ha nem 900 fokos elég nevetségesen mûködik 😊)))
Néha találomra veszem az íveket egyszerûen lehetlen eltalálni olyan szinten megy össze-vissza 😊))Ha picit tekerek még alávágja úgy , hogy tolja az orrát, ha egy kicsit lassítok akkor azért fordul még jobban el... agyrém 😊)))
Jó, meg lehet szokni, végül is nem panaszkodom, magamhoz képest jól szoktam menni a rookie-k között 😊))))

Giovanni
Köszi, megtaláltam, kipróbálom <#eljen>

Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál... Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaflicheproduktionsgenossenschaft még szebb.

Alexease
Nah, ezek kozul nehany epp' sose lesz vagy felesleges😉

Azert a kek es sarga zaszlo, a visszajatszas, a normalis kontrollerallitas stb. alap lenne😉 Sot, ezek benne is vannak (a kodban) csak meg nem mukodnek. De ugyanigy van benne valami telemetria lehetoseg is, FFB allitas (damper) stb.

De egy bizonyos merteku meghiubasodas is fontos lenne. Egyreszt, ha mar szim hozzatartozna, masreszt meg tartsuk mar valahogy epeszu keretek kozott az autokezelest😉
viziloitato
Nekem olyan dolgok hiányoznak amiket talán 5 év múlva tudnak beépíteni a játékba. Pl: leszakadó alkatrészek, amik okozhatnak defektet, és összetörhetik az autómat, pályára felhordott kavics, homok, ami ugye csúszik, olajfolt, ha kicsúszok akkor ne legyen olyan érzésem, mintha jégen csúsznék, mûködõ pit, szél, ami piszkot hordhat fel a pályára, ha elég erõs, pace car futam közben ha kell, látható füst, ha valaki elfékezi magát elõttem, és minden féknyom, és guminyom a betonfalon (ovál), és festék is ami a futam alatt odakerült ahova jegyezze meg a program, ne tûnjön el egy idõ után, vagy azért mert korlátozva van a mennyisége.
viziloitato
Nézhetjük így is, de akkor kész program soha nem is létezett, és nem is lesz soha, mert mindig van mit hozzátenni. A mostani állapot nekem elég. Általában az 1.0 a kész verzió. Nem kell kék zászló, szektoridõ, és még telemetria sem. Lehet úgy tûnik, hogy hülye vagyok, de kék zászló azért nem, mert ha nem akar elengedni, akkor majd megoldom, ha nem tudom, akkor maradok mögötte, nem kell minden futamot megnyerni. Szektoridõt Te is tudsz figyelni fejben. A segítséget meg hiába írja ki a beállításoknál, mivel ha valamit állítasz, akkor nem árt mást is hozzáigazítani, vagy azt is kiírja, hogy ha ezen plusszolsz, akkor azon minuszolnod kell? Én nem értek az autóbeállításokhoz, de azért addig állítgatom, még el nem jutok arra a pontra, hogy az úton tudjak maradni. Telemetriához sem értek nekem az is felesleges. Nekem nem hiányzik az, hogy menet közben ezer info legyen a képen. Én nem tudok "újságolvasás" közben versenyezni, biztonságosan biztos, hogy nem. A gombra szöveget az jó dolog lenne.
lac coo
Én végre normális meghibásodásokat várok ... Ha váltok ötször kuplung nélkül akkor adja már meg magát !
Stb ....

petesilver
DE 😊 csak itt érzem, hogy hogyan lehetne, és ezért más. Míg néhány más simnél sok teszt után annyit tudok megállapítani, hogy hát ez nem lesz jobb idõ sosem, bármennyit gyakorolok 😊

Mission Impossible 2010: PRO Class

petesilver
Azért ez messze csak az alap szerintem. Funkcióit tekintve a 2003-as NR2003-hoz viszonyítva messze van még, ez koránt sem a kész állapot. DE ami mûködik már most, az azért rendben van, az biztos! 😊 mielõtt kérdeznéd csak egy példa: rFactor display screen jobb lent. Kormánygombra kalibrálható nézetváltás, mindent láthatsz, amit tudni érdemes menet közben. Enélkül is mûkszik, de ez manapság azért az alap szerintem a kényelmetlen F1-F2-F3 helyett, ami amúgy is minimális info. Csak példa volt, mi mindent kéne tudnia, még ha lényegtelennek is tartod esetleg. De még nem tudja 😊

Vagy NR2003-ban 1-8 ig a billentyûkre elõre megírhattad a szöveget, egy köszi! mindössze a 3-as gomb gyors megynomása. Ugyanezen csapat 5 ével ezelõtti programja. szóval akad még. Vagy említsem, hogy a garázsban bármire rávitted az egeret, aminállítani lehetett, és megjelent a leírás, hogy mire használható, mit állít? Szóval van még mit dolgozni rajta, és ezek csak az apróságok voltak. 😊

viziloitato
Miért ne lenne kész?
Alexease
Es meg nincs is kesz😉
lac coo
Miért, itt nem érsz el egy bizonyos szinten ahonnan nincs tovább ....?<#idiota>

petesilver
Még egy kis érdekesség az iRacinghez, amiért letehetetlen: Lehet fejlõdni gyakorlással. Mint uboeka, állíthatom, hogy vannak olyan simek, ahol elérek bizonyos szintet, és valahogy istennek sem jutok elõrébb. Eddig csak az NR2003 volt olyan, ahol jöttek az idõk, ha szántam rá energiát, és most ez. Sok más simnél nem sikerült, olyan mint ha ez a sim valahogy következetesebb lenne, vagy nem tudom. A ragyavert SR nem tetszik továbbra sem, mert csökken ha nekem jönnek akkor is, de maga a game lenyûgözõen jo szerintem.

petesilver
Köszi Juan+Alex! Remélem megcsinálni is olyan eccerû lesz, ahogy hangzik elsõre. Elõ kell túrnom a Vegast akkor 😊

My accaunt menüben(fõ oldalon, fent), az elsõ pont a My Accaunt Home, ennek a lapnak a legalján tudsz két féle kapcsolódási módot választani, a gyorsabbhoz van voice chat, a másikhoz nincs. Ilyenkor verseny közben gondolom már vissza se tudod kapcsolni a beszélgetést, ha mégis szeretnéd használni. Remélem sikerült érthetõen megfogalmaznom...
Alexease
Ahogy Juan irta, Fraps aztan Vegas😉
JuanG
sony vegas, be lehet kicsinyíteni a videókat, és egymás mellé helyezed...

petesilver
Alex, ha erre jársz:hogy kell csinálni a videot, és mivel, amikor egymás mellé rakod? Ki akarom elemezni a hibáimat, felveszem egy köröm, és mellé akarom rakni a jó kör mellé, hogy egybe lássam a különbséget, de 0 tapasztalatom van ebben 😊

JuanG
enthusia 😊)

petesilver
Az a baj az iRacingel, hogy nem igazán van kedvem mással menni. Megszoktam, és a többi sim most olyan, olyan kevésnek, vagy minek tûnik. Klassz, de valahogy érzésre, élményre sokkal kevesebb.